View Full Version : مهندس صنایع یا کامپیوتر برای تحلیل و طراحی؟
سلام سلام
دوشنبه 19 شهریور 1386, 10:30 صبح
با سلام
امیدوارم این سایت علمی مثل همیشه موفق و روز به پیش باشد.
مدت ها است که در بحث تجزیه و تحلیل و طراحی سیستم اختلافات زیادی در سپردن اصل بحث و مسوولیت اجرا به متخصصین مهندس صنایع یا مهندس کامپیوتر وجود دارد.
با تاکید بر کار تیمی و محرز بودن آن، نقش مهندس صنایع در کتابها و تئوری های تجزیه و تحلیل سیستم ارجح تر است. ولی از آنجایی که ما در ایران زندگی میکنیم و در این کشور مشکلات کار تیمی، بالا بودن هزینه ها و استخدام تیم های کوچک تر، بی توجهی به طراحی های مفهومی و پایه ای، کاغذ بازی دانستن این اصول، علاقمندی در حصول نتیجه در زمان کم و متاسفانه عدم تفهیم مناسب کاربری مهندسین صنایع نزد مدیران بعث شده که به کاربری و استفاده از این قشر در این زمینه بطور اصولی کم تر توجه شود. هر چند که کم توجهی کلی در جامعه کاری و علمی ما به مهندسین کامپیوتر نیز کم نیست.
بر همین اساس می خواستم خواهش کنم از شما عزیزان که نظر خود را راجع به این مقوله بطور خالصانه و واقعی وبدون هیچ گونه جانبداری ابراز نموده و در رای گیری شرکت نمایید. شاید شرکت شما در این رای گیری (و مخصوصا اظهار نظر تشریحی علاوه بر شرکت در همه پرسی) آراء عمومی متخصصین و ارتباط مناسب این دوقشر فرهیخته و تاثیرگذار در دنیای مدرن امروزی را بطور مشخص و مفید قابل استفاده نموده و در انجام کارهای گروهی منشاء اثر باشد.
با تشکر
sinpin
دوشنبه 19 شهریور 1386, 11:36 صبح
با سلام
امیدوارم این سایت علمی مثل همیشه موفق و روز به پیش باشد.
مدت ها است که در بحث تجزیه و تحلیل و طراحی سیستم اختلافات زیادی در سپردن اصل بحث و مسوولیت اجرا به متخصصین مهندس صنایع یا مهندس کامپیوتر وجود دارد.
با تاکید بر کار تیمی و محرز بودن آن، نقش مهندس صنایع در کتابها و تئوری های تجزیه و تحلیل سیستم ارجح تر است. ولی از آنجایی که ما در ایران زندگی میکنیم و در این کشور مشکلات کار تیمی، بالا بودن هزینه ها و استخدام تیم های کوچک تر، بی توجهی به طراحی های مفهومی و پایه ای، کاغذ بازی دانستن این اصول، علاقمندی در حصول نتیجه در زمان کم و متاسفانه عدم تفهیم مناسب کاربری مهندسین صنایع نزد مدیران بعث شده که به کاربری و استفاده از این قشر در این زمینه بطور اصولی کم تر توجه شود. هر چند که کم توجهی کلی در جامعه کاری و علمی ما به مهندسین کامپیوتر نیز کم نیست.
بر همین اساس می خواستم خواهش کنم از شما عزیزان که نظر خود را راجع به این مقوله بطور خالصانه و واقعی وبدون هیچ گونه جانبداری ابراز نموده و در رای گیری شرکت نمایید. شاید شرکت شما در این رای گیری (و مخصوصا اظهار نظر تشریحی علاوه بر شرکت در همه پرسی) آراء عمومی متخصصین و ارتباط مناسب این دوقشر فرهیخته و تاثیرگذار در دنیای مدرن امروزی را بطور مشخص و مفید قابل استفاده نموده و در انجام کارهای گروهی منشاء اثر باشد.
با تشکر
تحلیل و طراحی توسط مهندس صنایع ؟!!! :تشویق:
پس مهندس نرم افزار بنظر شما یک تایپیسته که فقط طراحی اونا رو کد میکنه ؟!!!
sinpin
دوشنبه 19 شهریور 1386, 11:41 صبح
طراح سیستم باید شناخت دقیقی از تکنولوژی و روشهای استفاده از اون رو داشته باشه وگرنه چطور میتونه طرحی بهینه ارائه کنه ؟
بنظر من مهندس صنایع در جمع آوری و شناخت نیازهای سمت مشتری و ایجاد برنامه ریزی و هماهنگیهای کاری میتونه مفیدتر باشه تا در سمت طراحی و پیادهسازی سیستم...
سلام سلام
دوشنبه 19 شهریور 1386, 11:53 صبح
ممنون از نظر دهی شما
یعنی به نظر شما اطلاعات مربوط به طراحی یک سیستم مثل مالی و ارتباط و کنترل سازگاری اطلاعات و پروسه کار و مواردی از این قبیل رو بطور کامل یک مهندس کامپیوتر باید انجام بده؟!
به نظر شما طراحی سیستم (نه پیاده سازی مکانیزه آن) که قسمتی از آن شامل دریافت اطلاعات تحلیل منطقی آن و ارتباط دهی صحیح و کاربردی آن می باشد، به عهده مهندس کامپیوتر است؟! دوست عزیز به نظرت اون موقع که تمام کارها دست یک مهندس کامپیوتر باشه آیا کسی می گه که ماست من ترشه؟!
