نمایش نتایج 1 تا 22 از 22

نام تاپیک: برنامه نویسان حرفه ای فارغ تحصیل رشته کامپیوتر هستند؟

  1. #1

    Smile برنامه نویسان حرفه ای فارغ التحصیل رشته کامپیوتر هستند؟

    با سلام.
    امروز در حالی که داشتم انجمن رو می دیدم یک سوالی تو ذهنم پیش اومد که جالب دونستم بیام و با دوستان مطرح کنم و اونم اینه که در حال حاضر تمام برنامه نویسان حرفه ای در زبان مختلف فارغ التحصیل رشته های کامپیوتر هستند؟ به راستی چند درصد این برنامه نویسان(حرفه ای) پیش ضمینه در دانشگاه داشته اند و با توجه به رشته های دانشگاهی وارد این کار شده اند و حرفه ای شده اند ! چند در صد برنامه نویسان حرفه ای بدون هیچ پایه درسی وارد این کار شده اند و الان هم بسیار موفق هستند ؟ آیا کسی که فارغ ااتحصیل رشته مکانیک یا هر رشته دیگر به جز کامپیوتر است میتواند در برنامه نویسی حرفه ای موفق باشد؟ در حال حاضر کاربران حرفه ای زیاد هستند آیا همه فارغ اللتحصیل رشته کامپیوتر هستند و یا میل و علاقه بوده که آنها را از رشته اصلی دور کرده و به این سمت کشانده است ؟! آیا در بازار برنامه نویس با مدارک دانشگاهی را قبول می کنند یا به حرفه ای بودن و تجربه برنامه نویس نگاه می کنند و ... هر کسی نظری درباره این سوال ها دارد و یا جواب خوبی دارد بیان کند.
    آخرین ویرایش به وسیله web4web : چهارشنبه 23 تیر 1389 در 21:21 عصر

  2. #2
    کاربر دائمی آواتار ali_kolahdoozan
    تاریخ عضویت
    بهمن 1384
    محل زندگی
    اون سر دنیا
    پست
    1,631

    نقل قول: برنامه نویسان حرفه ای فارغ تحصیل رشته کامپیوتر هستند؟

    من که هر چی برنامه نویس درست و حسابی دیدم یا اصلا وسط دانشگاه ول کرده بود . یا رشتش مثلا صنایعی چیزی بود .

  3. #3

    نقل قول: برنامه نویسان حرفه ای فارغ تحصیل رشته کامپیوتر هستند؟

    حرفه ای هایی هستند که رشته های مرتبط یا بعضا نامرتبط خوانده اند، ولی من معدقدم اکثریت قریب به اتفاق شاغلین این رشته در همین رشته یا رشته های مرتبط تحصیل کرده اند.

    در ضمن مهندسی صنایع به مهندسی نرم افزار نزدیک است.

  4. #4

    نقل قول: برنامه نویسان حرفه ای فارغ تحصیل رشته کامپیوتر هستند؟

    اگه بیوگرافی بزرگان کامپیوتر رو ببینی ، تقریبا اکثر اونا تحصیلات عالیه در مورد کامپوتر رو گزرانده اند.(ولی 100% نه)

  5. #5
    کاربر تازه وارد
    تاریخ عضویت
    خرداد 1389
    محل زندگی
    root
    پست
    39

    نقل قول: برنامه نویسان حرفه ای فارغ تحصیل رشته کامپیوتر هستند؟

    من هنوز سنم به جایی نرسیده که بخوام ببینم ...

    ولی قرار نیست برم این رشته. به نظرم کامپیوتر چیزیه که نیاز به تحصیلات نداره ( حداقل تو ایران که دانشجو های کامپیوترش، پروژه هاشونو میدن بیرون ! )

  6. #6
    کاربر دائمی آواتار shirin_sh1024
    تاریخ عضویت
    خرداد 1387
    محل زندگی
    تهران
    پست
    136

    نقل قول: برنامه نویسان حرفه ای فارغ تحصیل رشته کامپیوتر هستند؟

    مطمئنا کسی که رشته کامپیوتر میخونه درک بهتری به مسائل برنامه نویسی و کامپیوتر داره ولی 100% نیست و در مورد برنامه نویسی حرف اول رو استعداد و علاقه میزنه حتی اگه کسی رشته کاملا نا مرتبط خونده باشه

  7. #7

    Smile نقل قول: برنامه نویسان حرفه ای فارغ تحصیل رشته کامپیوتر هستند؟

    نقل قول نوشته شده توسط Alireza_Salehi مشاهده تاپیک
    حرفه ای هایی هستند که رشته های مرتبط یا بعضا نامرتبط خوانده اند، ولی من معدقدم اکثریت قریب به اتفاق شاغلین این رشته در همین رشته یا رشته های مرتبط تحصیل کرده اند.

