View Full Version : تفاوت ایجاد شبکه باDomain و Workgroup
m-alizadeh
پنج شنبه 08 فروردین 1387, 08:16 صبح
سلام
یه سوال.
تفاوت ایجاد شبکه در حالت Workgroup با حالت Domain در چیه؟
ممنون
misterxsib
جمعه 09 فروردین 1387, 12:43 عصر
به طور خلاصه:
تو workgroup سیستما فقط بهم وصلن و می تونن از منابع مشترک شبکه استفاده کنن ولی اگه تعداد سیستماش زیاد شه مدیریتش خیلی سخت میشه
تو domain ابزارای مدیریتی زیادی در اختیار دارید می تونید اونو هر جور که دوست دارید مدیریت کنید
zman123456
شنبه 10 فروردین 1387, 15:22 عصر
در حالت Domain کاربرن احتیاج به login دارن ولی در حالت WorkGroup این دیگه نیازی نیست.
برای نصب شبکه به صورت WorkGroup نیازی به سرور نداری و هیچ تنظیمی نمی خواهد و فقط کافیه Client ها همه تو یک رنج IP باشن و همه از یک اسم WorkGroup استفاده کنن که البته این آخریش اختیاری هست.
ولی برای نصب Doamin احتیاج به سرور دارین،ویندوز سرور،نصب سرویس های مورد نیاز و تنظیم کلیه اینها.
قدرت Domain در بحث های Security (امنیت) بسیار زیاد و حالت WorkGroup بسیار بسیار بسیار کم است.
دیگه چی بگم.
m-alizadeh
یک شنبه 11 فروردین 1387, 08:11 صبح
سلام
با تشکر از جوابای خوب ومناسبتون.
مطلب رو گرفتم .
حالا میشه در مورد کار هاو مراحلی که برای راه اندازی حالت Domain در شبکه نیازه هم بطور کلی، یه کم توضیح بدین .
همچنین بگید آیا از حالت Domain در جاهای خاصی استفاده میشه و یا نه بسته به نظر کسی داره که می خواد شبکه ببنده؟
با تشکر.
zman123456
یک شنبه 11 فروردین 1387, 09:59 صبح
سلام
با تشکر از جوابای خوب ومناسبتون.
مطلب رو گرفتم .
حالا میشه در مورد کار هاو مراحلی که برای راه اندازی حالت Domain در شبکه نیازه هم بطور کلی، یه کم توضیح بدین .
همچنین بگید آیا از حالت Domain در جاهای خاصی استفاده میشه و یا نه بسته به نظر کسی داره که می خواد شبکه ببنده؟
با تشکر.
یکی از دوستان آموزش تصویری رو گذاشته تو سایت.ولی خوب این عزیز توضیح مطالب رو نداده.انشا الله که کامل کنند.
اینم لینکش:
http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=46423
ولی در مورد اینکه کجا استفاده میشه:
هر جایی میتونه از Domain استفاده کنه ولی خوب امکانات خودشو می خواد.
مثلا: سرور(ها)،کاربران با IQ بالاتر از 100،دانش مدیر شبکه،ویندوزهای سرحال برای Client ها و ویندوز سرور حداقل بهتره که الان 2003 باشه و بهتره که چیدمان شبکه درست طراحی شده باشه و حدالاقل از Hub در شبکه استفاده نشه و سرور هم کشش خوبی داشته باشه.
اگه میخوای راحت تو اتاقت بشینی و شبکه رو مدیریت کنی برو رو Domain کار کن ولی اگه می خوای همش بالا پایین بپری برو راحت کار کن و WOrkGroup راه بنداز.
مراحل کار:
بستگی داره که چی بخوای.منظورم از سرویس ها و خدماتی هست که بخوای رو شبکه ارائه بدی.
مثلا:
1- Domain
2- DHCP
3- IIS
4- DNS Server
5- Filtering
6- Routing
7- VPN
8- ...
اول از هر چیزی باید شماره یک رو راه بندازی.می خوای اون آموزش تصویری رو دانلود کن من روی اونا به شما آموزش تکمیلی بدم.
البته با اجازه از جناب آقای mehdisat2003.ما نمی تونیم به اساتید به احترامی کنیم.
مادر حد توان در خدمتیم.