ضمن احترام به نظر شما، به نظر من از همین صحبت ها است که نقاط مرزی بسیار ظریف در شرح وظایف این دو گروه (مهندسین صنایع و کامپیوتر) و چگونگی تعامل و تاثیر مثبت آنها در جهت بهره وری بهتر بدست می آید.
با تشکر
_alish_
دوشنبه 19 شهریور 1386, 12:15 عصر
بطور ساده گویی بگم
مهندسی صنایع دید کلان در تحلیل و طراحی داشته و مهندسی سیستم دید ریز و نظم دهی
می شود گفت در مهندسی صنایع اقیانوسی به عمق یک سانت نتیجه گرفت و در مهندسی سیستم بر عکس
جالب اینجاست ، که کسانی که کارشناسی سیستم گرفته و در بازار تجربه کافی داشته در فوق لیسانس گرایش به مهندسی صنایع داشته و کسانی که در کارشناسی مهندسی صنایع داشته در فوق لیسانس گرایس به ای تی و سیستم دارند
بهر هال هر کس این دو را کامل بداند در جامعه ایران موفق است
سلام سلام
دوشنبه 19 شهریور 1386, 12:25 عصر
با تشکر جناب alish
نکته درستی را عنوان نمودید.
یکی از نکاتی که بعضی از افراد عنوان می کنند این است که به نظر شما کدامیک می تواند کار دیگری را انجام دهد؟ و اگر بتوانند انجام دهند مثبت انجام می دهند یا موجب دوباره کاری می شود؟
alireza643
دوشنبه 19 شهریور 1386, 12:28 عصر
مهندس صنایع خیلی خوبه من خیلی دوستش دارم به خصوص اونجا که میخان زمان بندی یه کار رو انجام بدن و مثلا برنامه نویس میگه 3 ماه ولی مهندس صنایع با کلی دلیل و مدرک و چارت میگه 1 ماه. بعد وقتی پروژه 3 ماهه آماده میشه رییس میاد میگه چرا اینکار سه ماهه انجام شد و شما توبیخ میشی و اینجاست که باید با یه آدم پول دار که فقط بلده کامپیوتر رو روشن کنه 1 ماه کل کل کنی تا قبول کنه که اون خواهر زاده ی عزیزش که تازه ترم 5 دانشگاهه اشتباه کرده.
ولی از شوخی گذشته به نظر من تو یه کار بزرگ باید ترکیبی از هر دو استفاده بشه. البته مهندس صنایع باید قبلا تو پروژه های آی تی کار کرده باشه.
سلام سلام
دوشنبه 19 شهریور 1386, 12:58 عصر
مهندس صنایع خیلی خوبه من خیلی دوستش دارم به خصوص اونجا که میخان زمان بندی یه کار رو انجام بدن و مثلا برنامه نویس میگه 3 ماه ولی مهندس صنایع با کلی دلیل و مدرک و چارت میگه 1 ماه. بعد وقتی پروژه 3 ماهه آماده میشه رییس میاد میگه چرا اینکار سه ماهه انجام شد و شما توبیخ میشی و اینجاست که باید با یه آدم پول دار که فقط بلده کامپیوتر رو روشن کنه 1 ماه کل کل کنی تا قبول کنه که اون خواهر زاده ی عزیزش که تازه ترم 5 دانشگاهه اشتباه کرده.
ولی از شوخی گذشته به نظر من تو یه کار بزرگ باید ترکیبی از هر دو استفاده بشه. البته مهندس صنایع باید قبلا تو پروژه های آی تی کار کرده باشه.
ممنون از نظرت alireza643 عزیز
البته توی یک کار بزرگ یک مهندس کامپیوتر هم باید در پروژه IT کار کرده باشه.
مهم ترین نکته در همکاری این دو گروه درک موقعیت زمانی و وزنی پروژه است یعنی در زمان های محتلف بتونند تشخیص بدهند که پروژه در چه موقعیتی قرارداره و بهتره از طرف مقابل استفاده بیشتری بشه.
این نکته اوج همکاری و بهره وری رو می رسونه.
با تشکر
whitehat
دوشنبه 19 شهریور 1386, 21:35 عصر
من این نظر سنجی را به دو قسمت تقسیم می کنم
سیستم هایی که هدف از تحلیل آنها مکانیزه شدن آنهاست و سیستم هایی که هدف از تحلیل آنها پیدا کردن یک Solution و یک دیسیپلین برای بهبود روند فعالیت آن است (این سیستم ها می توانند بعد به صورت مکانیزه در بیایند ولی دید اولیه آنها چیزی است که نوشتم)
در گروه اول به نظر مهندسین صنایع نقش کمرنگی در تحلیل و طراحی داشته و می تواند در Business Rule ها و نیازمندیهای پروژه به مهندسین کامپیوتر کمک کند. اما در گروه دوم دقیقا برعکس است و تقریبا مهندسین کامپیوتر نمی توانند کمکی به پروژه نمایند و فقط در صورتی که در آینده بخواهد این پروژه منتهی به نرم افزار شود می تواند کمک کند.
در کل پروژه هایی که هدف آنها تولید نرم افزار است باید تحلیل و طراحی توسط مهندسین کامپیوتر انجام شود.
-----------------------
با توجه به تجربه های شخصی که داشتم (در ایران) کار کردن با مهندسین صنایع برای تولید نرم افزار کار را کند و در مواقعی هزینه های اضافی به پروژه تحمیل می کند.(اگر لازم شد بیشتر توضیح می دهم)
babak_bsn
دوشنبه 19 شهریور 1386, 21:48 عصر
به نظر من مهندس صنایع نمیتونه جای مهندس نرم افزار رو بگیره چون یه مهندس نرم افزار مطمئنا دید فنی هم نسبت به تحلیل و طراحی داره ولی یه مهندس صنایع چی؟؟؟
کار این دو یک شباهت هایی به هم داره ولی نمیشه مهندس صنایع رو به جای یک تحلیل گر نرم افزار به کار گرفت.
