نمایش نتایج 1 تا 30 از 30

نام تاپیک: دلفی و پورت rs232

  1. #1

    دلفی و پورت rs232

    سلام دوستان
    من یه پوروژه دارم که باید اطلاعات از پورت rs232 بگیره و اطلاعات به این پورت ارسال کنه
    لطفا راهنماییم کنین که اصلا باید از کجا شروع کنم؟در چه زمینه ای باید مطالعه کنم؟
    راستش واقعا گیج شدم

  2. #2
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    اسفند 1385
    محل زندگی
    تهران
    سن
    43
    پست
    129

    نقل قول: دلفی و پورت rs232

    ابتدا باید یه ابزار برای ارسال و دریافت اطلاعات از پورت سریال در دلفی باید انتخاب کنی.

  3. #3
    کاربر دائمی آواتار babak_delphi
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1384
    محل زندگی
    آستارا
    پست
    634

    نقل قول: دلفی و پورت rs232

    کامپوننت هایی برای اینکار وجود دارند که اگه Search کنی در سایت هست
    با کد نویسی هم میشه که کدش رو با جستجو با گوگل میتونی پیدا کنی
    از مجموعه کامپوننت apro هم میتونی استفاده کنی
    KDTELE هم ابزاری برای این کار داره
    موفق باشی

  4. #4
    کاربر دائمی آواتار Valadi
    تاریخ عضویت
    فروردین 1385
    محل زندگی
    فعلا در خدمت شما
    پست
    1,342

    نقل قول: دلفی و پورت rs232

    من یه پوروژه دارم که باید اطلاعات از پورت rs232 بگیره و اطلاعات به این پورت ارسال کنه
    اطلاعات کاملی باید بدید که مشکل شما حل بشه
    1 - آیا سخت افزار شما پورت سریال را داره ؟
    2 - اگر نداره شما از یک تراشه MX232 استفاده کردید؟
    3 - این اطلاعات در دلفی می خواهید بخونید یا دیگر زبانه ها؟
    4 - اگر در دلفی می خواهید بخونید 2 تا ابزار هست 1 - کامپونت Cport و 2 - از اکتیو ایکس که می تونید در بیشتر زبانها استفاده کنید که خودم در سایت قرار دادم
    موفق وموید باشید

  5. #5

    نقل قول: دلفی و پورت rs232

    سلام valadi
    پروژه اینجوریه که گروه r&d شرکت یه بورد طراحی کردن که با یه پورت rs232 به کامپیوتر وصل میشه
    من باید یه برنامه با دلفی بنویسم که اطلاعات ارسالی رو بخونه ودر ضمن بتونه به این بورد اطلاعات بفرسته
    در مورد cport مشه بگی دقیقا چیه یا انکه یه link مفید بهم بدی؟
    mer3000000000000000000000000000000000

  6. #6
    کاربر دائمی آواتار Valadi
    تاریخ عضویت
    فروردین 1385
    محل زندگی
    فعلا در خدمت شما
    پست
    1,342

    نقل قول: دلفی و پورت rs232

    خوب حالا تا حدودی جواب سوالاتم رسیدم
    این اطلاعات از جنس چیه ؟
    کاراکتر ؟

  7. #7

    نقل قول: دلفی و پورت rs232

    اطلاعات از جنس عدده که وارد این نرم افزار میشه و روی اون تصمیم گیری میشه
    باز هم مرسی

  8. #8
    کاربر دائمی آواتار Valadi
    تاریخ عضویت
    فروردین 1385
    محل زندگی
    فعلا در خدمت شما
    پست
    1,342

    نقل قول: دلفی و پورت rs232

    اگر در دلفی می خواهید بخونید 2 تا ابزار هست 1 - کامپونت Cport و 2 - از اکتیو ایکس که می تونید در بیشتر زبانها استفاده کنید که خودم در سایت قرار دادم
    موفق وموید باشید

  9. #9
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    اسفند 1385
    محل زندگی
    تهران
    سن
    43
    پست
    129

    نقل قول: دلفی و پورت rs232

    دوست عزیز mscom32.ocxبا Baudrate بالا درست عمل نمی کند بدین مفهوم که چون ردو بدل اطلاعات خیلی سریع صورت می گیرد overflow رخ می دهد.

