نمایش نتایج 1 تا 23 از 23

نام تاپیک: کمک کنید (برای ساخت یک سیستم عامل)

  1. #1

    کمک کنید (برای ساخت یک سیستم عامل)

    در TurboCچطور می توان قبل از بوت شدن ویندوز برنامه خودت را اجرا کنی
    :flower:

  2. #2
    سلام

    در سکتور 0 دیسک بوت شونده بایستی برنامه خودتان را قرار دهید.
    ____________________________
    همه چیز را همگان دانند و همگان هنوز از مادر زاده نشده اند. (بزرگمهر حکیم)

  3. #3
    سلام
    در سکتور 0 دیسک بوت شونده بایستی برنامه خودتان را قرار دهید.
    میشه کدی به عنوان مثال ذکر کنین.

  4. #4
    سلام

    توی فقط 512 بایت بایستی این تغریف بشه و اسمبلی است.

    سورس لینوکس را بگیرید در آن هست.

    مینیکس هم همینطور.
    ____________________________
    همه چیز را همگان دانند و همگان هنوز از مادر زاده نشده اند. (بزرگمهر حکیم)

  5. #5
    در TurboCچطور می توان قبل از بوت شدن ویندوز برنامه خودت را اجرا کنی
    یک برنامهء تحت ویندوز ( برنامهء کامپایل شده تحت ویندوز ) رو نمیتونی قبل از ویندوز اجرا کنی ؛ اگر هدفت نوشتن یک سیستم عامل مجزا ست خوبه برای شروع سیستم های عامل آموزشی مانند مینیکس رو ببینی ؛

    موفق باشی
    UNIX is simple. It just takes a genius to understand its simplicity
    -- Dennis Ritchie

  6. #6

    سوال

    ببخشید
    :strange: من از کجا باید سورس ها آنها را بدست آورم
    :strange: چطوری و چه چیزی را در سکتور 0 قرار بدهم
    :strange: از کدام کامپایلر استفاده کنم
    :strange: لطفا یه کد برای نمونه بدهید

    :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:

  7. #7
    سلام

    www.minix.org

    www.linux.org

    www.kernel.org



    شما در باره یک سیستم عامل حرف می زنید نه یک برنامه ساده.

    در کرنل به دنبال کم حجم ترین بگردید مثلا

    ftp://ftp.kernel.org/pub/linux/kernel/v1.0/

    کمترین حجم را دارد.

    آنرا دانلود کنید و با winrar بازش کنید.

    بعدش ببیند چیه.
    ____________________________
    همه چیز را همگان دانند و همگان هنوز از مادر زاده نشده اند. (بزرگمهر حکیم)

  8. #8

    سوال

    تمام آن سورس ها را دانلود کنم ؟
    با چه کامپایلری کامپایل کنم که خطا نده

  9. #9

    ٍوال

    ببخشید
    کرنل چیه؟
    من خیلی شنیدم

  10. #10
    سلام

    نه عزیزم

    اینها نمونه هستند.

    Minix خوبه برید توی سایتش.

    البته کتاب هم داره.

    ایده لینوکس از مینیکس است.

    روی داس هم کار میکنه.

    برای نصبش هم از روی :

    ftp://ftp.cs.vu.nl/pub/minix/2.0.0/install.txt

    کمک تون میکنه.


    این برنامه ها در داس برای کپی و ساخت دیسکت راه اندازه بکار میره


    ftp://ftp.cs.vu.nl/pub/minix/dosutil/



    ftp://ftp.cs.vu.nl/pub/minix/

    به این لیست نگاه کنید حتی برای آمیگاهم سیستم عامل یونیکس را شبیه سازی میکند.


    سورسها در src هستند. مثلا

    ftp://ftp.cs.vu.nl/pub/minix/2.0.0/src/



    CMD.TAZ سورس فرمانها و SYS.TAZ سورس سیستم عامل!



    ftp://ftp.cs.vu.nl/pub/minix/2.0.0/

    اگر به شاخه هایش نگاه کنید میبینید انواع PC را دارد از Xt گرفته تا i386 که یعنی 80386 و سی دو بیتی است.



    چون ساده است و شما در داس امکانات دارید این سیستم عامل را پیشنهاد میکنم.




    در حقیقت الهام لینوکس از این سیستم عامل است.