به طور کلی من هم با نظر whitehat موافقم !
_alish_
سه شنبه 20 شهریور 1386, 07:52 صبح
بجث در این مقوله بسیار است و هر کس با در نظر داشتن تجربه شخصی خود مطلبی بیان میکند
تنها چیزی که بنده تجربه نموده در بازار ایران یک فرد موفق در زمینه تحلیل و طراحی می بایست با موضوعات سیستم ، صنایع ، مهندسی مجدد ، مدیریت آشنا باشد و در مهندسی سیستم متخصص تر ، چون کار با سازمانهای دولتی و بزرگ تنها تخصص و دادن ایده های درست و منطقی نیست بلکه با مدیریت زمان و موقعیت ( بحث مهندسی صنایع و مدیریت می باشد) می بایست در جای خود بیان شود
در نهایت نظر شخصی بنده یک ایرانی من باید چندین چیز را بیاموزد دلیل همه در بازار حس کرده اید .....
golihaghighi
سه شنبه 20 شهریور 1386, 08:32 صبح
نظر من اینه که تحلیلگر نباید وارد مسایل و دیدگاه های فنی و تخصصی بشه و فرق نمیکنه کامپیوتر یا صنایع فقط باید با توجه به نیاز سیستم و بدون در نظر گرفتن محدودیت ها و مشکلات کد نویسی به کدنویسها بگه که باید این کار خاصو انجام بدید و با توجه به اینکه در برنامه نویسی تقریبا هر کاری ممکنه بنابراین تحلیلگر نباید دغدغه سختی کار یا کد زیاد و .. رو داشته باشه.
سلام سلام
سه شنبه 20 شهریور 1386, 09:00 صبح
با تشکر از نظر همه دوستان
در حالت کلی و با توجه به شرایط جامعه کاری ما و فاصله فرهنگی و منطقی درک کار درست و کار مناسب با تخصص افراد در ایران نظر تمامی دوستان درست و بر حسب شرایط می باشد. یعنی می توان گفت پاسخ به همه پرسی یک قسمت "بستگی دارد به ...!" کم دارد. ولی خود من هم می ترسیدم که اگر این قسمت را وارد کنم همه این گزینه را انتخاب کنند.
جدا از مطالب بالا انتظار میرود تمامی دوستان عزیز آنجه را که باید و منطقی است تصور کرده وپاسخگو باشند. اگر با دید زندگی در ایران به موضوع نگاه کنیم، شاید مهندس کامپیوتر و صنایع باید علاوه بر تحلیل سیستم کارچاق کنی!، تشکیل تیم گروهی غیر کاری! (منظور باندبازی است!) و ... دیگر بلد باشند.
سوال این است که این دوگروه آیا هیچ جایگاهی که مورد موافقت گروه مقابل باشد برای هم قائل هستند یا نه؟
در هر صورت متشکرم از این که بحث را ادامه می دهید.
دوست عزیز Whitehat
فقط فراموش نکنید اگر به وجود هر دو گروه اعتقاد دارید، حضور پر رنگ و خارج از وظیفه هر گروه حضور گروه دیگر را کم رنگ می کند و پیشرفت امور و کیفیت کار را زیر سوال می برد. (البته می دانم که ما در ایران زندگی می کنیم!!)
در مورد گروه اول نیز فراموش نکنیم که یک سیستم مکانیزه قبل از اینکه یک سیستم رایانه ای باشد یک سیستم است، یعنی یک سری اجزاء که با هم تعامل منطقی دارند، شناخت آن کشیدن تصویر از آن و درج خصوصیات عیر رایانه ای برای کل سیستم و حتی کاربر نهایی (که پس از طراحی نرم افزار پشت کامپیوتر می نشیند) بسیار مهم می باشد. (حتی شاید خود کاربر نیز درک آنرا نداشته باشد ولی وظیفه ما حکم می کند تمام موارد را ببینیم و درج کنیم)
دوست عزیز babak_bsn
ولی به نظر من قبل از تحلیل گری نرم افزار باید تحلیل گر یک سیستم باشید یک سیستمی که مدت ها قبل از نرم افزار شدنش وجود داشته و عرف شده. بنابراین شناخت اون درک مفاهیم درست و نادرستش و از همه مهم تر مدل کردن وضع موجود (وضع موجود نه وضع کامپیوتری) بعنوان اولین نیاز برای نرم افزاری کردنش مهم، ضروری و گاهی حیاتی هستش. باز هم ممنون از نظرتون
دوست عزیز alish
آره می دونم ما توی ایرانیم. ولی به این فکر کردید که اگه شما بودید و اختیار تام داشتید که یک تیم را مدیریت کنید چه کسانی را انتخاب می کردید؟
whitehat
سه شنبه 20 شهریور 1386, 22:00 عصر
قبل از اینکه بحث را ادامه دهم تا کید می کنم بحث من بر روی سیستم های نرم افزاری است که در ایران قرار است تولید شوند.
فقط فراموش نکنید اگر به وجود هر دو گروه اعتقاد دارید، حضور پر رنگ و خارج از وظیفه هر گروه حضور گروه دیگر را کم رنگ می کند و پیشرفت امور و کیفیت کار را زیر سوال می برد. (البته می دانم که ما در ایران زندگی می کنیم!!)
