View Full Version : طراحی نخستین پردازنده 32 بیتی در ایران
Bahmany
شنبه 26 آبان 1386, 10:05 صبح
طراحی نخستین پردازنده 32 بیتی در ایران
کارشناسان و مهندسین سختکوش ایرانی با حمایت مرکز صنایع نوین ایران در شرکت صنایع نیمه هادی پارسه موفق به طراحی پردازنده 32 بیتی موسوم به "آریستو" گشتند ، این پردازنده مبتنی بر معماری استاندارد SPARC V8 یا IEEE 1754 سازگار با مجموعه دستورالعمل های پردازنده های Sun SPARC میباشد. منبع:EngComputer.Mihanblg.Com
آریستو ویژه پیاده سازی سیستم های SoC طراحی گشته و مراحل ساخت آن در شرکت صنایع نیمه هادی تایوان موسوم به TSMC با فرایند ساخت 18 صدم میکرونی تکمیل گشته است .
علاوه بر آریستو شرکت نیمههادی پارسه پردازنده 32 بیتی ساده تر مبتنی بر هسته اصلی آریستو بدون حافظه کاشه و بخشهای جانبی به نام TINY طراحی نموده است که کاربرد عمده آن در GPS ها میباشد.
پردازنده آریستو به عنوان یک رقیب قدرتمند ایرانی از بسیاری جهات با پردازنده های Leon ساخت شرکت سوییسی Gaisler Research AB مشابهت دارند.
به نقل از خبرگزاری EEtimes :
"در مقایسه با میکروپروسسورهایی که اخیرا در غرب توسعه یافته اند ، به نظر میرسد آریستو کارایی محدود تری داشته باشد" این در حالی است که شرکت نیمههادی پارسه هیچ گونه بنچمارکی برای محک زدن عملکرد و کارایی پردازندههای خود با سایر رقبا و اظهار نظر در مورد کارایی آریستو منتشر نکرده است .
به نقل از خبر گزاری فارس :
" آریستو، که برای انطباق با استانداردهای بینالمللی و قابلیت عرضه و رقابت با سایر پردازندههای موجود در بازار، بر مبنای معماری پردازندههای SPARC طراحی و ساخته شده است و با فرکانس 150 مگاهرتز کار میکند، میتواند در پروژههای مخابراتی، خودروسازی،اتوماسیون صنعتی، سیستمهای رباتیک و هوش مصنوعی، شبکههای کامپیوتری و انتقال اطلاعات و ... کاربرد وسیعی داشته باشد.
تاکنون استفاده از پردازندههای موجود (از قبیل پردازندههای خانواده ARM,MIPS, ...) در پروژههای داخلی، به دلیل عدم وجود رابطه تجاری مناسب بین ایران و کشورهای تولید کننده این محصولات، میسر نبود که با وجود یک پردازنده استاندارد که در داخل کشور طراحی شده، این مشکل به طور کامل مرتفع گردیده است. در حال حاضر این امکان وجود دارد که جزئیات طراحی این پردازنده (در حد IP Core) به همراه مستندات کامل آن در اختیار متخصصین قرار گیرد تا بتوانند از آن در طراحی پروژههای بزرگ که نیازمند پیاده سازی سیستمهای Embedded هستند، استفاده نمایند.
به همراه این پردازنده مجموعه کاملی از نرمافزارها سختافزارها ارائه شده است. کامپایلر gcc که یک کامپایلر شناخته شده زبان C است به صورت خاص برای آریستو بهینه سازی گردیده است. ضمن آنکه یک محیط نرمافزاری فوق العاده قدرتمند برای اشکالزدایی برنامهها آماده شده است. در عین حال این پردازنده مجهز به سیستم عامل همزمان قدرتمند eCos است، که میتواند بسته به نیاز مصرف کننده تا مقدار قابل ملاحظهای کوچکسازی گردد.
در کنار همه اینها یک بورد آزمایشگاهی متشکل از پردازنده آریستو و مقادیر قابل توجهی از سختافزارها و درگاههای جانبی برای استفاده متخصصین و دانشجویان آماده شده است.
با معرفی و استفاده از این پردازنده در دانشگاهها و بخشهای صنعتی، میتوان از مزایای پردازنده ایرانی، برای بومی سازی ادوات و ملزومات صنایع مختلف استفاده نمود."
http://engcomputer.mihanblog.com/More-177.ASPX
saeed_Z_F
شنبه 26 آبان 1386, 12:36 عصر
سلام
در مورد قدرت و کاربرد این پردازنده هم توضیح می دهید .
