PDA

View Full Version : اهمیت غول جست‌وجو به نوروز



merlin_vista
چهارشنبه 29 اسفند 1386, 18:02 عصر
گوگل به اندازه‌ای وارد زندگی مجازی شده است که توانسته با مفهوم جست‌وجو کردن وارد دیکشنری شود. حضور در این غول دنیای وب که روزانه بیش از 350 میلیون بازدیدکننده دارد باعث شده، این تصور به وجود آید که آنچه در زندگی واقعی وجود دارد باید در این فضا باشد و اگر در این فضا حضور نداشته باشید، حضورتان در فضای واقعی هم به خطر می‌افتد. چند سالی است که گوگل به عنوان سلطان و فرمانروای فضای وب، به مناسبت‌های گوناگون لوگوی خود را تغییر می‌دهد و با این کار موجی را برای شناخت این مناسبت به راه می‌اندازد. شاید بسیاری از کاربران در فضای وب، شخصیت‌ها یا مناسبت‌هایی که به خاطر آنها گوگل لوگوی خود را تغییر داده، را برای اولین بار در گوگل دیده باشند و با این کار آن مناسبت و یا آن شخصیت در جامعه بیشتر شناخته شوند.

به نوعی می‌توان گفت لوگوهای مناسبتی گوگل دیگر تبدیل به بخشی از شخصیت این شرکت شده‌اند و بسیاری از کاربران اینترنتی مشتاقانه نحوه تغییر این لوگو‌ها را تعقیب می‌کنند و خیلی وقت‌ها بر سر بودن یا نبودن لوگوی مناسبتی برای یک روز خاص اختلاف نظر پیش می‌آید. در کشور خودمان نیز قرار گرفتن لوگوی نوروز در گوگل تقریبا دغدغه بسیاری از کاربران شده است و سعی می‌کنند هویت فراموش شده ایرانی را در یک لوگوی چند سانتی گوگل پیدا کنند. به خاطر می‌آورم وقتی کاربران ایرانی گوگل را با حجم نامه‌های خود تحت فشار قرار دادند و خواستار تغییر لوگوی گوگل به مناسبت نوروز شدند، وقتی بود که نوروز ایرانی را یونسکو ایرانی ندانست و پرونده نوروز در حال کشاکش بود و شاید این عمل ایرانی‌ها یعنی زنده نگه‌داشتن نوروز ایرانی در اذهان جهانیان.

اما داستان این لوگوها چیست؟
بخش هنری گوگل فقط یک کارمند دارد و آن هم «دنیس وانگ» است. لوگوهای دنیس را میلیون‌ها بازدیدکننده منتقد، دنبال می‌کنند و هر بار که لوگویی می‌کشد هزاران انتقاد و عیب و ایراد یا تشویق دریافت می‌کند. بسیاری منتظرند ببینند او چه لوگوی جدیدی کشیده تا آن را ارزیابی کنند. نام اصلی وی وانگ جونگ موک (Hwang Jung-moak) است، جوانی از کره‌جنوبی اما متولد ایالت تنسی آمریکا که دوران تحصیلات خود را در کره جنوبی گذرانده است. در سال 2000، لری پیچ و سرگی برین (بنیانگذاران گوگل) برای دستکاری و بهبود لوگوی چهارم جولای (روز استقلال آمریکا) از دنیس که رشته تحصیلی‌اش هنر و طراحی بود و به عنوان یک دانشجو، گاه‌گاهی هم به عنوان دستیار وب‌مستر و نگهداری سیستم، کار می‌کرد خواستند تا به عنوان دستیار، روی آن لوگو کمی کار کند.

