ورود

View Full Version : درآمد بازار نرم افزار ایران دو هزار میلیارد ریال در سال برآورد مى شود



Bahmany
یک شنبه 18 آذر 1386, 09:21 صبح
رئیس کمیسیون نرم افزار نظام صنفى رایانه اى تهران:
درآمد بازار نرم افزار ایران دو هزار میلیارد ریال در سال برآورد مى شود:اشتباه:

http://www.abrarnews.com/economic/1386/860918/html/043929.jpg
در آمد بازار نرم افزار ایران بر اساس تخمین هاى سازمان نظام صنفى رایانه اى، ۱۵۰۰ تا دو هزار میلیارد ریال در سال (حدود ۱۵۰ میلیون یورو) برآورد مى شود و درآمد ناشى از صادرات نرم افزار ایران در سال ۱۳۸۵ نیز در حدود ۲۵ میلیون دلار آمریکا ذکر شده درحالى که ارزش درآمد ارزى کالا و خدمات نرم افزارى کشورهاى پیشرو در اندازه هاى چند ۱۰ میلیارد دلار است.

مهران خوانسارى ابیانه، رئیس کمیسیون نرم افزار سازمان نظام صنفى رایانه اى تهران در گفت وگو با ایسنا، با بیان این مطلب اظهار کرد: نیاز واقعى شرکت ها و بنگاه هاى تجارى بر این اساس است که سرمایه گذارى روى نرم افزار تأثیر مستقیم در سودآورى داشته باشد. خوانسارى درباره اینکه چند درصد از نرم افزارهاى کشور در حوزه ICT وارداتى و چند درصد آن تولید داخل است گفت: در حوزه نرم افزارهاى سیستمى، مانند سیستم عامل و ابزارهاى برنامه نویسى، عمده نرم افزارهاى مورد استفاده خارجى هستند و تعداد انگشت شمارى از نرم افزارهاى سیستمى در زمینه هاى سیستم هاى امنیتى و ویروس یابى، سیستم عامل لینوکس و مدیریت دانش تولیدات داخلى هستند.

وى افزود: در زمینه نرم افزارهاى کاربردى، از نظر تعداد غالب نرم افزارهاى این حوزه را تولیدات داخل تشکیل مى دهند اما از نظر ریالى شاید بتوان گفت که ارزش بازار تا حدى به صورت مساوى بین تولیدات داخلى و خارجى تقسیم شده است. رئیس کمیسیون نرم افزار سازمان نظام صنفى رایانه اى تهران درباره علت این امر گفت: علت این امر خرید هاى خارجى با قیمت هاى سنگینى در زمینه هاى برنامه ریزى منابع سازمانى (ERP) و کاربردهاى سازمان هاى بزرگ دولتى در حوزه هاى بانکى، نفت، گاز و انرژى، مخابراتى، امور مالیاتى و سایر زمینه هاست. خوانسارى درباره حوزه خدمات نرم افزارى افزود: در حوزه خدمات نرم افزارى نیز وضعیت مشابه نرم افزارهاى کاربردى است و اگر چه تعداد خدمات نرم افزارى شرکت هاى داخلى به مراتب بالاتر است اما چه بسا ارزش ریالى خدمات نرم افزارى که سالانه از خارج کشور خریدارى مى شود، سهم بیشترى از خرید داخل را به خود اختصاص مى دهد.

وى درباره ارزیابى کیفیت نرم افزارهاى تولید داخل کشور تصریح کرد: کیفیت نرم افزارهاى تولید داخل از اصولى مانند عرضه، تقاضا و شرایط رقابتى پیروى کرده و از طرف دیگر قوانین حقوق مالکیت معنوى و بازگشت سرمایه بر آن تأثیرگذار است. رئیس کمیسیون نرم افزار سازمان نظام صنفى رایانه اى تهران در ادامه گفت: در حوزه بسته هاى نرم افزارى آماده و محتواى الکترونیکى، کیفیت تولید نرم افزارها خوب است اما در عمل حقوق مالکیت معنوى و ارزشى که جامعه براى نرم افزارها مى پردازد، تأثیر مهمى در کسب و کار این حوزه و در نتیجه در کیفیت فرآورده ها دارد. خوانسارى درباره این که ایران سالانه چه حجمى از بازار نرم افزار جهان را به خود اختصاص مى دهد تصریح کرد: صنعت نرم افزار از آن دسته صنایعى است که مرزهاى جغرافیایى در آن کمتر تأثیرگذار است به طوریکه بازار نرم افزار جهان بر اساس گزارش EITO در سال ۲۰۰۷ میلادى ۹۸۰ میلیارد یورو برآورد مى شود.وى گفت: برخى معتقدند که توسعه صادرات باید از راه تولید و مصرف بازار داخلى و در پى آن صادر کردن مازاد نیاز داخلى صورت پذیرد مانند آلمان، اما گروهى دیگر بر این باورند که با تشخیص صحیح نیاز بازار خارجى باید به صادرات خدمات و کالا اقدام کرد. خوانسارى با بیان این که بازار ایران عمدتاً دولتى است، گفت: از سیاست مداران انتظار مى رود که در خریدهاى خارجى، سهم تولیدکنندگان داخلى را با توجه به قوانین حداکثر استفاده از توان داخلى، ممنوعیت خرید کالا و خدماتى که مشابه آن ها در داخل وجود دارد و انجام کار با مشارکت یک شریک داخلى محترم بشمارند.

این کارشناس با اشاره به مغفول ماندن این دقت نظر در صنعت نرم افزار گفت: تعدادى شرکت بزرگ دولتى به عنوان واسطه و بدون توجه و یا توانایى به کسب ارزش افزوده در شرکت خود، پروژه ها را اخذ و بدون حصول نتیجه رها مى کنند.

منبع : http://www.abrarnews.com

حرفه ای
دوشنبه 26 آذر 1386, 17:57 عصر
صادرات نرم افزار به کجا ؟ !!!!!!!!!!!!
چه اندازه نرم افزارهای ما با استانداردهای جهانی سازگارند ؟؟؟؟؟؟
۲۵ میلیون دلار ؟؟؟؟؟؟ پس چرا وضعیت صنعت نرم افزار اینقدر بیمار است ؟؟؟

من که نمی دانم !!
ولی می دانم اکثر آمارهایی که روزانه از رادیو و تلویزیون و سازمانها پخش می شود غیر واقع و کذب است !!...

Cave_Man
دوشنبه 26 آذر 1386, 18:38 عصر
تشخیص صحیح نیاز بازار خارجى
من به این قسمت از این خبر علاقه مند هستم و دوست دارم در باره این موضوع بحثی ایجاد کنیم
به نظرم ایران باید توی این مورد یه تکون که چه عرض کنم دو تا تکون بخوره