موفق باشید.
kavehYn
یک شنبه 11 فروردین 1387, 23:21 عصر
سلام
همانطور که سایر آقایان فرمودند ،بعضی مواقع بهتره که از Domain استفاده کنی و بعضی مواقع هم از WorkGroup
اینکه کدوم یکی به صرفه و منطقیه به نوع کار و هدفت بستگی داره ، اگر دوست داشتی بنویس تا راهنماییت کنم .
m-alizadeh
دوشنبه 12 فروردین 1387, 07:58 صبح
با سلام
تشکر که به سوالات من توجه می کنید.
اگه بشه که آموزش کاملشو بدید با اون عکسا که عالیه . ولی متاسفانه یه مشکلی برام
پیش اومده و یه چند روز از اینترنت دورم. ونمی تونم قدم به قدم باهاتون پیش بیام.
سر فرصت مزاحمتون میشم.
باز هم مرسی.
zman123456
چهارشنبه 14 فروردین 1387, 08:01 صبح
هر وقت بفرمائید ما در خدمتیم.
online_mansoor2007
جمعه 16 فروردین 1387, 13:09 عصر
http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=12719
m-alizadeh
شنبه 17 فروردین 1387, 17:12 عصر
سلام
خسته نباشید بچه های فعال فوروم
من
اومدم تا از راهنماییتون استفاده کنم .
ممنون میشم اگه بهم بگید برای حالت Domain روی سیستم سرور و روی کلاینت ها چه کارهایی باید انجام بدم.
ممنون
m-alizadeh
شنبه 17 فروردین 1387, 17:13 عصر
سلام
من
ممنون میشم اگه بهم بگید برای حالت Domain روی سیستم سرور و روی کلاینت ها چه کارهایی باید انجام بدم.
ممنون[/quote]
m-alizadeh
شنبه 17 فروردین 1387, 17:14 عصر
سلام
من اومدم تا از راهنماییتون استفاده کنم .
ممنون[/quote]
m-alizadeh
شنبه 17 فروردین 1387, 17:15 عصر
سلام
من
ممنون[/quote]
m-alizadeh
شنبه 17 فروردین 1387, 17:17 عصر
سلام
من اومدم تا از راهنماییتون استفاده کنم .
ممنون[/quote]
zman123456
یک شنبه 18 فروردین 1387, 07:43 صبح
آقایون مدیران ارشد.این مشکل رو حل کنید
بعضی مواقع رو ثبت مطالب فرستاده که سایت گیر میده این مشکل به وجود میاد.
البته دیگه اینطوریشو ندیده بودم.
حالا برسیم به این عزیز.
روی سرور باید Domain نصب بشه و روی Client ها هم باید بگی به کدوم Domain می خوان Join بشن.
دیدی به همین راحتی.:قهقهه:
شوخی کردم.باید مشخص کنید که چه چیزی از این ابر شبکتون می خواهید؟و چه سرویسی رو می خواهید داشته باشید.
اگر از خاصیت جستجوی سایت هم استفاده کنید میتونید مطالبی را گیر بیارید.
حتی میتونید مطالبی که خودم نوشتم رو هم بخونید.
برای شروع بد نیست.
kavehYn
یک شنبه 18 فروردین 1387, 11:27 صبح
خوب شما اول بگو که برای چه کاری میخوای دومین استفاده کنی، چند تا کلاینت داری ، کامپیوترهات چه مدلی هستند ؟ اینترنت هم میخوای وصل کنی یا نه ؟
m-alizadeh
یک شنبه 18 فروردین 1387, 21:33 عصر
سلام
مرسی از توجه تون.
من یه شبکه WorkGroupبا 14 تا سیستم دارم که هر سیستم دارای سخت افزار تقریبا و متوسطی هستند مثل رم 256 و یا گرافیک Onboard 64 و 128و سی پی یو 8/2 دارای مادربورد های Asuse . و ... .
آره اینترنت هم می خوام باشه توی شبکه که الان هم توی شبکه Workgroup کنونی دارم.
یه سویپچ 16 پورته هم دارم.با یه مودم ADSL.
هدفم از این شبکه بیشتر کنترل دسترسی کاربران در شبکه به اینترنت و کنترل به اشتراک گذاری ها توی شبکه است.
مدیریت و نظارت و دسترسی به کامپیوتر های کلاینت توسط سیستم سرور.
خلاصه از این جور کارها .
و یک سری امکانات دیگه که حالت Domain به من میده ولی من با اونا آشنا نیستم.