    در ضمن مهندسی صنایع به مهندسی نرم افزار نزدیک است.
    مهندسی صنایع که بحث جدا داره اونا با نرم افزارهای خاص خودشون رو استفاده می کنند و از هر هزار نفر اونا شاید یک نفر بره به سمت طراحی نرم افزار صنعتی پس نمیتونیم بگیم که با برنامه نویسی کامپیوتر و C وغیره نزدیک هستند.
    نقل قول نوشته شده توسط |Smyty| مشاهده تاپیک
    من هنوز سنم به جایی نرسیده که بخوام ببینم ...

    ولی قرار نیست برم این رشته. به نظرم کامپیوتر چیزیه که نیاز به تحصیلات نداره ( حداقل تو ایران که دانشجو های کامپیوترش، پروژه هاشونو میدن بیرون ! )
    تا حدودی هم حق با شما است الان هر کسی رایت کردن سی دی با کامپیوتر رو یاد گرفته رفته رشته کامپیوتر و یا یک فیلم درباره هک می بینید و یک تعریف از فامیل ها می شنوند میرن کامپیوتر که این کاملا اشتباه است اصلا 80 % کسانی که در این رشته تحصیل می کنند نمی دانند آخر این رشته چی هست و برای چی اومدند این رشته و .... که بگذریم این تاپیک برای این صحبت نیست ولی کامپیوتر هم به تحصیلات عالی نیاز داره بلاخره همه در قسمت هایی این تحصیلات و تجربه به کمک آدم میاد ولی در این قرنی ما هستیم هر چی یاد گرفتنش امکان پذیره.
    نقل قول نوشته شده توسط Open-Source مشاهده تاپیک
    اگه بیوگرافی بزرگان کامپیوتر رو ببینی ، تقریبا اکثر اونا تحصیلات عالیه در مورد کامپوتر رو گزرانده اند.(ولی 100% نه)
    بله - با نظر شما موافقم البته بزرگان الان که 40 الی 60 سال سن دارند اون زمانی که دانشجو بودند کامپیوتر به این شکل وجود نداشت و واقعا اینها هنر بزرگی کردند که در آن زمان کمتر کسی به چنین رشته هایی میرفت این رشته رو انتخاب کردند ولی همه بزرگانی بوده اند که در پس از رشته های متفاوت به کامپیوتر رسیده اند ولی در کل یک قسمتی از کامپیوتر رو به طور علمی و تحصیلی مطالعه کردند.

  8. #8

    نقل قول: برنامه نویسان حرفه ای فارغ تحصیل رشته کامپیوتر هستند؟

    به نظرم کامپیوتر چیزیه که نیاز به تحصیلات نداره
    این نظر به هیچ دردی نمیخوره ، شما رو چه حسابی همچین حرفی میزنید ؟ چون تو ایران اشتباه جا افتاده شما هم باید همینطور اشتباه ادامش بدید ؟!

    بعضی مواقع نظرات بسیار جالبی! در این سایت به چشم میخوره !

  9. #9

    Smile نقل قول: برنامه نویسان حرفه ای فارغ تحصیل رشته کامپیوتر هستند؟

    نقل قول نوشته شده توسط مجتبی تاجیک مشاهده تاپیک
    این نظر به هیچ دردی نمیخوره ، شما رو چه حسابی همچین حرفی میزنید ؟ چون تو ایران اشتباه جا افتاده شما هم باید همینطور اشتباه ادامش بدید ؟!

    بعضی مواقع نظرات بسیار جالبی! در این سایت به چشم میخوره !
    شما این صحبت رو بزارید به حساب بی تجربه بودن اون دوست نوجوان ! اطراف خودش رو نگاه می کنه و این حرف رو میزنه ! البته باید کمی حق هم بهش بدیم چون الان هر کی رشته کامپیوتر هست اندازه اسم مدرکش سواد نداره(بعضی افراد) ولی در کل گفتن جمله لازم نداشتن تحصیلات رشتهکامپیوتر از پایه اشتباه است

  10. #10

    نقل قول: برنامه نویسان حرفه ای فارغ تحصیل رشته کامپیوتر هستند؟

    به نظر من کامپیوتر و برنامه نویسی رو باید دو شاخه ی جدا از هم دونست. کسی که کامپیوتر خونده یا میدونه لزوماَ برنامه نویس نیست.

