View Full Version : ابر رایانه IBM برای پیشبینی هوا در المپیک پکن
coolbit
شنبه 27 مرداد 1386, 15:26 عصر
سوپرکامپیوتر IBM p575 قادر هست که تقریبا 9.8 تریلیون محاسبه در ثانیه رو انجام بده یعنی سرعتی معادل 9.8 ترافلاپس داره (مقایسه کنید با سرعت 860 گیگافلاپس ابر رایانه دانشگاه پلی تکنیک).
با این سوپرکامپیوتر میشه برای هر کیلومتر مربع از شهر پکن به طور ساعتی پیشبینی وضعیت آب و هوا انجام داد (که مثلا بشه وضع آب و هوای ورزشگاههای مختلف رو نشون داد).
مرجع (http://www.networkworld.com/news/2007/081607-beijing-olympic-weather-ibm.html)
cybercoder
شنبه 27 مرداد 1386, 17:13 عصر
(مقایسه کنید با سرعت 860 گیگافلاپس ابر رایانه دانشگاه پلی تکنیک).
مقایسه منصفانه ای نیست
coolbit
شنبه 27 مرداد 1386, 17:37 عصر
مقایسه منصفانه ای نیست
بله قطعا. منم منظورم این نبود که چرا پلی تکنیک نمی تونه مثله IBM سوپر کامپیوتر بسازه. پلی تکنیک کار بزرگی کرده. فقط خواستم تفاوت رو مشاهده کنیم. امیدوارم یه روزی هم IBM محصولاتشو با کامپیوترهای ایرانی مقایسه کنه.
Microsoft.net
شنبه 27 مرداد 1386, 17:54 عصر
پلی تکنیک کار بزرگی کرده. فقط خواستم تفاوت رو مشاهده کنیم.
منظورت همون اسمبل بزرگه دیگه ؟!!!
cybercoder
یک شنبه 28 مرداد 1386, 00:31 صبح
منظورت همون اسمبل بزرگه دیگه ؟!!!
همینشم برای شروع خیلی خوبه.
حداقل یه عده پیدا شدن که AMD حالیشون بشه...
MSYNK
دوشنبه 29 مرداد 1386, 00:02 صبح
فکر نکنم دادن اسم اسمبل بزرگ! به این ابررایانه کار درستی باشه
اگه همینو بدونین که ابررایانه های با سرعت پردازش بالاتر از 190 گیگاهرتز جزو کالاهای استراتژیک محسوب میشن و طبق تحریم های اعمالی فروشش به ایران ممنوع شده، متوجه میشین که نه تنها کار ساده ای نیست بلکه خیلی هم بزرگه
اینم بگم که طراحی و ساخت ابررایانه چسبوندن چند تا CPU بغل هم (اسمبل!) نیست، بلکه حتی بدست آوردن الگوریتم پردازش موازی مربوطه جزو تکنولوژیهای استراتژیکه که در اختیار چند کشور محدود هستش!
همین مرکز پردازشهای فوق سریع دانشگاه امیرکبیر که ساخت این ابررایانه رو به انجام رسونده یکی از تخصصی ترین موسساتیه که تو ایران مشغول تحقیقاته
شما یه نیگاه به مشخصات این ابررایانه بندازین :
216 تا cpu 2 گیگاهرتز AMD Opteron
حدود 60 گیگابایت RAM
حدود 60 ترابایت هارد
سیستم عامل لینوکس
اگه فقط اسمبل بدونیم حداکثر سرعت پردازش میتونه مجموع سرعت تمام cpuها باشه :
432=2*216
در صورتیکه سرعت پردازش واقعی 2 برابر این مقدار اعلام شده، پس طراحی الگوریتم پردازش مربوطه خیلی مهمه
پشتیبانی از این مقادیر زیاد حافظه هم کار ساده ای نیست
Inprise
دوشنبه 29 مرداد 1386, 01:08 صبح
باید از هر نوع توسعه ای در ایران استقبال بشه ،
ولی بهر حال جدای از این بحث قسمت مهمی از سر و صدائی که در مورد این کار شده فقط پروپاگاندا هست . سخت افزار را که خریده اند ، نرم افزارها هم همگی Open Source هستند و کدی نوشته نشده . این مسئله اصل کار خوبی که کرده اند رو زیر سوال نمیبره ( بعضی از بچه های این گروه از هم کلاسی های سابق خودم هستن ) ولی سر و صدائی که در موردش کردن بیشتر برای گرفتن بودجه و امکانات و ...است .