و شما بهم معرفی کنید.
این طور بهتون بگم من در حال حاضر با این شبکه Workgroup هم کارم میشه ولی می خوام با حالت Domain و قابلیت های اون آشنا بشم.
خب فکر می کنم دیگه کافی باشه . سرتون رو درد آوردم.
با تشکر.
online_mansoor2007
یک شنبه 18 فروردین 1387, 21:56 عصر
سلام .
ببینید دوست عزیز با وجود توصیفاتی که داشتید باید بگم شما می تونید برای این کارها از برنامه های مدیریت شبکه و کافی نت استفاده کنید . برنامه هایی هستند که تمام نیاز های شما را برطرف می کنند . توی بخش کافی نت شرکتمون دیدم بچه ها یه برنامه با حالی نصب کرده بودند. فردا براتون اسمش را می پورسم و همینجا می گم .
اما اگه علاقه به یادگیری دامین دارید این دوباره یه بحث جداست . بحث دامین اینقدر گستردس که نمیشه اینجا همشا مطرح کرد . اما شاید بشه مهمترین خصیصه اون را امکان مدیریت حرفه ای شبکه دونست . مثلاً شما کاربرانتونا تعریف می کنید . بعد به هر کسی یوزر و پسوردشا می دید . اون شخص ارین پس پشت هر سیستمی که می خواد توی شبکه می تونه بشینه و با زدن یوزر و پس خودش وارد بشه . در این صورت تمام تنظیمات اون سیستم مختص اون کاربر میشه . آخه دامین یه قسمتی داره بنام policy که اونجا می تونی باید ها و نباید ها را برای یک کاربر یا گروهی از کاربران تعریف کنی و بعد با لاگین کاربر اون باید ها و نباید ها روی سیستم کاربر اعمال میشه . یا مثلاً بگی فلان کاربر فقط از ساعت فلان تا فلان بتونه به سیستم وارد بشه و خیلی چیزای جالبه دیگه
بازم بگم ؟؟؟
m-alizadeh
یک شنبه 18 فروردین 1387, 22:22 عصر
سلام
مرسی از توضیحاتتون .
گفتم که من بیشتر هدفم اینه که با حالت Domain آشنا بشم .
چون همیشه که توی شبکه ای که هستم همین اندازه نمی مونه و روز به روز گسترش پیدا می کنه .
با تشکر مجدد
kavehYn
یک شنبه 18 فروردین 1387, 23:01 عصر
توضیحات خوبی داده بودید . همونطور که ایشان هم فرمودند راههای زیادی هست برای ...
اول از همه اینکه یک اگر میخوای دومین کارکنی ، حتما باید کامپیوترت Ram در حد قابل قبول داشته باشه ، برای Windows 2003 Server که قطعا مجبور هستی استفاده کنی بهتره که حداقل 1GB حافظه داشته باشی ، با همین 256 مگ هم میشه ولی به هرحال جالب نیست.
دوم اینکه وقتی میخوای با دومین کارکنی باید یک کار اولیه مهم انجام بدی ، بشین روی کاغذ تمام کاربرهات و امکاناتی که هرکدوم نیاز دارند رو لیست کن. ضمن اینکه مشخص کن که Server شما چه کارهای دیگه ای قرار انجام بده ، مثلا آیا قراره که بعنوان Print Server هم عمل کنه یا نه .
سوم : وقتیکه از اینترنت صحبت میشه ، بدن همه مدیر شبکه ها میلرزه !! حداقل یک Firewall و یک آنتی ویرویس حسابی برای Server تهیه کن وگرنه از متصل شدن به اینترنت پشیمون میشی !!
فکر کنم که شروع خوبی بود ، انشالله بزودی بیشتر برات توضیح میدم
قربانت
zman123456
دوشنبه 19 فروردین 1387, 08:33 صبح
طبق گفته های آقا کاوه در نصب دومین اولین چیزی که مهمه اینه که یک طراحی روی کاغذ داشته باشی.به نظر من اول از سرور ها شروع کن:
ننوشتین چندتا سرور دارین.اگه طبق گفته های شما بخواهیم استنباط کنیم پس یکی دارین.خوب این خیلی خوب نیست.یعنی اینکه متاسفانه شاید نتونید همه امکانات دومین رو ببینید.
1-باید اول از همه دومین نصب بشه.
