ورود

View Full Version : پرتال ملی ایران [به طرز افتضاحی] راه اندازی شد

oxygenws
جمعه 23 شهریور 1386, 14:32 عصر
متاسفانه سایتی که اسم «ملی» و «ایران» رو یدک می کشه، با کمک نرم افزار های غیر ملی و غیر ایرانی و حتی کیبورد عربی و صفحات عموما چپ چین (ltr) راه اندازی شد!!

در بخش cms این سایت از سیستم joomla (یا احیانا mambo) استفاده شده. ضمن اینکه به نظر می رسه روش امن کردن این CMS پاک کردن صورت مسئله است! چون ایشون کلا دسترسی به صفحه administrator رو بستند!!

این سایت توسط php نوشته شده و روی Apache 2.2.3 و سیستم عامل CentOS قرار داره.

یکی از بخش های خبر در صفحهء اصلی که به طور پیش فرض دیده میشه، به نام «اخبار ریاست جمهوری» است!

hxxp://iran.ir/

موفق باشید.

SalarSoft
جمعه 23 شهریور 1386, 18:30 عصر
پرتال ملی ایران [به طرز افتضاحی] راه اندازی شد
از کی؟

شما رو به یاد sanjesh.org در چند سال گذشته میندازم که چند سال طول کشید تا بتونه یه سرو سامانی به خودش بده. (گرچه الان هم چندان تعریفی نداره.)

انشااله چند سال بعد شاید درست شد.

حامد مصافی
جمعه 23 شهریور 1386, 22:24 عصر
شما رو به یاد sanjesh.org در چند سال گذشته میندازم که چند سال طول کشید تا بتونه یه سرو سامانی به خودش بده.
بعید می دونم سنجش با 450 میلیارد ریال افتتاح شده باشه! اونم نه با جوملا!

oxygenws
شنبه 24 شهریور 1386, 01:10 صبح
پورتال خدمات الکترونیکی ایران که هم اکنون به نشانی اینترنتی iran.ir قابل دسترسی است شامل بیش از 4 هزار جایگاه اطلاع رسانی است که بیش از 150 خدمت رسانی الکترونیکی را در اختیار مردم قرار می دهد.در این مراسم، محمد سلیمانی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر ضرورت رفع نیازهای اطلاعاتی شهروندان، ملت شریف ایران را مالک واقعی پورتال خدمات الکترونیکی دانست و اظهار داشت، این پورتال، دریچه‌ای را ایجاد کرده است که به موجب آن می توان دسترسی به اطلاعات را در همه‌ زمینه‌هایی که به مردم و دولت مرتبط است در اختیار عموم قرار داد و باید تلاش کنیم اطلاعات مورد نیاز مردم از طریق این پورتال در اختیارشان قرار گیرد. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این مراسم با اشاره به این که استفاده از فناوری‌ اطلاعات در بهینه‌سازی مدیریت دولتی نقش مستقیم دارد؛ افزود، غنی سازی محتوای این پورتال در گرو همکاری کلیه وزارت خانه ها و سایر دستگاه های اجرایی است که به صورت کشوری، استانی و روستایی به فعالیت می پردازند.ایشان قابلیت اعتماد به این پورتال را از پیش‌نیازهای اصلی آن دانست و خاطر نشان ساخت، هرچه اطلاعاتی که این پورتال در اختیار مردم قرار می‌دهد سودمندتر باشد، از محبوبیت بیشتری برخوردار خواهد بود و در واقع می‌توان گفت که محبوبیت آن بستگی به اعتمادپذیری آن از نظر اطلاعاتی دارد. دکتر سلیمانی، با اشاره به آماده بودن زیر ساخت های فناوری اطلاعات کشور، تصریح داشت، پورتال خدمات الکترونیکی ایران در واقع عامل پیشرو در توسعه کاربری اینترنت در کشور است که سودمندی و قابلیت به روز رسانی اطلاعات از پیش نیازهای اصلی این بخش است.همچنین، در این مراسم مهندس عبدالمجید ریاضی، معاونت فناوری اطلاعات وزارت ICT با اشاره به سابقه 7 ساله ارائه خدمات الکترونیکی در کشور اظهار داشت: هدف اصلی از راه اندازی پورتال خدمات الکترونیکی ایران، متمرکزسازی سرویس های دولتی و غیر دولتی، به گونه ای است که مردم بدون نیاز به سفرهای غیر ضروری درون شهری و همچنین بدون مراجعه حضوری به دستگاه های دولتی بتوانند خدمات و اطلاعات مورد نیاز خود را جستجو کنند و سپس مورد استفاده قرار دهند.مهندس ریاضی با اشاره به چگونگی راه اندازی پورتال خدمات الکترونیکی ایران بیان داشت: از نه ماه پیش، توسط گروهی از متخصصان داخلی مطالعه پورتال سایر کشورهای مشابه با توجه به نیازهای فعلی مردم شریف ایران انجام شد و کار عملیاتی این طرح آغاز گردید. سرانجام به حمد و قوه الهی فاز یک درگاه خدمات الکترونیکی ایران یازده روز پیش از زمان پیش بینی شده مورد افتتاح و بهره برداری قرار گرفت.معاونت فناوری اطلاعات وزارت ICT همچنین در مورد جزئیات بیشتر درگاه خدمات الکترونیکی ایران تصریح کرد، در طراحی این پورتال استفاده از نرم افزارهای آزاد / متن باز مورد تاکید قرار گرفته است. پورتال خدمات الکترونیکی ایران بر روی شبکه ملی و شبکه جهانی اینترنت قابل رویت است و با توجه به پیش بینی میزان کافی پهنای باند توسط سرورهای داخلی مورد میزبانی قرار می گیرد.بر اساس این گزارش، پورتال خدمات الکترونیکی ایران، جهت سهولت کاربرد برای شهروندان علاوه بر داشتن یک موتور جستجوی قدرتمند، از شاخص های فهرست سایت ها [من: احتمالا شاخص های فهرست ترجمه ای از index است!] و هم چنین خدمات الکترونیکی بهره گرفته است. قابل ذکر است در فازهای بعدی پورتال خدمات الکترونیکی ایران که به زودی مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت، امکاناتی نظیر پست الکترونیکی، خدمات پیام رسان، امضای دیجیتال و غیره نیز در نظر گرفته شده است.