    برنامه نویسی چیزی فراتر از علم جویی و علاقه به کامپیوتر هست به این معنا که کسی میره برنامه نویس حرفه ای بشه که بین آدما جایگاه مناسبی نداشته باشه! کسی که پذیرش اجتماعی کمتری نسبت به آنچه که انتظار داره داشته باشه، داره. از طرف دیگر میل به خلقت هم داره. اگه یکم زندگی هکران حرفه ای رو دنبال کنید می بینید که همه چی از یک طرد اجتماعی شروع شده.

    اما در مورد تاثیر مدرک بر میزان حرفه ای بودن؛ همانطور که گفتم کامپیوتر و برنامه نویسی دو مقوله ی جدا از هم اند. اگه نگاهی به بزرگان عرصه ی برنامه نویسی بندازید می بینید که اکثراَ رشته ی دانشگاهی متفاوتی داشته اند، برای مثال زندگی نامه ی آقای گیتس رو که همه میدونند. بنیانگذاران یاهو هم رشته ی متفاوتی داشته اند و چارلي ميلر هکر مشهور هم دکترای ریاضیات داره و...

  11. #11
    کاربر دائمی آواتار SAASTN
    تاریخ عضویت
    خرداد 1385
    محل زندگی
    تهران
    سن
    39
    پست
    730

    نقل قول: برنامه نویسان حرفه ای فارغ تحصیل رشته کامپیوتر هستند؟

    من که هر چی برنامه نویس درست و حسابی دیدم یا اصلا وسط دانشگاه ول کرده بود . یا رشتش مثلا صنایعی چیزی بود .
    من توی زمینه عمران برنامه می نویسم، عمرانیای برنامه نویس نسبتا زیادی رو دیدم که برنامه های خوبی هم نوشتن، ولی درصد خیلی بالاییشون (فقط نمی تونم بگم 100%) کدای اصولی ای نمی نویسن. من نمی گم خروجی رشته نرم افزار خیلی خروجیه با کیفیتیه ولی این حرفی که شما می زنید بطور ضمنی می گه چیزایی که ما توی دانشگاه خوندیم و رشته ای به اسم نرم افزار کلا کشکه. هر کسی که بخواد درست و اصولی برنامه نویسی کنه باید یه حجمی از مطالب رو بخونه و لمس کنه و معمولا بین دانش آموخته های خود نرم افزار این افراد رو بیشتر پیدا می کنید. از طرفی افراد علاقه مندی هستند که علاوه بر رشته تخصصیشون میرن سراغ برنامه نویسی و اون رو درست و حسابی یاد می گیرن و برنامه نویسای خوبی هم می شن.

  12. #12

    Smile نقل قول: برنامه نویسان حرفه ای فارغ تحصیل رشته کامپیوتر هستند؟

    نقل قول نوشته شده توسط SAASTN مشاهده تاپیک
    من توی زمینه عمران برنامه می نویسم، عمرانیای برنامه نویس نسبتا زیادی رو دیدم که برنامه های خوبی هم نوشتن، ولی درصد خیلی بالاییشون (فقط نمی تونم بگم 100%) کدای اصولی ای نمی نویسن. من نمی گم خروجی رشته نرم افزار خیلی خروجیه با کیفیتیه ولی این حرفی که شما می زنید بطور ضمنی می گه چیزایی که ما توی دانشگاه خوندیم و رشته ای به اسم نرم افزار کلا کشکه. هر کسی که بخواد درست و اصولی برنامه نویسی کنه باید یه حجمی از مطالب رو بخونه و لمس کنه و معمولا بین دانش آموخته های خود نرم افزار این افراد رو بیشتر پیدا می کنید. از طرفی افراد علاقه مندی هستند که علاوه بر رشته تخصصیشون میرن سراغ برنامه نویسی و اون رو درست و حسابی یاد می گیرن و برنامه نویسای خوبی هم می شن.
    این افراد که برنامه می نویسند فکر و ذکرشون عمران هست چون رشته اصلیشون این است و اگر برنامه با اشتباه می نویسند و یا عالی در نمیاد طبیعیه چون خودشون رو به طور عمیق برنامه نویسی نکردند.
    نقل قول نوشته شده توسط hamid1988 مشاهده تاپیک
    به نظر من کامپیوتر و برنامه نویسی رو باید دو شاخه ی جدا از هم دونست. کسی که کامپیوتر خونده یا میدونه لزوماَ برنامه نویس نیست.

