View Full Version : چند سوال ابتدایی
amordad
پنج شنبه 04 بهمن 1386, 15:57 عصر
سلام - sun java 0.6 نسب کردم .
Servlet چیه ؟ چرا وقتی روی یک فایل jsp کلیک راست می کنم این گزینه هم هست ؟
چطور می تونم یه متغیری رو مقدار دهی کنم و مقدارش رو چاپ کنم ؟
javaphantom
پنج شنبه 04 بهمن 1386, 16:31 عصر
servlet یک class فایل جاوایی هست که فقط در قسمت server اجرا می شه وتمام مدیریت طول عمر و چگونگی تولید این class در ظرفی هست که در سرور قرار داره و بجای همان JVM که در کامپیوتر شخصی شماست عمل می کنه.
اما بطور اصولی servlet تکنولوژی هست که جایگزین CGI(Common Gateway Interface می باشد که به زبان c بوده و چون دارای پیچیدگی های بسیار زیادی بوده جاوا servlet رو جایگزین کرد تا سرعت تولید یک محصول تحت وب رو با وجود امنیت بالا بهبود و سرعت ببخشه. خوبی و مزیت آن نسبت به PHP اینکه کسانیکه با جاوا استاندارد برنامه نویسی کردند برای یاد گیری servlet دیگر نیازی ندارند که زبان دیگری رو یاد بگیرند از طرفی شما در servlet می توانید برنامه نویسی بصورت Thread داشته باشید در صورتی که PHP این خاصیت را ندارد servlet در اول بصورت یک فایل جاوایی است و در همان ظرفی که به آن اشاره کردم کامپایل می شود و در دسترس client قرار می گیرد در صورتی که PHP هر با بصورت همزمان ترجمه می شود ممکنه سرعت را تا حدی بالا ببره اما فقط برای پروژه های کوچک و این خوب بسیار محدودیت بوجود می آیره. تنها شباهت این دو بهم اینکه هر دو متن باز هستند. asp (Active server paged) هم مانند jsp هست این تکنولوژی بسیار محدودتیهای خاص خودش رو در اوایل نسبت به jsp داشت هم اکنون در کارهای سازمانی Enterprise بسیار ضعیف هست. و حتی قابل مقایسه با CORBA نیز نمی باشد.
JSP همان servlet هست فقط با این تقاوت که دسترسی به تگهای HTML در آن بسیار راحتر است تا در servlet کسانی که با هر دو تکنولوژی کار کرده باشند متوجه منظور من می شوند کلا در JSP از طریق تگ برنامه نویسی می شود مانند یک صفحه HTML اما در آخر سر این فایل تبدیل به یک فایل جاوایی مانند servlet شده و در همان ظرف کامپایل شده و اجرا می شود. زیبایی این دو در کنار هم یعنی servlet and jsp باعث می شود که دست معمار برنامه بازتر شود تا بتواند از قابلیت این دو استفاده کند. در php و asp همچین چیزی وجود ندارد. اما تا اینجا واقعا قدرت جاوا معلوم نشده است.
بحث ejb و api آن هست که جالب وقابل بحث است و می توان به جرات گفت که ماکروسافت و CORBA هم دیگر حرفی برای گفتن ندارند.
javaphantom
پنج شنبه 04 بهمن 1386, 16:32 عصر
چطور می تونم یه متغیری رو مقدار دهی کنم و مقدارش رو چاپ کنم ؟
اینو نفهمیدم که واقعا می خوای چی کار کنی سوالت خیلی کلی هست
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.