برای تحلیل یک سیستم نرم افزاری با توجه به اختلاف دانشی که در حال حاضر میان این دو رشته وجود دارد من حضور مهندس صنایع را در این قسمت لازم نمی بینم!
مهمترین دلایلی را که می توان نام برد عدم داشتن دید نرم افزاری ، عدم آشنایی با متدلوژی ها و تکنولوژی های جدید مهندسین صنایع در ایران می باشد (با استثنا ها کاری ندارم) و به این دلایل است که من فکر می کنم آنها نمی توانند در تحلیل یک سیستم نرم افزاری کمکی کنند.
در مورد گروه اول نیز فراموش نکنیم که یک سیستم مکانیزه قبل از اینکه یک سیستم رایانه ای باشد یک سیستم است، یعنی یک سری اجزاء که با هم تعامل منطقی دارند، شناخت آن کشیدن تصویر از آن و درج خصوصیات عیر رایانه ای برای کل سیستم و حتی کاربر نهایی (که پس از طراحی نرم افزار پشت کامپیوتر می نشیند) بسیار مهم می باشد. (حتی شاید خود کاربر نیز درک آنرا نداشته باشد ولی وظیفه ما حکم می کند تمام موارد را ببینیم و درج کنیم)
درست است یک سیستم مکانیزه قبل از ان یک سیستم باید باشد اما آیا هر سیستمی که وجود دارد را بدون در نظر گرفتن محدودیت های سیستم های کامپیوتری می توان مکانیزه نمود؟ نقش مهندسین صنایع در طراحی یک سیستم انکار ناپذیر است (شاید منظور شما از تحلیل و طراحی این قسمت باشد) و شاید یک مهندس کامپیوتر حتی نتواند در آن مورد نظر دهد اما زمانی که سیستم قرار است مکانیزه شود وضعیت 180 درجه بر عکس می شود
برای طراحی یک سیستم مکانیزه ما یک چرخه حیات داریم که از فاز شناخت و امکان سنجی شروع و به فاز پشتیبانی ختم می شود. متدلوژی های تهیه نرم افزار برای هر یک از این قسمت ها و ظایفی را تعیین می کند که این چرخه حیات را در بر می گیرد . حال سوالی پیش می آید این است که جایگاه مهندسین صنایع کجاست؟
من فکر می کنم مهندس صنایع می تواند در فاز شناخت و امکان سنجی به این پروسه کمک نماید. اما در فازهای بعد یعنی تحلیل و طراحی که دیگر باید شالوده یک برنامه بنا شود آیا کمکی می تواند بکند؟
golihaghighi
پنج شنبه 22 شهریور 1386, 11:55 صبح
سیستم هایی که هدف از تحلیل آنها مکانیزه شدن آنهاست و سیستم هایی که هدف از تحلیل آنها پیدا کردن یک Solution و یک دیسیپلین برای بهبود روند فعالیت آن است (این سیستم ها می توانند بعد به صورت مکانیزه در بیایند ولی دید اولیه آنها چیزی است که نوشتم)
به نظر من در پروژه های نوع دوم باید از کارشناس مدیریت هم بهره گرفت چون اونا هم با بهبود روند کار مخصوصا در جاهای غیر صنعتی آشنایی دارند.
cybercoder
پنج شنبه 22 شهریور 1386, 12:36 عصر
برای تحلیل یک سیستم نرم افزاری با توجه به اختلاف دانشی که در حال حاضر میان این دو رشته وجود دارد من حضور مهندس صنایع را در این قسمت لازم نمی بینم!
مهمترین دلایلی را که می توان نام برد عدم داشتن دید نرم افزاری ، عدم آشنایی با متدلوژی ها و تکنولوژی های جدید مهندسین صنایع در ایران می باشد (با استثنا ها کاری ندارم) و به این دلایل است که من فکر می کنم آنها نمی توانند در تحلیل یک سیستم نرم افزاری کمکی کنند.
کاملا موافقم.
در مجموع دوستان اگه یک نگاهی به ساختار شرکت های موفق در این زمینه بندازید و از تجارب اونا هم استفاده کنید بد نیست.
موفق باشید.
Will_Smith
پنج شنبه 22 شهریور 1386, 14:01 عصر
گرایش و رشته اصلی برای این کار
مهندسی آی تی گرایش تحلیل و طراحی سیستم های اطلاعاتی هست
رشته مهندسی نرم افزار اصولا فقط باید برای پیاده سازی استفاده بشه و واحد هایی هم که در این رشته هست ارتبات ضعیفی با تحلیل وطراحی داره(این رشته تقریبا تمام واحد هاش ارتباط تنگاتنگی با کد نویسی داره)
رشته علوم کامپیوتر گرایش سیستم های اطلاعاتی هم نزدیکی بیشتری به طراحی و تحلیل داره تا مهندسی نرم افزار
متاسفانه نتیجه نظرسنجی هم اشتباه هست وعلمی نیست ولی چون تعداد فارغ التحصیلان رشته مهندسی نرم افزار توی کشور ما زیاد است همه اینطوری رای دادن
نقش محوری در تحلیل وطراحی به عهده مهندسین صنایع و مهندسین تحلیل و طراحی سیستم ها هست و نرم افزاری ها آخر چرخه هستن
شهریاری
شنبه 07 مهر 1386, 05:05 صبح
والا من فقط میدونم که هر کی تو دانشگاه ما مهندسی نرم افزار تدریس می کنه «لیسانس کامپیوتر» و «ارشد صنایع» داره!
sinpin
شنبه 07 مهر 1386, 08:16 صبح
یعنی به نظر شما اطلاعات مربوط به طراحی یک سیستم مثل مالی و ارتباط و کنترل سازگاری اطلاعات و پروسه کار و مواردی از این قبیل رو بطور کامل یک مهندس کامپیوتر باید انجام بده؟!