    ضمنا ویرایش پایین آن بهتره پون امکاناتش کمتره. لینوکس 1 هم همین طور. اما می بینید در لینوکس کرنل به طور بسیار زیادی پیشرفت کرده!

    تفاوت کرنلهادر اضافه نمودن امکانات به آن است. مثلا یک کرنل ممکن است NTFS را پشتیبانی نکند اما در دیگری که جدیدتر است این امر ممکن است.



    کرنل:
    کرنل قلب سیستم عامل است. کرنل داس فقط IO.SYS است! یعنی همان که با سخت افزار ارتباط برقرار میکند و کرنل ویندوز 98 هم همین فایل است. کرنل چیزی است که قبل از همه چیز بایستی بالا بیاد. به اسمبلی نوشته میشود. چون خیلی مهم است. نمیشود به زبان دیگری باشد چون بایستی این کار را بکند:

    در سکتور 0 اصل کرنل است. در این 512 بایت ادامه سیستم عامل می آید. و در این 512 بایت آن چیزی که کرنل گفته میشود از روی دیسک به حافظه بار میشود. سپس کنترل به دست آن بایستی سپرده شود.


    یک مثل بزنم:
    در داس شما هنگامی که یک فایل اجرایی را می خواهید اجرا کنید (فرض کنید COM) در ابتدا command.com این فایل به حافظه بار میشود سپس CS:IP به سوی اولین نقطه این حافظه نشانه میرود. و کنترل به دست آن سپرده میشود. این کار را command.com کرد. اما اگر فایل EXE باشد قضیه فرق دارد. اول به جدول ابتدایی آن نگاه میکند و در آن جدول چیزی که باید به حافظه برود به آن گفته می شود و...

    در مورد سیستم عامل هم کاری که command.com داس میکند را شما در سکتور صفر باید انجام دهید.



    موفق باشید دوست عزیز کار بسیار بزرگی است.



    حالا یک راه هم هست:

    شما با سی برنامه بنویسید بعد از کمپایل آنرا به وسیله exe2bin به فایل ساده اجرایی تبدیل کنید. و با debug سکتور صفر را با برنامه خودتان پر کنید. که فقط 512 بایت است. در این 512 بایت بگویید که از کدام سکتور تا کدام سکتور به کجای حافظه بروند و...

    سپس سیستم عامل را در همان سکتوری که در این 512 بایت گفته اید با debug روی دیسکت بنویسید.
    در سیستم عامل شما بایستی خیلی از چیزها باشد مثلا تخصیص حافظه (توابع malloc و ... را نباید استفاده کنید و باید خودتان برنامه بنویسید) خواندن وقفه ها (اگر سیستم بر مبنای وقفه مانند داس باشد) پاسخ به وقفه ها نوشتن روی هارد (فایل ندارید فقط سکتور دارید) و...


    توحه کنید تمام توابع را باید خودتان بنویسید هیچ چیزی ندارید هیچ تابع استانداری استفاده نکنید حتی printf فایل ندارید توابع تخصیص حافظه و خواندن از صفحه کلید و ... و...





    متوجه شدید کار چقدر زیاده؟


    تازه در داس این فقط در 58 کیلوبایت به زبان اسمبلی گفته میشود! خودتان میزان کاری که باید انجام شود را حدس بزنید.




    البته من لینوکس و یونیکس و مینیکس بلد نیستم اما اطلاعات داس را خوب دارم. حتی ویندوز هم بلد نیستم!



    راستی چرا می خواهید سیستم عامل بنویسید؟

    برایم جالب است بدانم.



    البته بعد از اینکه این کار را کردید (حداقل 1 سال دیگر) شما یکی از بزرگترین افراد در زمینه سخت افزار خواهید شد. امیدوارم موفق شوید و یک سیستم عامل ایرانی تولید کنید.





