یکی از برنامه هایی که نوشته ام بازی پازل است که در آن کاربر بایستی یکسری مهره را که(از 1 تا 19 ) بصورت نامنظم چیده شده اند را به ترتیب بچیند تا برنامه به او پیغام دهد.
در این برنامه 19 دکمه وجود دارند که مثل دکمه های بازی واقعی عمل میکنند یعنی اگر مهره فضایی برای حرکت داشته باشد به آن سمت حرکت میکند و در غیر اینصورت خیر.
برای این برنامه چند تابع عمده نوشتم :
تابع CanMove() که تشخیص میدهد یک مهره میتواند حرکت کند یا نه ؟ اگر مهره بتواند حرکت کند تابع TRUE و در غیر اینصورت FALSE برمیگرداند.
تابع MoveDir() که در صورتی که بتواند مهره ای حرکت کند بر اساس جهت حرکت (U برای بالا ، D برای پایین ، R برای راست ، و L را برای چپ )را برمی گرداند.
تابع IsWin() که تشخیص میدهد آیا بازیکن برده است یا نه ؟
تابع counter() که تعداد حرکات بازیکن تا پیروزی را میشمرد.
تنها ایرادی که برنامه فعلا دارد این است که در اجرای اولیه برنامه تمام مهره ها در جای خودشان قرار دارند.و شما برای بازی خودتان باید آنها را دستی بهم بزنید.که سعی میکنم آن را در پست بعدی برطرف کنم.
در هر حال از شما دوستان هم میخواهم که در مورد کدها نظر دهید و اگر کد بهینه تری به نظرتان رسید من رو بی اطلاع نذارید.
ضمنا اگه دوستان هم برنامه ای نوشتند که کاربردی است لطفا در این تایپیک مطرح کنند.و یا اگر از سایتی برنامه ای رو (با ذکر منبع ) قرار میدن توضیحات کامل را بیان کنند.در هر حال خیلی دوست دارم در این بخش هم مثل بخش C# برنامه های کوچک و کاربردی توسط دوستان و علاقه مندان به اشتراک گذاشته شود.
![]()