به نظر شما طراحی سیستم (نه پیاده سازی مکانیزه آن) که قسمتی از آن شامل دریافت اطلاعات تحلیل منطقی آن و ارتباط دهی صحیح و کاربردی آن می باشد، به عهده مهندس کامپیوتر است؟! دوست عزیز به نظرت اون موقع که تمام کارها دست یک مهندس کامپیوتر باشه آیا کسی می گه که ماست من ترشه؟!...
با تشکر
منظور من این نبود و همینطور که در پست قبل از شما هم گفتم :
بنظر من : نقش یک مهندس صنایع در جمع آوری و شناخت نیازهای سمت مشتری و ایجاد برنامه ریزی و هماهنگیهای کاری میتونه مفید باشه
mmch2006
جمعه 13 مهر 1386, 00:18 صبح
در گروه اول به نظر مهندسین صنایع نقش کمرنگی در تحلیل و طراحی داشته و می تواند در Business Rule ها و نیازمندیهای پروژه به مهندسین کامپیوتر کمک کند. اما در گروه دوم دقیقا برعکس است و تقریبا مهندسین کامپیوتر نمی توانند کمکی به پروژه نمایند و فقط در صورتی که در آینده بخواهد این پروژه منتهی به نرم افزار شود می تواند کمک کند.
در کل پروژه هایی که هدف آنها تولید نرم افزار است باید تحلیل و طراحی توسط مهندسین کامپیوتر انجام شود.
-----------------------
با توجه به تجربه های شخصی که داشتم (در ایران) کار کردن با مهندسین صنایع برای تولید نرم افزار کار را کند و در مواقعی هزینه های اضافی به پروژه تحمیل می کند.(اگر لازم شد بیشتر توضیح می دهم)
با سلام و ضمن تشکر
به صورت کلی با فرمایش شما موافقم ولی در حالت اول یعنی آنجا که سیستم به قصد مکانیزه شدن تحلیل میشود مهندسین صنایع به صورت کار گروهی و مشترک با مهندسین کامپیوتر بسیار مفید است و نقش مهندسین صنایع آنقدرها هم کمرنگ نیست.
اما یک نکته کلیدی هست، آن هم اینکه میگوییم مهندس صنایع و نه دانش آموخته مهندسی صنایع، تفاوت در این است که یک مهندس صنایع مانند بسیاری دیگر از رشته های مهندسی در واقع وقتی مهندس است که سالها درس، مطالعه، تلاش و تجربه را کنار هم قرار میدهد که شاید این فرآیند 10 سال طول بکشد.
به علاوه اگر مهندسین صنایع علاقمند باشند تا در حیطه تحلیل سیستمها فعالیت کنند، میبایست حتماً دانش خود را در زمینه IT و مسائل مرتبط با آن افزایش داده و بروز نگه دارند.
یکی از علل بوجود آمدن مهندسی صنایع ایجاد ارتباط بین سایر رشته های مهندسی بوده است، لذا از وظایف یک مهندس صنایع این است که در هر فعالیتی که وارد میشود قالب و نقش آن حیطه کاری را بپذیرد و با آن منطبق شود.
این نکته را هم یادآور میشوم که تقریباً در تمامی حیطه های کاری، مهندس صنایع بدون همکاری مهندسینی که در آن زمینه تخصص دارند، با توجه به آنچه گفتم نمیتواند از خود و به تنهایی تغییر و دگرگونی خاصی ایجاد کند.
سلام سلام
شنبه 14 مهر 1386, 07:38 صبح
با تشکر از نظر دوستان
بهتر بود تا اینجا بحث را جمع بندی می کردیم تا بصورت خلاصه و چکیده نیز مورد استفاده قرار بگیرد. و لی قبل از اینکار منطقا بهتر است جایگاه نظردهندگان محترم را نیز بررسی کنیم. مشخص نیز باید گردد که تحصیلات و عنوان مدارک دوستان چیست. هر چند که با توجه به عنوان فاروم اکثر اعضاء محتملا مهندس کامپیوتر هستند.
ولی بد هم نیست که هر یک از اعضا با ذکر عنوان تحصیلی و مدرک اظهار نظری کوتاه در این زمینه بفرمایند.
این حقیر مهندس صنایع هستم و در جمع نظر به همکاری دوگروه باهم دارم چون با توجه به توضیحات منطقی دوست عزیز در پاسخ بالا جناب mmch2006، ایجاد ارتباط منطقی و استفاده و از نظرات تخصصی و معنی کردن مفاهیم کاری و ارتباطات سیستمی بعهده یک مهندس صنایع است.
با تشکر.
SystemAnalyst
چهارشنبه 25 مهر 1386, 00:25 صبح
با سلام بحث جالبی است من خودم با توجه به تجربه هایی که در تحلیل و طراحی سیستم دارم اینو باید بگم که مهارت ها بستگی به افراد دارن نه صرفا رشته ی تحصیلی ولی در کل چون صنعت کامپیوتر شاخه های بسیاری دارد شاید قشر خاصی در این رشته به تحلیل و طراحی سیستم روی بیارند . ولی باید بگم مهندس صنایع و مهندس نرم افزار مکمل یکدیگرند هر چند تحلیل سیستم ها فقط به نرم افزار ختم نمی شوند که در آن صورت شکی نیست کار ما نیست کار مهندس صنایع است .اما اگر هدف مکانیزه سیستم و پیاده سازی یک سیستم نرم افزاری باشد مهندس صنایع فقط در ضمینه ی مهندسی نیاز ها / مدیریت ریسک ها ی مو جود , مدل سازی و دیگر مراحل سطح سیستم واقعی می تواند اثرگذار باشد اما مهندس نرم افزار در تحلیل و مدل سازی سیستم کامپیوتری /طراحی داده ها / طراحی معماری نرم افزار / طراحی UI طراحی مسائل امنیتی / ارائه ی مستندات سیستمی و کاربری تست و پشتیبانی نرم افزار مسلما قدرت بیشتری داره. به نطر من حداقل در ایران مهندس نرم افزار می تونه جای مهندس صنایع هم کار کنه (مثل خود بنده) ولی مهندس صنایع نه نمی تونه به سیر مهندس نرم افزار برسه مگر با تجربه و مطالعات اضافی.
