ورود

View Full Version : پایگاه داده در دلفی دات نت و ASP.Net

Fallah1980
یک شنبه 14 مرداد 1386, 13:32 عصر
با سلام
1 - در صورت امکان یکی از دوستان بگه توی دلفی 2006 ، وقتی داریم با ASP.Net کار می کنیم ، نحوه ارتباط با پایگاه داده SQL چطور امکان پذیره؟
2- هیچ EBookی درباره ASP.Net در دلفی هست؟
مرسی!

ghabil
سه شنبه 16 مرداد 1386, 00:08 صبح
قبلا زیاد گفتم بازم میگم از ASP.Net 1.1 که در دلفی هست استفاده نکنید ، اولا Backward Compatibale نیست دات نت 2 یعنی اگر با 1.1 نوشتید دیگه به سختی میتونید پروژه رو ببرید روی 2 و دوما هم بسیار باگ داره دات نت 1.1

اما اگر میخوای ادامه بدی از اون منو بار سمت راست (اسمش یادم رفته یک چیزی تو مایه های دیتابیس explorer بود فکر کنم) یک کانکشن جدید از اون دیتا بیسی که میخوای بساز بعد هم هر کدوم از Table ها رو که خواستی Drag/Drop کن روی فرمت ، البته این کار از Provider ها Borland استفاده میکنه اونارو هم زیاد پیشنهاد نمیکنم؛ برای استفاده از پروایدرها Microsoft اگر دیتابیست SQLServer هست که پروایدراش هستند یک کانکشن SQL بزار بعد یک Adapter که کامندهاش بهش وصلند و بعد هم Generate DataSet کن، اما اگر بغیر از اونه باید بری سراغ بقیه پروایدرها که توی NameSpace : System.Data هستند .

کلا با 5-6 خط نمیشه این موضوع رو توضیح داد ، دات نت و ADO.Net خیلی مفصل در زمینه دیتابیس کار کرده باید حسابی Document بخونی، حداقل مثالهای MSDN رو یکبار دنبال کن.

مهدی کرامتی
سه شنبه 16 مرداد 1386, 09:59 صبح
یعنی اگر با 1.1 نوشتید دیگه به سختی میتونید پروژه رو ببرید روی 2این مطلب صحیح نیست. پروژه های دات نت 1.1 بدون هیچگونه تغییری روی 2 اجرا میشوند.

دوما هم بسیار باگ داره دات نت 1.1دات نت 1.1 باگ خاصی نداره. چند تا مورد کوچک داشت که براشون هات فیکس منتشر شد.

نحوه ارتباط با پایگاه داده SQL چطور امکان پذیره؟یک کتاب هست بنام ASP.NET Kick Start، که در سال 2003 منتشر شده. ممکنه بتونی تو ایمول پیداش کنی. اطلاعات خوبی درباره کار با ASP.NET و #C بهت میده. وقتی تمرین هاش رو انجام دادی میتونی همون کارها رو تو دلفی دات نت هم انجام بدی.

Fallah1980
سه شنبه 16 مرداد 1386, 10:33 صبح
دوستان عزیز ، مثل دفعه های پیش درست و کامل راهنمایی کردید، واقعا متشکرم.
اما واقعیت اینکه خودم دوست دارم با اینتراوب کار کنم ولی هیچ مرجع خوبی برای آموزش ندارم یا لااقل چطوری اون پنجره اولش که قبل از ورود به مرورگر میاد رو کنسل کنم و چطوری تحویل وب سرور بدمش.
بازم مرسی

ghabil
سه شنبه 16 مرداد 1386, 17:58 عصر
این مطلب صحیح نیست. پروژه های دات نت 1.1 بدون هیچگونه تغییری روی 2 اجرا میشوند.

شما همه پروژه ها رو تست کردید یا مستندی دارید که مثلا مایکروسافت این رو گفته ! من توی Migration Guid های MSDN چیزهای دیگه ای دیدم ....

دات نت 1.1 باگ خاصی نداره. چند تا مورد کوچک داشت که براشون هات فیکس منتشر شد.

User.Identity.IsInRole تا پارسال که فیکس نشده بود ! بنظر من و تو کار من خیلی مشکل بزرگی بود و یک مقاله KB هم داشت که در دست بررسیه ، بعد از چند سال که Release شده.

من زیاد با دات نت کار نکردم اما یک پروژه که کار کردم تفاوتها بسیار زیاد بود . تعجب میکنم چرا این حرف رو میزنی؟

اما واقعیت اینکه خودم دوست دارم با اینتراوب کار کنم

اینو برای شروع میتونی امتحان کنی (http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=56959)

مهدی کرامتی
سه شنبه 16 مرداد 1386, 21:44 عصر
شما همه پروژه ها رو تست کردید
برعکس شما، من پروژه های زیادی با دات نت انجام دادم.

اونهایی که با ویژوال استودیو دات نت 2003 بود فقط در 2005 باز کردم و کامپایل کردم. همین.

