View Full Version : رقیبی برای GPS
Inprise
پنج شنبه 06 دی 1386, 02:15 صبح
معاون اول نخست وزیر روسیه ، سرگئی ایوانف اعلام کرد همزمان با کریسمس سه ماهوارهء دیگه به شبکهء GLONASS اضافه شد تا تعداد کل ماهواره های این شبکه به 18 تا برسه . پروژهء GLONASS که در زمان شوروی سابق شروع شده بود برای ایجاد یک شبکه ماهواره ای تعیین موقعیت جغرافیائی جدید و بر اساس نیازهای جنگ سرد تعریف شد ، اما حالا میتونه رقیبی برای سیستمهای استاندارد GPS باشه . قرار هست تا نیمهء سال آتی میلادی تجهیزات دستی سازگار با این شبکه ، که فعلا سطح کشور روسیه و برخی از کشورهای مشترک المنافع رو پوشش میده ، وارد بازار بشه و روسیه تصمیم داره تا سال 2010 این سیستم رو با پوشش جهانی در اختیار همه قرار بده . با توجه به احاطهء ایالات متحده بر شبکه های فعلی GPS و حاشیه های سیاسی و حتی نظامی این مسئله ، ارائه یک شبکه جدید و کاملا مستقل برای برخی از کشورها نقش حیاتی ای داره . به عنوان مثال با توانائیهای فعلی ایالات متحده در یک عملیات نظامی حساس میتونه دسترسی رقیب رو به GPS محدود یا قطع کنه و این به معنای از کار افتادن تمام سیستمهای مکان/مسیریابی ماهواره ای و سامانه های GIS هست . سرمایه گذار فعلی این پروژه وزارت دفاع روسیه است .
http://www.engadget.com/2007/12/26/russian-gps-alternative-near-completion-putin-and-dog-celebrate/
vcldeveloper
پنج شنبه 06 دی 1386, 02:39 صبح
چند وقت قبل دیدم که دستگاه های گیرنده ایی که قابلیت کار با GPS و GLONASS را بصورت همزمان دارند، هم تبلیغ میشند. البته قیمتشون یخورده زیادی گرون بود!
illegalyasync
پنج شنبه 06 دی 1386, 16:06 عصر
میتونه دسترسی رقیب رو به GPS محدود یا قطع کنه
خوب روی هر چیزی میتونن جمر بذارن ! اینم بالاخره رادیو هست و فرقی با بقیه نمیکنه . من فکر م یکنم این سر و صداها بیشتر سیاسی هستن و به پوتین و سرمایه گذاریهای دفاعیش و بقیه چیزها مربوطن و الا شما هر رادیوئی هر جا راه بندازی نه امریکا حتی افغانستان هم میتونه جمر بذاره :)
Inprise
پنج شنبه 06 دی 1386, 16:16 عصر
خوب روی هر چیزی میتونن جمر بذارن ! اینم بالاخره رادیو هست و فرقی با بقیه نمیکنه . من فکر م یکنم این سر و صداها بیشتر سیاسی هستن و به پوتین و سرمایه گذاریهای دفاعیش و بقیه چیزها مربوطن و الا شما هر رادیوئی هر جا راه بندازی نه امریکا حتی افغانستان هم میتونه جمر بذاره :)
بحث اصلا در مورد Jamming نیست . برای Jamming ملزوماتی مثل نزدیکی به محیط و مسائل امنیتی فیزیکی مطرح هست . منظور من دقیقا کور کردن ترنس پاندر ماهواره بود . در حال حاضر فقط ایالات متحده بصورت عمومی نشون داده که چنین توانائی رو داره . مدتی قبل چین در یک آزمایش ترنس پاندر یکی از ماهواره های هواشناسی خودشون رو زد که خبرش مدتی خیلی داغ بود ولی بعدا اعلام کرد که یه آزمایش بوده و نتیجشم چندان موفقیت آمیز نبوده .
illegalyasync
پنج شنبه 06 دی 1386, 17:16 عصر
کور کردن ترنس پاندر ماهواره
الان GLONASS چه ویژگی ای داره که نمیشه با تابش بالا کورش کرد ؟
Inprise
پنج شنبه 06 دی 1386, 17:25 عصر
الان GLONASS چه ویژگی ای داره که نمیشه با تابش بالا کورش کرد ؟
داری باهام شوخی میکنه دیگه ، نه ؟
GPS در واقع 24 تا ماهواره هست که متعلق به پنتاگون ( وزارت دفاع ایالات متحده ) هست . فرقش اینه !