Mahmood_M
شنبه 26 آبان 1386, 14:14 عصر
امیدوارم این خبر حقیقت داشته باشه ...
خیلی خوشحال شدم ، ان شاالله دولت حمایت میکنه ( !! ؟؟ ) و با شرکتهای بزرگ رقابت می کنیم ...
بابت خبر ممنون ، موفق باشید ...
ghafoori
شنبه 26 آبان 1386, 15:41 عصر
این خبر تولید پردازنده را من یک سال پیش شینیده بودم بیشتر این پردازنده را برای کارهای نظامی می خواستند و فکر کنم شرکت ان هم وابسته به سپاه بود
حالا این پردازنده را ورداشتن کپی زدن از روی معماری sparc همه می دانند این معماری open source است این کار هم مانند فارسی کردن php nuke فقط فرقش این است یک معماری سخت افزاری است که طرحش به راحتی داخل اینترنت گیر می اید تازه پردازنده را هم خودشان تولید نکردن دادن تایوان درست کنند طرح پردازنده خارجی است تولیدش هم خارج است من موندم به کجاش ایرانی بگم
Cave_Man
شنبه 26 آبان 1386, 19:22 عصر
به هر حال قرار نیست مثل ابله ها از ابتدا چرخ رو اختراع کنیم
Hossein Bazyan
شنبه 26 آبان 1386, 20:37 عصر
به هر حال قرار نیست مثل ابله ها از ابتدا چرخ رو اختراع کنیم
سلام
من از صحت و سقم خبر، خبر تدارم اما قرار هم نیست هر چیزی را به خودمان نسبت دهیم گو ما آنرا ساخته ایم. انشالله حقیقت نداشته باشه و تمام تکنولوژیش ایرانی باشه و مانند دخترک 16 ساله و انرژی اتمی و نظریه نسبیت انشمتین نشه .
Alireza Orumand
شنبه 26 آبان 1386, 20:45 عصر
یه استاد داشتیم به ما برنامه نویسی درس میداد. همیشه میگفت اگر میخواهید برنامه نویس بشید اول مطالعه کنید. بعد برای شروع برنامه نویسی یه نمونه کد پیدا کن اول بخونش. بعد یه بار بشین مثل رونویسی یه بار از روش بنویس . بعد سعی کن یه بار از حفظ بنویسی. و در بعد از چند وقت که کارت به حدود خوبی رسید سعی کن همون برنامه رو بهینه کنی. میگفت اگر با این روش جلو بری و دلسرد نشی بعد از مدتی میشی یه برنامه نویس ماهر.
فکر میکنم حتی این کار ها کپی شده هم باشه ولی اگر کامل پیاده سازی داخلی باشه باز هم ارزشمند هست. به قول دوستمون نیازی به اختراع چرخ نیست بلکه بعد از تولید اولیه اگر تلاش جهت بهبود کار بشه عاقلانه ترین کاره و بسیار ارزشمند.
zfarhad2000
یک شنبه 27 آبان 1386, 00:35 صبح
نتایج قبلی در ایران نشون داده که چندین سال بعد از کپی کاری، همون روال مثل قبل ادامه خواهد یافت و هیچ تحولی شکل نخواهد گرفت. مثال صنعت خودروسازی ایران!!!!
shaniaki
یک شنبه 27 آبان 1386, 15:53 عصر
با عرض ادب:
این خبر تولید پردازنده را من یک سال پیش شینیده بودم بیشتر این پردازنده را برای کارهای نظامی می خواستند و فکر کنم شرکت ان هم وابسته به سپاه بود
حالا این پردازنده را ورداشتن کپی زدن از روی معماری sparc همه می دانند این معماری open source است این کار هم مانند فارسی کردن php nuke فقط فرقش این است یک معماری سخت افزاری است که طرحش به راحتی داخل اینترنت گیر می اید تازه پردازنده را هم خودشان تولید نکردن دادن تایوان درست کنند طرح پردازنده خارجی است تولیدش هم خارج است من موندم به کجاش ایرانی بگم
پسندیده تر آن هست که در خصوص آنچه که از آن اطلاع دقیقی نداریم اینگونه با قطعیت صحبت نکنیم. در غیر اینصورت برای دیگران این تصور ایجاد می شود که قصد عرضه خود به قیمت کوبیدن بر طبل مخالف را داریم.
نمی دانم چقدر شما در زمینه الکترونیک دانش و تجربه دارید اما همین قدر عرض کنم که اگر این خبر به همین شکل صحت داشته باشد هم جای خوشوقتی هست و هم گام درستی است.