بنظر من و تو کار من خیلی مشکل بزرگی بود و یک مقاله KB هم داشت که در دست بررسیه ، بعد از چند سال که Release شده.
من حتی تو یکی از کارهام هم از Authentication خود دات نت استفاده نکردم، خیلی ساده و محدود بود. تو تمام پروژه ها Custom Authentication رو استفاده کردم و مشکلی هم نداشتم.

تفاوتها بسیار زیاد بود
تفاوت زیاده، اما نه بعنوان ناسازگاری، بلکه در امکانات جدیدی است که در دات نت 2 اضافه شده.

ghabil
سه شنبه 16 مرداد 1386, 23:17 عصر
برعکس شما، من پروژه های زیادی با دات نت انجام دادم.

اونهایی که با ویژوال استودیو دات نت 2003 بود فقط در 2005 باز کردم و کامپایل کردم. همین.

کاش من هم اندازه شما خوش شانس بودم

اولین نتیجه جستجو :

asp.net 1.1 to 2.0 migration issues (http://www.eggheadcafe.com/tutorials/aspnet/03cedfc8-e623-4fee-81d8-04663b71b675/aspnet-11-to-aspnet-2.aspx)

جدای از این تا جایی که من میدونم حتی مایکروسافت مایگریشن تول داده برای این کار!

من حتی تو یکی از کارهام هم از Authentication خود دات نت استفاده نکردم، خیلی ساده و محدود بود. تو تمام پروژه ها Custom Authentication رو استفاده کردم و مشکلی هم نداشتم.

به Authentication دات نت ربطی نداره ، این شناسایی کاربر Thread هست که در وب میشه همون که Windows Integrated Authentication یکی از کاملترین و امنترین روشهای Authentication هست ، هرچند راه اندازیش کمی پر دردسر تر هست ، هیچ محدودیتی هم نداره ، نمیدونم منظورتون از custom Authentication چی هست ولی بعید میدونم مزایای ویندوز اینتگریتد رو داشته باشه.
به هر حال این مسئله که Windows Integrated توصیه شده ترین و مناسب ترین روش Authenticaiton هست Document شده هست.
جدای از اینها منظور من وجود باگهای تابلو توی دات نت 1.1 بود که با وجود اینکه توی 2 رفع شده اند هنوز توی 1.1 دست نخورده باقی مانده اند.

به هر حال من بازهم فقط با توجه به تجربیات مختصر خودم به دوستان توصیه میکنم با دات نت 1.1 کد ASP.Net ننویسند و اگر میخواهند دلفی کار کنند یکی دو ماه دیگه صبر کنند یا اگر عجله دارند برند سراغ VS.

مهدی کرامتی
چهارشنبه 17 مرداد 1386, 04:33 صبح
توصیه میکنم با دات نت 1.1 کد ASP.Net ننویسند و اگر میخواهند دلفی کار کنند یکی دو ماه دیگه صبر کنند یا اگر عجله دارند برند سراغ VSجدای از اختلاف نظرم درباره بعضی موضوعات با شما، توصیه من هم همین است.
دلفی دات نت در جایی که #C هست محلی از اعراب ندارد، بوهایی که از نسخه جدید دلفی دات نت می آید بوهای خوبی نیست (بر خلاف تبلیغاتی که ازش میشه).
بعضی ها فکر میکنند چون دلفی رو بلد هستند سریعترین گزینه برای برنامه نویسی دات نت همانا دلفی دات نت است، اما این تصوری است سخت اشتباه. چون زمانی که باید صرف یادگیری دات نت و دلفی دات نت کنند بسیار بیشتر از زمان مشابه برای یادگیری #C و استفاده بهینه از آن خواهد بود. پس از یادگیری نیز امکاناتی که دلفی دات نت برای توسعه دات نت به شما میده هرگز با #C قابل مقایسه نیست.

Fallah1980
چهارشنبه 17 مرداد 1386, 13:42 عصر
ببخشید،
میشه بگید من توی ASP.NEt توی دلفی با SQL چطوری ارتباط برقرار کنم؟
لطفا
مرسی

ghabil
چهارشنبه 17 مرداد 1386, 16:24 عصر
اگر بیشتر از توضیحات من توی پست 2 همین تاپیک میخوای باید یا مثالهاش رو نگاه کنی یا یک Document آموزش ADO.Net بخونی که البته اگر وقت بزاری و بخونی خیلی بهتره ، ADO.Net Tutorial جستجو کنی توی گوگل کلی مطلب پیدا میکنی فارسی هم توی فروم C# یکی از بچه ها یک کتاب فارسی شده گذاشته میتونی دانلودش کنی بخش Ado.Netش رو بخونی فرق زیادی با دلفی نداره . البته فکر کنیم اونم ADO.NEt 2 هست که خیلی فرق داره با 1.1 ولی بازهم اصولش رو یاد میگیری .