اگر بخوان که دسترسی کسی رو به GPS مخدوش یا متوقف کنن ، باید با ماهوارهء خودشون شوخی کنن ، و اگر شبکهء رقیبی وجود داشته باشه ، مثلا این شبکهء روسی ، فقط باید بهش حمله کنن . این یعنی جنگ .
shahab_ksh
پنج شنبه 06 دی 1386, 18:27 عصر
داری باهام شوخی میکنه دیگه ، نه ؟
GPS در واقع 24 تا ماهواره هست که متعلق به پنتاگون ( وزارت دفاع ایالات متحده ) هست . فرقش اینه !
اگر بخوان که دسترسی کسی رو به GPS مخدوش یا متوقف کنن ، باید با ماهوارهء خودشون شوخی کنن ، و اگر شبکهء رقیبی وجود داشته باشه ، مثلا این شبکهء روسی ، فقط باید بهش حمله کنن . این یعنی جنگ .
آیا دستگاههای موجود در ایران هم به این ماهواره ها متصل هستن ؟
اونوقت چطور وزارت دفاع گذاشته ؟ آیا مردمیش کرده که هر کسی دوست داره استفاده کنه ؟!
هر چند میدونم همه جای دنیا داره استفاده میشه اما نمیدونستم ساخت وزارت دفاع آمریکا باشه
پدرخوانده
پنج شنبه 06 دی 1386, 22:11 عصر
آیا دستگاههای موجود در ایران هم به این ماهواره ها متصل هستن ؟
بله
GPS در تمام شرایط بصورت ۲۴ ساعت در شبانه روز و در تمام دنیا قابل استفاده می باشد . و هیچ گونه بهائی بابت این خدمات اخذ نمی شود.
اونوقت چطور وزارت دفاع گذاشته ؟ آیا مردمیش کرده که هر کسی دوست داره استفاده کنه ؟!
هـدف اصـلی و اولـیـه از طـراحـی GPS ، اهـداف نـظامـی بـوده امـا از ســال ۱۹۸۰ به بـعــد بـرای اسـتـفاده های غــیر نـــــظامی نیز در دسترس قرار گرفت.
هر چند میدونم همه جای دنیا داره استفاده میشه اما نمیدونستم ساخت وزارت دفاع آمریکا باشه
GPS یعنی سیستم موقعیت یاب جهانی این سیستم تشکیل شده است از یک شبکه ۲۴ ماهواره ای در مدار زمین که توسط وزارت دفاع دولت آمریکا پشتیبانی میشود.
توضیحات بیشتر در مورد سیستم GPS:
* GPS یعنی سیستم موقعیت یاب جهانی این سیستم تشکیل شده است از یک شبکه ۲۴ ماهواره ای در مدار زمین که توسط وزارت دفاع دولت آمریکا پشتیبانی میشود.
* هـدف اصـلی و اولـیـه از طـراحـی GPS ، اهـداف نـظامـی بـوده امـا از ســال ۱۹۸۰ به بـعــد بـرای اسـتـفاده های غــیر نـــــظامی نیز در دسترس قرار گرفت.
* GPS در تمام شرایط بصورت ۲۴ ساعت در شبانه روز و در تمام دنیا قابل استفاده می باشد . و هیچ گونه بهائی بابت این خدمات اخذ نمی شود.
* GPS چطور کارمی کند ؟
ماهواره های GPS هر روز دوبار در یک مدار دقیق دور زمین میگردند و سیگنال های حاوی اطلاعات را به زمین می فرستند.