اگه همینو بدونین که ابررایانه های با سرعت پردازش بالاتر از 190 گیگاهرتز جزو کالاهای استراتژیک محسوب میشن و طبق تحریم های اعمالی فروشش به ایران ممنوع شده
گیگاهرتز ؟ از کی دیمانسیون سرعت هرتز هست ؟
و غیر از این ، الان محدودیت فروش کامپیوتر بزرگ به کشورهای تحریم شده 195 میلیون MTOPS هستش ( Millions of Theoretical Operations Per Second ) . چنین کامپیوتری هیچ وقت کاربرد Civil نداره . هواشناسی که بجای خود !
از این حرفها هم که بگذریم تحریمهای امریکا فقط به کمپانی های خودشون لطمه میزنه چون بهر حال چینی ها و هندی های گرسنه هر چیزی رو با قیمت بیشتری به ایران میفروشن و فروختن . مین فریمهای آی بی ام هم جزو اقلام تحریمی هستند ولی من لااقل در جریان خرید دو نمونه طی چند سال اخیر هستم . اینکه چیز جدیدی نیست . هر جا کسی از تحریم حرف زد و گفت در ایران کار بزرگی کرده داره یه جائی دروغ میگه . اگه کاری دارای ارزش فنی است باید در مورد جزئیات فنی و مشخصاتش حرف زده بشه نه حاشیه های غیر فنی سیاسی و ...
پشتیبانی از این مقادیر زیاد حافظه هم کار ساده ای نیست
برای حمایت از n گیگ حافظه لازم نیست کارگر استخدام کنن . لینوکس خودش اینکار رو میکنه .
-
کامپیوترهائی از این قوی تر رو پاکستان! و حتی عربستان هم دارند و این مسئله که این سریع ترین کامپیوتر خاورمیانه است البته دروغه .
اما بهر حال یک واقعیت وجود داره . به دلیل عدم حمایت صحیح دولت از کارهای مثبتی مثل این ، خیلی وقتها ایده آل گرائی در انتها به شکست یک کار منجر میشه و استفاده از اهرمهای مختلف برای جلب توجه و کسب حمایت شاید فقط از این دید قابل توجیه باشه .
اما کلا همینکه محیطهای دانشگاهی به سمت کارهای جدی تر و واقعی تر برن خیلی خوبه ، البته اگه آخرش مثل بعضی از کارهای تحقیقاتی دانشگاه شریف که فقط به میلیونر شدن چندتا استاد و گرفتن بورسیه برای شاگرداشون و ...خالی شدن جیب ملت منتهی شد نشه
illegalyasync
دوشنبه 29 مرداد 1386, 01:33 صبح
عذر میخام اگه مربوط به بحث نیست اگه صلاح نبود اینو پاک کنین...
توسعه در یک کشور وقتی ایجاد میشه که مردم اونو درک کنن ! یکی از لوازم درک مردم آگاهی و آزادی هست و وقتی در کشوری اطلاع رسانی کانالیزه و محدود باشه حرف زدن از توسعه اصلا معنی نداره !
من هر دفعه بحثهای اینجوری رو میبینم بحال مملکتمون متاسف میشم که مردم چطور دودره میشن و تازه ماجرا جوری وانمود میشه که اونها حس کنن باید خوشحال هم باشن !