اولا داشتن یک fab یا به عبارتی دیگر خط تولید سیلیکونی مانند TSMC یا UMC چنان پر هزینه و پر خرج و رقابتی است که شما حتی در اروپا و امریکای امروز هم می بینید که شرکت های بزرگ بخش ساخت را به چین و جنوب شرق آسیا outsource می کنند و خود فقط روی طراحی متمرکز می شوند. از حالا خبر ندارم ولی تا چند وقت پیش گفته می شد که تنها و تنها شرکتی که تمام مراحل ساخت از طراحی و تولید را یکجا دارد شرکت sumsung است که احتمال می دهم تا به حال آن ها نیز راه خود را تغییر داده باشند.
نکته دوم هم که پیشتر هم در یک تاپیک دیگر به آن اشاره کرده بودم این هست که برخلاف دنیای نرم افزار، اینگونه نیست که شما با در دست داشتن سورس کد های HDL یک سخت افزار به راحتی بتوانید مانند نرم افزار آن ها را کامپایل کرده و فایل خروجی gds2 نهایی آماده tape-out برای silicon foundry را تحویل بگیرید. انجام این کار نیاز به در اختیار داشتن و تسلط به نرم افزارهایی پیچیده و به نسبت گران قیمت و همچنین دانش کافی در زمینه الکترونیک و سخت افزار است که تا آنجا که من دیده ام به دلیل نبود زمینه کار متخصصین آن را در مقطع فوق لیسانس دانشگاه های ایران هم به وفور یافت نمی شوند.
اما نکته سوم اینکه طراحی یک هسته پردازشی جدید هم کار آسان و معمولی نیست. مدت هاست که هسته های پردازشی فقط ارتقا داده می شوند و معماری های جدید به ندرت تولید می شوند. چند شرکت اصلی هسته هایی مانند ARM، MIPS و ... را طراحی می کنند و تولید کنندگان محصولات آن ها را برای استفاده در چیپ های خود صرفا خریداری می کنند. بنابراین انجام این کار شاید فتح قله های علمی نباشد اما در راستای حرکت با جریان روز قرار می گیرد.
در نتیجه، شنیدن این خبر در صورت صحت داشتن جای خوشوقتی است از این جهت که بالاخره حرکتی در این زمینه انجام شده است و گام درستی است و نیز از این باب که لقمه ای به قاعده دهان برداشته شده و مانند دیگر اخبار تخیلی در مورد ادعاهای بزرگی که این روزها باب شده نیست.
موبایلی که در جیب خود دارید محصول کار چندین شرکت مختلف در زمینه های گوناگون به صورت متمرکز است. البته اگر مجموعه تمام این شرکت ها و یا امکانات و دانششان را یکجا در کشوری دیدید می توانید آن کشور را در آن زمینه خاص خودکفا حساب کنید که در زمینه الکترونیک ما راه درازی تا آن روز در پیش داریم. این کار را شاید اولین و ساده ترین قدم بتوان پنداشت.
یه ... ...
ghafoori
یک شنبه 27 آبان 1386, 18:09 عصر
با تشکر از دوست عزیز shaniaki بخاطر جواب مفصلی که دادند لازم است یکمی درمورد حرف های خودم توضیحاتی را عرض کنم
نکته اول این است از بس ما حرف های و اخبار کشکی شنیدیم خسته شدیم و به همه چیز مشکوک هستیم از خبرهای داروهای معجره اسا و دانشمندان جوان بگذریم مثلا همین چند وقت پیش در مورد یک کامپایلر یا پلت فورم خلاصه نمی دونم به نام پرسیسم در همین تالار بحث شد دیگر ازش خبری نشد و دهها نمونه دیگر صحبت نکنم تا تاپیک بخاطر حرف های سیاسی قفل نشه
نکته دوم قبول فرض می کنیم ما موفق به این کار شدیم پردازنده را طراحی کردیم و بعد از سرمایه گزاری در این مورد شروع به بازاریابی و صادرات کردیم قبل از ان حرفی را داشتم