GPS براساس زمان مقایسه زمان ارسال و دریافت سیگنال توسط یک ماهواره کار می کند . اختلاف زمان مشخص می کند که گیرندة GPS چقدر از ماهواره دور است . حال با انداره گیری مسافت از چند ماهواره گیرندة GPS میتواند موقعیت کاربر را مشخص نموده حتی روی نقشه الکترو نیکی نمایش دهد.
یک گیرندة GPS بایستی حداقل سیگنالهای ۳ ماهواره را برای تعیین دقیق ۲ موقعیت (طول و عرض جغرافیایی ) یک شیء دریافت نماید و سیگنالهای ۴ ماهواره یا بیشتر میتواند ۳ موقعیت (طول و عرض جغرافیایی و ارتفاع ) را نشان دهد.
هم چنین ازGPS میتوان برای اندازه گیری سرعت ، جهت یابی ، جستجو ، مسافرت طولانی ،رفتن به مقصد ، زمان طول و مغرب خورشید و غیره نیز استفاده کرد .
* سیستم ماهواره ای GPS:
۲۴ مارهواره در بخش های مختلف فضای زمین در مداری خاص با فاصله حدود ۱۲۰۰۰ مایلی بالای سر ما قرار گرفته است.
آنها با یک سرعت ثابت در حرکتند و در هر ۲۴ ساعت دوبار دور زمین را با سرعتی معادل ۷۰۰۰ مایل در ساعت می گردند.
ماهواره های GPS توسط انرژی خورشید تغذیه میشوند آنها مجهز به باطریهای قابل شارژ اتوماتیک برای زمانهای بارندگی یا خورشید گرفتگی می باشند.
yocket booster های کوچک روی هر ماهواره آنها را دریک مسیر پروازی صحیح نگهداری می کنند.
* از ماهواره های GPS بیشتر بدانید:
- اولین ماهواره GPS در سال ۱۹۷۸ با موفقیت به فضا پرتاب شد.
- درسال ۱۹۹۴ تمامی ۲۴ ماهواره در مدار زمین قرار گرفت.
- هر ماهواره برای ۱۰ سال مأموریت ساخته میشود و پس از طی این زمان حتماً بایستی ماهواره دیگر جایگزین گردد.
- وزن یک ماهواره GPS حدود ۲۰۰۰ پوند (معادل ۹۰۷ کیلو گرم ) با ۱۷ فوت عرض (۱۸/۵متر).
- قدرت انتقال آنها هم ۵۰ وات یا کمتر می باشد .
* چگونه میتوان یک GPS تهیه نمود ؟
چنانچه قصد خرید GPS را برای اولین بار دارید ما به شما اطلاعات مهمی را که چه محصولاتی موجود بوده و مناسب کاربری در GPSS میباشند را نشان می دهیم.
در حقیقت دستگاه GPS با قیمت مناسب پیشنهادی ما Garmin Etrex با کابل می باشد که قیمت آن کمتر از ۱۰۰ دلار آمریکاست اگر شما ساکن USA باشید و نهایت ۳۰۰ دلار آمریکا برای کشورهایی که عوارض بالایی دارند باشد ، در انگلیس نیز شما بایستی ۱۱۰ دلار آمریکا بابت دستگاه GPSو ۲۵ دلار نیز بابت کابل آن بپردازید.
یک GPS دستی ارزان قیمت بدون هیچگونه نیاز به LaptaP و با یک قیمت معقول قابلیتهای زیادی دارد.
هیچ بهایی بابت استفاده از خدمات GPS نبایستی توسط شما پرداخته شود . خدمات GPS توسط دولت آمریکا آماده شده و کاملاً مجانی می باشد هم چنین دریافت اطلاعات توسط گوشی موبایل نیز ممکن میباشد.
* دسته بندی دستگاههای GPS:
بطور کلی یک GPS را میتوان از یکی از ۳ گروه ذیل دانست.
GPS MOUSE : هیچ صفحه یا دکمه ای ندارد اما توسط یکpc Laptop با نرم افزار مربوطه قابل استفادة سرویس GPSS می باشد.