2-در انتها ازتون میپرسه خودم DNS رو نصب کنم یا خودتون نصب میکنید.بهتره خودش نصب کنه.چون برای شما احتمالا مشکل باشه.
3-پس اینتوری Domain Controller که بهش به اصطلاح DC میگن و DNS Server روی یک سیستم نصب میشن.
4-بعد نصب باید بری سراغ تعریف کاربران بهتره که از مفهوم Urgenazation Unit استفاده بشه.
5-توی اینها از Group ها استفاده کن و User ها رو در اینها Join کن.
6-حالا میتونی بری سراغ Group Policy ها.که خودش یه بحث جداست.
7-حالا یه Domain شسته رفته داری که خیلی کوچولو و مامانیه.
8-از این به بعد دیگه باید ببینی چکار میخوای بکنی.
1-اگه می خوای تحت وب خدمات بدی:IIS رو باید نصب کنی و DNS رو قوی تر کنی.
2-اگه میخوای کاربرات مدیریت بهتری داشته باشن:Radius Server باید نصب کنی که بعدا بتونی از امکاناتش استفاده کنی.کارش Authentication کاربراته.
3-اگه میخوای هنگام گسترش شبکه فقط کابل شبکه رو وصل کنی و بسم الله:DHCP Server
4-اگه میخوای فایل به اشتراک بذاری:FTP Server البته این جزوی از همون IIS هست.
5-اگه میخوای اینترانت داشته باشی:IIS رو باید قوی تر تنظیم کنی.مخصوصا اگه ASP بخوای
6-اگه میخوای کاربران پشت هر سیستمی که نشستن Desktop خودشونو ببینن Roaming Profile باید راه بندازی.البته این یه سرویس نیست.اینم بگم اینو راه بندازی باید امکانات شبکه و سرورت خیلی خوب باشه.مخصوصا اگه کاربرات اول صبح Login کنن و دیگه Logoff نشن خیلی بهتره.
7-اگه میخوای اینترنت بدی: ISA Server نصب کن با BandWith Splitter.البته نرم افزارهای دیگه و راحت تری هم هست.البته استادم میگفت تا Qos هست دیگه این نیازی نیست.
8-اگه مبخوای برای اتصال به اینترنت حتما Authentication خیلی قوی داشته باشی VPN Server می خوای.که در این صورت Radius Server و تنظیم ISA Server هم میطلبه.
9-اگه نخوای ISA Server نصب کنی باید NAT راه بندازی.که دیگه باید VPN رو از ویندوز استفاده کنی.
10-اگه Section بندی کردی یعنی Virtual Network داری که خوب بستگی داره نرم افزاری باشه یا سخت افزاری:
اگه سخت افزاریه که رو Switch میتونی Manage کنی.اگه نرم افزاریه که باید Routing رو سرور راه بندازی.
11-حتما برای دادن اینترنت Firewall قوی نصب کن و یه AntiVirus خوب تحت شبکه که Manager هم داشته باشه:
Firewall خوب ISA Server بد نیست.
AntiVirus خوب من با McAfee کار میکنم که با خودش Manager و AntiSpyWare هم داره.
12-اگه می خوای بشینی خوبت و OnCall باشیو مدیریت کنی که بماند.
13-اگه می خوای Printer هات هم مدیریت کنی که خب باید کارت شبکه داشته باشن یا اینکه از روی Periority و بقیه تنظیمات پرینتر باید استفاده کنی و میتونی تو Domain هم اونا رو تعریف کنی.
14-اگه میخوای صفحه وب رو اینترنت داشته باشی و سرورش رو هم خودت راه بندازی که باید بیایی Publishing رو راه اندازی کنی.
خیلی کارهای دیگه.
از این منویی که جلوت گذاشتم انتخاب کن تا من و بقیه دوستان به کمک همدیگه برات سروش کنیم.
در امان خدا
zman123456
دوشنبه 19 فروردین 1387, 08:41 صبح
حالا خودت کلاتو قاضی کن اگه همه اینارو بخوای روی یه سرور میشه؟
البته ارائه همه اینا روی یه سرور از لحاظ امنیتی کار اشتباهی هست.
m-alizadeh
دوشنبه 19 فروردین 1387, 15:28 عصر
خسته نباشید ،
چه خبره آقای عزیز ، یواش تر ، پیاده شو با هم بریم .