  10. #10

    نقل قول: دلفی و پورت rs232

    tanx valadi
    تلاشم می کنم

  11. #11

    نقل قول: دلفی و پورت rs232

    پیشنهاد شما چیه؟

  12. #12

    نقل قول: دلفی و پورت rs232

    سلام
    دوستان میشه بگین کامپوننت cport رو باید از کجا پیدا کنم؟
    من هیچی راجع به این کامپوننت نمیدونم
    plz راهنماییم کنین
    tanx

  13. #13

    نقل قول: دلفی و پورت rs232

    یعنی واقعا کسی نیست که بخواد به من کمک کنه؟
    من فقط 10 روز وقت دارم
    لطفا کمک کنین

  14. #14
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    اسفند 1385
    محل زندگی
    تهران
    سن
    43
    پست
    129

    نقل قول: دلفی و پورت rs232

    از دلفی چه version استفاده می کنید؟

  15. #15

    Smile نقل قول: دلفی و پورت rs232

    سلام

    توصیه من، همراه با یه مثال ، و اطمینان از اینکه کارشو درست انجام میده ، در سرعت های بالاهم استفاده کردم جواب میده هیچ مشکلی نداره


    اگه باز هم مشکلی بود ، بگید

    موفق باشی
    فایل های ضمیمه فایل های ضمیمه
    آخرین ویرایش به وسیله mossaferin : پنج شنبه 03 بهمن 1387 در 19:53 عصر دلیل: ویرایش پیوست

  16. #16

    نقل قول: دلفی و پورت rs232

    mossaferin خیلی ممنون
    ولی میشه یکم توتیح بدی؟
    راستش بخوای من اصلا نفهمیدم

  17. #17

    Smile نقل قول: دلفی و پورت rs232

    سلام
    برای برنامه نویسی روی پورت RS-232 باید راجع به خود پورت اطلاعات کافی داشته باشی تا بتونی از ابزاری که در اختیارت قرار میگیره استفاده کنی


    اول یک کتاب به اسم PCInterface ( نشرعلوم ) تهیه کن و راجع به پورت سریال اطلاعا ت کافی کسب کن ، همراه این کتاب یه سی دی هست که حاوی یه کامپونت با روش استفاده بسیار ساده و تعدادی مثال سخت افزاری و نرم افزاری برای کامپایلرهای مختلف هست ، که برای کارای ابتدایی و یادگیری چیز خوبیه و جواب میده ...
    ولی اگر بخوای حرفه ای تر به پورت سریال بپردازی دیگه جواب گو نیست


    کمی راجع ابزاری که معرفی کردم ...

    یکی از محصولات شرکت winsoft می باشد.


    Comport.dll,comport.pas
    فایلهای اصلی و مورد نیاز این ابزار می باشد
    فایل comport.dll که معلومه ...
    فایل comport.pas هم حاوی تعاریف و توابع قابل استفاده در dll است، می باشد.


    procedure TFormComPort.ComboBoxDeviceNameChange(Sender: TObject);
    begin
    SetDeviceName(ComPort, PChar(ComboBoxDeviceName.Text));
    end;

    procedure TFormComPort.ComboBoxBaudRateChange(Sender: TObject);
    begin
    SetBaudRate(ComPort, TBaudRate(ComboBoxBaudRate.ItemIndex));
    end;

    procedure TFormComPort.ComboBoxDataBitsChange(Sender: TObject);
    begin
    SetDataBits(ComPort, TDataBits(ComboBoxDataBits.ItemIndex));
    end;

    procedure TFormComPort.ComboBoxStopBitsChange(Sender: TObject);
    begin
    SetStopBits(ComPort, TStopBits(ComboBoxStopBits.ItemIndex));
    end;

    procedure TFormComPort.ComboBoxParityChange(Sender: TObject);
    begin
    SetParity(ComPort, TParity(ComboBoxParity.ItemIndex));
    end;


