View Full Version : فرم مادر و فرزند
mehdi75220
یک شنبه 27 آبان 1386, 13:21 عصر
باسلام خدمت دوستان گرامی
من یکی از کاربران جدید هستم و تازه کار با دلفی رو شروع کردم.هر چی سعی میکنم نمی تونم کامپوننت مادر و فرزند را پیدا کنم . اگر میشه لطف کنین منو راهنمایی کنید.در ضمن اگر امکان داره چند خطی از کد یک برنامه کوتاه را که بتونم طریقه کار با این فرم و ایجاد ان را ببینم ممنون میشم برام بذارین.
Mahmood_M
یک شنبه 27 آبان 1386, 20:29 عصر
سلام
ایجاد فرمهای مادر و فرزند ، کامپوننت خاصی لازم نداره ، یعنی اصلا کامپوننت خاصی نداره !
بلکه برای ایجاد این فرمها باید برخی تنظیمات پروژه و خصوصیات خود Form ها رو تغییر بدید ، یکی از خاصیتهای مهم فرم که باید برای این کار تغییر کنه خاصیت FormStyle هست ، این خاصیت 4 مقدار داره ، " FSMDIChild ، FSMDIForm ، FSNormal ، FSAlwaysOnTop " ، که خاصیتهای FSMDIChild و FSMDIForm برای ساخت فرمهای مادر و فرزند هستند ...
اگه میخواید فرم شما به صورت فرم مادر باشه ، باید برای فرمتون خاصیت FSMDIForm رو انتخاب کنید و اگر میخواید فرمتون به صورت Child ( فرزند ) باشه ، باید MDIChild رو برای اون انتخاب کنید ...
نکته دیگه این که در تنظیمات پروژه ( منوی Project >> Options و در قسمت Forms ) باید فرمهایی که Child هستند رو در لیست سمت راست ( Available Forms ) قرار بدید تا در زمان اجرا ساخته نشن و فرم اصلی ( Parent ) رو در قسمت AutoCreate Forms قرار بدید تا در زمان اجرا ساخته بشه ...
فرمهای MDI رو باید در زمان اجرا در صورت نیاز Create و بعد Free کنید ...
البته این کار الزامی نیست اما بهتره این کار رو بکنید ، چون اگه این کار رو نکنید ، تمام فرمهای برنامه در زمان اجرا نشون داده میشن ...
اگر این کار رو نکردید ، باید در زمان ساخته شدن ( OnCreate ) هر فرم ، خاصیت Visible اون رو False کنید ...
...
به هر حال بهتره در موردشون بیشتر جستجو کنید ، در همین سایت به دنبال " فرمهای MDI " بگردید ...
موفق باشید ...
mehdi75220
دوشنبه 28 آبان 1386, 21:06 عصر
سلام
خیلی ممنون از پاسختون
میشه کد نمایش و غیرفعال کردن فرمهای MDI رو برام بذارین.چه جوری میتونم یه فرم فرزند را نمایش داده و سپس فرم مادر را نمایش دهیم.
dkhatibi
سه شنبه 29 آبان 1386, 06:11 صبح
در پوشه ی مثالهای دلفی DEMO نمونه ای برای این منظور هست. مطمئنا در Cd دلفی 6 می تونید پیدا کنید.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.