برای طراحی اپلیکیشن از چه فریمورکی استفاده کنم؟
سلام دوستان،
من دارم روی یه پروژه طراحی اپلیکیشن کار میکنم و قراره یه اپلیکیشن حرفهای برای اندروید و iOS طراحی کنم. موضوع اینه که میخوام تصمیم درست و منطقی برای انتخاب فریمورک بگیرم و به تجربه واقعی شما نیاز دارم. پروژه امکانات پیچیدهای داره و من میخوام از نظر شما بفهمم کدوم مسیر واقعاً به صرفه و کاربردیتره.
ویژگیهای پروژه:
* اپلیکیشن همزمان روی اندروید و iOS اجرا میشه و باید UI کاملاً روان و انیمیشنها بدون لگ باشه.
* امکاناتی مثل Push Notification پیشرفته، اتصال به سیستم CRM، درگاههای پرداخت بینالمللی و سیستم وفاداری مشتری مدنظر هست.
* تیم توسعه تجربه خوبی در جاوااسکریپت، Dart، Swift و Kotlin داره.
حالا چند گزینه اصلی پیش رو داریم و دوست دارم تجربههای واقعی شما رو بدونم:
Flutter
با Flutter میشه یه کدبیس واحد برای هر دو پلتفرم داشت و سرعت توسعه واقعاً بالاست. موتور Dart و چارچوب Flutter باعث میشه رابط کاربری خیلی روان و دقیق باشه و حتی انیمیشنها و افکتهای سنگین بدون لگ اجرا بشن.
اما تجربه من میگه بعضی امکانات یا پلاگینهای تخصصی نیاز به کار دستی دارن و باید وقت گذاشت تا درست کار کنن.
* شما با پروژههای سنگین Flutter چه تجربهای داشتید؟
* در چه شرایطی مجبور شدید بخشی از پروژه رو با کد نیتیو بنویسید؟
* مدیریت تیم روی یک کدبیس واحد، واقعاً ساده بود یا چالشهایی داشت؟
React Native
React Native انعطاف زیادی داره و اکوسیستم JS و پلاگینهای آماده باعث میشه توسعه سریعتر پیش بره. ولی شنیدم تو پروژههای سنگین با رابط گرافیکی پیچیده، ممکنه با محدودیتهای نیتیو برخورد کنیم.
* تجربه شما با پروژههای پیچیده React Native چی بوده؟
* برای انیمیشنها و UI سنگین چه راهکاری استفاده کردید؟
* به نظر شما هنوز React Native ارزش استفاده داره یا Flutter برتری محسوسی داره؟
Swift و Kotlin نیتیو
اگه بخوای نهایت کنترل روی اپلیکیشن و دسترسی به آخرین امکانات سختافزاری داشته باشی، Swift و Kotlin انتخاب نیتیو هستن. عملکرد عالی و امکان استفاده از امکانات خاص سختافزاری مزیت بزرگشونه، ولی توسعه زمانبر و هزینهبره.
* تجربه واقعی شما با پروژههای نیتیو چی بوده؟
* در چه شرایطی بهتره سراغ نیتیو بریم و چه پروژههایی رو بهتره با کراس پلتفرم بسازیم؟
چند نکته دیگه که میخوام از شما بپرسم:
* مدیریت یک کدبیس واحد برای دو پلتفرم، تو تجربه شما چقدر راحت یا چالشبرانگیز بوده؟
* مشکلات رایج پلاگینها و کتابخانهها چطور حل شدند؟
* برای پروژههای پیچیده، بهترین تعادل بین سرعت توسعه و عملکرد واقعی چی بوده؟
* چه فاکتورهایی باعث میشه تصمیم بگیریم یک بخش از اپ رو نیتیو بنویسیم و بقیه کراس پلتفرم بمونه؟
راستش هدفم اینه که مسیر منطقی انتخاب فریمورک رو پیدا کنم و از تجربه واقعی حرفهایها استفاده کنم، نه اینکه صرفاً تئوری بخونم. تجربههای شما در پروژههای مشابه میتونه کمک کنه تا تصمیم درست بگیرم و مشکلات پیشبینی نشده رو کم کنم.
خلاصه اینکه میخوام بدونم تو پروژههای پیچیده چندپلتفرمی، شما واقعاً چه فریمورکی رو ترجیح دادید، چه دردسرهایی داشتید و چه نکات عملی به کسی که میخواد پروژه مشابه شروع کنه، توصیه میکنید.
تجربه و نظر شما چیه؟ چه فریمورکی برای پروژههای حرفهای و چندپلتفرمی جواب میده و چرا؟ همه جزئیات، مثالهای واقعی و چالشهایی که پشت سر گذاشتید، کمک میکنه تا یه جمعبندی درست داشته باشم.