مثلا نوشته همین آقا رو ببین .« تکنولوژیهای استراتژیک» ! یه جوری حرف میزنن که خیالشون جمع هست مردم یا خر هستن یا کاملا بی خبر و بی اطلاع ! اینجور حرفای مفت رو بهتره برای [...] بفرستین تا تیتر بزنه تو صفحه اول که متخصصین ایرانی با AMD و لینوکس زدن تو دهن آمریکا !
تحریم هستیم ؟؟ خوب که چی ؟
مگه فروش کلیه محصولات اوراکل هم به ایران ممنوع نیست ؟ مگه حتی ip های ایرانو فیلتر نکردن ؟ چطوری کارت سوخت هوشمند روی oracle 10g پیاده سازی شده ؟ جوابش سخت نیست ! از مالزی خریدن برای اپدیتش به همونجا vpn میزنن . اینم بزرگترین پروژه it مملکت که تحریم کمترین اثری روش نداره ! بعید نیست فردا یه عده هم پیدا بشن و mysql زبون بسته رو rename کنن و بعدش یه سری شعار [...] بدن که بله ما در ایران برای اعتلای ایران و ایرانی یه کار استراتژیک کردیم و جزو چند کشور صاحب فناوری دیتابیس (!) شدیم ! خجالتم خوب چیزیه !! اپترون که تو بازار ایران ریخته . شرکتهای سنگاپوری و مالزی هم که بلید سرور و کلاستر و گرید رو مفت میفروشن ( کسی میخواد PMبده با هم کار کنیم !!! )
MPI و اوپن موزیکس و ..... هم اپن سورس هستن . کدوم فناوری ؟
مهم اینه که مردم خیال کنن اتفاقی افتاده ! یه [...] هم به اسم فیلتر وجود داره که برای فرار کردن از دستش احتمالا میان و همین نوشته منم پاک میکنن.....چه میشه کرد.....از ماست که بر ماست :)
MSYNK
دوشنبه 29 مرداد 1386, 02:32 صبح
منظور من از اعلام اون سرعت پردازش به هرتز این بود که یک عملیات رو در چه کسری از ثانیه انجام میده (دیمانسیون هرتز،Hz، عکس زمانه)، مثلا 1 هرتز یعنی یک عمل محاسباتی در یک ثانیه و 860 گیگاهرتز یعنی یک عملیات در یک 860میلیاردم ثانیه یا همون 860 میلیارد عملیات در ثانیه (البته فکر کنم منظور از یک عمل محاسباتی جمع یا تفریق نیست چون همین جمع یا تفریق از چندین عملیات تئوری پایه ساخته میشن)
بعدشم چرا بحث رو سیاسیش میکنین. اصلا موضوع این چیزی نیست که شما مطرح کردین، این گروهی که این ابررایانه رو ساختن ایرانی هستند و اولین کارشون هم نیست، خودشون هم چند تا مینفریم کوچیکتر دارن که برای کارای تحقیقاتی دانشگاهی استفاده میکنن!
موضوع تحریم رو فقط برای اهمیت این گونه رایانه ها آوردم
من فکر میکردم که برای پشتیبانی فقط نرم افزار مهم نیست، وگرنه رو همین پی سی ها هم میشه 10 گیگ حافظه ram متصل کرد؟
Inprise
دوشنبه 29 مرداد 1386, 03:09 صبح
منظور من از اعلام اون سرعت پردازش به هرتز این بود که یک عملیات رو در چه کسری از ثانیه انجام میده (دیمانسیون هرتز،Hz، عکس زمانه)، مثلا 1 هرتز یعنی یک عمل محاسباتی در یک ثانیه و 860 گیگاهرتز یعنی یک عملیات در یک 860میلیاردم ثانیه یا همون 860 میلیارد عملیات در ثانیه (البته فکر کنم منظور از یک عمل محاسباتی جمع یا تفریق نیست چون همین جمع یا تفریق از چندین عملیات تئوری پایه ساخته میشن)
اصولا" توانائی پردازشی سیستمهای موازی رو اینطوری محاسبه نمیکنن . کلاک پردازنده و زمان صرف شده و ... اینجا معتبر نیست .
