View Full Version : تفاوت برنامه نویسی در لینوکس و ویندوز
kitten
پنج شنبه 04 بهمن 1386, 20:05 عصر
سلام
می خواستم بدونم برنامه نویسی در لینوکس با ویندوز چه فرقی می کند؟
ICEMAN
جمعه 05 بهمن 1386, 19:17 عصر
سلام
می خواستم بدونم برنامه نویسی در لینوکس با ویندوز چه فرقی فوکولد؟
عجب سوالی ........
مطمئنا خیلی شایدم کم
در C اگه C Standard مینویسی شاید خیلی کم
ولی اگه به سیستم و ... کار داری اون وقت مسایلی مثل
API ها و SYSTEM CALL ها ،فایل سیستم و ... کاملا متفاوت هست
حامد مصافی
شنبه 06 بهمن 1386, 20:14 عصر
در ویندوز می تونی از کتابخانه ای که شرکت سازنده کامپایلر در اختیارت میذاره استفاده کنی. یا از توابع سیستمی API .
اما در لینوکس محدودیت به این معنی نداری. می تونی از کتابخانه و چهار چوب های زیادی استفاده کنی. مثل qt یا glib. پس می تونی از برنامه های ساده کنسولی تا برنامه های پیشرفته گرافیکی بنویسی.
Nima_NF
شنبه 06 بهمن 1386, 21:26 عصر
اما در لینوکس محدودیت به این معنی نداری. می تونی از کتابخانه و چهار چوب های زیادی استفاده کنی. مثل qt یا glib. پس می تونی از برنامه های ساده کنسولی تا برنامه های پیشرفته گرافیکی بنویسی.
در تکمیل حرف دوستمان ؛ البته یکی از مهم ترین تفاوت ها در این است که چون لینوکس توسط افراد و شرکت های مختلف توسعه پیدا می کند ، لذا ابزار کاملا مشخص ، با ثبات و در چارچوب مشخصی مانند ویندوز ارائه نمی شود و همواره سازندگان فرعی ابزار های قدرتمند را ارائه می کنند که این اندکی دردسر ایجاد می کند و کار را تا حدودی سخت تر می کند.
scorpion_man
شنبه 06 بهمن 1386, 23:28 عصر
سلام به همه دوستان
فکر میکنم واقعا بحث مفیدی است من به شخصه سالهاست دارم برا محیط windows برنامه نویسی میکنم ولی دوست دارم برنامه ها رو تو محیطی مثل linux هم گسترش بدم واقعا چه کارها باید انجام داد واقعا تفاوتها چی هستند تشابه ها چیا هستند چه ابزارهایی تو linux تشابهاتی و همسانی ها تو windows دارن و یا عملی مشابه آنچه تو windows داره اتفاق میفته دارن من که سراپا گوش هستم تا دوستان راهنمایی بکنن یا حداقل reference ی برا این کار معرفی کنند که براشون مفید بوده ممنون میشم
ICEMAN
یک شنبه 07 بهمن 1386, 07:54 صبح
در ویندوز می تونی از کتابخانه ای که شرکت سازنده کامپایلر در اختیارت میذاره استفاده کنی. یا از توابع سیستمی API .
ولی توی Windows هم میشه از QT یا GTK استفاده کرد .
در تکمیل حرف دوستمان ؛ البته یکی از مهم ترین تفاوت ها در این است که چون لینوکس توسط افراد و شرکت های مختلف توسعه پیدا می کند ، لذا ابزار کاملا مشخص ، با ثبات و در چارچوب مشخصی مانند ویندوز ارائه نمی شود و همواره سازندگان فرعی ابزار های قدرتمند را ارائه می کنند که این اندکی دردسر ایجاد می کند و کار را تا حدودی سخت تر می کند.
میشه بگید منظورتون از ابزار و چهار چوب چیه ؟
Nima_NF
یک شنبه 07 بهمن 1386, 15:43 عصر
در ویندوز شما به windows API دسترسی دارید و از طریق آن به راحتی هر کاری که می خواهید می توانید انجام دهید شامل کار با پروسه ها ، کنترل پنجره ها ، گرافیک ، GUI و ... که همگی توسط یک شرکت یعنی مایکروسافت ساخته و ارائه می شوند و در کنار آن هم ابزار های سطح بالاتر مثل MFC و یا ابزار های گرافیکی سطح بالاتر مثل +GDI که در دات نت نیز وجود دارد.
ضمنا سایر ابزار ها که توسط سایر شرکت ها ارائه می شود را نیز در اختیار دارید (VCL , Qt , Motif , ...) ، اما اجباری در استفاده از آن ها نیست ، چرا که تقریبا تمامی امکانات مهیا است و زمانی که شما فقط نیاز به توسعه برنامه به صورت انحصاری بر روی ویندوز را دارید جوابگوی کار شماست.
اما در لینوکس و یا به طور کلی در X-window شما Xlib را دارید که امکانات سطح پایین را در اختیار قرار می دهد و البته کار با آن با توجه به سطح پایین بودن بسیار سخت می باشد و همه امکانات نیز به صورت مستقیم در اختیار شما قرار نمی گیرد و خودتان باید آن ها را پیاده سازی کنید (برای مثال بسیاری از موارد ساخت user interface را ندارد).
خوب برای همین منظور به ناچار باید وابسته به یک toolkit دیگر باشید تا در وقت صرفه جویی کرده و طراحی واسط را به سرعت و با کیفیت بالا انجام دهی و این شرکت ها همانند سازندگان Xlib ، سازگاری یا همان compatibility با نسخه های قبل را به خوبی شرکت های سازنده سایر سیستم عامل های تجاری حفظ نمی کنند (یعنی به خوبی مایکروسافت برای ویندوز و Apple برای Mac OS )
ابزارهای open source :مانند Qt, Wxwidgets , GTK+ , TK , motif , ...
و یا ابزارهای تجاری : مثل Qt ,...
توجه داشته باشید که این ابزار همگی (به صور مستقیم و یا غیر مستقیم) از همان Xlib برای پیاده سازی پروژه های خود استفاده می کنند ; و ضمنا در مواردی نیز ناچار به استفاده از ابزار های دیگری هستیم (مثلا هنگام کار با OpenGL) .
برای مرجع XLib و نمونه های آن به سایت های زیر رجوع کنید:
http://www.the-labs.com/X11/XLib-Manual/
http://www.sbin.org/doc/Xlib/
http://www.xfree86.org/current/xlib.pdf
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.