View Full Version : کمک و راهنمایی در چارت یک پروژه
rahro
دوشنبه 26 آذر 1386, 09:44 صبح
سلام
موسسه ای که دارای چیزی بالغ بر 80 واحد میباشد که اقلام مورد نیاز این واحدها توسط انبار مرکزی این موسسه تامین میشود. روش انبار داری این موسسه FIFO میباشد یعنی اولین صادره از اولین وارده . به عبارتی روشن تر موسسه در شرایط ایده آل کالاهایی را خریداری کرده و وارد انبار میکند ولی هنگام خروج و در صورت نیاز متقاضی (واحدها) کالا را به همان نرخ خرید تحویل واحدها میدهید و در آنجا به تراز هزینه های واحدها اضافه میگردد . تنوع کالاهای موجود در انبار چیزی بالغ بر 2000 کالا میباشد و هر کالا با یک کد خاص به ثبت میرسد.
فرض میگیریم این موسسه در تاریخ 1/1/86 مقدار 10 عدد مایع ضرفشویی به قیمت هر عدد 4500 ریال خریدار و وارد انبار میکنه و در تاریخ 1/2/86 مقدار 25 عدد به قیمت هر عدد4650 ریال و د رتاریخ 1/3/86 مقدار 35 عدد دیگه به قیمت 4550 ریال . یعنی در مجموع مقدار 70 عدد مایع ظرفشویی در انبار وجود دارد کا کاربر باید از مقدار اینها اطلاع داشته باشد به عبارتی موقعی که کاربر کد کالا را در سیستم وارد کرد موجودی کالا برای کاربر نمایان شود و هنگام خروج مثلا اگر خواست در مرحله اول 11 عدد از این کالا را خارج کند سیستم بتواند 10 عدد از نوع اول و ا عدد از نوع دوم را خارج کند مهم اینه بتوان این کار را انجام داد و موجودی کالا حفظ شود و در هنگام برگشت از فروش و یا اصلاح فاکتور فروش به مشکل خاصی بر نخوریم و دو مرتبه هر کالا در جایگاه خود قرار گیرد.
دوستان چه راهکاری رو پیشنهاد میکنند که:
اولا نیاز فوق حل شود
دوما در کمترین زمان نیاز اپراتور را برآورده کند
دوستان در نظر داشته باشند گاها این مثال در خصوص کالاهایی با مقادیر بالا نیز باید صادق باشد.
rezaei
دوشنبه 26 آذر 1386, 11:56 صبح
برای هر ورودی بایستی فیلدی تعریف شود که تعداد خارج شده را در ان نگهداری کندوبرای هر ردیف خروجی یا حواله بایستی فیلدی تعریف شود که شماره رسیدی که کالا از ان خارج می شود را ثبت کنیم حال باید درهنگام خروج یک کالا ابتدا دنبال رسیدهای بگرد یم که هنوز تمام ان خارج نشده و.......
rahro
دوشنبه 26 آذر 1386, 12:16 عصر
برای هر ورودی بایستی فیلدی تعریف شود که تعداد خارج شده را در ان نگهداری کندوبرای هر ردیف خروجی یا حواله بایستی فیلدی تعریف شود که شماره رسیدی که کالا از ان خارج می شود را ثبت کنیم حال باید درهنگام خروج یک کالا ابتدا دنبال رسیدهای بگرد یم که هنوز تمام ان خارج نشده و.......
روی این موضوع قبلا فکر کرده بودم ولی دارای اشکالات ذیل است
1- چون تغییر ساختار در بعد از نصب برنامه برای اضافه کردن یک فیلد مناسب نیست مجبوریم فیلدهای مورد نظر را از قبل در نظر گرفته باشیم . تعداد کم آن ممکن به محدویت در آینده مواجه شویم و زیادش هم تنها اشغالی نامناسب! علاوه بر این در خصوص برگشت و یا اصلاح نیز باید تدبیری اندیشه شود زیرا امکان جایگذاری داده ها در فیلد مناسب خود تنها سردرگمی به وجود میآورد !! در ضمن برای هر مرحله کالای ورودی سه فیلد میخواهیم
مقدار کالا - تاریخ ورود - قیمت
نه فکر نکنم عملی باشه.!
mehran_337
دوشنبه 26 آذر 1386, 13:04 عصر
تغییر ساختار نمی خواد که از اول تعریف کن
همانطوریکه قبلا هم گفتم . با خروج هر کالا از قبض همان ردیف باید کم کنی تا بدانی از هر کالا ( نه هر کد کالا بلکه هر کالا مثلا برنج 700 تومنی چقدر خارج شده و برنج 900 تومنی چقدر) چقدر موجودی داری.
