ASP.Net Core آیا با .Net Core تفاوتی دارد - آیا آگهی سایتهای کاریابی که نوشته .Net Core همان منظور
با سلام
ASP.Net Core آیا با .Net Core تفاوتی دارد - آیا در آگهی سایتهای کاریابی که نوشته .Net Core همان منظور ASP.Net Core است. من کتاب ASP.NET Core in Action, را اندکی خوانده ام، و متوجه شده ام .Net Core یک تکنولوژی هست، که اطلاعات را از سرور به کلاینت (یا بر عکس آن) با فرمت JSon می فرستد، و در همین کتاب یک فصل برای حالت ASP.Net اختصاص داده که صفحات وب (وب فرم) را به سمت کلاینت می فرستد، و منتظر جواب کلاینت می نشیند (اسم این تکنولوژی را نیز گذاشته Generating_HTML_with_Razor_Pages_and_MVCCreating_a _website_with_Razor_Pages
Mapping_URLs_to_Razor_Pages_using_routin) من این تکنولوژی ها را نخوانده ام، منتهی چون به تکنولوژی ASP.Net Web Form آشنا هستم، این سه سرفصل که در یکی دو خط قبل نام بردم، می دانم ASP.Net (web Form) ارسال اطلاعات بین سرور IIS و کلاینت وب Browser الست، و بدین ترتیب هر جا ما ASP نام می بریم، ارسال/دریافت اطلاعات بین سرور/کلاینت، بصورت صفحات وب می باشد.
منتهی سئوال من این است که آیا .Net Core همان منظور ASP.Net Core است، یا چیزی جداگانه آن است.
ضمنا اگر تکنولوؤی .Net Core با ASP.Net Core متفاوت است، چه کتابی برای خالص .Net Core (انگلیسی یا فارسی فرق نمی کند) وجود دارد، که ما را به مسیر درست هدایت کند. (ضمنا من هنوز معنای Back End و Front End را نمی دانم، هر چند که اندکی فکر می کنم، Back End همان لایه Business و Logic و لایه DB ما می باشد، و Front End لایه شل و پوسته ما می باشد)
متشکرم - بزرگمهر
نقل قول: ASP.Net Core آیا با .Net Core تفاوتی دارد - آیا آگهی سایتهای کاریابی که نوشته .Net Core هما
سلام
پاسخ از Copilot هست:
نقل قول:
سؤال خیلی خوبی پرسیدی!
پاسخ کوتاه اینه که
نه دقیقاً، ولی این دو ارتباط نزدیکی با هم دارند. اجازه بده با یه توضیح ساده و کامل تفاوتها و ارتباطشون رو برات روشن کنم:
تفاوت بین .NET Core و ASP.NET Coreمورد |
.NET Core |
ASP.NET Core |
نوع |
پلتفرم (Platform) |
فریمورک وب (Web Framework) |
کاربرد |
اجرای برنامههای مختلف مثل کنسول، دسکتاپ، وب، API و... |
توسعه اپلیکیشنهای وب، API، و سرویسهای HTTP |
وابستگی |
پایهای برای ASP.NET Core |
ساختهشده روی .NET Core |
مثال |
برنامه کنسولی، اپ دسکتاپ با WPF یا WinForms |
وبسایت، RESTful API، Razor Pages، Blazor |
ارتباط بین آنها- ASP.NET Core یکی از فریمورکهایی هست که روی .NET Core اجرا میشه.
- وقتی میخوای یه اپلیکیشن وب بسازی، معمولاً از ASP.NET Core استفاده میکنی، ولی این اپ روی .NET Core اجرا میشه.
- بهنوعی میتونی بگی ASP.NET Core «زیرمجموعهای» از اکوسیستم .NET Core هست.
مثال سادهفرض کن .NET Core مثل یه سیستمعامل سبک و سریع باشه، و ASP.NET Core مثل یه اپلیکیشن وب که روی اون سیستمعامل نصب شده و اجرا میشه.
نقل قول: ASP.Net Core آیا با .Net Core تفاوتی دارد - آیا آگهی سایتهای کاریابی که نوشته .Net Core هما
آیا .NET Core همان ASP.NET Core است؟
خیر، ولی ارتباط نزدیکی دارند.
- NET Core یک پلتفرم یا فریمورک عمومی برای ساخت انواع برنامههاست:
- برنامههای کنسولی
- اپلیکیشنهای دسکتاپ (با MAUI یا WinForms یا WPF)
- اپلیکیشنهای وب (با ASP.NET Core)
- سرویسها (مثل Windows Services یا Worker Services)
- و غیره…
- ASP.NET Core یکی از زیرمجموعههای .NET Core است که برای توسعه وب ساخته شده:
- طراحی وبسایتها
- ساخت API
- ارسال HTML به کلاینت
- یا ارسال/دریافت JSON برای کلاینتهای جاوااسکریپتی مثل Angular یا React یا حتی موبایلها
بنابراین:
.NET Core = زیرساخت اصلی
ASP.NET Core = ابزار توسعه وب روی زیرساخت .NET Core
در آگهیهای شغلی:
- اگر نوشته شده باشد “.NET Core Developer”، ممکن است منظورشان:
- توسعه API با ASP.NET Core باشد ✅
- یا برنامههای Worker یا Console هم باشد ❗
- اگر نوشته باشد “ASP.NET Core Developer”، یعنی قطعاً تمرکز بر توسعه وب و API است.
ولی معمولا منظور آگهی دهنده همون ASP.NET Core هستش که .NET Core خالی مینویسن