من که نگفتم تمام این ها رو می خوام روی سرور نصب کنم یا اینکه تو ی شبکه لازم دارم.
من گفتم یه شبکه Domain با همون موارد ی که قبلا ذکر کردم ،
یواش یواش.
هدفم بیشتر مدیریت دسترسی کاربران به اینترنت و به اشتراک گذاری فایل ها ی کاربران مابین کامپیوتر های خودشونه.
می خوام از گزینه هایی که گفتی 2و3و4و5و7و11 رو بکار ببندم.
البته خیلی علاقه دارم بدونم اون موارد دیگه چطوری کار می کنن.
با تشکر
zman123456
سه شنبه 20 فروردین 1387, 08:03 صبح
ای بابا ما فکر کردیم می خوای بترکونی.ما فقط یه زره شو نوشتم.به
مینویسم برات
m-alizadeh
سه شنبه 20 فروردین 1387, 11:42 صبح
سلام
هر چیزی به موقع خودش.
ولی الان به قول قدیمی ها آسه آسه .
:چشمک::چشمک::چشمک::چشمک::چشمک:
Strategist
سه شنبه 20 فروردین 1387, 23:41 عصر
طبق گفته های آقا کاوه در نصب دومین اولین چیزی که مهمه اینه که یک طراحی روی کاغذ داشته باشی.به نظر من اول از سرور ها شروع کن:
ننوشتین چندتا سرور دارین.اگه طبق گفته های شما بخواهیم استنباط کنیم پس یکی دارین.خوب این خیلی خوب نیست.یعنی اینکه متاسفانه شاید نتونید همه امکانات دومین رو ببینید.
1-باید اول از همه دومین نصب بشه.
2-در انتها ازتون میپرسه خودم DNS رو نصب کنم یا خودتون نصب میکنید.بهتره خودش نصب کنه.چون برای شما احتمالا مشکل باشه.
3-پس اینتوری Domain Controller که بهش به اصطلاح DC میگن و DNS Server روی یک سیستم نصب میشن.
4-بعد نصب باید بری سراغ تعریف کاربران بهتره که از مفهوم Urgenazation Unit استفاده بشه.
5-توی اینها از Group ها استفاده کن و User ها رو در اینها Join کن.
6-حالا میتونی بری سراغ Group Policy ها.که خودش یه بحث جداست.
7-حالا یه Domain شسته رفته داری که خیلی کوچولو و مامانیه.
8-از این به بعد دیگه باید ببینی چکار میخوای بکنی.
1-اگه می خوای تحت وب خدمات بدی:IIS رو باید نصب کنی و DNS رو قوی تر کنی.
2-اگه میخوای کاربرات مدیریت بهتری داشته باشن:Radius Server باید نصب کنی که بعدا بتونی از امکاناتش استفاده کنی.کارش Authentication کاربراته.
3-اگه میخوای هنگام گسترش شبکه فقط کابل شبکه رو وصل کنی و بسم الله:DHCP Server
4-اگه میخوای فایل به اشتراک بذاری:FTP Server البته این جزوی از همون IIS هست.
5-اگه میخوای اینترانت داشته باشی:IIS رو باید قوی تر تنظیم کنی.مخصوصا اگه ASP بخوای
6-اگه میخوای کاربران پشت هر سیستمی که نشستن Desktop خودشونو ببینن Roaming Profile باید راه بندازی.البته این یه سرویس نیست.اینم بگم اینو راه بندازی باید امکانات شبکه و سرورت خیلی خوب باشه.مخصوصا اگه کاربرات اول صبح Login کنن و دیگه Logoff نشن خیلی بهتره.
7-اگه میخوای اینترنت بدی: ISA Server نصب کن با BandWith Splitter.البته نرم افزارهای دیگه و راحت تری هم هست.البته استادم میگفت تا Qos هست دیگه این نیازی نیست.
8-اگه مبخوای برای اتصال به اینترنت حتما Authentication خیلی قوی داشته باشی VPN Server می خوای.که در این صورت Radius Server و تنظیم ISA Server هم میطلبه.
9-اگه نخوای ISA Server نصب کنی باید NAT راه بندازی.که دیگه باید VPN رو از ویندوز استفاده کنی.
10-اگه Section بندی کردی یعنی Virtual Network داری که خوب بستگی داره نرم افزاری باشه یا سخت افزاری:
اگه سخت افزاریه که رو Switch میتونی Manage کنی.اگه نرم افزاریه که باید Routing رو سرور راه بندازی.