    :موفق:
    ____________________________
    همه چیز را همگان دانند و همگان هنوز از مادر زاده نشده اند. (بزرگمهر حکیم)

  11. #11
    کاربر دائمی آواتار aakh1361
    تاریخ عضویت
    آبان 1383
    محل زندگی
    تهران - سه راه افسریه - شهرک کاروان
    پست
    380
    سلام دوست من
    شما کار بسیار سخت و طاقت فرسایی را شروع کردید
    حالا که دوست دارید این کار رو بکنید بهتر کمی شمار رو در این باره راهنمایی کنم

    سیستم عامل چیست ؟
    به طور خلاصه سیستم عامل محیطی است که برنامه های دیگر با استفاده کردن از امکانات این محیط (مانند موس . کیبرد . پرینتر . پنجره ها . فایلها و غیره ..... ) اجرا میشوند مانند محیط ویندوز

    کرنل چیست ؟
    کرنل برنامه ای است که قبل از تمام برنامه ها به حافظه لود می شود و کار رابط سخت افزار (مانند موس پرینتر . کیبرد . USB . کارت گرافیک . اسکنر . کارت صدا و غیره .... )و مدیریت سیستم (شامل مدیریت حافظه . مدیریت فایل . ایجاد چند ریسمانی . مدیریت چند ریسمانی . و غیره ... ) را بر عهده دارد و مدیریت استفاده برنامه ها رو از این وسایل بر عهده دارد

    مثال شما وقتی بر روی فایلی کلید می کنید تا اجرا شود مراحل زیر بطور خلاصه اتفاق می افتد سیستم عامل ادرس فایل را به کرنل می دهد کرنل برنامه مدیریت فایل که مسئولیت نوشته شدن یا خوانده شدن فایل در هارد را بر عهده دارد را اجرا می کند این برنامه نوع سیستم فایل (مانند NTFS , FAT ,VFAT . ex2 ,ex3) را مشخص کرده و سپس بر اساس نوع سیستم فایل اندازه برنامه اجرا شده را به سیستم عامل گزارش می دهد و سپس سیستم عامل برنامه مدیریت حافظه را فراخوانی کرده و مقداری از حافظه را به برنامه اختصاص داده و سپس برنامه به حافظه لود می شود و سیستم عامل پس از خواندن سر فایل . برنامه را اجرا می کند
    البته من به صورت خلاصه و کوتاه گفتم وگرنه اگر می خواستم بطور کامل بگم حداقل 40-50 خط توضیح باید می دادم

    در واقع هیچ برنامه اجرای نمی تواند بدون سیستم عامل اجرا شود چون به هر صورت این برنامه از امکانات سیستم عامل استفاده می کند (مانند ایجاد پنجره . چاپ متن بر روی صحفه . گرفتن حافظه . ایجاد فرایند و غیره ....) به غیر از برنامه های که مستقیما با اسمبلی نوشته شده اند و از امکانات سیستم عامل استفاده نکرده باشند


    حالا واقعا اگر می خواهی شروع کنی کمی کمکت می کنم چون خودم حدودا یکی دو ماه است درگیر نوشتم یک سیستم عامل هستم و تا خیلی جاها پیش رفتم و فکر کنم تقریبا تا سه چهار ماه دیگه یک سیستم عامل خوب و کاربردی از توش در بیاد البته اگر این مشکلات اقتصادی بزاره من کارم رو انجام بدم :mad: :mad: :mad: :mad: :sorry:

    ************************************************** ***********************************
    خوب اول از همه اسمبلی بلدی ؟
    زبان سی رو بلدی ؟
    آیا می تونی بدون استفاده از هیچ کتابخانه های مثلا در محیط داس با اسمبلی یا سی برنامه جالب یا یک بازی بنویسی ؟
    آیا واقعا از ته قلب آرزو نوشتن یک سیستم عامل رو دارید و به خودتون اطمینان دارید ؟

    اگر جواب شما بله هست ادامه متن رو بخونید
    برای شروع برنامه ای که من خودم برای بوت شدن نوشتم رو براتون می زارم

    اول اینکه برنامه ای که برای بوت شدن اجرا بشه باید حتما 512 بایت باشه

    دوم اینکه آدرس شروع برنامه تون حتما باید Org 0x7C00 باشه (چون بایوش بعد از چک کردن سیستم . سکتور اول هارد یا فلاپی رو که در بایوس مشخص کردیم به این آدرس می بره و بعد از خواندن سکتور اول به این ادرس پرش میکنه و اگر ما در برنامه مان این ادرس را قرار ندهیم بعد از لود شدن سکتور اول در این ادرس چون ادرسهای داخل برنامه مان با این ادرس یکی نیست برنامه دچار فرو پاشی میشه و به هیچ وجه اجرا نمیشه پس ما با قرار دادن Org 0x7C00 در اول برنامه مان ادرسها داخل برنامه مان را با این ادرس یکی می کنیم)

