View Full Version : ارگان مبارزه با کپی رایت غیر مجاز
Kevin1363
سه شنبه 30 بهمن 1386, 21:56 عصر
سلام بچه ها . می خواستم ببینم ارگان یا سازمانی هست که از ما برنامه نویسها در برابر کپی رایت حمایت کنه؟
vcldeveloper
سه شنبه 30 بهمن 1386, 23:29 عصر
کپی غیر مجاز داریم، ولی کپی رایت غیر مجاز مفهومی نداره!
hamedgh
سه شنبه 30 بهمن 1386, 23:31 عصر
گفتن داستان های تخیلی ممنوع!!!!!
شوخی کردم اگر کاری ثبت شود حتما قابل پیگیری است
اگر کار برای شرکتی باشد باز تکلیف معلوم است شما قرار داد دارین!!!
anubis_ir
چهارشنبه 01 اسفند 1386, 08:07 صبح
کپی غیر مجاز داریم، ولی کپی رایت غیر مجاز مفهومی نداره!
چرا اتفاقا. بعضی از شرکتها رو دیدم که برای مثال قسمتی از یک برنامه رو فارسی میکنند و بعد کپی رایت خودشون رو کاملا زیر اون مینویسند. از این دست زیاد هست.
vcldeveloper
چهارشنبه 01 اسفند 1386, 11:08 صبح
چرا اتفاقا. بعضی از شرکتها رو دیدم که برای مثال قسمتی از یک برنامه رو فارسی میکنند و بعد کپی رایت خودشون رو کاملا زیر اون مینویسند.
این که کپی رایت نیست. اگه اون برنامه اولیه ثبت شده باشه، شرکت دوم نمیتونه نرم افزار خودش را ثبت کنه. اگر منظور توی ایران هست، برای شرکت های خارجی، اینجا اصلا کپی رایت وجود نداره.
HjSoft
چهارشنبه 01 اسفند 1386, 14:57 عصر
منم با حرف اقای کشاورز موفقم تو ایران کپی رایت معنی نداره و آزاده... دیگه حفاظت از برنامه به خود نویسنده بستگی داره
vahid4134
چهارشنبه 01 اسفند 1386, 17:06 عصر
درسته متاسفانه در ایران کپی رایت رعایت نمیشه. البته شاید دلیل گرانی نرم افزارهای خارجی باشه(البته به پول ایران) اما باز هم سودجوایانی وجود دارند که با تغییر یه سورس که تحت لیسانسهایی چون GPL ایجاد شده اند و به صورت رایگان قرار گرفته اند حقوق فرد را ضایع می کنند. این کار دزدی محض هست.
Kevin1363
یک شنبه 12 خرداد 1387, 13:47 عصر
یعنی هیچ راهی غیر از اینکه خود برنامه نویس تمام راهها رو برای کپی رایت غیر قانونی (مخصوص جناب کشاورز :عصبانی++:) وجود نداره دیگه نه؟ آقا پس فاتحه همه برنامه نویسا تو ایران خوندست دیگه . خوب برنامه نویسای ایرانی دیگه از همکارای خارجی شون که دیگه بالاتر نیستن (حالا میگیم هم سطح هستن) . بابا برنامه های اونا رو مثل آب خوردن کرک می کنن .
Mahyaa
یک شنبه 12 خرداد 1387, 14:31 عصر
ببخشید بابت آف تاپیک به نظرم اومد یک اشتباهی پیش اومده :
کپی رایت = Copyright = حق کپی یا حق انتشار
کپی رایت در کل یک حق هست و وقتی میگیم حق یعنی قانونی دیگه کپی رایت غیر قانونی نداریم . اصطلاحی که به کار بردید غلط هست .
Mahdi.Kiani
یک شنبه 12 خرداد 1387, 15:13 عصر
سلام
دوستان کپی رایت قبل از اینکه توی ایران قانون شود، بایستی فرهنگ شود تا تاثیر داشته باشه..
در کشور های خارجی هم هستند افرادی که از نرم افزار های کرک شده استفاده می کنند و ...
اما دو نکته خیلی مهم در اکثر کشور هایی که قانون کپی رایت در آن ها رعایت میشه وجود دارد:
1) قانونشان، قانون است !!! ( بدون شرح اضافی )
2) ابتدا قانون بود، ولی الان پیش از آن که قانون باشد، فرهنگ شده است ( تحقیق کنید)
در نهایت بهترین و مطمئن ترین راه در ایران برای جلوگیری از سزقت های مسلحانه نرم افزار شما، ننوشتند نرم افزار است !!!
و نکته آخر اینکه، ما تا زمانی که خودمان از نرم افزار هایی استفاده می کنیم، یک قرون هم پول برای اونا ندادیم، نگرانی در مورد دزدیده شدن برنامه هایمان انتظار بیجایی است/
بی ربط:
ایرانی ها خوشبختانه با بد بختانه، تمامی نگارش های موجود یک نرم افزار را بر روی pc خودشون دارند!!! چیزی که شاید بسیاری از شرکت های خارجی هم توان خرید آن ها را ندارند:قهقهه:
maryam_vb
یک شنبه 12 خرداد 1387, 16:08 عصر
و نکته آخر اینکه، ما تا زمانی که خودمان از نرم افزار هایی استفاده می کنیم، یک قرون هم پول برای اونا ندادیم، نگرانی در مورد دزدیده شدن برنامه هایمان انتظار بیجایی است/
آفرین ، نکته اصلی همینه.