دستگاههای این گروه مانند:
Garmin GPS ۳۵
Delorme یا Rand Macnalley ( باقیمت های پایینتر)
قیمت این GPS ها حدود ۷۵ تا ۱۵۰ دلار آمریکا متغیر می باشد. ولی فراموش نکنید که این نوع GPS ها حتماً به Laptop pc نیاز دارند.
Hand-Held GPS: این نوع دستگاهها می توانند بصورت سیار مورد استفاده قرار گیرند آنها خودشان یکصفحه کوچک جهت نمایش اطلاعات و چند دکمه دارند و در شکل ها و ترکیب های مختلفی عرضه میشوند و هیچگونه نیازی بهLaptop ندارند. که بطور مثال میتوان مدلهای با قیمت پائین Garmin شبیه Etrex, GPS۱۲*l , GPS۱۲ یا مدل های ۳۱۵, ۳۱۰ ازMagellan را نام برد. تعدادی از اینها یک رابط NMEA و یک کابل رابط دارند قیمت با کابل ممکن است حدود ۲۱۰ دلار به بالا باشد و ممکن است بعضی از کشورها ارزانتر هم موجود باشد.
یک GPS دستی ارزان قیمت با یک کابل رابط برای انتخاب و آغاز کار با GPS مناسب میباشد, حتی برای سرگرمی یا کار یا آشنایی شما با طرز کار و خدمات GPS.
High-End GPS products: این دستگاهها شامل یک صفحه نمایشگر بزرگتر و تعدادی نقشه میباشند و در بعضی از آنها شما بایستی مبلغ بیشتری جهت نقشه ها بپردازید.
قیمت این دستگاهها ممکن است بسته به نوع محصول بالاتر از ۱۵۰۰ دلار آمریکا باشد که نمونه هایی از آن مانند Blaupunkt PhihPs و Alpine میباشد.
* چه نوع GPS هایی مردم خریداری نموده اند ؟
در اینجا یک نمودار فروش انواع GPS در سال ۲۰۰۴ , ۲۰۰۰ آورده شده است .
این آمار براساس اطلاعات ۱۰۰ مرکز خدمات فروش دستگاههای GPS میباشد .
این تحقیق کوچکی است ولی می تواند نشانگر خوبی از آمار فروش باشد . نشان میدهد چطور مدل های Garmin بر تسلط خود بر انواع دیگر ادامه می دهد .
البته به کمک GPS های دستی Etrex .
این آمار هم چنین صعود تعدادی محصولات GPS Mouse شیبه Lassen Axiom Pharos , Holux , Haicom , Deluo و غیره.همراه با Delorme (Rockwell) .Rand Mcnalley(talon/ NaVman) و , Pioneered در آمریکا را نشان می دهد.
دیگر انواع GPS شامل: Eagle , Lowrance , Furuno , San jose , Silva , Smile , Trimble , Motorola.
* کجا می توانیم یک GPS تهیه کنیم ؟
امروزه سریعترین روش برای پیدا کردن یک عرضه کننده GPS می تواند از طریق موتور جستجوگر Altavista باشد با نوشتن کلمه “ gps” در محل جستجوی این سایت.
اما اگر نتوانستید یک توزیع کننده GPS در کشورتان پیدا کنید سعی کنید به یکی از لیست های ذیل که توزیع کننده های جهانی GPS میباشند ارتباط برقرار نمائید . آنها ممکن است از طریق email مشکل شما را حل نمایند یا اینکه کسی شما را در خصوص مشکلتان کمک نماید .
اگر شما سایت GPSS Links pages را ببینید شما یک طیف وسیعی از انواع GPS و مدل های آنرا که قابل کار با GPS میباشد را خواهید پیدا کرد . که اکثر آنها از نوع Garmin میباشد.