چند وقت پیش روزنامه اعتماد را می خواندم مطلبی از یکی از نمایندگان مجلس نوشته بود این نماینده مجلس گفته بود صنایع جهان به 115 دسته تقسیم می شوند و هر کشوری با توجه به مسائل سیاسی اقتصادی اجتماعی و ... برخی از صنایع را دارند مثلا کشور المان دارای 25 دسته از این صنایع است و نکته جالب سخن این نماینده این بود ما دارای 97 دسته از این صنایع هستیم خوب با توجه به این گفته یعنی ما از المان پیشرفته تریم صادرات المان بالای یک تریلیون دلار است در حالی که ما 15 میلیارد این نماینده در ادامه گفته بود ما بدون توجه به شرایط در هر صنعتی وارد شدیم در نتیجه صنایع ما بدون در نظر گرفتن شرایط بوجود امدن و اغلب انها در این مورد نمی توانند به رقابت با شرکتهایه خارجی بپردازند خلاصه این بحث چیست این است که مثلا ما توانایی طراحی پردازنده را داریم باید این کار را انجام بدیم طبق گفته های خودتان متخصصین را باید اموزش داد و سرمایه گذاری کرد و بازاریابی انجام داد ایا ما می توانیم با شرکتهای عظیم رقابت کنیم مثلا همین شرکت فرض کنیم توانست پردازنده ای بهتر از هر پردازنده داخل بازار را بسازد حالا در نظر بگیر یک دفعه تحریم سازمان ملل وضع بشه و شرکت تایوانی رابطه اقتصادی را قطع کرد تکلیف سرمایه گذاری و متخصصین چی می شود تحریم نشدیم شرکتهای بزرگی مثل سامسونگ دامپینگ کردن یا رفتن سراغ همون شرکت تایوانی پیشنهاد بهتری دادند در این صورت تکلیف ما چیست همین کارها را کردیم که الان شرکتهای ما توان رقابت ندارند صادرات نداریم داخل دنیای اقتصاد حرف دو دوتا چهار تاس نه این که ما ملتی با پیشینه 2500 ساله ایم ما یک زمانی بهترین بودیم و ما می توانیم .ما باید صنایع برتر خودمان را بشناسیم و تمرکز خودمان را روی انها متمرکز کنیم تا موفق باشیم نه همه کاره و هیچ کاره
دیگر بیشتر از این حوصلتان سر نبرم من هم از این که کشورم پیشرفت بکند بسیار خوشحالم و ارزوی من این است که ما جز ابر قدرت های حهان قرار بگیریم اما باید منطقی بود ما قادر به هر کاری هستیم اما ان کار ارزش این را دارد ما می توانیم از پس عواقب ان بربیایم باید به این نکته توجه بشود
در مورد این جرف شما
این کار را شاید اولین و ساده ترین قدم بتوان پنداشت.
البته در راه درست نه اینکه راه را اشتباه بریم بدش بر گردیم کارمان را بیشتر کنیم
در اخر اگر باعث ناراحتی شما شدم و درمورد چیزی که زیاد از ان سر در نمی اورم صحبتی کردم عذر می خواهم
alinaghiha
یک شنبه 27 آبان 1386, 23:20 عصر
یه استاد داشتیم به ما برنامه نویسی درس میداد. همیشه میگفت اگر میخواهید برنامه نویس بشید اول مطالعه کنید. بعد برای شروع برنامه نویسی یه نمونه کد پیدا کن اول بخونش. بعد یه بار بشین مثل رونویسی یه بار از روش بنویس . بعد سعی کن یه بار از حفظ بنویسی. و در بعد از چند وقت که کارت به حدود خوبی رسید سعی کن همون برنامه رو بهینه کنی. میگفت اگر با این روش جلو بری و دلسرد نشی بعد از مدتی میشی یه برنامه نویس ماهر.
نرم افزار تفاوتهای اساسی با سخت افزار داره
سخت افزار چیزی نیست که بخوای بسازی پاکش کنی دوباره بسازی
اگه بخوان یه تکنولوژی به سخت افزار اضافه کنن باید کل سخت افزار رو عوض کنند
نرم افزار انعطاف پذیری بسیار بالایی داره
استادتون گفته کد رو بهینه کنی نه اینکه کپی بزنی رو سی دی دیگه بدی بیرون
انشاءاله که کار خود بچه هاست و کپی نیست
کپی کردن از هر چیزی اگه برای یادگیری باشه ارزش جار زدن نداره
پس حتما یه چیزایی بهش اضافه کردن که به مطرح کردنش می بالند
با آرزوی سربلندی برای جوانان ایرانی
Programmer.G
دوشنبه 28 آبان 1386, 14:20 عصر
به هر حال قرار نیست مثل ابله ها از ابتدا چرخ رو اختراع کنیم
قرار هم نیست وقتی که ما چرخ رو اختراع نکردیم همچین ادعایی بکنیم.
