View Full Version : طراحی یک جدول مناسب
delphiman00
پنج شنبه 24 اردیبهشت 1383, 13:35 عصر
سلام
من با بانک ACCESS کار می کنم و می خواهم یک برنامه کارنامه مخصوص مدارس راهنمایی بنویسیم
به منظوره ذخیره نمرات دروس مختلف در یک جدول به نظر شما این جدول باید دارای چه شکل و شمایلی باشد ( چه فیلدهایی داشته باشد ) ؟
البته من خودم یک جدول طراحی کردم ولی با آن به مشکلاتی برخوردم که نتوانستم حتی در این سایت خوب راه حل آن را پیدا کنم می توانید تاپیک مورد نظر را ببینید
[url]http://www.barnamenevis.org/forum/viewtopic.php?t=9515
[url]
لذا فکر کردم اصلا شاید جدول خوبی طراحی نکرده باشم !
منتظر کمک شما دوستان هستم
متشکرم
rambod51
پنج شنبه 24 اردیبهشت 1383, 16:53 عصر
دوست عزیز سلام اولا باید مشخص کنی که ترمی است یا عادی اگر عادی است که همه نمرات در پایان هر ثلث برای دانش آموز باید وارد شود بجز شهریور ماه اگر هم ترمی است باید از روی لیست انتخاب واحد عمل کنی (بهتر است که برای آشنایی با اینچنین برنامه یه سری به برنامه اسکول مدارس بزنی و الگو بگیری)
تا جایی که من اطلاع دارم شما برای دخیره نمرات باید از دو جدول استفاده کنی یکی اصلی و دومی فرعی که هر دو تا جدول بای مثل هم باشند. به این صورت که ابتدا داده ها رو در جدول فرعی با همون فرمتی که می خواهی ذخیره کنی بعد اونو توی جدول اصلی (مثل برنامه اسکول آموزش و پرورش) چون شما در این قسمت انتخاب واحد ندارید باید به صورت زیر عمل کنید
اول باید از لیست دروس درسهای مورد نطر را انتخاب کنی و با دستور SELECT از دستورات SQL و پارامتر و شرط فیلد های مربوط به گرید مربوطه را انتخاب کنی یعنی فقط دروسی که شما از قبل انتخاب کرده اید در گرید نمایش داده شود نه همه دروس
امید وارم که این ارهنمایی به دردت خورده باشه اگه نخورده بود بو وسیله برنامه ورد به صورت دستی گرید مورد نظرت و طراحی کن بعد اونو توی سایت بزار تا بهتر بفهمیم که چی می خوای
موفق باشی
delphiman00
سه شنبه 29 اردیبهشت 1383, 20:00 عصر
آقا رامبد
با تشکر از وقتی که گذاشتی
مشکل اینجاست که من نمرات همه دروس را زیر هم وارد می کنم ( در بانکم اینطوری وارد می شود )
نام و نام خانوادگی - نام درس - نمره
مرتضی احمدی - قرآن - 20
مرتضی احمدی - دینی - 17
مرتضی احمدی - ادبیات - 19
حسن غلامی - قرآن - 18
حسن غلامی - دینی - 18.5
حسن غلامی - ادبیات - 20
...
حالا مشکل : از این جدول با این فرمت نمی توانم لیست مادر تهیه کنم یعنی :
نام و نام خانوادگی - قرآن - دینی - ادبیات ...
مرتضی احمدی - 20-17-19
حسن غلامی - 18-18.5-20
...
امیدوارم این مشکل لاینحل حل شود !
aliasghar
چهارشنبه 30 اردیبهشت 1383, 16:40 عصر
من تمام تاپیک های شما را چند بار خوندم
فکر کنم یه جای کار توی حرفهای شما تناقض هست
شما به من بگو لیست مادر برای تمام دانش آموزها به یک شکله یا چند شکل خاص داره یا نه برای هر کس یک شکل مجزا داره؟
delphiman00
یک شنبه 03 خرداد 1383, 19:28 عصر
علی اصغر جان
از اینکه این همه وقت گذاشتی متشکرم
ما برای هر کلاس یک لیست مادر داریم ولی تمام لیست مادرها یکسان است و یک فرمت مشخص دارد
یعنی یک جدول به تعداد اسامی دانش آموزان کلاس سطر و به تعداد دروس ستون
تنها فرق لیست مادر کلاس a با کلاس b اسامی دانش آموزان و نمرات آنها است
rambod51
دوشنبه 04 خرداد 1383, 16:54 عصر
اگه اشتباه نکرده باشم مشکل در موقع گزارش گیری است. یعنی شما برای دانش آموز مربوطه باید کارنامه خودشو چاپ کنی اونم با تعداد درسهای مشخص . یعنی برای هر دانش اموز یه کارنامه خاص و متغیر با دانش آموز دیگه و این به این معنی که شما کار نامه ثابتی ندارید
حل مشکل به نظر من
1. باید یه مار نامه ثابت توی گزارشات در نظر بگیری که تمام دروس در اون باشه و بعد نمره هر درس رو در جای خوذش قرار بدی که این روش استاندارد برای برنامه است مثل برنامه مخصوص آموزش و پرورش که اون هجده میلیون برای مدت پنج سال خریداری کردند
2. برای هر دانش آموز یه انتخاب واحد بزاری و بعد اون انتخاب واحد را با نمره ها برای چاپ بفرستی
3. یا از توی لیست درسها موقع گزارش گیری درس مورد نظرتو انتخاب کنی و برای چاپ بفرستی که این یه کم برنامه نویسی میخواد اونم به این صورت که شرط بزاری که اگه فلان فیلد انتخاب شد توی فرم گزارش لیبل شماره فلان عنوان اون با عنوان فیلد یا درس جایگزین بشه البته این سخته
4. از برنامه گزارش گیری جوان سافت استفاده کنی که امکان گزارش گیری به صورت انتخابی رو بهت میده و میتونی هرچی رو که می خوای و نیاز داری برای چاپ بفرستی. برنامه خوبی ولی پولیه
من دیگه چیزی به نظرم نمی آد امیدوارم کارت درست بشه
موفق باشی
delphiman00
چهارشنبه 06 خرداد 1383, 18:49 عصر
آقا رامبد ممنون
همان برنامه آموزش و پرورش به نام Student2 علاوه بر ایجاد یک کارنامه استاندارد یک جدول مادر نیز تولید می کند
اصلا در مدارس هر کارنامه را دست یک دانش آموز می دهند ولی بقیه اولیای مدرسه یک جدول کلی می خواهند که نمرات تمامی دانش آموزان یک کلاس در آن باشد به همان صورتی که بالا گفتم
وگرنه من در چاپ خود کارنامه و ایجاد آن مشکل خاصی ندارم
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.