نمی دونم چرا در این متون نصف «ی» ها عربی و نصفشون فارسی است!!

منبع:
iran.ir/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=120&Itemid=76

Will_Smith
شنبه 24 شهریور 1386, 09:04 صبح
نمی دونم چرا در این متون نصف «ی» ها عربی و نصفشون فارسی است!!

منبع:
iran.ir/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=120&Itemid=76
احتمالا با دو تا خودکار یا .... نوشته شده

SoftDevCo
شنبه 24 شهریور 1386, 09:33 صبح
دیگه از سایت دانشگاه آزاد که افتضاح تر نیست.

نمی دونم اینا چه جوری با این پولا زندگیشون می چرخه، شما می دونید ؟

M-Gheibi
شنبه 24 شهریور 1386, 10:06 صبح
دیگه از سایت دانشگاه آزاد که افتضاح تر نیست.
نخست ، مقایسه‌ی سایت یکی از واحد‌های دانشگاه آزاد ( حالا معلوم نیست کدوم واحد ؛ علی آباد کتول یا ... ) با یک پرتال (!!) ملی (!!!!!) درست نیست . البته بعضاً خیلی بخش‌های سایت دانشگاه‌های آزاد بهتر از بخش‌های مشابه در این پرتال است .
در حال حاضر موضوع این نیست . موضوع اینه که این به اصطلاح پرتال چه شباهتی به یک پرتال داره ؟ بیشتر یاد سایت بالاترین ( از جنس دولتی ) افتادم !!

aakh1361
شنبه 24 شهریور 1386, 16:15 عصر
شما ها چه توقع های دارید !
مگر میشه تو ایران چیزی اسم ملی رو یدک بکشه و افتضاح از آب در نیاد ؟

armin390
شنبه 24 شهریور 1386, 17:28 عصر
پولش رو یکی دیگه خورده حرفش رو ما می زنیم!
مهم اینه که نسبت به پولی که به عنوان مبلغ پروژه بیان شده این پروژه کاملاً ناشیانه پیاده سازی شده! به نظرم کل این وب سایت!! فقط ۲-۳ میلیون ارزش داره (در بهترین ترین حالت)
قلب سیستم هم جولاست!
ورژن PHPهم 5.1.6!!