پسندیده تر آن هست که در خصوص آنچه که از آن اطلاع دقیقی نداریم اینگونه با قطعیت صحبت نکنیم. در غیر اینصورت برای دیگران این تصور ایجاد می شود که قصد عرضه خود به قیمت کوبیدن بر طبل مخالف را داریم.
دقیقا اینطوره و این شامل شما هم می شه.
نمی دانم چقدر شما در زمینه الکترونیک دانش و تجربه دارید اما همین قدر عرض کنم که اگر این خبر به همین شکل صحت داشته باشد هم جای خوشوقتی هست و هم گام درستی است.
خیر در این شرایط که به خاطر دعوای بزغاله ها و گوساله ها (مراجعه شود به متن سخنرانی پرزیدنت) حرف های زیادی زده می شه جای هیچ خوشوختی نیست. اونوقت برای من جای خوشوقتی هست که یکی از این پردازنده که پشتش نوشه ساخت ایران و توسط سیستم های جهانی تائید شده که واقعا ساخت ایرانه دستم باشه تا ببینم چند چوب می ارزه.
اولا داشتن یک fab یا به عبارتی دیگر خط تولید سیلیکونی مانند TSMC یا UMC چنان پر هزینه و پر خرج و رقابتی است که شما حتی در اروپا و امریکای امروز هم می بینید که شرکت های بزرگ بخش ساخت را به چین و جنوب شرق آسیا outsource می کنند و خود فقط روی طراحی متمرکز می شوند.
کشوری مثل آمریکا به خاطر هزینه زیاد تولید در آمریکا می ره با تکنولوژی آمریکایی در چین تراشه تولید می کنه نه با تکنولوژی چینی ولی کشوری مثل ایران به دلیل ....
از حالا خبر ندارم ولی تا چند وقت پیش گفته می شد که تنها و تنها شرکتی که تمام مراحل ساخت از طراحی و تولید را یکجا دارد شرکت sumsung است که احتمال می دهم تا به حال آن ها نیز راه خود را تغییر داده باشند.
وقتی تگزاس اینسترومنت و اینتل تراشه طراحی و تولید می کردن سامسونگ .... :قهقهه:
دست داشتن سورس کد های HDL یک سخت افزار به راحتی بتوانید مانند نرم افزار آن ها را کامپایل کرده و فایل خروجی gds2 نهایی آماده tape-out برای silicon foundry را تحویل بگیرید. انجام این کار نیاز به در اختیار داشتن و تسلط به نرم افزارهایی پیچیده و به نسبت گران قیمت و همچنین دانش کافی در زمینه الکترونیک و سخت افزار است که تا آنجا که من دیده ام به دلیل نبود زمینه کار متخصصین آن را در مقطع فوق لیسانس دانشگاه های ایران هم به وفور یافت نمی شوند.
طبق گفته دوستمون قرار نیست کسی در ایران تراشه تولید کنه قراره تو چین و تایوان که هر کدومشون تو کپی کاری و دزدیدن ایده های دیگران دست 100 تا ایرانی رو از پشت می بندن این کار انجام بشه.
Inprise
دوشنبه 28 آبان 1386, 18:45 عصر
به نظر من هم نباید چرخ رو دوباره خلق کرد ، و هر نوع فعالیت فنی ای هم برای کشور مفید و موثر هست و باید ازش حمایت کرد . اما اگر از سر کوچه چرخی رو بخریم و ببریم آن طرف کوچه و بگیم اینو ما ساختیم و فناوری اش متعلق به ماست و از اون یکی طرف کوچه مستقل شدیم ، و بعد طوری به صورت دیگران لبخند بزنیم که انگار همگی نفهم و فاقد شعور هستند اسمش کار علمی نیست . من بهش میگم شارلاتان بازی . البته خیلی وقتها کسانی که خبرسازی میکنن و سعی میکنن مطلب رو رسانه ای کنن اینکار رو با بلاهت انجام میدن و تلاش فنی چند تا آدم شاید با سواد رو اینطور خراب میکنن...
shaniaki
دوشنبه 28 آبان 1386, 19:01 عصر
با عرض ادب:
خیر در این شرایط که به خاطر دعوای بزغاله ها و گوساله ها (مراجعه شود به متن سخنرانی پرزیدنت) حرف های زیادی زده می شه جای هیچ خوشوختی نیست. اونوقت برای من جای خوشوقتی هست که یکی از این پردازنده که پشتش نوشه ساخت ایران و توسط سیستم های جهانی تائید شده که واقعا ساخت ایرانه دستم باشه تا ببینم چند چوب می ارزه.