manager
یک شنبه 29 مهر 1386, 11:24 صبح
با تشکر از SystemAnalyst من هم با نظر این دوست عزیز موافق هستم.
به نظر من در سیستم های بزرگ و Enterprise اساسا مسئولیت شناخت سیستم، تحلیل فرآیندها و نیز شناسائی اجزاء و فعالیت های هر جزء از عهده متخصصین صنایع بهتر بر می یاد، این در حالیه که "تنها" متخصصین و مهندسین ارشد نرم افزار هستند که می توانند سیستم را به صورت سیستماتیک و مکانیزه مشاهده کرده و آن را برای مکانیزه کردن آماده کنند. فعالیت های مهندسین نرم افزار شناخته شده است و بحثی در آن نیست.
ذکر این نکته حائز اهمیت است که بخش هایی از تحلیل سیستم در رشته های مهندسی نرم افزار و صنایع با یکدیگر Overlap دارد، شکل زیر شاید نمایئ بهتر از این مسئله را نمایش دهد :
http://i23.tinypic.com/nxwfud.jpg
hamed_bostan
جمعه 11 آبان 1386, 23:35 عصر
متاسفانه امروزه کار مهندسین نرم افزار رو صنایعی ها انجام میدن . بچه های رشته کامپیوتر هم که اکثرا افتادن تو کار cd رایت کردن یا کد نویسی محض . هیچ چی سر جاش نیست
sinpin
یک شنبه 13 آبان 1386, 09:10 صبح
بچه های رشته کامپیوتر هم که اکثرا افتادن تو کار cd رایت کردن یا کد نویسی محض . هیچ چی سر جاش نیست
اصلا چنین چیزی نیست. بنظر من هرکسی خودش جایگاه خودش رو مشخص میکنه. اگه کسی فقط cd رایت میکنه احتمالا جایگاهش همونه نه بیشتر.
Amirnikjoo
پنج شنبه 06 دی 1386, 13:29 عصر
salam doostan
be nazaram ye kami in nazar sanji inja na adelanaast chera ke inja site barnamenevise va mohandesan e sanaye fekr konam inja kamtar gozareshon miofte ;)
aminkk
یک شنبه 07 تیر 1388, 14:24 عصر
خوب حالا يه چيزي. تويه دانشگاه به ما فقط مباحث مربوط به رياضي (الگوريتم و ذخيره بازيابي و ساختمان و ....) اين چيزا ياد مي دن يعني هيچ مبحث مديريتي و سازماني نداريم.فكر مي كنم براي همون هستش كه از بچه هاي صنايع كمك ميگيرين.
هم اكنون هم شركت هاي نرم افزاري علاوه بر خدمات نرم افزار رو آوردن به دادن مشاوره هاي مديريتي و اصلاً مديريت كردن بعضي شركت ها يعني شركت x مياد به فلان شركت نرم افزاري ميگه من رو مديريت كن. يعني تا اين حد
amirjalili
شنبه 20 تیر 1388, 20:57 عصر
ببخشید ها. به نظر من خیلی بده که ما رو این شغل(هماهنگی و یه سری ادعای واهی داشتن و داشتن اقیانوسی به عمق 1 سانتیمتر و دخالت در همه کار ها) اسم مهندس صنایع بذاریم.
این ها هم مثل کسایی که مدیریت خوندن(و البته اکثرشون شاگرد تنبل و رتبه آخر های کنکور بودن و از روی ناچاری و .. اومدن تو این رشته و اکثرشون هم عقده های روانی و خود کن بینی و سادیسم و ... دارن. باور ندارید برید چند تا از این هایی که مدیریت خوندن یا دارن میخونن رو ببینید ((: ) عادت دارن تو همه چیز دخالت کنن در حالی که اندازه یه سر سوزن حالیشون نیست.
دوست عزیز به نظر من فقط RUP جای همه این مزخرفاتی رو که اینا(مدیرها و این صنایعی ها) 4-5 سال میخونن رو به تنهایی پر میکنه و کافیه. (البته به شرطی که این RUP توسط اساتید بزرگ و منابع جدید تدریس بشه).
اینا رو چه به این کار ها.. البته ببخشید ها.. آخه هرچی خل و چل و دیوانه و آدم استرسی هست و کمبودی تو زندگیش داشته میره این 2 تا رشته رو میخونه که بعدا عین احمق ها بشینه پشت یه میز درشت (از این میز مدیریتی ها) و به آدم هایی که عمری مغزشون رو تو راه علم و تکنولوژی و ریاضیات گذاشتن دستور بدن.البته به استثنای برخی دوستان. اما خوب ما همیشه با توجه به اکثریت حرف میزنیم نه یه عده خاص.
البته این 2 رشته که من اینقدر بهشون توهین کردم در علوم روز دنیا جایگاه ویژه ای دارن و خیلی هم خوب هستن اما من تو ایران چیزی جز حرف هایی که گفتم چیز دیگه ای رو لایق این آدم های دیوانه(مدیران و صنایعی ها) نمیدونم..