در فازهای بعدی پورتال خدمات الکترونیکی ایران که به زودی مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت، امکاناتی نظیر پست الکترونیکی، خدمات پیام رسان، امضای دیجیتال و غیره نیز در نظر گرفته شده است.
:))

Inprise
یک شنبه 25 شهریور 1386, 17:07 عصر
منکه خیلی خوشحال شدم . خصوصا وقتی شنیدم که قراره مسنجر! هم داشته باشه : Iran Messenger . (http://www.alef.ir/content/view/14957/)

پیش بینی یکی از تیترهای جنجالی Digg و Slashdot طی چند ماه آینده :
Iranian government-made national "Messenger" turned into the Biggest backdoor ever seen

makmak
یک شنبه 25 شهریور 1386, 19:48 عصر
سایت پورتال ایران با هزینه داخلی وزارت ارتباطات ( خلاصش یعنی فقط حقوق به کارشناسان خود وزارت ) طراحی شده و هیچ ربطی به 45 میلیارد بودجه مربوط به صدا و سیما نداره.
آدرس خبر رو از اینجا میتونید ببیند: (مال امروز است)

http://www.ictna.ir/news/archives/011626.html

در ضمن تا اونجایی که من میدونم ، این سایت 6 هفته است که از طرف هیئت دولت به وزارت ارتباطات به عنوان یک وظیفه تحویل داده شده و کل مدت زمانی که طراحی این سایت طول کشیده 4 هفته بوده....

این سایت به نظر من خیلی نوجون تر از اینه که بشینیم و راجب به اون قضاوت کنیم. یک نکته دیگه، اگه راجب به سایت انتقاد و پیشنهاد دارید با آدرس pr @ iran . ir مکاتبه تا کارشون رو بهبود بدند، این نکته هم از دیشب تو سایتشون اعلام کردند.

oxygenws
یک شنبه 25 شهریور 1386, 20:30 عصر
در ضمن تا اونجایی که من میدونم ، این سایت 6 هفته است که از طرف هیئت دولت به وزارت ارتباطات به عنوان یک وظیفه تحویل داده شده و کل مدت زمانی که طراحی این سایت طول کشیده 4 هفته بوده....یعنی واقعا شما بهتر از مسئول IT مخابرات می دونید؟؟
به هر حال تا سمت تون رو نگید یا اینکه منبع حرفاتون رو نگید قابل اعتماد نیست :)

یک نکته دیگه، اگه راجب به سایت انتقاد و پیشنهاد دارید با آدرس pr @ iran . ir مکاتبه تا کارشون رو بهبود بدند، این نکته هم از دیشب تو سایتشون اعلام کردند
خانه از پای بست خراب است. (خانه منظورم سایت و شاید حتی طرح اولیه و شاید مسئولین ناظر بر طرح باشه)

M-Gheibi
یک شنبه 25 شهریور 1386, 20:32 عصر
سایت پورتال ایران با هزینه داخلی وزارت ارتباطات ( خلاصش یعنی فقط حقوق به کارشناسان خود وزارت ) طراحی شده و هیچ ربطی به 45 میلیارد بودجه مربوط به صدا و سیما نداره.
آدرس خبر رو از اینجا میتونید ببیند: (مال امروز است)

http://www.ictna.ir/news/archives/011626.html

در ضمن تا اونجایی که من میدونم ، این سایت 6 هفته است که از طرف هیئت دولت به وزارت ارتباطات به عنوان یک وظیفه تحویل داده شده و کل مدت زمانی که طراحی این سایت طول کشیده 4 هفته بوده....

این سایت به نظر من خیلی نوجون تر از اینه که بشینیم و راجب به اون قضاوت کنیم. یک نکته دیگه، اگه راجب به سایت انتقاد و پیشنهاد دارید با آدرس pr @ iran . ir مکاتبه تا کارشون رو بهبود بدند، این نکته هم از دیشب تو سایتشون اعلام کردند.
خیلی جالبه. تو لینک بالا متن زیر رو پیدا کنید:

نفوذگران اینترنتی در دو روز ابتدایی آغاز به کار پورتال ایران، 15 بار به آن حمله کردند که با تدابیر امنیتی اندیشیده شده، به اهداف خود دست پیدا نکرده‌اند.

این تدابیر امنیتی اگه منظور در حیطه‌ی نرم‌افزاری هست که خب به اینا چه ربطی داره ! مگه نرم‌افزار رو اینا نوشتن !
ضمناً من به عنوان یک ایرانی انتظار دارم پرتال ملی کشورم حداقل بتونه یه سرویس بدرد بخور ارائه کنه. کی گفته 4 هفته‌ای یه همچین پروژه‌ای رو ارائه کنن؟! کدوم عقل سلیمی میگه که در این تایم ... ؟! به نظر من این افتخار نیست افتضاحه !

armin390
یک شنبه 25 شهریور 1386, 20:52 عصر
۴هفته یا ۴ روز مهم نیست! مهم اینه که چه اسمی روشه!! تازه ۴ هفته رو زمان کمی می دونید نسبت به کاری که انجام شده؟!! و اینکه آره کسی که تو کژراهه تلاش کنه درسته زحمت کشیده ولی تواناییش همین قدر بوده!!