قرار نیست قیمتی داشته باشه. قرار نیست شما پردازنده ای بسازید که با اینتل رقابت کنید. صرف اینکه شما بتوانید یک یا تعدادی پردازنده را در یک پروژه SOC برای محصول خود با کاربرد خاص (اعم از صنعتی، نظامی یا آموزشی) embed کنید، خود تا کنون برای ما به شکل موفق تجربه نشده است (در صورتی که هم ابزار آن هست و هم توجیه کاربردی آن).
کشوری مثل آمریکا به خاطر هزینه زیاد تولید در آمریکا می ره با تکنولوژی آمریکایی در چین تراشه تولید می کنه نه با تکنولوژی چینی ولی کشوری مثل ایران به دلیل ....
خیر، همواره اینگونه نیست.
طبق گفته دوستمون قرار نیست کسی در ایران تراشه تولید کنه قراره تو چین و تایوان که هر کدومشون تو کپی کاری و دزدیدن ایده های دیگران دست 100 تا ایرانی رو از پشت می بندن این کار انجام بشه.
به شما توصیه می کنم. خبر رو بخونید. توضیحات قبلی من که کامنت هم کردید رو مطالعه بفرمایید، هر وقت احساس کردید که متوجه شدید مطلب چی هست برای ادامه بحث در خدمت شما هستم. من نه در متن خبر دروغ شاخداری دیدم و نه در مطلوبیت کار ایرادی می بینم. منظور شما از دزدیدن ایده های دیگران رو هم متوجه نمی شوم.
همانطور که شما با استفاده از یک سری component یک نرم افزار می نویسید، با نرم افزاری از شرکتی دیگر کامپایل می کنید و در نهایت از بستری مانند PC برای اجرا و تحقق آن مدد می جویید، این جا هم با استفاده از یک IP core (پردازنده ای بر اساس SPARC) و احتمالا چند ابزار جانبی دیگر سیستمی طراحی شده، با پروسه ای کمی پیچیده تر نسبت به کامپایل تبدیل به سخت افزار شده و از یک بستر پیاده سازی که توسط TSMC ارائه می شود برای تحقق آن استفاده شده است. شاید بهترین مثال ممکن را نزدم اما فضای مطلب را تشریح می کند.
یه ... ...
illegalyasync
دوشنبه 28 آبان 1386, 19:31 عصر
شما اگه کار embedded کرده باشی دروغش رو میتونی پیدا کنی . کپی زدن هادرویر روی بلوپرینتهای آماده ای که تو تایوان و سنگاپور تقریبا مفت هستن که کار خاصی نیست ! چجوری اسمش 'طراحی' نخستین پردازنده 'در' ایران گذاشته میشه ؟ میکروکد مال کس دیگه هست خط تولیدشم جای دیگه .
تاکنون استفاده از پردازندههای موجود (از قبیل پردازندههای خانواده ARM,MIPS, ...) در پروژههای داخلی، به دلیل عدم وجود رابطه تجاری مناسب بین ایران و کشورهای تولید کننده این محصولات، میسر نبود
:))
Mahmood_M
دوشنبه 28 آبان 1386, 20:00 عصر
وقتی تگزاس اینسترومنت و اینتل تراشه طراحی و تولید می کردن سامسونگ ....
به چی میخندید !!
حتی اگه در اون زمان کارمندان سامسونگ توالتهای Intel رو هم پاک میکردن ، مهم اینه که الآن مثل شما نشستن که چند نفر دیگه براشون چیزی طراحی کنن و بسازن ! ...
وقتی خودتون محصولی از خودتون ندارید و قدمی برای این کار برنداشتید ، لطفا کار دیگران ( که دارن تلاش و فعالیت میکنند ) رو زیر سئوال نبرید ...
در یه تاپیک دیگه هم دیدم که با نوشتن این متن :
دقیقا. اگه کسی غیر اینو قبول داشته باشه .... . ولی اگه از یه زاویه و جهت دیگر نگاه کنیم با نرم افزار این آقا امکان پذیره.
اقدام به تمسخر اون شخص ( و نرم افزارش کردید ) ...
اگه مشخص بشه که خبر حقیقت داشته چطور این کارتون رو توجیح میکنید ؟!
متاسفانه در این کشور خبرها به صورت احمقانه پخش میشن ! ، شاید واقعا کاری صورت گرفته باشه ولی وقتی خبر اعلام میشه و مثلا میگن که " برای اولین بار در جهان " یا کلمات مثل این ! ،
کل کار زیر سئوال میره ...
مشکل همینه که دوست داریم یک شبه به همه برسیم و از همه جلو بزنیم ...
