View Full Version : یک سوال در use case
sahar_amini
جمعه 09 آذر 1386, 11:18 صبح
سلام دوستان
من می خوام یک use case برای ثبت نام در دانشگاه بنویسم
سناریوش به این صورته که یک دانشجو register می کنه بعد برنامه کلاسی از طرف department روی سیستم گذاشته می شه و دانشجو به دروس اختیاری و اصلی و فرعی اولویت دهی می کنه و بعد سیستم از روی این اولویت دهی با قوانینی که خودش داره ودر سناریو تعریف شده دانشجویان هر کلاس رو انتخاب می کنه
حالا سوال من اینه که ایا خود سیستم که کار انتخاب دانشجویان بر حسب اولویت هاشون رو انجام می ده یک actor است
و اینکه فعالیت های سیستم را باید در use case diagram بیارم
البته سناریو حدود دو صفحه است
ممنون
abed_se2007
جمعه 09 آذر 1386, 11:37 صبح
اگر سیستمی که کار انتخاب دانشجویان بر حسب اولویت هاشون را انجام میخواهی در تجزیه و تحلیل خود بیاوری باید به عنوان یک یوزکیس با آن رفتار کنی در غیر این صورت می توانی به عنوان یک Actor با آن رفتار کنی
sahar_amini
جمعه 09 آذر 1386, 12:16 عصر
مگه یک actor کسی نیست که از سیستم استفاده می کنه من چطور می تونم خود سیستم رو actor بگیرم
البته سیستم مدام روی پایگاه داده تاثیر می ذاره
من می خواستم کار های سیستم رو در داکیومنت نویسی بیارم
این کارهای سیستمه که من رو واقعا گیج کرده
Otherwise, the system will immediately process the course selection of major and minor
courses of the student. Generally speaking, all the major and minor course selection will
be accepted – except those with time crash. The system will inform the student with the
information of the courses with time crash and ask the student to perform course ass/drop
in later phase. The online course selection is successful if there is no problem with the
major and minor course selection. A successful course selection mail will be sent to the
student.
For the selection of elective courses, the system will perform the matching process after
the last pre-assigned time slot. Students need to input their priority preference to the
elective course(s) they have selected at the time they filled in the course selection form.
The system will match the courses with the students under the constraints of maximum
number of students in class, the priority preference of the student, the timetable of the
student and the maximum credit a student can take in one semester. The system will
check the number of student selected a course. If it is fewer than the upper limit, all
selection requests will be accepted. Otherwise, students who select the course with higher
priority preference will be matched first.
If the number of student selected a course (in the same priority preference) is more than
the maximal number of enrollment of that course, the student who can take the course
will be randomly chosen.
Cave_Man
جمعه 09 آذر 1386, 12:49 عصر
مگه یک actor کسی نیست که از سیستم استفاده می کنه من چطور می تونم خود سیستم رو actor بگیرم
البته سیستم مدام روی پایگاه داده تاثیر می ذاره
من می خواستم کار های سیستم رو در داکیومنت نویسی بیارم
این کارهای سیستمه که من رو واقعا گیج کرده
دوست عزیز شما باید اول متوجه این موضوع بشید که چه سیستمی رو میخاید طراحی و مدل کنید و مرز سیستم رو مشخص کنید.
Actor کسی هست که در خارج از سیستم با آن ارتباط برقرار میکند همین و همین.(یک جمله و نه بیش از آن)
شما اگه مرز سیستم و محیط سیستم رو مشخص کنی همه چیز حل میشه.
چیزی که من از این سیستم متوجه شدم اینه که در حقیقت همین سیستمی که شما میخاید طراحیش بکنید میخاد بر حسب اولویت کلاس بندی رو بکنه و این موضوع هم جزوی از سییستم و طراحی شما هست و خارج از اون نیست.
sahar_amini
جمعه 09 آذر 1386, 12:54 عصر
ببخشید انقدر گیج بازی در میارم اخه من دفعه اوله که دارم use case می نویسم
پس این کارهایی که سیستم میکنه رو من چه کار باید بکنم یعنی حتی در داکیومنت نویسی هم نمیاد
sahar_amini
جمعه 09 آذر 1386, 13:04 عصر
من use case رو کشیدم
می شه سناریو و use case رو به mail کسی بدم تا بهش یه نگاهی بندازه
چون هنوز به استاد ارائه نشده نمی تونم اینجا بزارم
ممنون می شم اگر کسی این لطف رو بکنه
Cave_Man
جمعه 09 آذر 1386, 13:26 عصر
پس این کارهایی که سیستم میکنه رو من چه کار باید بکنم
شما اول باید اهداف اصلی سییستم رو مشخص کنید اینکه سیستم برای محیط اطرافش چه کارها ی اصلی رو باید انجام بده(و نه چگونه این کارها رو انجام بده) مثلا شما از اولین Use Case نباید به این توجه کنید که سیستم بصورت اولیت دار کلاسبندی میکنه.باید در ابتدا اهداف اصلی سیستم رو مشخص کنید.به عبارتی ساده تر Use Case اول شما باید نیاز مندی های اصلی سیستم رو مشخص کنه.
درضمن داکیومنت کردن Use Case بشکل مدل ( چگونه سیستم به اهداف برسد ) را باید در Activity Diagram انجام بدید
abed_se2007
شنبه 10 آذر 1386, 20:01 عصر
actor میتونه یک سیستم که از سیستم شما استفاده می کنه هم باشه حتی زمان هم می تواند actor باشد . می تونی به وبلاگ من در این رابطه سری بزنی
abed_se2007
شنبه 10 آذر 1386, 20:04 عصر
من use case رو کشیدم
می شه سناریو و use case رو به mail کسی بدم تا بهش یه نگاهی بندازه
چون هنوز به استاد ارائه نشده نمی تونم اینجا بزارم
ممنون می شم اگر کسی این لطف رو بکنه
به ایمیلی که در وبلاگ قرار داده امuseCase دیاگرام خود را بفرست البته جواب یه مقدار طول می کشه چون من هم دانشجو هستم
sahar_amini
شنبه 10 آذر 1386, 21:45 عصر
من نتونتستم ایمیلتون رو از وبلاگ پیدا کنم ولی به این ایمیل فرستادم abed_se2007@yahoo.com
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.