    SetActive(ComPort, not GetActive(ComPort));
    این قسمت از کد ، پورت سریال را با تنظیماتی مثل نام پورت ، stopbit,databit,parity,baudrate و باز میکند و با استفاده از توابعی که در اختیار شما قرار می دهد اجازه خواندن و نوشتن روی پورت را به شما میدهد


    procedure ReadString(ComPort: PComPort; const Value: PChar; var Size: Integer); stdcall; external ComPortDLL;
    procedure WriteString(ComPort: PComPort; const Value: PChar); stdcall; external ComPortDLL;
    function ReadChar(ComPort: PComPort): Char; stdcall; external ComPortDLL;
    procedure WriteChar(ComPort: PComPort; Value: Char); stdcall; external ComPortDLL;
    function ReadByte(ComPort: PComPort): Byte; stdcall; external ComPortDLL;
    procedure WriteByte(ComPort: PComPort; Value: Byte); stdcall; external ComPortDLL;
    function ReadWord(ComPort: PComPort): Word; stdcall; external ComPortDLL;
    procedure WriteWord(ComPort: PComPort; Value: Word); stdcall; external ComPortDLL;
    function ReadDWord(ComPort: PComPort): DWord; stdcall; external ComPortDLL;
    procedure WriteDWord(ComPort: PComPort; Value: DWord); stdcall; external ComPortDLL;

    توابعی که در بالا اشاره شد جهت خواندن و نوشتن روی پورت می باشد که میتواند به صورت
    رشته (ascii) ،کاراکتری(ascii)،بایت(8bit) ، ورد(16bit)، دابل ورد(32bit) باشد که بسته به کاری که میخوای انجام بدی متفاوت خواهند بود

    البته همانطور که گفتم شما باید به اندازه کافی از سخت افزاری که قراره به پورت سریال وصل بشه اطلاعات داشته باشی تا بتونی پورت را با تنظیمات صحیح بازکنی

    * البته این رو هم بگم که این مثال اطلاعاتی که به پورت ارسال و دریافت میکنه به صورت کاراکتری می باشد و شما بایستی براساس سخت افزار و نرم افزار اینترفیس خودتون نوع اطلاعات رو انتخاب کنید



    procedure ComPortRxChar(ComPort: PComPort);
    var Text: String;
    begin
    Text := '';
    while InputCount(ComPort) > 0 do
    Text := Text + ReadChar(ComPort);
    FormComPort.Memo.SelText := Text;
    FormComPort.AddReadBytes(Length(Text));
    end;

    این قسمت برای خواندن اطلاعات روی پورت می باشد که تابع inputcount به ما میگه که چه تعداد اطلاعات روی بافر پورت موجود می باشد (البته به بایت)



    procedure TFormComPort.SpeedButtonSendClick(Sender: TObject);
    begin
    WriteString(ComPort, PChar(Edit.Text + #13));
    end;



    این قسمت هم برای نوشتن اطلاعات روی پورت میباشد








    یه توصیه دیگه


    برای شروع پین شماره 2 و3 پورت سریال کامپیوتر رو به هم وصل کن ، برنامه رو اجرا کن و ببین ارسال و دریافت روی پورت چگونه صورت میگیره (هرچی بفرستی ، همونو میگیری)، انواع مختلف دیتا رو برای ارسال و دریافت استفاده کن



    نکته : برای ارتباط موفق با سخت افزار باید یک پروتکل مناسب بین اینترفیس و کامپیوتر تعریف کرد



    موفق باشی


    البته صحبت راجع به این ابزار و پورت سریال رو نمیشه به این چند خط خلاصه کرد




  18. #18

    نقل قول: دلفی و پورت rs232

    mersiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    توضیحاتت خیلی کامل بود.قبل ازینکه تو راهنماییم کنی یکی از دوستام اکتیویکس ocx پیشنهاد کرد و من کارمو شروع کردم ولی ای توضیحات خیلی کامله
    حالا می خوام این component رو امتحان کنم
    بازم مرسی

  19. #19

    نقل قول: دلفی و پورت rs232

    سلام
    من یه سوال دیگه هم داشتم
    اینکه گفتین از یه اینترفیس خوب باید استفاده کنم یعنی چی؟
    میشه یکم توضیح بدین؟
    tnx

  20. #20

    Smile نقل قول: دلفی و پورت rs232

    نگفتم
    اینکه گفتین از یه اینترفیس خوب باید استفاده کنم یعنی چی؟
    گفتم
    نکته : برای ارتباط موفق با سخت افزار باید یک پروتکل مناسب بین اینترفیس و کامپیوتر تعریف کرد
    تعریف پروتکل مناسب یعنی حداقل ارسال و دریافت

    به این معنی هست که مثلا برای ارسال گروهی اطلاعات و اطمینان از اینکه این اطلاعات صحیح میباشد یا اینکه مطمئن شویم که اطلاعت فرستاده شده است ، بعد از هر بایت ارسال منتظر دریافت یک کد به معنی دریافت اطلاعات از سمت گیرنده باشیم ، به شدت زمان بر می باشد که بهتر است به تعداد اطلاعات بسنده کرد(ویا از روش های CRC استفاده کرد)