    سوم در پایان برنامه شما یعنی در 510 بایت برنامه تان حتما باید این عدد باشد 0XAA55که جمعا با این کلمه که دو بایت است اندازه برنامه شما 512 بایت میشود

    مثال اجرای



    [BITS 16]
    Org 0x7C00
    Start:
    ; Here Program

    Jmp $

    times 512-($-$$)-2 db 0
    DW 0xAA55

    شما باید این برنامه را با Nasm کامپایل کنید و از وقفه 21 که مخصوص داس است و دیگر وقفه ها سیستم عامل استفاده نکنید! البته از وقفه 10 و 16 و دیگر وقفه های بایوس می توانید استفاده کنید و سپس فایل تولید شده به صورت Binary بوده و چون ادرس شروع این فایل 0x0100 نیست پس در محیط داس قابل اجرا نیست حالا شما می توانید این برنامه را در سکتور اول بنویسید
    البته من برای این کار هم برنامه ای با سی نوشتم

    #include <bios.h>
    #include <mem.h>
    #include <stdio.h>


    long filesize(FILE *stream)
    {
    long curpos, length;

    curpos = ftell(stream);
    fseek(stream, 0L, SEEK_END);
    length = ftell(stream);
    fseek(stream, curpos, SEEK_SET);
    return length;
    }


    void LoadFileToMem(char*fs,char mem[])
    {
    long sz;
    FILE *File;
    File=fopen(fs,"rb");
    sz=filesize(File);
    fread(mem,sz,1,File);
    fclose(File);
    printf("Load Ok Size = %i\n",sz);
    };

    int main(void)
    {
    struct diskinfo_t dinfo;
    int result;
    static char buf1[512];
    static char buf2[512];

    dinfo.drive = 0; /* drive number for A: */
    dinfo.head = 0; /* disk head number */
    dinfo.track = 0; /* track number */
    dinfo.sector = 1; /* sector number */
    dinfo.nsectors = 1; /* sector count */
    dinfo.buffer = buf1; /* data buffer */

    memset(buf1,0,sizeof(buf1)-1);
    memset(buf2,0,sizeof(buf2)-1);

    LoadFileToMem("Loader.com",buf1);
    /* Write Os To Floppy*/
    _bios_disk(_DISK_WRITE, &dinfo);
    printf("Write To Floppy Head=%d Track=%d Sector=%d nSector=%d \n Data=%c \n",buf1);

    return 0;
    }


    پس شما بعد از ساختن فایل Binary که قرار است در زمان بوت سیستم اجرا شود نام فایل Binary را در تابع LoadFileToMem این برنامه می نویسید و سپس برنامه را اجرا می کنید

    نکته : برای اینکه به سکتور اول هارد شما که محل بوت ویندوز و بقیه سیستم عامل ها است آسیبی نرسد این برنامه . برنامه مان را در سکتور اول فلاپی می نویسد

    اگر مشکلی داشتید بپرسید

    ************************************************** *********************************
    از کدام کامپایلر استفاده کنم ؟
    از Nasm و DJGPP که همان GCC کامپایلر معرف لینوکس است استفاده کنید DJGPP کد شما را به صورت Binary و 32 بیتی تولید نموده و برای طراحی کرنل بسیار مناسب است ومن هم از این دو استفاده می کنم
    یک دلیل مهم که شما نباید از TurboC استفاده کنید این هست که چون TurboC برای داس تولید شده پس از توابع داس استفاده میکنه و فایل اجرایش دارای حجم زیاد نسبت به DJGPP است GCC چون مستقل از سکو است برای همین فایل شما را مستقیما به زبان ماشین تبدیل می کند بدون استفاده از توابع سیستم عاملی که در ان اجرا می شود


    من از کجا باید سورس ها آنها را بدست آورم
    شما در این ادرس ها می توانید تمام دانستنی ها لازم برای طراحی سیستم عامل رو بدست آورید و من هم از این سایت ها استفاده می کنم و در این سایت ها عضو هستم

    http://citeseer.ist.psu.edu/1949.html
    http://www.nondot.org/sabre/os/articles
    http://www.osdever.net/
    http://my.execpc.com/CE/AC/geezer/osd/
    http://cliki.tunes.org/index