MSYNK
دوشنبه 29 مرداد 1386, 03:33 صبح
میشه بیشتر توضیح بدین...
SuperElectric
دوشنبه 29 مرداد 1386, 09:57 صبح
عذر میخام اگه مربوط به بحث نیست اگه صلاح نبود اینو پاک کنین...
توسعه در یک کشور وقتی ایجاد میشه که مردم اونو درک کنن ! یکی از لوازم درک مردم آگاهی و آزادی هست و وقتی در کشوری اطلاع رسانی کانالیزه و محدود باشه حرف زدن از توسعه اصلا معنی نداره !
من هر دفعه بحثهای اینجوری رو میبینم بحال مملکتمون متاسف میشم که مردم چطور دودره میشن و تازه ماجرا جوری وانمود میشه که اونها حس کنن باید خوشحال هم باشن !
مثلا نوشته همین آقا رو ببین .« تکنولوژیهای استراتژیک» ! یه جوری حرف میزنن که خیالشون جمع هست مردم یا خر هستن یا کاملا بی خبر و بی اطلاع ! اینجور حرفای مفت رو بهتره برای [...] بفرستین تا تیتر بزنه تو صفحه اول که متخصصین ایرانی با AMD و لینوکس زدن تو دهن آمریکا !
تحریم هستیم ؟؟ خوب که چی ؟
مگه فروش کلیه محصولات اوراکل هم به ایران ممنوع نیست ؟ مگه حتی ip های ایرانو فیلتر نکردن ؟ چطوری کارت سوخت هوشمند روی oracle 10g پیاده سازی شده ؟ جوابش سخت نیست ! از مالزی خریدن برای اپدیتش به همونجا vpn میزنن . اینم بزرگترین پروژه it مملکت که تحریم کمترین اثری روش نداره ! بعید نیست فردا یه عده هم پیدا بشن و mysql زبون بسته رو rename کنن و بعدش یه سری شعار [...] بدن که بله ما در ایران برای اعتلای ایران و ایرانی یه کار استراتژیک کردیم و جزو چند کشور صاحب فناوری دیتابیس (!) شدیم ! خجالتم خوب چیزیه !! اپترون که تو بازار ایران ریخته . شرکتهای سنگاپوری و مالزی هم که بلید سرور و کلاستر و گرید رو مفت میفروشن ( کسی میخواد PMبده با هم کار کنیم !!! )
MPI و اوپن موزیکس و ..... هم اپن سورس هستن . کدوم فناوری ؟
مهم اینه که مردم خیال کنن اتفاقی افتاده ! یه [...] هم به اسم فیلتر وجود داره که برای فرار کردن از دستش احتمالا میان و همین نوشته منم پاک میکنن.....چه میشه کرد.....از ماست که بر ماست :)
بزرگترین عیب این کار (چرخوندن اخبار برای جلب رضایت مخاطب) اینه که اعتماد مردم سلب میشه و اگه یه بار یه کار واقعا بزرگی انجام شد اونجور که باید به چشم نمیاد.
یادمون باشه که تو اینجور مواقع نظرهای شخصی خودمون رو به عنوان انتقاد مطرح نکنیم بلکه با کارشناسی موضوع و ارائه مدرک به بررسی موضوع بپردازیم.
(کاری به این تاپیک ندارم در کل میگم)
Mamdos
دوشنبه 29 مرداد 1386, 20:27 عصر
فهرست 500 ابررایانهی سریع جهان (http://www.top500.org/list/2007/06/100)
The entry level to the list moved up to the 4.005 TFlop/s mark on the Linpack benchmark, compared to 2.737 TFlop/s six months ago.(منبع) (http://www.top500.org/lists/2007/06/highlights/general)
ضمناً طبق فهرستی که اینجا (http://en.wikipedia.org/wiki/Supercomputer#Timeline_of_supercomputers) هست سرعت ابررایانهی دانشگاه امیرکبیر تقریباً با سرعت سریعترین ابررایانهی جهان در حدود ده سال پیش برابر است. طبق فهرست Top500 الآن سریعترین ابررایانه در 280 ترافلاپس کار میکند (325 برابر سرعت اعلام شدهی ابررایانهی امیرکبیر).