    ویا اینکه تعریف کنیم
    بایت اول کد فرمان است
    بایت دوم تعداد اطلاعات
    بایت سوم الی اخر دیتا

    ویا تعریف کردن timeout به این معنی که اگر بعد از X ms به تعدادی که در بایت تعداد اعلام شده بود ، دیتا نیامد ، باید دوباره درخواست دیتا کرد

    و از همه مهمتر تعریف مستر و اسلیو برای PC و اینترفیس

    البته همه این تعاریف قراردادی و توسط خود شما تعریف میشوند ، مگر اینکه خواسته باشید از پروتکل های استاندارد برای ارتباط تان استفاده کنید

    موفق باشید

  21. #21

    نقل قول: دلفی و پورت rs232

    سلام
    تو نصب comport.dll مشکل دارم
    error میده
    میشه روند کلی نصب رو بهم بگی؟

  22. #22

    نقل قول: دلفی و پورت rs232

    نقل قول نوشته شده توسط mossaferin مشاهده تاپیک
    سلام

    توصیه من، همراه با یه مثال ، و اطمینان از اینکه کارشو درست انجام میده ، در سرعت های بالاهم استفاده کردم جواب میده هیچ مشکلی نداره


    اگه باز هم مشکلی بود ، بگید

    موفق باشی
    واقعا ممنون از این sample
    فقط من یه مشکل دارم اونم اینه که قسمت comportRxchar اصلا نمی فهمم !!! این procedure مربوط به خواندن از پورته ولی مربوط به کدوم button هست؟

  23. #23

    نقل قول: دلفی و پورت rs232

    فقط من یه مشکل دارم اونم اینه که قسمت comportRxchar اصلا نمی فهمم !!! این procedure مربوط به خواندن از پورته ولی مربوط به کدوم button هست؟
    این تابع یک event هست که به محض دریافت اطلاعات روی پورت اجرا می شود.

  24. #24
    کاربر دائمی آواتار seyed_farid
    تاریخ عضویت
    تیر 1384
    محل زندگی
    تهران
    پست
    459

    نقل قول: دلفی و پورت rs232

    mossaferin گفته:
    برای شروع پین شماره 2 و3 پورت سریال کامپیوتر رو به هم وصل کن ، برنامه رو اجرا کن و ببین ارسال و دریافت روی پورت چگونه صورت میگیره (هرچی بفرستی ، همونو میگیری)، انواع مختلف دیتا رو برای ارسال و دریافت استفاده کن


    يه راه ديگه :
    اگه بخواهي از پورت مودم استفاده كني يه پيام (ATE1) بفرست تا مودمت هرچي بهش ميفرستي رو براي خودت برگرداند و براي لغوش هم ATE0 بفرست.

  25. #25
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    مهر 1387
    محل زندگی
    خوزستان، دزفول
    پست
    243

    Question نقل قول: دلفی و پورت rs232

    با سلام خدمت دوستان عزیز.
    من مدتیه که میخوام با استفاده از kdtel یا apro با پورت سریال ارتباط برقرار کنم. ولی هرجای این سایت یا سایت های دیگه که جستجو میکنم، فقط راجه به تلفن گویا و اینجور چیزا میبینم. درحالیکه پورت سریال هم در کنار تلفن و ... یکی از امکانات این دو کامپوننته. اگه میشه کمکم کنید.
    با تشکر

  26. #26

    نقل قول: دلفی و پورت rs232

    کسی می تونه فایل یا لینک دانلود کامپونت kdtele3.6 رو قرار دهید .
    به همراه کرک .
    لطفا و تشکر ...