    در کرنل به دنبال کم حجم ترین بگردید
    اولین کرنل لینوکس این هست و حجمش کمتر از 1mb هست و نسبتا ساده است اگر این عبارت رو تو گوگل سرچ بزنی می تونی فایل زیپش رو پیداش کنی

    linux-0.01


    تمام آن سورس ها را دانلود کنم ؟
    من تمام این سورس ها رو دارم ولی داشتن این سورس ها فایده ای نداره چون اولا این سورس ها زیاد و پیچیدن و نمیشه از تمامش سر در آورد دوما الگوریتم بسیار پیچیده ای دارن که با دیدن سورسش هیچ وقت نمی تونی به الگوریتمش پی ببری ( به نظر من بهتره مثل من به انقلاب بری و سه چهار تا کتاب طراحی سیستم عامل بخری و بشینی به دقت بخونی میگم سه چهار تا چون اولا هیچ کدوم کامل نیستن و میتونی چیزی رو که در این کتاب توضیح نداده یا کم توضیح داده رو در کتاب دیگه به صورت کامل پیدا کنی دوما امکان داره اگر یکش بد توضیح داده بود اون یکی رو که بهتر توضیح داده رو بخونی تا متوجه بشی)
    پس بهتر اول کتاب بخونی تا با سیستم عامل و کارهای که باید انجام بدی اشنا بشی بعد همزمان سعی کن سیسم عاملت رو طراجی کنی این رو هم بگم با یکی دو بار خون شاید هیچی نفهمی و اگر مثل من آدم کنه ای باشی میتونی تو بار 7-8 کم کم کتاب رو بفمی خود من لاقل 16-17 با کتاب طراحی سیستم عامل رو از اول تا آخر خوندم تو این یکی دو ماه کارم شده فقط خوندن این کتاب ها و تو اینترنت سرچ زدن دنبال سورس یا قسمت های سیستم عامل بودن(مدیریت حافظه . ایجاد ریسمان . شناسای سخت افزار و غیره ....)


    /////////////////////////////////////////
    دوست من بهتر از دیگران توقعی نداشته باشی البته اگر شما فعالیت کنید مطمعن باشید من تا جایی که بتونم کمکتون می کنم
    به این دلیل میگم توقعی نداشته باشید چون
    1 - اکثرا اطلاعات کاملی ندارن و نصفه نیمه و اشتباه توضیح میدن
    2 - دیر به دیر جواب میدن مثلا چند روز طول میکشه که با پیگیری زیاد به یک سوالتون جواب بدهند اونم نه به صورت کامل
    3 - تا زمانی که به خواهند به جواب شما پاسخ بدن شما می تونید تو گوگل به خرواری از اطلاعات در مورد موضعتون دست پیدا کنید

    البته به همین دلایلی که گفتم خود من به شخصه زیاد در این سایت فعالیت نمی کنم و اطلاعاتم رو از طریق سرچ کردن بدست می آروم ولی هر روز به این سایت سر می زنم و مطالب دیگران اگر جالب باشه استفاده می کنم :reading:



    امیدوارم موفق باشید :موفق:

    ---
    Edited

  12. #12
    سلام



    حالا واقعا اگر می خواهی شروع کنی کمی کمکت می کنم چون خودم حدودا یکی دو ماه است درگیر نوشتم یک سیستم عامل هستم و تا خیلی جاها پیش رفتم و فکر کنم تقریبا تا سه چهار ماه دیگه یک سیستم عامل خوب و کاربردی از توش در بیاد




    خیلی خوشحالم ایران هم برنامه نویسانی این چنین دارد.

    خب تا کجا پیش رفتید؟






    1 - اکثرا اطلاعات کاملی ندارن و نصفه نیمه و اشتباه توضیح میدن
    2 - دیر به دیر جواب میدن مثلا چند روز طول میکشه که با پیگیری زیاد به یک سوالتون جواب بدهند اونم نه به صورت کامل
    3 - تا زمانی که به خواهند به جواب شما پاسخ بدن شما می تونید تو گوگل به خرواری از اطلاعات در مورد موضعتون دست پیدا کنید






    نظرتون راجع به چیزهایی که من نوشته ام چی بود؟ غلط داشت؟


    البته باید هم داشته باشه چون من فقط کتاب خوانده ام و عملی مثل شما کار نکرده ام.




