جستجوی متن های دارای اعراب عربی
دوستان سلام
آیا کسی در رابطه با متن های دارای اعراب تجربه ای دارد؟
موضوع از این قراره که اگر یک فیلد از متن های اعراب دار داشته باشیم، در هنگام جستجو می خواهم اعراب ها درنظر گرفته نشوند. به عبارت دیگر اگر کاربر مثلا "الحسین" را جستجو کرد "الحُسَین" را هم پیدا کند.
این کار در MS-Word به طور اتوماتیک انجام میشود (امتحان کنید واقعا من که وقتی فهمیدم واقعا لذت بردم، اساسا این ورد آنقدر کارایی دارد که هرچی آدم ازش میبینه بازم چیزهایی هست که نمیدونه!)
اول حدس زدم شاید Ignore کردن اعراب رو همه حالیشون میشه (و ورد هم یکی از اون همه) اما دیدم که نه کوئری Select حالیش میشه و نه توابع Replace و Instr و نه حتی Find در ادیتور خود دات نت!!
لذا ورد خودش داره یه جور کلک میزنه.
این موضوع در دو دیدگاه باید بررسی بشه، یکی هنگام Select که رکوردهای دارای فلان کلمه را پیدا کنیم و یکی بعد از آوردن و برای HighLight کردن آن لفظ (یعنی در توابعی مثل Replace , Instr).
برای اولی یه نیمچه راه خودم به نظرم رسید و اون اینکه یه فیلد هم در بانک از بدون اعراب ها داشته باشیم و جستجو را در این فیلد داشته باشیم و نمایش رو از فیلد با اعراب. اما این هم یه نقص داره که اگه کاربر مثلا یکی از حروف را (نه همه حروف) را در کادر جستجو با اعراب نوشت دیگر نه از فیلد با اعراب پیدا میشود و نه از فیلد بدون اعراب.
برای دومی هم که اصلا راهی به ذهنم نرسید که چگونه هنگام نمایش (پس در فیلد دارای اعراب هستیم) بتوانم لفظ کاربر را (که اعراب ندارد) در متن (که اعراب دارد) با توابع Instr یا Replcae پیدا کنم و آن را با چیز دیگری (مثل highlight شده آن) تعویض کنم.
هر یک از دوستان که بتواند در این دو زمینه کمک کند ممنون میشم.
با تشکر