naderigh
دوشنبه 26 آذر 1386, 13:22 عصر
من تغریبا با سه QUERY توانسته ام این مورد را حل کنم البته یک اشکالی دارد که اگر خرید مرحله اول 200 ریال بود خرید مرحله بعدی 250 و خرید مرحله بعدی با 200 ریال شد چون قیمت خرید مرحله یک و سه باهم یکی است و گروپ نیز کد کالا و قیمت آن میباشد در جمع زدن مقدار ورود آن در نتیجه تاریخ اخرین ورود ملاک میباشد که اشکال نحوه محاسبه من میباشد که البته به ندرت همچنین مشکلی پیش خواهد امد
خلاصه کلام اینکه با یک QUERY مقدارهای وارده را با قیمتهای خاص جمع میزنم و در QUERY دوم نیز کل ورود و خروج کالاها را جمع میزنم و فقط مقدار خروجی انرا لازم دارم و این عمل به خاطر این است که کل کالاها در جدول بیاید
و در مرحله سوم نیز از دو جدول بدست امده میزان موجودی هر کد کالا و قیمت خرید انرا بدست می اورم و بقیه ماجرا ....
shamim_41
دوشنبه 26 آذر 1386, 18:03 عصر
سلام
مگه میشه یک کالا دارای سه کد باشه ؟
rahro
سه شنبه 27 آذر 1386, 06:37 صبح
تغییر ساختار نمی خواد که از اول تعریف کن
همانطوریکه قبلا هم گفتم . با خروج هر کالا از قبض همان ردیف باید کم کنی تا بدانی از هر کالا ( نه هر کد کالا بلکه هر کالا مثلا برنج 700 تومنی چقدر خارج شده و برنج 900 تومنی چقدر) چقدر موجودی داری.
محسن جان سلام
عذر میخوام محسن جان , اگر ممکنه بیشتر توضیح بده .
کالاهای من کل وارد میشه خرد خارج میشه .
جداول طراحی من باید چگونه باشد؟! جدول کدینگ کالا و جدول ورود و خروج یا جدول کدینگ و جدول ورود و جدول خروج؟!
rahro
سه شنبه 27 آذر 1386, 06:41 صبح
من تغریبا با سه QUERY توانسته ام این مورد را حل کنم البته یک اشکالی دارد که اگر خرید مرحله اول 200 ریال بود خرید مرحله بعدی 250 و خرید مرحله بعدی با 200 ریال شد چون قیمت خرید مرحله یک و سه باهم یکی است و گروپ نیز کد کالا و قیمت آن میباشد در جمع زدن مقدار ورود آن در نتیجه تاریخ اخرین ورود ملاک میباشد که اشکال نحوه محاسبه من میباشد که البته به ندرت همچنین مشکلی پیش خواهد امد
خلاصه کلام اینکه با یک QUERY مقدارهای وارده را با قیمتهای خاص جمع میزنم و در QUERY دوم نیز کل ورود و خروج کالاها را جمع میزنم و فقط مقدار خروجی انرا لازم دارم و این عمل به خاطر این است که کل کالاها در جدول بیاید
و در مرحله سوم نیز از دو جدول بدست امده میزان موجودی هر کد کالا و قیمت خرید انرا بدست می اورم و بقیه ماجرا ....
سیستم در هر مرحله ثبت فاکتور باید مراحل فوق را انجام دهد ؟!!؟
mehran_337
سه شنبه 27 آذر 1386, 08:14 صبح
جدول ورود کالا :
کلید اصلی - نام کالا - مقدار - تاریخ ورود - قیمت - باقیمانده کالا
جدول خروج هدر:
کلید فرزند - شماره قبض یا فاکتور - تاریخ خروج
جدول خروج جزئیات :
شماره قبض یا فاکتور - نام کالا - مقدار - قیمت
جدول ورود با خروج هدر مرتبط است و خروج هدر با خروج جزئیات
فقط باید با خروج هر کالا در فیلد باقیمانده کالا در جدول ورود باقیمانده درج شود .
حال می توان محاسبه کرد از هر کالا چه مقدار مانده است.
فقط نکته اینکه اگر یک کالا با دوقیمت داشته باشی مجبوری دوبار ثبت کنی
IC_prog
سه شنبه 27 آذر 1386, 08:23 صبح
برای این کار من از یک فیلد کلیدی در dbf مربوط به قبضها و یک فیلد کلیدی در dbf حواله ها ایجاد میکنم و برای هر کالای قبض انبار یک کد کلیدی (غیر از کد کالا) اختصاص داده و در موقع
حواله انبار هم همان کد را در فیلد مربوطه قرار میدهم بنابراین در موقع مرجوعی از انبار میتوان محل خروج (رکورد خروج ) را مشخص کرد . ولی در این روش یک کالا تا موقعی میتواند مرجوع شود که حواله دیگری از آن کالا صادر نشده باشد .
البته این روش منه احتمالا روشهای بهتری هم وجود داره .
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.