ورود

View Full Version : [حل شده] طراحی دیتابیس محصولات و طبقه بندی آن ها برای eshop

fan2005
دوشنبه 30 مهر 1386, 23:41 عصر
من میخواهم با sql server پایگاه داده یک فروشگاه رو که محصولات نامحدود مثل کتاب , CD ، مجله و... را به فروش میگذارد را طراحی کنم. و این محصولات بتوانند بنا به صلاحدید مدیر در طبقه ها و زیر طبقه ها ی دلخواه و بطور نامحدود قرار گیرند. 2 مشکل وجود دارد
1.طراحی محصولات چگونه باشد چون هر محصول بسته به نوعش Attribute های متفاوتی دارد : کتاب isbn, title ,author , publisher,... ولی محصول دیگری attributeهای دیگری دارد.
2.چگونگی جداول Category , subcategory ها تا محصولات را در طبقه بندی های دلخواه خود قرار دهیم مثلا یک کتاب را در طبقه بندی.... |computer|programming|C| قرار دهیم؟ممنون میشوم اگر کمک کنید.!!

SYNDROME
سه شنبه 01 آبان 1386, 04:39 صبح
1.طراحی محصولات چگونه باشد چون هر محصول بسته به نوعش Attribute های متفاوتی دارد : کتاب isbn, title ,author , publisher,... ولی محصول دیگری attributeهای دیگری دارد.

می توانید یک جدول جداگانه تعریف کنید و سپس برای خاصیت کالاها از یک table دیگر استفاده کنید.
مثلا یک Table دارید که خاصیتهایی همچون وزن ، ارتفاع و . . . را دارد و موقع تعریف هر کالا نام خاصیت و مقدار آن را به کالا نسبت بدهید

2.چگونگی جداول Category , subcategory ها تا محصولات را در طبقه بندی های دلخواه خود قرار دهیم مثلا یک کتاب را در طبقه بندی.... |computer|programming|C| قرار دهیم؟ممنون میشوم اگر کمک کنید.!!

برای طبقه بندی کالا ها بهتر است از یک TreeView استفاده کنید و خود کاربر شاخه های جدید را بسازد(همان طبقه کالا) و هر حالا را در شاخه مورد نظر خود قرار دهد.

fan2005
سه شنبه 01 آبان 1386, 11:56 صبح
می توانید یک جدول جداگانه تعریف کنید و سپس برای خاصیت کالاها از یک table دیگر استفاده کنید.
مثلا یک Table دارید که خاصیتهایی همچون وزن ، ارتفاع و . . . را دارد و موقع تعریف هر کالا نام خاصیت و مقدار آن را به کالا نسبت بدهید

برای طبقه بندی کالا ها بهتر است از یک TreeView استفاده کنید و خود کاربر شاخه های جدید را بسازد(همان طبقه کالا) و هر حالا را در شاخه مورد نظر خود قرار دهد.

با تشکر
من اینطور فکر کردم که یک جدول برای attribute ها (مثل Title,Author,ISBN,Color,Singer,.....)داشته باشم و یک جدول برای نوع محصولات ،producttype(مثل کتاب یا CD)،و چون ارتباط چند به چند است یک جدول واسط بنام producttypeAttribute لازم است
اما نرمال سازی چگونه است.اجازه بدهید با یک مثال توضیح دهم:

ProductType table
-----------------------
PTID *
PTname

Attribute table
--------------------
AID*
Aname

PTA
-----------
AID
PTID

حالا یک محصول مثل کتاب که برای مقادیر ویژگی Author یا publisher که نیاز به نرمال سازی دارد یعنی یک جدول جدا برایش باید در نظر گرفت ارتباط این جدول با جدول attribute ها چگونه است؟ اگر مدیر بخواهد یک محصول دیگه اضافه کند که نیاز به attribute ی دارد که مثل author نیاز به نرمال سازی دارد چه؟
خود جدول Products چگونه است؟ممنون