در مورد تحریم هم من در مورد تحریمهای بینالمللی چیزی پیدا نکردم. در قوانین کنترل صادرات آمریکا (http://www.access.gpo.gov/bis/ear/ear_data.html) ابررایانههای زیر 750 گیگافلاپس وزندار (Weighted Teraflops 0.75) (واحد MTOPS کنار گذاشته شده) کلًا برای صادرات از آمریکا به هیچ کشوری غیر از کوبا، ایران، لیبی، کرهی شمالی، سودان و سوریه مشکلی ندارند و برای بالاتر از آن بسته به کشور مقصد نیاز به مجوز هست. این آستانه مربوط به امسال است، و چون فناوری پیشرفت میکند این آستانهها هم هر سال بالاتر تعیین میشوند. احتمالاً اون 190 گیگافلاپس که گفتند مال دو سه سال پیش باشه. شاید هم مربوط به قوانین بینالمللی باشه که من چیزی ازش پیدا نکردم.
این (http://www.bis.doc.gov/News/Archive97/hamilton.htm#Supercomputer) هم که مربوط به سال 1997 هست جالبه:
...Last year, the Administration reached two important conclusions about high-performance computers.
* First, these computers will soon be widely available from numerous foreign suppliers. They once were easily controlled because they were predominantly of U.S. origin. But today all but the most powerful computers are widely available. ...
در نهایت این را هم باید در نظر داشت که مراجع مختلف معیارها و حتی واحدهای مختلفی برای اندازهگیری سرعت ابررایانهها دارند، و این کار به راحتی اعلام سرعت ساعت (Clock) پردازنده نیست (حتی پردازندهها هم سرعت ساعتشان بستگی به شرایط دارد!). برای همین اعداد فوق مخصوصاً آنهایی که توسط مراجع مختلف اعلام شدهاند ممکن است به همین صورت برای مقایسه مناسب نباشند.
SMRAH1
دوشنبه 05 شهریور 1386, 03:27 صبح
سلام
من قبلا یه جایی بودم که هنوز (توی قرن 21) کلی آمار رو دستی میگرفتن.بهشون گفتم که چرا کامپیویری نکردین،جواب دادن (با فرض داشتن یک کامپیوتر پنتیوم 2):
«مگه رو این کامپیوتر میشه از این کارا کرد؟»
حالا در نظر بیارید که کل رکود های اطلاعاتی اونها 3000 تا هم نمیشد.
منظورم از این همه روده درازی اینه که بگم هنوز هم خیلی ها به «ما نمی توانیم» اعتقاد دارند و به همین دلیل عبارت «چرخوندن اخبار برای جلب رضایت مخاطب» رو اصلا نپسندیدم.
در نهایت باید یادمون باشه که توی جامعه امروز بشری (که ایران هم جزءی از اونه) و مدرک (به جای دانش) ارزش داره انجام این چنین کارهایی (حتی اگه کپی برداری هم باشه) خودش نشانه خوبی از حرکت رو به جلوست است.(به به این مسئله که یک کپی برداری خوب بهنر از کشف دوباره تمام آن چیری است که دیگران اختراع کرده اند ،اعتقاد دارم)
با این حال باید بگم من خیلی از این مسائل سر در میارم!!!!!!
سربلند باشید
salimipour
چهارشنبه 07 شهریور 1386, 18:25 عصر
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کلاستر ها و گرید کامپیوتینگ به وبلاگ زیر مراجعه نمایید
http://xgrid.blogfa.com (http://xgrid.blogfa.com)
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.