    برنامه نویسی چیزی فراتر از علم جویی و علاقه به کامپیوتر هست به این معنا که کسی میره برنامه نویس حرفه ای بشه که بین آدما جایگاه مناسبی نداشته باشه! کسی که پذیرش اجتماعی کمتری نسبت به آنچه که انتظار داره داشته باشه، داره. از طرف دیگر میل به خلقت هم داره. اگه یکم زندگی هکران حرفه ای رو دنبال کنید می بینید که همه چی از یک طرد اجتماعی شروع شده.

    اما در مورد تاثیر مدرک بر میزان حرفه ای بودن؛ همانطور که گفتم کامپیوتر و برنامه نویسی دو مقوله ی جدا از هم اند. اگه نگاهی به بزرگان عرصه ی برنامه نویسی بندازید می بینید که اکثراَ رشته ی دانشگاهی متفاوتی داشته اند، برای مثال زندگی نامه ی آقای گیتس رو که همه میدونند. بنیانگذاران یاهو هم رشته ی متفاوتی داشته اند و چارلي ميلر هکر مشهور هم دکترای ریاضیات داره و...
    با نظر شما کاملا موافقم اصلا علاقه در انسان تحولی شگرف بوجود میاورد شما شاید تا دکترای الکترونیک بری ولی به خاطر علاقه ای که به برنامه نویسی داری این کار رو از الکترونیک بهتر انجام بدی !

  13. #13
    کاربر دائمی آواتار PC2st
    تاریخ عضویت
    آذر 1385
    محل زندگی
    کرمانشاه
    سن
    38
    پست
    1,491

    نقل قول: برنامه نویسان حرفه ای فارغ تحصیل رشته کامپیوتر هستند؟

    همین بلا سر من هم آمده مثلا فارغ‌التحصیل رشتهٔ عمران هستم و باید تا یکی دو ماه دیگه برم پای ساختمانها و ... نظارت کنم. اما نشستم و میام فروم برنامه‌نویس و گنو/لینوکس و ... راستش از اول هم که رشته عمران قبول شدم، اشکم داشت می‌ریخت (بزرگنمایی شد البته!) ولی گفتم چاره چیه (حالم از کنکور بهم می‌خوره)... بشینیم همین را ادامه بدیم. اما من برنامه‌نویسی یاد گرفتم فقط بخاطر علاقه

    بحث برنامه‌نویسی و تخصص شد باور کنید علم فقط مخصوص دانشگاهی‌ها نیست ضمن اینکه کسی برنامه‌نویسی (همچنین تحلیل و طراحی و ...) اصولی یاد بگیره به معنای مهندس کامپیوتر شدن نیست.

  14. #14

    نقل قول: برنامه نویسان حرفه ای فارغ تحصیل رشته کامپیوتر هستند؟

    به نظر من باید مهارت ها کسب بشه؛ حالا چه در رشته مرتبط چه نامرتبط..........
    اینکه خیلی برنامه نویس هایی هستند که رشته نامرتبط میخونن به خاطر اینه که علم کامپیوتر و برنامه نویسی
    خرجی بیش از یک کامپیوتر نداره!!! و رشته ای صد در صد تخصص گرا هست....... نه مدرک گرا !!
    مثلاً شما اگر خدای طراحی ساختمان باشی،ولی اگر دانشگاه نرفته باشی و مدرک مرتبط نداشته باشی اجازه طراحی و ساخت از شما سلب میشه!!
    یا مثلاً مکانیک، اگر فارغ التحصیل مکانیک نباشی، جایی بهت کار نمیدن؛ و از اون مهمتر؛ یادگیریش تقریباً غیر ممکنه. چون مثلاً شاید شما توی خواب هم دستگاه CNC رو نتونی بخری که باهاش کار کنی!!
    نکته بعد؛ هیچ کس نباید انتظار داشته باشه که توی دانشگاه متخصص بشه، دانشگاه فقط مکانی برای کشف توانایی هاست( اجتماعی،فرهنگی، فنی و............).
    و گرنه شما اگر بخوای برنامه نویسی و طراح خوبی بشی باید خودت مطالعه کنی و تحقیق و تفحص انجام بدی. در این مورد دانشگاه در هیچ زمینه ای تضمینی بر موفقیت شما نیست. کسی موفق میشه که تلاش و مطالعه و علاقه و پشتکار داشته باشه.
    موفق باشید