میدونم پستم حذف میشه ولی خوب دیگه.. هر چی گفتم در ایران عین واقعیت بود. :لبخند:
البته خیلی هم تند رفتم. مگه نه !!
اوبالیت به بو
شنبه 20 تیر 1388, 21:08 عصر
این ها هم مثل کسایی که مدیریت خوندن(و البته اکثرشون شاگرد تنبل و رتبه آخر های کنکور بودن و از روی ناچاری و .. اومدن تو این رشته و اکثرشون هم عقده های روانی و خود کن بینی و سادیسم و ... دارن. باور ندارید برید چند تا از این هایی که مدیریت خوندن یا دارن میخونن رو ببینید ((: ) عادت دارن تو همه چیز دخالت کنن در حالی که اندازه یه سر سوزن حالیشون نیست
اینا رو چه به این کار ها.. البته ببخشید ها.. آخه هرچی خل و چل و دیوانه و آدم استرسی هست و کمبودی تو زندگیش داشته میره این 2 تا رشته رو میخونه که بعدا عین احمق ها بشینه پشت یه میز درشت (از این میز مدیریتی ها) و به آدم هایی که عمری مغزشون رو تو راه علم و تکنولوژی و ریاضیات گذاشتن دستور بدن.البته به استثنای برخی دوستان. اما خوب ما همیشه با توجه به اکثریت حرف میزنیم نه یه عده خاص.
كمي آرام تر :لبخندساده:
MIDOSE
یک شنبه 21 تیر 1388, 20:45 عصر
منظور این متن خطاب به همه است:
مدتی است این تایپیک را می بینم و دوستان هم جواب هایی دادند ولی این که تصمیم گرفتم بعد از مدتی طولانی این جا جواب بدم حرف های یکی از دوستان بود که منو به شدت ناراحت و متعجب کرد:عصبانی::متعجب:.
واقعن ایا این قدر دید مهندسی(مهندسی هم نه معمولی) کم شده که به راحتی تخصص های دیگه را با چهار تا حرف که هیچ گونه سندی هم نداریم و اگر هم باشه اون قدر ناکافی هست که نباید مطرح کرد زیر سوال می بریم. ایا واقعن دوستان این قدر بدون توجه حرف می زنند. متاسفانه دوستان با این سخنان هم از اعتبار و شخصیت خود کم می کنند و هم اعتبار علمی سایت را کم می کنند.
ببخشید ها. به نظر من خیلی بده که ما رو این شغل(هماهنگی و یه سری ادعای واهی داشتن و داشتن اقیانوسی به عمق 1 سانتیمتر و دخالت در همه کار ها) اسم مهندس صنایع بذاریم.
این ها هم مثل کسایی که مدیریت خوندن(و البته اکثرشون شاگرد تنبل و رتبه آخر های کنکور بودن و از روی ناچاری و .. اومدن تو این رشته و اکثرشون هم عقده های روانی و خود کن بینی و سادیسم و ... دارن. باور ندارید برید چند تا از این هایی که مدیریت خوندن یا دارن میخونن رو ببینید ((: ) عادت دارن تو همه چیز دخالت کنن در حالی که اندازه یه سر سوزن حالیشون نیست.
دوست عزیز به نظر من فقط RUP جای همه این مزخرفاتی رو که اینا(مدیرها و این صنایعی ها) 4-5 سال میخونن رو به تنهایی پر میکنه و کافیه. (البته به شرطی که این RUP توسط اساتید بزرگ و منابع جدید تدریس بشه).
البته این 2 رشته که من اینقدر بهشون توهین کردم در علوم روز دنیا جایگاه ویژه ای دارن و خیلی هم خوب هستن اما من تو ایران چیزی جز حرف هایی که گفتم چیز دیگه ای رو لایق این آدم های دیوانه(مدیران و صنایعی ها) نمیدونم..
میدونم پستم حذف میشه ولی خوب دیگه.. هر چی گفتم در ایران عین واقعیت بود. :لبخند:
البته خیلی هم تند رفتم. مگه نه !!
با توجه به متن هایی که بولد کردم، شما دوست عزیز که خیلی راحت عده ای را احمق خواندی و این الفاظ را لایقشون دونستی و خودت هم گفتی که پست حذف می شه،
چرا اصلن چنین پستی زدید که بخواهید حذف بشه؟حرف های شما من را یاد بچه دبستانی هایی می اندازه که برای مسخره کردن دیگران به هر چیزی متوصل می شوند.توصیه من به شما حتمن قبل از زدن پست چندین بار متنتون را بخوانید و یا به دوستان و اقوام نشان دهید تا ارزش علمی (یا حداقل شخصیتی) متن را بررسی کنند.
با تشکر از شما دوست عزیز سعی در پیشرفت جامعه دارید(با این که متنتون چیز دیگه ای می گفت).
اما مقایسه(نظر شخصی است):
اگر واقعن این دو رشته با هم تفاوت کاربردی نداشتند مطمئن باشید ایجاد نمی شدند پس دلیل قانع کننده ای برای این منظور وجود داره، مدیریت صنایع یا نرم افزار کاملن تحت پوشش رشته ی مدیریت قرار نمی گیرند و فقط حدود 30 درصد کار مدیریت است و بقیه مربوط به مباحث تخصصی هستند، پس می شه این را یک دلیل دانست برای متفاوت بودن.
رشته ی صنایع و نرم افزار از یک وجه به هم شبیه هستند،کار در مقیاس بالا با کمترین هزینه و بیشترین کیفیت است.