خود شمایی که این اعتراض رو دارین، آیا نرم افزاری رو که سالها براش زحمت کشیدن و شما توسط اون برنامه تون رو دارین پیاده سازی میکنید رو به قیمت اصلیش خریداری کردین؟
من که خودم هیج جا مثلا ویندوزی رو ندیدم که وقتی بالا میاد زیرش ننوشته شده باشه Copyright ،آرزوش به دلم موند ! شما دیدین؟
Arman_gh
دوشنبه 13 خرداد 1387, 18:14 عصر
من که خودم هیج جا مثلا ویندوزی رو ندیدم که وقتی بالا میاد زیرش ننوشته شده باشه Copyright ،آرزوش به دلم موند ! شما دیدین؟
یک لبتاپ بخر!
Alireza_Salehi
دوشنبه 13 خرداد 1387, 20:49 عصر
آفرین ، نکته اصلی همینه.
خود شمایی که این اعتراض رو دارین، آیا نرم افزاری رو که سالها براش زحمت کشیدن و شما توسط اون برنامه تون رو دارین پیاده سازی میکنید رو به قیمت اصلیش خریداری کردین؟
وقتی قراردادی بین ایران و کشورهای دیگه در زمینه کپی رایت وجود نداره ، یعنی اونها هم می تونن حق ما رو رعایت نکنند (البته ما چیز خاصی برای اونها نداریم)، شما اگر خیلی دوست داری می تونی فراتر از قرارداد های بین المللی این حق رو رعایت کنی البته اگر کشورت توی لیست اونها بود!
ولی در مورد ایران قانون کپی رایت وجود داره (به ضمانت های اجرائیش کاری ندارم) و اگر رعایت نمیشه اجحافی است که ما در حق یکدیگر می کنیم و هیچ کس جز خودمون مسئولش نیست.
کشوری که تا به حال صنعت نرم افزار نداشته و هنوز هم نداره نمیشه انتظار داشت یک شبه این قوانین رو رعایت کنه بقیه جاهای دنیا هم به مرور فرهنگ سازی شده.
فعلا چاره ای نیست باید قفل بسازیم!
سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور: قوانین و مقررات (http://www.irannsr.org/portal.aspx?tabid=541)
شورای عالی انفورماتیک کشور: قانون حمایت از حقوق پدیدآورندگان نرم افزار های رایانه ای (http://www.shci.ir/Law/Prod/CopyRight.asp)
آئین نامه اجرایی قانون حمايت از پديدآورندگان نرم افزارهاي رايانهاي (http://www.irannsr.org/portal.aspx?tabid=547)
A_Salimi
سه شنبه 14 خرداد 1387, 01:31 صبح
اجازه بدید چند نکته رو بگم :
مشکل کپی نرم افزار تقریبا در تمامی کشور های دنیا کم و بیش وجود دارد هزینه ای که برای تولید یک نرم افزار صرف میشود (شامل زمان ، سرمایه گذاری مالی و علمی و ...) گاهی اوقات بسادگی بواسطه کپی غیر مجاز آن به هدر میرود این مشکل در کشوری مثل ایران که حتی قانون کپی رایت و اهرم اجرایی آن هنوز که هنوز است مشخص و فعال نیست قائدتا نمود بیشتری پیدا خواهد کرد.جالب اینجاست که گاهی اوقات هزینه جزیی محافظت از نرم افزار آنچنان برای تولید کننده سنگین بنظر میرسد که غافل از ضرر هنگفت ناشی از کپی نرم افزار خود می گردد .
.
.
.
بنده خدایی که گویا شرکتشون با یک شرکت آلمانی قرار داد داشت میگفت که ما در شرکتمون با یک نرم افزار ورژن 2007 چند تا پروژه رو برای شرکت آلمانی ارسال کردیم و بعدا اونا گفتند که ما نمیتونیم پروژه ها رو در سیستم های خودمون اجرا کنیم . . . این آقا تعریف میکرد که ما هرچی سعی کردیم دیدیم که برنامه های ما مشکلی ندارن . . . پس باید مشکل جای دیگری باشد ! و اما مشکل : این بوده که گویا شرکت آلمانی به دلیل رعایت قانون کپی رایت هنوز از نسخه 2004 آن استفاده میکرده است !!!
از داستان بالا نتیجه میگیریم که اگر قرار است چلوی کپی غیر مجاز گرفته شود بایستی حداقل در مراکز دولتی و ارگانهایی که کارهای دولتی میکنند این قانون رعایت شود و به صورت جامع به آن رسیدگی شود .
دوم اینکه در بعضی ادارات هم هنوز یک قانون جامع نرم افزاری موجود نیست :مثلا آنتی ویروس هایی که در خیلی از ادارات دیدم با پیغامی مشابه زیر مواجهند :
شما در لیست سیاه قرار دارید.(black list)
سوم اینکه بعضی از نرم افزار های شرکت های معتبر با قیمت ناقابل 500 تومان (سی دی ویندوز اکس پی) در ایران قابل استفاده است (و در دست هر کودکی به وفور مشاهده میگردد).
حالا خدا میدونه که مایکروسافت با چند هزار تا برنامه نویس اونا رو نوشته (فکر کنم 3000 تا برای ویندوز xp) و برای ویندوز ویستا 27000 نفر همکاری داشتند.
در هر حال اگر این قانون در ایران اجرا شود احتمالا اولین ضربه را خود برنامه نویسان میخورند .
. . البته به نظر من.
و در هر حال ما هستیم که بایستی تصمیم بگیریم که میخواهیم به کجا برسیم !
مهران رسا
سه شنبه 14 خرداد 1387, 07:49 صبح
هیچ فرقی با ویندوزهای کرک شده نداره ! جز Update که اون هم با یکسری کلک میشه روی ویندوز های غیر اورجینال هم پیاده کرد .
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.