تا الآن من هر خبری رو در این سایت دیدم که مثلا در مورد موفقیت یک فرد یا شرکت یا ... ایرانی بوده ( بدون درنظر گرفتن راست یا دروغ بودن خبر ) ، متاسفانه اول چند تا از دوستان اومدن اون رو تکذیب کردن ، باید قبول کنیم که متاسفانه یکی از اخلاقیات ایرانیها اینه که همیشه دوست دارن خودشون از همه بالاتر باشن ، اینقدر پی اون خبر رو میگیرین که به هر حال یه جوری ردش کنن ...
اولین چیز برای بعضی ها ، برای قبول یک محصول اینه که ایرانی نباشه ، مطمئنم اگه یک شرکت خارجی میومد توی ایران و همین کار رو انجام میداد ( یعنی یک CPU که کاملا کپی بود می ساخت !! ) هرگز اینقدر مخالف براش پیدا نمیشد !! ، این باعث تاسفه ...
الآن یا باید یک چیزی بسازی که از اولش کار خودت باشه یا که اصلا نباید چیزی بسازی ( توی ایران ) چون برخی از افراد هستن که منتظرن که فعالیتی انجام بشه تا برن یه جور تکذیبش کنن ...
حتی اگه محصولی کاملا ایرانی هم ساخته بشه ، مطمئنم شما و امثال شما هرگز از اون استفاده نخواهید کرد ، چون به محصولات کشورتون اعتماد ندارید ، وقتی اعتماد نداشته باشید ، اولین چیزی که بعد از ارائه یک محصول به ذهنتون میرسه اینه که برید و نقائصش رو پیدا کنید ...
مشکل ما نداشتن تکنولوژی و بودجه و امثال اینها نیست ، ما همه اینها رو داریم ( خیلی هم از کشورهای دیگه بیشتر داریم ) ، مشکل ما نبود فرهنگ استفاده از یک تکنولوژی ( نرم افزار ، سخت افزار یا ... ) هست ...
شاید خیلی افراد متخصص در ایران و در برخی شرکتهای خصوصی هستن که اگه بخوان فعالیت کنن ، خیلی از شرکتهای بزرگ به پاشون نمی رسن ، اما انگیزه ای وجود نداره ...
وقتی مردم از نرم افزار شما ( که مسلما با قیمت بیشتری به دستشون میرسه ) استفاده نمیکنن ، چطور میتونید روی ساخت نرم افزار سرمایه گذاری کنید و وقت بزارید ؟ بیشتر ( یا شاید هم کل ) شرکتهای نرم افزاری امروز در ایران بیشتر فعالیتشون برای دولت یا شرکتهای خصوصی هست ، من خیلی کم دیدم که شرکتی بیاد و یک نرم افزار عام ارائه بده ...
سخت افزار هم به همین ترتیب ، مطمئنا این سخت افزار برای دولت یا یک نهاد دولتی طراحی شده ( همونطور که یکی از دوستان گفت ) و به صورت عام ارائه نشده ، وقتی شما شروع کار یک شرکت رو قبول ندارید و ردش می کنید ، نباید انتظار داشته باشید که اون بتونه به جایی برسه ...
وقتی شرکتی محصولی ارائه میده و همه به جای استقبال و ... خیلی راحت ردش میکنن ، اون هم خوب منتظر میمونه که یک نهاد دولتی بیاد بهش سفارش بده و با این کار هست که اسم شرکتهای ایرانی بین عموم در نمیره و شناخته شده نیست ...
من هیچ وقت سعی نکردم در این زمینه ها نظری بدم ، چون اصلا تجربه زیادی ندارم ، اما هیچ وقت به خودم اجازه نمیدم تا وقتی که خودم وارد عرصه رقابت نشدم درباره یکی از شرکتهای بزرگ این طوری نظر بدم ...
...
shaniaki
دوشنبه 28 آبان 1386, 20:13 عصر
با عرض ادب:
شما اگه کار embedded کرده باشی دروغش رو میتونی پیدا کنی . کپی زدن هادرویر روی بلوپرینتهای آماده ای که تو تایوان و سنگاپور تقریبا مفت هستن که کار خاصی نیست ! چجوری اسمش 'طراحی' نخستین پردازنده 'در' ایران گذاشته میشه ؟ میکروکد مال کس دیگه هست خط تولیدشم جای دیگه .
:))
ادامه این بحث رو صرفا به خاطر مسائل آموزشی پی می گیرم.