با توجه به این که متاسفانه نرم افزار در ایران ضعیف عمل کرده و نبود دانش کافی مدیران حیطه های دیگر، این زمینه فقط در مقیاس های کوچک عمل می کنه، ولی نرم افزار واقعی در کشور های غربی به خوبی خود را نشان می دهد. حال دو زمینه را بیشتر معرفی می کنم تا بیشتر اشنا بشیم.
صنایع: در این زمینه با وجه اشتراک اشنا ده اید و متوجه شدید 30 درصد کار مدیریت است و بقیه تخصص،حال این تخصص ها چه هستند؟ تخصص ها شامل اشنا بودن به بازار صنعت(تشنج های بازار)، اشنایی با زمینه های مرتبط صنعت مثل واسط ها و ... است. یک مهندس صنایع با مدیریت و به کار گیری این ابزار تخصصی وظیفه پیوند بین قسمت های از گسیخته ی صنعت را بر عهده دارد و با مدیریت های مربوطه سعی بر برقراری و کنترل این ارتباطات در صنعت دارد.جایگاه این رشته در ایران در حد متوسطه و خوشبختانه تو چند سال اخیر به نسبت خودش را نشون داده، ولی متاسفانه بعضی از افرادی که دستی در صنعت دارند با به کارگیری اشتباه کلمه ی مدیریت هر شخصی که به عنوانی اشنایی با زمینه ی مدیریت دارد را استخدام می کنند.ولی اگر شخصی واقعن در این زمینه مسلط باشد می تونه جایگاه واقعی خودش را پیدا کنه.
نرم افزار:
مهندس نرم افزار وظیفه ی تحلیل، طراحی،پیاده سازی و سازماندهی افراد و طرح مورد نظر را بر عهده دارد.هر دو در ظاهر تحلیل می کنند(یکی نرم افزار را و دیگری صنعت را)، هر دو طراحی می کنند(یکی نرم افزار یا همون سیستم و دیگری برنامه ی مدیریتی) و...
متاسفانه همین وجه مشابه کم در چند سال اخیر سبب شده که این دو جایگاه با هم تقریبن از دید عموم یکسان به نظر بیایند. در حالی که دو کار متفاوت هستند با وظایف و ریسک پذیری های متفاوت پس نباید راحت هر دو را یکی بدونیم.
دوستمون در مورد RUP گفتند، باید بدونیم که این ها ابزارند و نمی تونند وظایف را تغییر بدهند شاید ظاهرن چرا(قانون تغییر ناپذیری واقعیت).
کشور های خارجی با به کارگیری درست این منابع(یعنی مهندس نرم افزار و مهندس صنایع) تونستند جایگاه خودشون را پیدا کنند و در ایران هم با این که این مورد کمتر از قبل مشاهده می شود ولی هنوز به طور جدی کاری صورت نگرفته(نبود وجود قانون شاید هم نمی دونم).
پس نباید همه چیز را با هم قاطی کنیم به صرف این که هر دو در زمینه ی مدیریتی دستی دارند.مهندس صنایع می تونه با دید صنعتی و تولید بالا بهتر نگاه کنه چون تمرکز بیشتری بر روی این زمینه داره(پس می تونه نیاز ها را بهتر تشخیص بدهد) ولی در امر طراحی چون نرم افزار تمرکز بیشتری بر روی امر طراحی داره بهتر عمل می کنه.
دیگه خیلی تایپ کردم...سوالی بود در خدمتم(دوست داشتم ساعت ها بحث کنم ولی چه کنم دیال اپ و نبود وقت و ... در کار است)
راستی نظر یادم رفت.
با توجه به توضیحات بالا خودم گزینه ی سه را انتخواب کردم، مهندس نرم افزار در زمینه ی طراحی عمل کرد بهتری داره ولی با کار گروهی با صنایع می تونه نتیجه ی خیلی بهتری بده، چون مهندس صنایع می تونه با دید صنعتی به جامعه نگاه کنه و در نتیجه بهتر می تونه نیاز را تشخیص بدهد.
mpggcobol
شنبه 27 تیر 1388, 11:14 صبح
من کاملا با شما موافقم ولی مهندسی صنایع وقتی تعریف درستی پیدا میکنه که صنعت معنی خوبی داشته باشه چون ژاپن فقط مدیون علم صنایع خودشه و همین باعث شده زانوهای آمریکا رو به زمین بزنه و توی بحران مالی 2009 از ژاپن طلب وام کنه
mohdgh
سه شنبه 16 خرداد 1391, 16:08 عصر
با سلام به همه مهندسان عزیز و گرامی،دوستان در تحلیل سیستمها همانطور که می دانید داشتن دانش صنایع و کامپیوتر مکمل هست کاش یه رشتۀ جدیدی ایجاد می شد که خلأ های هر دو رشته را پوشش دهد.دوستان مهندس کامپیوتر وقتی می خواهند در برنامه هاشون ماژول هایی مثل حقوق و دستمزد ایجاد کنند چی کار می کنند؟کدوم واحدشون مربوط به حسابداری و حقوق و دستمزد می شود؟اگر می دانید به بنده هم بگید. دوستان مهندس صنایع هم چطور سیستم اطلاعاتی بدون دانش پایگاه داده ها ایجاد می کنند تا از دیتاها به اطلاعات برسند؟بحث دیتا مینینگ و ورهوسینگ حالا به کنار.پس این دو رشته لازم و ملزوم هم هستند،حالا شاید رشته فناوری اطلاعات بخشی از خلأ موجود را پر کند.
با تشکر از همگی
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.