  27. #27
    کاربر دائمی آواتار ب- تات
    تاریخ عضویت
    اسفند 1382
    محل زندگی
    ایران- شيراز - دلتا فناوران
    پست
    210

    نقل قول: دلفی و پورت rs232

    با كامپوننت cport 3 تمام نيازهاي شما براي ارتباط و ارسال و دريافت با سربال برطرف خواهد شد. كاملا عملي. فقط در كار با پورت سريال بايد دقت كتيد هر 2 سمت بايد مشخصات تنظيمات سريالشان يكسان باشند. در ضمن مراقب ظول سيم در rs232 باشيد كه بيشتر از 200 متر نشه . حتما از پروتكلهاي كنترل صحت ديتاي دريافتي و ارسالي استفاده كنيد(توسط خودتان بايد ساخته شود). در سريال مخصوصا اگر طرف مقابل شما يك تراشه ميكرو كنترل هست دقت كنيد كه در شرائط مختلف بايد يا استفاده ار وقفه در برنامتون (sleep = x) به ميكرو اجاره بدين كارشو انجام بده.
    cport مخصوصا در دريافت به خاطر trigger كردن سريال خطا و مرگ نداره. در ضمن حتما بر حسب نياز rts, dtr رو هم استفاده كنيد . اينها در كار با ميكرو كاربرد دارند.
    كارخانه هاي زيادي هستند كه توسط همين كامپوننت و دلفي و ميكرو در حال حاظر در رقابت با PLC خيلي راحت دارن كنترل ميشن و من از اين ارتباط بين سريال و نرم افزار لذت ميبرم...

  28. #28
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    مهر 1387
    محل زندگی
    خوزستان، دزفول
    پست
    243

    نقل قول: دلفی و پورت rs232

    نقل قول نوشته شده توسط pezhvakco مشاهده تاپیک
    کسی می تونه فایل یا لینک دانلود کامپونت kdtele3.6 رو قرار دهید .
    به همراه کرک .
    لطفا و تشکر ...
    سلام دوست عزیز. قرار دادن لینکهای کرک شده خلاف قوانین سایت هستش.
    موفق باشید.

  29. #29
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    مهر 1387
    محل زندگی
    خوزستان، دزفول
    پست
    243

    Smile نقل قول: دلفی و پورت rs232

    نقل قول نوشته شده توسط ب- تات مشاهده تاپیک
    با كامپوننت cport 3 تمام نيازهاي شما براي ارتباط و ارسال و دريافت با سربال برطرف خواهد شد. كاملا عملي. فقط در كار با پورت سريال بايد دقت كتيد هر 2 سمت بايد مشخصات تنظيمات سريالشان يكسان باشند. در ضمن مراقب ظول سيم در rs232 باشيد كه بيشتر از 200 متر نشه . حتما از پروتكلهاي كنترل صحت ديتاي دريافتي و ارسالي استفاده كنيد(توسط خودتان بايد ساخته شود). در سريال مخصوصا اگر طرف مقابل شما يك تراشه ميكرو كنترل هست دقت كنيد كه در شرائط مختلف بايد يا استفاده ار وقفه در برنامتون (sleep = x) به ميكرو اجاره بدين كارشو انجام بده.
    cport مخصوصا در دريافت به خاطر trigger كردن سريال خطا و مرگ نداره. در ضمن حتما بر حسب نياز rts, dtr رو هم استفاده كنيد . اينها در كار با ميكرو كاربرد دارند.
    كارخانه هاي زيادي هستند كه توسط همين كامپوننت و دلفي و ميكرو در حال حاظر در رقابت با PLC خيلي راحت دارن كنترل ميشن و من از اين ارتباط بين سريال و نرم افزار لذت ميبرم...
    سلام دوست عزیز.
    Cport رایگانه یا تجاری؟ اگه رایگانه لینکشو میخواستم و اگه تجاریه نسخه ی Trial رو برای امتحان پیش از خریدش میخواستم.
    با تشکر

  30. #30
    کاربر دائمی آواتار ب- تات
    تاریخ عضویت
    اسفند 1382
    محل زندگی
    ایران- شيراز - دلتا فناوران
    پست
    210

    كامپوننت Cport 3 در ضميمه مي باشد

    نقل قول نوشته شده توسط skflower مشاهده تاپیک
    سلام دوست عزیز.
    Cport رایگانه یا تجاری؟ اگه رایگانه لینکشو میخواستم و اگه تجاریه نسخه ی Trial رو برای امتحان پیش از خریدش میخواستم.
    با تشکر
    اينهم cport رايگان همراه كليه متعلقاتش در delphi 3-7 از مثالهاش ميشه امكاناتش رو فهميد.
    فایل های ضمیمه فایل های ضمیمه

قوانین ایجاد تاپیک در تالار

  • شما نمی توانید تاپیک جدید ایجاد کنید
  • شما نمی توانید به تاپیک ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید ضمیمه ارسال کنید
  • شما نمی توانید پاسخ هایتان را ویرایش کنید
  •