برین و پیج می‌خواستند که لوگوها تم خودمانی‌تری داشته باشند و از آن حالت خشک و رسمی فاصله بگیرند. کار دنیس مورد توجه گوگل قرار گرفت و اولین لوگویی که مستقلاً طراحی کرد برای بزرگداشت روز باستیل (فرانسه) بود. لوگوهای گوگل را مدیران گوگل هر چند ماه یک بار به مناسبت‌های مختلف سفارش می‌دهند و نهایتاً این سرگی برین است که با خیره شدن به لوگو و مالیدن دستش به چانه‌اش سبک سنگین و ارزیابی می‌کند و تأیید یا رد می‌کند. البته دنیس برای طراحی لوگوهایی که جنبه خبری دارند (مثل سفر به سیاره مریخ) فقط چند ساعت وقت دارد و برای دیگر لوگوها چند روز یا ماه ... لوگوهای مخصوص هر فرهنگ یا کشور را اکثراً فقط در سرچ باکس ویژه همان کشور نمایش می‌دهند و کاربران سایر کشورها یا فرهنگ‌ها نمی‌توانند آن را ببینند.

اما داستان لوگوی نوروزی گوگل ...
چند سالی است چنین ایمیل‌هایی نزدیک نوروز توسط اکثر کاربران ایرانی دریافت می‌شود:
«همه با هم، با ارسال ایمیل، گوگل را وادار به قرار دادن لوگوی عید نوروز ایرانیان کنیم.»
«فقط با یک کلیک نوروز را به خانه «گوگل» ببرید»
اغلب کاربران ایرانی و کارشناسان مسائل اینترنت معتقدند، تلاش کاربران ایرانی برای نوروزی کردن لوگوی گوگل تاثیر مثبتی در ارتقاء‌شان و منزلت فرهنگ ایرانی دارد و جلوه مدرنی از غرور ملی ایرانیان است. و به همین علت با ارسال نامه به مدیران گوگل بر قرار دادن لوگوی ایرانی در گوگل اصرار می‌کنند. برخی از پایگاه‌های اینترنتی ایرانی با ملی خواندن این اقدام، از کاربران اینترنتی خواسته‌اند آدرس ایمیل خود را در فرم از پیش آماده شده نوشته و آن را برای گوگل ارسال نمایند.
این هم یک نمونه از نامه‌هایی است که کاربران ایرانی برای گوگل ارسال کرده‌اند:

با سلام خدمت تیم محترم گوگل
بسیار خوشحال خواهیم شد که گوگل یک لوگوی مخصوص عید باستانی ایرانیان (نوروز) در صفحه اصلی خود، در تاریخ 20 و 21 مارس قرار دهد. نوروز اولین روز سال شمسی و مهم‌ترین عید برای بسیاری از ملت‌ها، مانند ایرانیان، فارس‌ها، افغان‌ها، ترک‌ها، کرد‌ها، ترکمن‌ها‌، تاجیک‌ها و ملت‌های دیگر است و مطمئن هستیم که همه آنها از این اقدام تحت تاثیر قرار گرفته و از گوگل تشکر خواهند کرد.
با تشکر

البته مدیران گوگل هم در 3 سال اخیر بنا به درخواست هزاران نفر از کاربران ایرانی اینترنت در سراسر دنیا، لوگوی بخش فارسی سایت گوگل را به نماد سفره هفت‌سین مزین می‌کنند. این اقدامات مشابه طی 3 سال گذشته، گوگل را مجبور کرده است که لوگوی نوروز باستانی را در سایت خود قرار دهد، اما هنوز لوگوی نوروزی وارد صفحه اصلی سایت نشده و هنوز به 350 میلیون بازدیدکننده گوگل این جشن باستانی معرفی نشده است و هنوز کاربران ایرانی برای این روز لحظه‌شماری می‌کنند ولی باز هم توجه این غول فضای وب به نوروز جای فخر و بالندگی است و امیدواریم در آینده این مهم به وقوع بپیوندد، شاید نوروز همین امسال....

چهارشنبه‌سوری در گوگل
بسیاری از کابران ایرانی امسال می‌خواهند از گوگل بخواهند که در کنار لوگوی نوروز لوگوی جشن چهار‌شنبه‌سوری را هم که در 19 مارس است به سایت خود اضافه کند. البته پیشنهاد می‌گردد این عمل در مناسبت‌های ملی و مذهبی دیگر هم انجام شود و فرهنگ ایرانی بیشتر شناسانده شود.
منبع : itna (http://www.itna.ir/archives/article/009419.php)