  15. #15

    نقل قول: برنامه نویسان حرفه ای فارغ تحصیل رشته کامپیوتر هستند؟

    والا ما که مدرک دانشگاهی افراد برجسته و نوابغ مطرح در برنامه نویسی رو دیدیم توشون تحصیلات دانشگاهی مربوط به کامپیوتر زیاد بوده. اکثرا یا ریاضی خوندن یا کامپیوتر و یا هر دو رو.
    مقاله های ویکیپدیا رو بخونید توش مشخص هست. اصلا یه صفحهء ایندکس داشت که بزرگان و نظریه پردازان برنامه نویسی و رایانه رو لیست کرده که خودتون بگردید پیدا و بررسیش کنید.

    منظورم برنامه نویس اپلیکیشن های معمولی نیست. بلکه کسانی که الگوریتم های اساسی رو اختراع کردم و برنامه هایی با ایده های خلاقانه و بسیار مفید رو نوشتن و برنامه های سرور و سیستم رو طراحی کردن؛ پروتکل های اینترنت، فرمتهای پیچیده، الگوریتم های فشرده سازی، کدکهای صوت و تصویر، رمزنگاری و غیره. اینا کارهای خیلی علمی و پیچیده ای هست. هزار و یک نکته در هرکدوم هست و کلی حساب و منطق و پیشبینی میخواد.
    حتی بین اپلیکیشن ها هم مسلما سطوح مختلفی وجود داره.
    مثلا شما فتوشاپ یا اتوکد رو درنظر بگیرید. آیا نوشتن حتی یک بخش فتوشاپ یا اتوکد از بیشتر اپلیکیشن های دیگه سواد بیشتری نمیخواد؟ مثلا طرف باید بالاخره ریاضی و هندسهء قوی ای داشته باشه یا نه؟
    نوشتن اپلیکیشنهای معمولی رو افراد خیلی بیشتری میتونن انجام بدن. شاید چون ریاضیات زیاد و پیشرفته ای درش دخیل نیست.
    یا همین طراحی زبانها و کامپایلرها و فریمورک ها مثل دات نت، جاوا و غیره.
    من همیشه دوست داشتم از بخشهای دیگر هم سردربیارم. واسه همین سعی کردم همه چیز لازم رو و بصورت اصولی و علمی یاد بگیرم؛ دربارهء چیزای دیگه هم دقت و مطالعه داشتم. اخیرا روی چیزایی مطالعه میکردم که دیگه کاملا به بن بست خوردم چون پایهء اون ریاضیات پیشرفته بود و بدون ریاضیات قوی هیچ کاری ازت برنمیامد. به فکر افتادم کاش درس ریاضی رو بهتر میخوندم و آیا اصلا درسهای ریاضی رشتهء کامپیوتر چنان مباحثی رو بقدر کافی شامل میشه یا نه و باید تحصیلات ریاضی جداگانه داشت.
    اگر بتونم ادامه تحصیل میدم. اول در رشتهء نرم افزار.

    البته شاید این حرفا به اینجا مربوط نبود و فکر میکنم منظور از حرفه ای همین برنامه نویسان عادی بوده که برنامه های اداری و تجاری عادی رو مینویسن. ولی بهرحال من فکر کردم باید نسبت به بزرگان این علم ادای احترام بشه و واقعیت ها مشخص بشن و فرق برنامه با برنامه و سطح با سطح و مقوله و کار با مقوله و کار مشخص بشه.
    فرق دانشمند و مخترع با کسی که صرفا برنامه های عادی میسازه.
    تفاوت دانش و توانایی مورد نیاز در این حیطه ها اساسی هست.
    الان هرکس از راه میرسه دوتا برنامه سمبل میکنه فکر میکنه برنامه نویسی و کامپیوتر به همین راحتی هست. درحالیکه این امکانات رو یک عدهء زیاد در طول سالها برای ما به اینصورت فراهم و کارها رو ساده کردن. و مسلما برنامه ساختن با این اجزای از پیش آماده، خیلی محدودتر از کار و توانایی های اونهاست.