منبع: سایت شاهوار
linux
پنج شنبه 06 دی 1386, 23:51 عصر
هیچ آدم عاقلی تکنولوژی آمریکایی ها را ول نمی کنه بره با تکنولوژی روسها کار کنه
vcldeveloper
جمعه 07 دی 1386, 05:20 صبح
هیچ آدم عاقلی تکنولوژی آمریکایی ها را ول نمی کنه بره با تکنولوژی روسها کار کنه
اگر موقع جنگ عراق دستگاه GPS داشتی و ناگهان متوجه می شدی تا اطلاع ثانوی دستگاهت هیچ سیگنالی دریافت نمی کنه، یا اگر خدماتی توی خاورمیانه بر اساس موقعیت یاب جهانی ارائه میدادی که با هر جنگی که آمریکا توش دخیله مجبوری متوقفش کنی، یا اگر تجهیزات نظامی کشورت مثل بمب های هدایت شونده یا هواپیماهای بدون سرنشین، بدلیل استفاده از GPS زمین گیر می شدند، این ادعا را نمی کردی.
البته نه اینکه روس ها بهتر از آمریکایی ها باشند، ولی حداقل توی شرایط خاصی یه Alternative محسوب میشند.
arminesmaeely
جمعه 07 دی 1386, 17:24 عصر
تا وقتی که ما تکنولوژی نداشته باشیم هر بلایی سرمون که می یاد خودمون طراحی کردیم
اگه می گین( روسیه) یا هر کشور سومی دیگه بهتره در مواقع خاص استفاده از GPS ..! شما بهتره تاریخ ایران و روسیه و چنگهای سیاسی رو مطالعه کنید..
vcldeveloper
جمعه 07 دی 1386, 20:24 عصر
اگه می گین( روسیه) یا هر کشور سومی دیگه بهتره در مواقع خاص استفاده از GPS ..! شما بهتره تاریخ ایران و روسیه و چنگهای سیاسی رو مطالعه کنید..
البته نه اینکه روس ها بهتر از آمریکایی ها باشند، ولی حداقل توی شرایط خاصی یه Alternative محسوب میشند.
------------------------------
Inprise
جمعه 07 دی 1386, 21:00 عصر
تا وقتی که ما تکنولوژی نداشته باشیم هر بلایی سرمون که می یاد خودمون طراحی کردیمما خیلی از فناوری ها رو نمیتونیم که داشته باشیم . توان و سرمایه گذاری و پیشینه فنی اش رو نداریم . نه تنها ما که بقیه کشورهای دنیا هم همینطور هستن . این فقط GPS نیست که زمانی پروژه وزارت دفاع امریکا بوده و حالا یک خدمت عمومی هست ، اینترنت هم همینطور بوده و من لااقل چند تا فناوری مهم دیگه رو میشناسم که وضع مشابهی دارن . از شعار که بگذریم برای رسیدن به بعضی از توانائی ها باید هزینه و تمرکز فوق العاده ای وجود داشته باشه که در اختیار امریکاست و مثلا کشوری مثل روسیه بیست سال کار و هزینه کرده تا تازه فقط در یک زمینه اون هم برای پوشش سطح خود روسیه به توفیق نسبی رسیده . ( و تازه علتش این هست که رئیس جمهورش سابقا مامور کی جی بی بوده و بزرگترین کسب و کار کشورش فروش اسلحه هست . کشورهای عادی و پیشرفته اروپائی یک دهم این مسیر رو نرفتن و لزومی هم نداشته که برن و اگر هم میخواستن برن سالهای سال هزینه و تمرکز رو صرف میکردن ، که باز در مقابل راه حل ابرقدرت ، یه شوخی میبود )
ایالات متحده میتونه بسادگی عراق ، سیستم موبایل و تلفنهای ماهواره ای و پخش امواج صدا و سیما و حتی اتصالات شبکه ای برون مرزی ما رو قطع کنه ، خیلی خیلی ساده تر از چیزی که خیلی ها تصور میکنن . این یه واقعیت فنی هست . در مناسبات دنیای جدید ، درست کردن هر چیزی توسط "خودمون" و ایستادن روی پای "خودمون" تعریف نشده است .
vcldeveloper
شنبه 08 دی 1386, 03:10 صبح
Inprise، با کلیات مطلب شما موافقم، اما:
ایالات متحده میتونه بسادگی عراق ، سیستم موبایل و تلفنهای ماهواره ای و پخش امواج صدا و سیما و حتی اتصالات شبکه ای برون مرزی ما رو قطع کنه ، خیلی خیلی ساده تر از چیزی که خیلی ها تصور میکنن .
