با عرض پوزش از دیرکرد جواب
در رابطه با بحث sql باید عرض کنم همانطور که مستحضرید زبان پرس و جو هست (select quary languange) و در بسیاری از زبانها مورداستفاده قرار گرفته است (از دیتابیس اینجنین های معروفی همچون ms-sql , mysql, ... تا زبانهای برنامه نویسی همچون دلفی ... در دیتابیس اینجنین داخلی خود نیز از آن استفاده می کنند (البته با توجه به نیاز کاربر) ) و فکر کنم اگر در همین سایت جستجو بزنید موردمثال بسیاری پیدا می کنید . (اگر help همون فاکس رو هم مطالعه کنید مثالهای خوبی داره)
در حقیقت همون کاری که ما با فیلتر در مورد یک جدول می کنیم select sql با چندین جدول و با قابلیت سرعت بسیار بالاتر انجام می دهد و خروجیش محدود به همون جدول نیست و توسط کاربر قابل کنترل است (کرسر - جدول بروز و....) و خلاصه هر امکانی که بخواهید در این sql است (خیلی وقت پیش من ترجمه ای کتابی به زبان sql از آقای جعفرنژاد قمی دیده بودم خوب بود اگر تونستی پیدا کنی می تونه کمکت بکنه)
در رابطه با مشکل شما (البته نه فقط شما بلکه خیلی ها) با حروف فقط فارسی (پژگچ) باید عرض کنم به علت درست نبودن مکان این حروف (کد اسکی) این مشکل بوجود می آید (یعنی اینکه کد اسکی حرف گ بعد از ک نیست و همانطور که می دانید دستور ایندکس یا سورت نیز براساس کداسکی حروف آنها سورت می کند) برای حل مشکل یا باید از فونتی استفاده کنید که ترتیب آرایش این حروف در آن صحیح باشد (یعنی هر حرف سر جای خودش باشد) و یا با استفاده از chrt حروف موردنظر را به حرف نزدیک خودش تبدیل کنید (مثل گ به ک - پ به ب و ....) (البته منظور به هنگام ایجاد ایندکس است یعنی اینکه ایندکس خود را براساس تابعی تنظیم کنید که این عملیات در داخل آن تابع انجام شود)