    بنظر من این سطح خیلی پایینی هست که بخوایم بگیم برنامه نویس حرفه ای تحصیلات دانشگاهی داره یا نه.
    چیزی که توش به این راحتی هرکس از راه رسید بتونه حرفه ای بشه هنر خاصی نیست و محتوی مهمی نداره.
    کامپیوتر به علمه، هنر و مهارت صرف نیست. هنر و مهارت که با تمرین بدست میاد هم درش دخیل هست، اما اساسا علمه.
    ممکنه یه برنامه کم حجم باشه و هیچ جلوه ای هم نداشته باشه، اما از حجیم ترین و پر زرق و برق ترین برنامه های دسکتاپ عادی هوشمندانه تر و علمی تر و سخت تر باشه. من همیشه دنبال اونا بودم. وگرنه اگر روی حیطهء اپلیکیشن عادی با یک زبان ثابت متمرکز میشدم الان چیزی در این زمینه نبود که ندونم و کاری نبود که نتونم و لابد کلی پول درآورده بودم و همه میگفتن وه طرف نابغه و خدای برنامه نویسیه.
    هرچند با اینکه دنبال دونستن همه چیز رفتم شاید آخرش حکایت همه کاره هیچ کاره باشه، ولی بهرحال تنها با علم واقعی و از پایه ارضا میشدم.
    واسه خودم اصلا حال نمیکنم با این عنوان برنامه نویس حرفه ای بصورتی که اینجا منظور هست!
    همش یه حرف و دلخوشکنک الکی.
    اینهمه تلاش کردیم و اینهمه فرصت و دانش کامل و خالص که زیر دستمونه، بعد دست آخر فقط شدیم همین که دوتا برنامهء دسکتاپ معمولی بتونیم بنویسیم و هنوز سر ویندوز بهتره یا لینوکس چک و چونه بزنیم و اصل ماجرا رو ندونیم و نتونیم. اون قدرت هایی رو که لازمه داشته باشیم، نه اینکه دربست محتاج یه شرکت تجاری آمریکایی باشیم و دو نفر هکر که ویندوز و ویژوال استودیو رو واسه ما کرک کنن.

    برنامه نویس حرفه ای با تعریفی که در اینجا مد نظر هست، یک بخش کوچک در یکی از ساده ترین حیطه های برنامه نویسی هست.
    اما مسلما وقتی دانشمند باشی میتونی بهترین برنامه های کاربردی رو بنویسی به بهترین شکل.
    جزییات حرفه ای از همون رابط کاربری شروع میشه.
    و میبینیم که توی برنامه های شرکتها معتبر چقدر جزییات لحاظ شده و برای هر شرایط و عمل کاربر هوشمندی و پیشبینی در برنامه لحاظ شده. اینکه باید کدوم دکمه کجا باشه چه شکلی باشه چه رنگی باشه و غیره، همش اصول اولیه هست که در خیلی نرم افزارها پیاده نشده یا ضعیف و ناقص پیاده شده. یک برنامه نویس اگر توی همون اپلیکیشن نویسی هم بخواد حرفه ای نامیده بشه باید این اصول رو بدونه و پیاده بکنه.
    تعریف از خود نمیکنم ولی مثلا من که روی این چیزا دقت داشتم یه فروشگاه الکترونیک نوشته بودم حتی پیشبینی کرده بودم که اگر بین زمانی که کاربر جنسی رو به سبد خریدش اضافه میکنه تا زمان ارسال نهایی سفارش، قیمت یا موجودیت کالای انتخاب شده در دیتابیس تغییر کرد، موقع ارسال سفارش به کاربر پیام و اطلاع مناسب داده بشه و سفارش پذیرفته نشه تا نه بعدا برای کاربر باعث ناراحتی بشه و نه دردسرش گردن فروشنده بیفته.
    حالا نگاه میکنم اکثر سایتهای حتی دولتی و شرکتهای بزرگ و یا همین پروژه های ملی و دولت الکترونیک، بیشتر اصول اینچنین رو رعایت نکردن. اصلا ما چیزی بنام برنامه نویسی اصولی و حرفه ای هم داریم؟! من شک دارم چیزی که درش اصول اولیهء تعامل انسان با نرم افزار لحاظ نشده بتونه واقعا حرفه ای باشه. احتمالا پشت صحنه کلی سمبل کاری و نقص و ضعف و حفرهء امنیتی داره که نباید داشته باشه.
    کجان برنامه نویسان حرفه ای ما؟
    شما به چه برنامه ای میگید حرفه ای و برای چی؟
    میری توی سایت پیام خطا میده یا گاهی اصلا نمیده اصلا معلوم نمیشه نمیفهمی چی شده چی اشتباه بوده اشکال از کدوم طرف بوده!!
    میری توی سایت فلان دانشگاه واسه انتخاب واحد میبینی طرف واسه اینترنت اکسپلورر طراحی کرده و جز جلوه های ظاهرا هوشمندانه و چشمگیر هیچ محتوی ای نداره و ضرورتی نداشته از اون ویژگیها که مختص IE هستن استفاده کنه.
    شاید علت این طراحی های غیراصولی همین نداشتن تحصیلات و دانش اصولی کافی بوده باشه. شاید باید محتویات درسی دانشگاهها هم بیشتر و با کیفیت تر بشه و نظیر این اصول رو آموزش بدن. بگن بابا سایت عمومی طراحی میکنی باید مستقل از مرورگر و سیستم عامل طراحی بشه. پیام خطا باید باشه و هر پیام خطا باید مشخص و مفید باشه و مجزا از موارد دیگه. رنگ قرمز رو واسه اعلام خطا باید بذاری نه اعلام موفقیت عملیات یا دکمه ای که یک کار عادی رو انجام میده. رنگ زرد رو بذار برای هشدار. سبز رو بذار برای اعلام آمادگی یا موفقیت. و غیره و غیره.
    برنامه نویس حرفه ای اول باید اینا رو بلد باشه و پیاده کنه.