این سایت به نظر من خیلی نوجون تر از اینه که بشینیم و راجب به اون قضاوت کنیم.چرا همچین فکری می کنید!؟ کودک نوجوان یا هرچی! این تقسیم بندی ها بنا به طرز دیدتون نسبت به موضوعه!
(اگه مثل شما برخورد کنیم:) راجع به یک کودک هم میشه قضاوت کرد!

. یک نکته دیگه، اگه راجب به سایت انتقاد و پیشنهاد دارید با آدرس pr @ iran . ir مکاتبه تا کارشون رو بهبود بدند، این نکته هم از دیشب تو سایتشون اعلام کردند
خانه از پای بست خراب است.

linux
یک شنبه 25 شهریور 1386, 21:15 عصر
بعضی وقتها برای بعضی چیزها باید پول خرج کرد اساسی.اما یک فکری جا افتاده که همه چیز را خراب می کنه به اسم ساده زیستی!
چیزهایی که اسم ایران روش هست یعنی مال مردم ایران هست باید در بهترین و کارآمدترین نوع خود در دنیا باشه.
مثلا کاخ ریاست جمهوری ایران باید بزرگترین و مجلل ترین از نوع خودش باشه و ...
همون جور بگیر و بیا تا پایین. اینها چیزی نیست که بشه در موردش کنس بازی در آورد.

houtanal
یک شنبه 25 شهریور 1386, 21:32 عصر
کل مدت زمانی که طراحی این سایت طول کشیده 4 هفته بوده....
برادر من کجای دنیا یه پرتال ملی در طول 4 هفته و بدون صرف بودجه کلان راه اندازی میشه.من همیشه عقیده دارم کار اجرایی کردن بسیار سخته و نمیشه بدون داشتن اطلاعات کافی صرفا ً بر روی حدس و گمان از کاری انتقاد کرد اما فدات بشم اینی که شما میگی اصل قضیه رو می بره زیر سئوال.یه طرح IS معمولی در سطح استانی ممکنه به حداقل چند ماه طراحی پلن ، طرح توجیهی و ... و مقدار قابل توجهی پول نیاز داشته باشه (آدم این کاره که با 2 میلیون 5 میلیون دست به کار نمی زنه) بعد چطور می خوای ملت قبول کنند که یک طرحی که اسم ملی روشه 4 هفته ای و بدون صرف هزینه کلان انجام شده؟

اگر پرتالی قراره اسم ملی توش باشه حداقل از چند تخصص مرتبط آدم هایی با سطح سواد ملی باید در پروژه اش حضور داشته باشند.نمیشه که ما بگیم یه چیزی خوبه ولی کار خوب براش نکنیم.این طوری اصل خوب بودن اون چیز رو هم ضایع کردیم.

این پرتال ملی الان به صورت بارزی این ضرب المثل رو تداعی می کنه که ما الان داریم با چیز یکی دیگه چیز می کنیم.درد اینجاست که ما حداقل در این زمینه که تکنولوژی انجام این کار رو داشتیم ، آدم های این کارش رو حداقل در اکثریت قریب به اتفاق زمینه های مربوطه داشتیم، خب چرا از اینا استفاده بهینه نکردیم؟

خارج از موضوع:
مشکل اساسی ما اینه که یکی از مهم ترین خصوصیات یک جامعه پیشرفته رو که Specialization هست نداریم و فکر می کنیم اگر مثلا ً خدای برنامه نویسی هستیم می تونیم به سادگی یه پلن کامل IS یا حتی Marketing رو طراحی کنیم و حتما ً به نتیجه برسیم.به همین دلیله که n شرکت نرم افزاری در سال ثبت میشه و !n تا سر سال اگر خیلی شانس آورده باشن فقط ضرر نکردن یا درشون تخته نشده.به همین خاطره که بسیاری از شرکت هایی که ثبت می شن اول در موضوع برنامه نویسی و امثالهم رو ذکر می کنند بعد از یه مدت برای زنده موندن همه کار می کنن جز برنامه نویسی.

bigcowboy
یک شنبه 25 شهریور 1386, 21:34 عصر
اینم جالبه http://www.iran.ir/template/

oxygenws
یک شنبه 25 شهریور 1386, 21:48 عصر
اینم جالبه http://www.iran.ir/template/
جالبه... البته احتمالا فردا دیگه نیست :)