سلام دوستان
روی PictureBox دو تا خط می کشم .نقطه ابتدا و انتهای هر دو خط رو دارم .حالا زاویه بین این دو خط چگونه بدست بیارم؟
با تشکر
ضمیمه 129824
Printable View
سلام دوستان
روی PictureBox دو تا خط می کشم .نقطه ابتدا و انتهای هر دو خط رو دارم .حالا زاویه بین این دو خط چگونه بدست بیارم؟
با تشکر
ضمیمه 129824
سلام
دوست عزیز این ربطی به برنامه نویسی نداره و فقط باید ریاضیت خوب باشه و فقط باید هندسه تحلیلی (که تو پیش دانشگاهی درس میدن) رو بلد باشی
توی عکسی که شما گذاشتی فرض کن خط بالایی(A1A2) بردار R هستش و خط پایینی(A3A4) بردار S هستش
بدست آوردن کسینوس زاویه بین دوبردار به روش زیر محاسبه میشه:
(ضرب داخلی دو بردار) ÷ (ضرب اندازه های دو بردار)
وقتی شما کسینوس زاویه بین دو بردار رو بدست آوردی بعدش ArcCos میگیری و زاویه رو بدست میاری
این کل ماجرا بود. حالا یه ذره ریزتر میشیم
1- شما برای اینکه مختصات این بردار هارو بدست بیاری همونطور که میدونی باید مختصات نقطه دوم رو منهای مختصات نقطه اول کنی یعنی R = A2 - A1 و S = A4 - A3
2- شما برای اینکه اندازه هر بردار رو دربیاری باید مختصات x و y اون بردار رو به توان دو برسونی و باهم جمع کنی و در نهایت ازش جذر بگیری
یه مثال میزنم امیدوارم برات جا بیفته
فرض کن بردار R به شکل زیر هستش
و بردار S به شکل زیر هستشکد HTML:A1(1,4)
A2(5,7)
برای بدست آوردن مختصات بردارها به شکل زیر عمل میکنیمکد HTML:A3(4,5)
A4(12,11)
حالا برای بدست آوردن اندازه بردارهاکد HTML:R = (5-1 , 7-4) =>>> R=(4,3)
S = (12-4 , 11-5) =>>> S=(8,6)
*** Sqrt توی سی شارپ یعنی جذرکد HTML:|R| =Sqrt( (4^2) + (3^2) )
|S| =Sqrt( (8^2) + (6^2) )
خب که با انجام عملیات بالا R|=5| و S|=10|
حالا بریم سراغ فرمول بدست آوردن کسینوس زاویه که اون اول گفتم
ضرب داخلی R و S میشه (6*3) + (8*4) که جوابش میشه 50
ضرب اندازه های بردار هم میشه 10*5 که جوابش میشه 50
حالا این دوتارو تقسیم میکنیم جواب میشه 1 ، یعنی کسینوس زاویه بین این دوتا خط 1 هستش
حالا باید ببینیم کسینوس چه زاویه ای میشه 1 (یا به شکل ریاضی بخوام بگم: باید ArcCos 1 رو به دست بیاریم)
که جواب میشه صفر درجه. یعنی زاویه بین اون دوخط صفر درجه هستش
موفق باشی