  16. #16

    نقل قول: برنامه نویسان حرفه ای فارغ تحصیل رشته کامپیوتر هستند؟

    نقل قول نوشته شده توسط مرتضی پیروزی مشاهده تاپیک
    به نظر من باید مهارت ها کسب بشه؛ حالا چه در رشته مرتبط چه نامرتبط..........
    اینکه خیلی برنامه نویس هایی هستند که رشته نامرتبط میخونن به خاطر اینه که علم کامپیوتر و برنامه نویسی
    خرجی بیش از یک کامپیوتر نداره!!! و رشته ای صد در صد تخصص گرا هست....... نه مدرک گرا !!
    مثلاً شما اگر خدای طراحی ساختمان باشی،ولی اگر دانشگاه نرفته باشی و مدرک مرتبط نداشته باشی اجازه طراحی و ساخت از شما سلب میشه!!
    یا مثلاً مکانیک، اگر فارغ التحصیل مکانیک نباشی، جایی بهت کار نمیدن؛ و از اون مهمتر؛ یادگیریش تقریباً غیر ممکنه. چون مثلاً شاید شما توی خواب هم دستگاه CNC رو نتونی بخری که باهاش کار کنی!!
    نکته بعد؛ هیچ کس نباید انتظار داشته باشه که توی دانشگاه متخصص بشه، دانشگاه فقط مکانی برای کشف توانایی هاست( اجتماعی،فرهنگی، فنی و............).
    و گرنه شما اگر بخوای برنامه نویسی و طراح خوبی بشی باید خودت مطالعه کنی و تحقیق و تفحص انجام بدی. در این مورد دانشگاه در هیچ زمینه ای تضمینی بر موفقیت شما نیست. کسی موفق میشه که تلاش و مطالعه و علاقه و پشتکار داشته باشه.
    موفق باشید
    دقیقا با شما موافقم.
    برای تکمیل و واضح کردن باید با عبارات دیگری بیان کنم که،
    این رشته کاملا عملی هست چون عملی کردنش هیچ محدودیتی جز توانایی فرد نداره.
    وقتی میری جایی معمولا نمونه کار ازت میخوان و دیگر هیچ!
    مثلا اگر طراح و برنامه نویس وب هستی میگن نمونه کارت چیه.
    نشون بدی و خوب باشه کافیه. یه دکترا بدون این نمونه کارها رو راحت میتونن رد کنن بخاطر شما.
    واقعا هم نمونه کار بهترین سند از میزان توانایی هست.
    چه چیزی از این بهتر و گویاتر؟

    ضمنا دانشگاه بخصوص در این رشته بعلت حجم و گستردگی و پیچیده بودن زیادش و تغییرات نسبتا وسیع و سریعی که داره، قادر نیست همه چیز رو بحد مورد انتظار آموزش بده. فقط یکسری پایه ها آموزش داده میشه. بقیش رو خود آدم باید پیگیری کنه. منبع علمی با کیفیت آکادمیک زیاد هست ولی زبان اصلی هستن و ترجمه نشدن و انتظار نمیره در آیندهء نزدیک هم ترجمه بشن!! اونم با این حجم و سرعتی که تولید میشن و این واقعیت که بالاخره زبان انگلیسی نصف ابزار لازم در رشتهء کامپیوتر رو تشکیل میشده.