چرا اسرائیل نتونست ارتباطات حزب الله در جنگ 33 روزه یا پخش تصاویر شبکه المنار رو مختل بکنه؟ فکر نکنم ایالات متحده در کمک کردن به اسرائیل از چیزی دریغ بکنه.
Inprise
شنبه 08 دی 1386, 03:43 صبح
من قرار نیست به سوالت جوابی بدم که نه من و توی نوعی در مورد ابعاد سوالت اطلاعات کامل و واقعی ای داریم و نه من توان استفاده از ادبیات مناسبی که هم پاسخگو باشه و هم در شان سایت وب برنامه نویس . در اخبار عمومی منتشر شده روی سایتهائی مثل بی بی سی بود که نیروهای سازمان ملل بعد از کشف یکی از انبارهای مهمات حزب الله دوربین های دید در شب ساخت ایالات متحده و یک شرکت اروپائی رو پیدا کردند . حالا اگر من با فرض اینکه یک فرد عامی بی اطلاع باشم در جواب بهت بگم که برای جواب دادن به هر کسی کافیه ابزاری که اون استفاده میکنه رو از خودش گرفته باشی ، ممکنه تو که نه ولی یه نفر دیگه بیاد و بپرسه که فلانی خوب حالا چرا امریکا یا فلان شرکت اروپائی اینها رو بهشون داده ؟ و بعد از مدت کوتاهی اون بحث تبدیل میشه به یه بحث تخیلی هسته ای فضائی خفن . امیدوارم با این عبارتهای من در آوردی تونسته باشم مقصود رو برسونم . اگر دوست داشتی و واقعا پایه بودی به دعوت من و به مسئولیت خودم در یکی از بخشهای سایت یک تاپیک منحصرا در مورد یکی از مسائلی که ممکنه تو ذهنت نفی اشون کنی ایجاد کن .
شش هفت سال قبل که لابد اخبار روز رو پیگیری میکردی ، یک هفته قبل از 18 تیر تا دو سه روز بعد تعداد قابل توجهی از رسانه های ماهواره ای برخی گروه های مخالف بطور کامل قطع و غیر قابل دسترس بود . در روزنامه های همون روزها که بعضیهاشون الان تعطیل هم شدن نوشتن که مسئولین فنی یکی از این ماهواره ها اعلام کرده اختلالها دو ماهوارهء امریکائی رو بطور کامل از کار انداختن ، و منبعش هم کوبا بوده . حالا قطعا کسی روی وب نمینویسه که واقعیت چی بود اما در مورد هر کدوم که تحقیق کنی میبینی که سالهاست این مسائل حل شدن . اگر هم اون طرف اومد و باز سوال کرد که در نهایت چطور ممکنه تکنولوژی روی لبهء فلان ابرقدرت دست دشمنش هم باشه میتونی بهش بگی این دیگه یه بحث فنی نیست. همیشه تعیین کنندهء همهء مسائل فقط ابعاد فنی نیستن . ما به عنوان یه سری مهندس یا فرد علاقه مند به مسائل فنی فقط سعی میکنیم که ابعاد تکنیکی اش رو ببینیم . اگر کسی از ما بپرسه با در نظر گرفتن قدرت ایالات متحده چطور در لائوس و ویتنام به جائی نرسید ما جواب فنی قطعی ای نداریم که بدیم . خودشون هم ندارن . یکی از خوبی های جدا کردن مسائل حاشیه ای ( مثلا سیاسی یا اجتماعی ) از مسائل فنی این هست که در اینجور بحثها یه سری Fact وجود داره که میشه بهشون اشاره کرد ، و در سایر مسائل فقط Idea وجود داره که debatable هست + اطلاعات محرمانه ای که در دسترس نیست . قطعا" مسئله ای که تو بهش اشاره میکنی و مسائل مشابه از ترکیب همهء اینها ایجاد میشن .
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.