View Full Version : بحث در مورد استاندارد های HTML و XHTML
sweb
یک شنبه 21 مرداد 1386, 23:08 عصر
با سلام میخواستم بدونم
• اولاً که تفاوت های HTML و XHTML تو چیه؟
• دوماً تفاوت بین ورژن های XHTML
XHTML 1.0 Transitional
XHTML 1.0 Strict
XHTML 1.1
تو چیه؟
Folaani
پنج شنبه 03 آبان 1386, 09:57 صبح
اطلاع موثق ندارم. اتفاقا چند بار توی فکر مطالعش بودم.
اما تا جایی که میدونم اچ تی ام ال معمولی با ایکس ام ال سازگار نیست؛ بطور مثال خیلی تگها بسته نمیشن.
xhtml مثلا میگه تمام تگها باید پایان داشته باشن (مثل <br /> و لابد تگهایی که برای بسته شدن دوتایی میشن مثل تگ option). البته مطمئن نیستم! یکی دیگه هم اینکه نام تگها در ایکس اچ تی ام ال باید با حروف کوچیک نوشته بشه. ...
اچ تی ام ال قدیمی خیلی بی قاعدهء کلی تر و سرسری گیر و بهم ریخته هست!! تفسیر و عیب یابی و استخراج دیتا ازش مشکل میشه و با ابزارهای ایکس ام ال معمولی قابل پردازش نیست یا خیلی بسختی.
Transitional هم در استانداردها، همونطور که از اسمش پیداست به معنای دوران گذر/گذرا هست؛ یعنی سند شما شامل هم استاندارد/تگ/... های قدیمی هست و هم جدید. بطور مثال ممکنه یک جا از CSS برای تنظیم فونت استفاده کنی و جای دیگه در همون سند از تگ font. در این سند میتونی از تگهای قدیمی و معادلهای جدیدشون همزمان استفاده کنی؛ احتمالا تگهای deprecate شده رو میشه بکار برد و غیره.
اینا که میگم توجه داشته باش که پراکنده چیزی ازشون دیدم یا استنباط فنی خودم هست. چون روی استانداردها دقت زیادی دارم (واقعا مهم و آموزنده هستن)؛ ولی بهرحال گفتارم صددرصد مطمئن و مبتنی بر منابع موثق دقیق و کامل نیست و ممکنه چیزی رو کمی یا کلا اشتباه گفته باشم و ضمنا صددرصد چیزهای زیادی میتونه باشه/هست که ذکر نکردم و ممکنه اساسی تر از اینهایی باشه که گفتم.
استاندارد Strict هم عکس قبلی هست. معنی لغت یعنی سخت گیر! یعنی شما باید دقیقا و فقط و فقط از عناصر و استانداردهای موجود در اون نسخه ای که ذکر کردی تبعیت کنی.
بقیه هم که ورژن میره بالا و همین تغییرات در تگها و استاندارد و ساختار و غیره هست.
گذشته از تمام اینها مرورگرها نسبت به این موضوعات تقریبا بی تفاوت هستن؛ البته بعضی جاها تفاوتهایی وجود دارن که بنا به مورد میتونن مهم و مشکل ساز بشن اگر شما ازشون اطلاع نداشته باشید.
مثلا مرورگرها صفحات رو در دو حالت رندر میکنن؛ این حالت با توجه به اعلان بالای صفحهء شما میتونه تغییر بکنه و نمایش صفحهء شما در هرکدوم از این دوحالت تفاوت فاحشی بکنه.
اما این اعلانها و اهمیت تبعیت و درستیشون فقط در مرورگرها نیست که کاربرد داره. هر استانداردی اهداف مهمی داره. بحثش مفصل هست.
منبع تمام اینها هم w3.org هست. رفرنسها حجیم و کاملا فنی هستن (implementor ها از همینها استفاده میکنن) ولی ارزش خوندن رو دارن اگر برنامه نویس وب حرفه ای میخواید باشید.
در همین سایت صفحات مخصوصی هست که آدرس صفحات وب خودتون رو بهشون میدید (یا احتمالا روی هارد رو بشه پلود کرد) و توسط انجینهای مخصوص صفحات شما رو طبق اعلانش و استاندارد مورد نظر ارزیابی کاملی کرده و تمام موارد خطا و نقص رو به شما میدن؛ دنبال اصطلاح Validator بگردید.
Saeiddev
پنج شنبه 03 آبان 1386, 11:35 صبح
تفاوتهای اصلی :
1- در XHTML تمام تگها باید Lower-Case (حروف کوچک ) باشند.
2- در XHTML هر تگی که باز می شود باید حتما بسته شود.
eyes_shut_number1
پنج شنبه 03 آبان 1386, 12:10 عصر
www.w3schooles.com (http://www.w3schooles.com)
sweb
جمعه 04 آبان 1386, 22:28 عصر
به بلاخره بعد N سال به این تاپیکم جواب دادن
اصلاً یادم رفته بود همچین تاپیکی داده بودم.
از اون موقع تا بحال طبق چیزی که من فهمیدم الی رقم مطالبی که دوستان گفتند.
استاندارد های XHTML کمی منظم تر و با قاعده تر از خود HTML تعیین شدند، طراحی نوین خیلی از Template های حرفه ای طبق این استاندارد تبعیین شده.
در مورد Strick میشه گفت این استاندارد که سخت گیرانه تر معرفی شده بر پایه اتصال محکمتر با CSS بنا شده به طوری که مثلاً (align) برای تگ هایی مثل div و ... غیر متعارف هستش.
بررسی از این نوع از استاندارد نشون داد که قالب های طراحی شده از این نوع استاندارد که خیلی بقولی اصولی طراحی شدن از تکنیک های Tableless (div,ul, li و ...) استفاده کردند.
یک نمونه ی خیلی ساده تم (Theme) اصلی فارم 3 phpBB (http://www.phpbb.com/) به نام proSilver که بهتون پیشنهاد می کنم پیچیدگی های طراحی CSS و HTML اونو مشاهده کنید.
این سایت هم جالبه یک سر بهش بزنید :
www.freecsstemplates.org (http://www.freecsstemplates.org/)
طراحی نوین HTML و خانواده هاش از یادگیری زبان های برنامه نویسی تحت وب هم واجبتره چون محصول برداشتی از کار برنامه نویسی شما می تونه باشه.
امیدوارم عزیزان باز هم مطالب جدید درج کنند. :لبخندساده:
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.