11-حتما برای دادن اینترنت Firewall قوی نصب کن و یه AntiVirus خوب تحت شبکه که Manager هم داشته باشه:
Firewall خوب ISA Server بد نیست.
AntiVirus خوب من با McAfee کار میکنم که با خودش Manager و AntiSpyWare هم داره.
12-اگه می خوای بشینی خوبت و OnCall باشیو مدیریت کنی که بماند.
13-اگه می خوای Printer هات هم مدیریت کنی که خب باید کارت شبکه داشته باشن یا اینکه از روی Periority و بقیه تنظیمات پرینتر باید استفاده کنی و میتونی تو Domain هم اونا رو تعریف کنی.
14-اگه میخوای صفحه وب رو اینترنت داشته باشی و سرورش رو هم خودت راه بندازی که باید بیایی Publishing رو راه اندازی کنی.
خیلی کارهای دیگه.
از این منویی که جلوت گذاشتم انتخاب کن تا من و بقیه دوستان به کمک همدیگه برات سروش کنیم.
در امان خدا
نیمی از MCSE در یک نگاه.
بعد می گن چرا مملکت از شبکه زده می شن.
kavehYn
پنج شنبه 22 فروردین 1387, 19:26 عصر
آقا بالاخره طرحت رو آماده کردی یا نه ؟
بعدشم بگو ببینم شما اصلا تا حالا isa server کار کردی یا نه ؟
برای فایروال چه نرم افزاری انتخاب کردی ؟ میخوای ایزا استفاده کنی ؟
mehran5
یک شنبه 25 فروردین 1387, 23:15 عصر
در تکمیل صحبتهای دوستان بگم که این ویندور سرور قابلیتهای خوبی داره که بواسطه اون میشه برای کاربران شبکه یوزر و پسورد ساخت که همین یوزر و پسورد دسترسی کاربران رو در روی سرور وحتی دیگر کامپیوتر ها مشخصی میکنه.
ramkly
یک شنبه 25 فروردین 1387, 23:39 عصر
دوست عزیز چون مودم adsl داری احتمالا از dns خود مودم هم برای اتصال به اینترنت وصل می شید (منظورم اینه که احتمالا defult gatway و dns را با ip مودم adsl ست می کنی) چون من هم اخیرا این کار را انجام دادم (البته در مقیاس بزرگتر و با حدود 120 کامپیوتر) شاید بتونم راهنماییت کنم تا بتونی شبکه را از workgroup به domain تبدیل کنی.
قبل از هر چیز باید یک کامپیوتر را به عنوان سرور در نظر بگیری و روی آن هم active directory را نصب کنی ( با نوشتن دستور dcpromo توی run) شروع به نصب میشه (البته صحبت دوستان را تکرار می کنم که طراحی مهمترین بخشه). بهتر هست که اتصال به اینترنت هم از طریق active directory server صورت بگیره تا بتونی راحت تر کنترل کنی و روی اینترنت مدیریت داشته باشی. فعلا این کار را انجام بده تا بریم سراغ مرحله بعد که تعریف ou و user و permision هست.
m-alizadeh
سه شنبه 27 فروردین 1387, 20:49 عصر
مرسی .
در مورد ست شدن با IP مودم درست گفتید.
AD رو نصب کردم . تا اینجا پیش رفتم . حالا چیکار کنم؟
nima5848
دوشنبه 03 تیر 1387, 08:59 صبح
dar work group hodod 10 com vali da domain balast
to domain dast admin baze va rahat mitone filter kone va ...
بهاره ایروانی
جمعه 04 اردیبهشت 1388, 22:46 عصر
با سلام
من یک تحقیق درمورد اینترنت مشترک بین لینوکس وویندوز ومراحل کارش دارم.ولی تا حالا مطلب مفیدی پیدا نکردم:گریه: ممنون می شم اگه کمکم کنید.:تشویق::لبخند:
online_mansoor2007
جمعه 04 اردیبهشت 1388, 23:53 عصر
منظورتون از اینترنت مشترک چیه؟!!
bijibuji
چهارشنبه 09 اردیبهشت 1388, 03:00 صبح
به سایت google.com با همین کلمات کلیدی مراجعه کنی. ق.ل مب دم که پیدا کنید.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.