مثل اینکه دعوا سر لحاف ملا هست. چیزی که در خبر از آن نام برده شده اصلا یک عدد چیپ نیست. بلکه یک عدد ip core هست. که البته اگر کمی بخواهیم بدبین باشیم نه مستقیما بر اساس SPARC بلکه دقیقا بر اساس Leon از Gaisler که در واقع اون مستقیما SPARC based هست طراحی شده. حال اینکه دقیقا اسم شرکت را هم آورده اند (به عنوان رقیب!) یا بدین معنی هست که واقعا بهینه سازی هایی روی آن انجام داده اند، یا اینکه دزد صدیقی هستند :) این را به این خاطر عرض می کنم که مجموعه ابزارهای نرم افزاری که طبق گفته سایتشون (http://www.parsemi.com/) ارائه می کنند بسیار شبیه ابزارهای شرکتی که عرض کردم (http://www.gaisler.com/) هست.. به هر صورت اگر خرید IP CORE از آن ها به این صورت باشد که کد آن را ارائه کنند صحت و سقم مسئله به راحتی در مقایسه با نمونه های اصلی قابل بررسی است.
اما بحث در خصوص چیپی است که نام آن را TACHRA گذاشته اند و از این هسته درآن استفاده شده است. عمده بحث و حمایت من که مانور خبر مربوطه هم روی آن بود روی این قضیه است. کپی کردنی هم که شما می فرمایید در این بخش می تواند صورت بگیرد. به هر صورت بلوک دیاگرام، قابلیت ها و امکانات این چیپ نمونه موجود است، اگر مشابهی با عین قابلیت ها پیدا کردید، می توانید نتیجه بگیرید که کپی هست. راه دیگر این است که با آن ها تماس بگیرید و بگویید ما مثلا دو هسته روی یک چیپ می خواهیم داشته باشیم. یا مثلا امکان اتصال به USB را هم روی چیپ برای ما اضافه کنید. می توانید یا خیر؟ اگر پاسخ از طرف آن ها مثبت بود معلوم می شود کار سنتز و layout چیپ فعلی را نیز خودشان انجام داده اند. شاید هم نیاز به کارآگاه بازی نباشد، صاف زنگ بزنید بپرسید که آقا(یا خانم) کپی کردید یا خیر. از آن جا که ابتدای بحث ثابت کردم که یا دزد نیستند و یا اگر هستند دزد راستگویی هستند لذا سوال موضوعیت دارد.
در هر حال نیازی به خین و خین ریزی و یا تکبیر در حمایت از آن ها هم در اینجا نیست.
یه ... ...
illegalyasync
دوشنبه 28 آبان 1386, 20:22 عصر
/.../
;)
نکته ای که من گفتم اصلا تکنیکی نبود . مطالب شما همگی درست هستن فقط تا وقتی تکنیکی هستن . اصل مطلب چیز دیگه ای هستش
اسم کاری که انجام شده حتی اگر واقعا" انجام شده باشه 'طراحی' یک پردازنده 32 بیتی 'در' ایران نیست ! حالا به نظرت لازم هستش که اینو بیشتر توضیح بدم ؟ :)
shaniaki
دوشنبه 28 آبان 1386, 20:44 عصر
با عرض ادب:
/.../
;)
نکته ای که من گفتم اصلا تکنیکی نبود . مطالب شما همگی درست هستن فقط تا وقتی تکنیکی هستن . اصل مطلب چیز دیگه ای هستش
اسم کاری که انجام شده حتی اگر واقعا" انجام شده باشه 'طراحی' یک پردازنده 32 بیتی 'در' ایران نیست ! حالا به نظرت لازم هستش که اینو بیشتر توضیح بدم ؟ :)
اگر منظور شما از طراحی این هست که از اول بنشینند و همه چیز را از پایه طراحی کنند، خیر، نیست. اما اگر مراد از طراحی یعنی design (http://en.wikipedia.org/wiki/Design)، آن چیزی که در ترمینولوژی علوم مهندسی به کار می رود باشد، طراحی هست. اگر اینقدر دقیق هستید، باید به کسانی که «طراحی دکوراسیون منزل» هم انجام می دهند ایراد بگیرید که مگر مبل و صندلی آن را خودتان می سازید که اسم کار را طراحی می گذارید؟
یه ... ...
Programmer.G
سه شنبه 29 آبان 1386, 13:51 عصر
با این شرایط بحث به نتیجه نمی رسه. مشکل سر اینه که این پردازنده واقعا ساخت ایران نیست (اگر واقعا همچین پردازنده ای ساخته شده باشه) ولی همچین ادعایی می شود.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.