    راستی سیستم عامل شما متکی بر کدام است؟ DOS:Linux


    :موفق:
    ____________________________
    همه چیز را همگان دانند و همگان هنوز از مادر زاده نشده اند. (بزرگمهر حکیم)

  13. #13
    کاربر دائمی آواتار aakh1361
    تاریخ عضویت
    آبان 1383
    محل زندگی
    تهران - سه راه افسریه - شهرک کاروان
    پست
    380
    راستی سیستم عامل شما متکی بر کدام است؟ DOS:Linux
    هیچ کدام بلکه یک سیستم عامل مستقل است که خودش بوت و اجرا می شود

  14. #14
    سلام

    خب نه اینکه اونها باشه.


    بلکه به کدام نزدیکه؟


    مثلا از اصول یونیکس تبعیت می کنه یا داس؟
    ____________________________
    همه چیز را همگان دانند و همگان هنوز از مادر زاده نشده اند. (بزرگمهر حکیم)

  15. #15
    کاربر دائمی آواتار aakh1361
    تاریخ عضویت
    آبان 1383
    محل زندگی
    تهران - سه راه افسریه - شهرک کاروان
    پست
    380
    مثلا از اصول یونیکس تبعیت می کنه یا داس؟
    میشه واضحتر بگید ؟ :confy2:

  16. #16
    سلام

    خب مثلا لینوکس یکسری استاندارد داره. که فایلها و درایوها و... چگونه سازمان دهی شوند.

    داس تک کاربره و تک وظیفه ای است. مبتنی بر وقفه و...
    ____________________________
    همه چیز را همگان دانند و همگان هنوز از مادر زاده نشده اند. (بزرگمهر حکیم)

  17. #17

    سوال

    با سلام
    و تشکر بسیار زیاد از همه

    :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
    هانطور که گفتید این طور مشورت کردن خیلی طول می کشه
    آیا می توانم حضوری یا تلفنی با شما آقای aakh1361 و rezaTavak صحبت کنم.
    خواهش می کنم سریعتر
    به ایمیلم بزنید
    ParsGiga@yahoo.com

  18. #18
    سلام

    من چیز زیاد بلد نیستم. فقط از اینترنت کمک می گیرم.
    ____________________________
    همه چیز را همگان دانند و همگان هنوز از مادر زاده نشده اند. (بزرگمهر حکیم)

  19. #19
    خواهش می کنم هیچ عیبی نداره
    ما وقت تعارف نداریم
    خواهش می کنم

  20. #20

  21. #21
    کاربر دائمی آواتار aakh1361
    تاریخ عضویت
    آبان 1383
    محل زندگی
    تهران - سه راه افسریه - شهرک کاروان
    پست
    380
    آقای rezaTavak
    من عادت به توضیح زیاد از طریق تای÷ ندارم ولی اگر می خواهید بیشتر در این مورد بدونید می تونم حضوری در هر موردی که سوال دارید توضح بدهم

    اقای Pars Giga
    اگر شما هم همان طور که گفتم قصد جدی دارید می تونید شماره تلفنتون رو به ایمیلم بفرستید و من با شما تماس می گیرم

  22. #22
    سلام
    من در این مدت رفتم به توصیه های شما عمل کردم.
    حالا در بعضی جا ها گیر دارم
    کمکم می کنید (aakh1361( و ...

  23. #23
    من یه کارایی کردم .
    باید برنامه شما به اندازه 512 بایت باشه و در سکتور 1 ترک 0 سیلندر 0 کپی کنی .
    این آدرس بوت سکتور نامیده میشه .
    این برنامه به عنوان لودر سیستم عامل شناخته میشه و با این متونی یه برنامه دیگه رو از
    دیسک لود کنی البته تمامی دستورات استفاده شده باید به صورت دودویی بوده تا سی پی یو
    بتونه اونا رو اجرا کنه . یعنی باید با اینتراپت های بایوس کار کنی و اسمبلی .
    برای راحتی و اینکه از حلقه ها و سایر دستورات اصلی سی هم می تونی استفاده کنی
    فقط باید فایل ابجکت اونو دو باره به صورت باینری کامپایل کنی .
    اگه رسیدم چنتا برنامه سمپل و کارای خودم و توضیحات بیشتر می زارم .
    شرمنده .

قوانین ایجاد تاپیک در تالار

  • شما نمی توانید تاپیک جدید ایجاد کنید
  • شما نمی توانید به تاپیک ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید ضمیمه ارسال کنید
  • شما نمی توانید پاسخ هایتان را ویرایش کنید
  •