  17. #17
    کاربر جدید آواتار IsFull()
    تاریخ عضویت
    شهریور 1388
    محل زندگی
    بیرجند
    پست
    29

    نقل قول: برنامه نویسان حرفه ای فارغ تحصیل رشته کامپیوتر هستند؟

    هیچ چیزی غیر ممکن نیست،برنامه نویس حرفه ای شدن بدون تحصیلات دانشگاهی هم غیر ممکن نیست اما هر چیزی رو از راهش بری آسون تر می رسی،و البته اینکه با 4 سال درس خوندن ، می شه مطمئن باشی که می تونی یک حرفه ای بشی(اگه خودت بخوای)

  18. #18
    کاربر دائمی آواتار nima898
    تاریخ عضویت
    مهر 1388
    محل زندگی
    بجنورد
    سن
    43
    پست
    258

    نقل قول: برنامه نویسان حرفه ای فارغ تحصیل رشته کامپیوتر هستند؟

    در ضمن مهندسی صنایع به مهندسی نرم افزار نزدیک است.
    !!!!!
    در مورد برنامه نویسی حرف اول رو استعداد و علاقه میزنه حتی اگه کسی رشته کاملا نا مرتبط خونده باشه
    کاملا موافقم
    راستش از اول هم که رشته عمران قبول شدم، اشکم داشت می‌ریخت (بزرگنمایی شد البته!) ولی گفتم چاره چیه (حالم از کنکور بهم می‌خوره)... بشینیم همین را ادامه بدیم. اما من برنامه‌نویسی یاد گرفتم فقط بخاطر علاقه
    شما خیلی خوش شانس بودید که عمران قبول شدید و کامپیوتر قبول نشدید. کامپیوتر (سخت افزار و نرم افزار) که تو ایران بازار درست و حسابی نداره من به الترونیک علاقه مند بودم مدرکش گرفتم خوشبختانه استخدام شدم ولی دوستام اکثرا بیکارن بهترین رشته به نظر من مکانیک و بعد عمرانه

  19. #19
    کاربر دائمی آواتار ali_kolahdoozan
    تاریخ عضویت
    بهمن 1384
    محل زندگی
    اون سر دنیا
    پست
    1,631

    نقل قول: برنامه نویسان حرفه ای فارغ تحصیل رشته کامپیوتر هستند؟

    تحصیلات دانشگاهی خیلی مهمه اما syntax درسهای ایران ابدا به درد نمی خوره الان کسی بره NIIT و واقعا وقت بزاره چون syntax روی یک منطق به درد بخوره زودتر نتیجه میگیره

  20. #20

    نقل قول: برنامه نویسان حرفه ای فارغ تحصیل رشته کامپیوتر هستند؟

    به نظرم برای برنامه نویس شدن ، تحصیلات مرتبط با برنامه نویسی ، شرط لازم نیست ! معمولا کسایی که برنامه نویسهای بزرگی میشن از روی علاقه برنامه نویسی می کنن ، مثلا من یک نفر رو می شناسم که برق شریف می خونده ولی اخراج شده !! و الآن به جرات می تونم بگم یکی از با دانش ترین برنامه نویسهای ایران هست و در زمینه ی بازیهای کامپیوتری فعالیت میکنه ...
    معمولا کسایی که در زمینه ی برنامه نویسی تحصیل می کنن در نهایت با پیدا کردن یک شغل و شروع به کار دیگه متوقف میشن ، گرچه انجام پروژه باز هم خیلی چیزها بهشون یاد میده ولی معمولا برنامه نویسهای بزرگی نمی شن ...
    اصولا کسی که تحصیل میکنه برای خودش حد و حدودی برای یادگیری تعریف میکنه ولی کسی که با علاقه کار می کنه تا جایی که می تونه دنبال یادگیری مطالب جدید هست ...
    در همین سایت هم بنده دوستانی دارم که اصلا رشته های تحصیلیشون هیچ ارتباطی با برنامه نویسی نداره ولی جزء بهترین های سایت هستند ...

    البته کسایی که تحصیل می کنن رو باید به دو گروه تقسیم کرد ! ، دسته ی اول کسایی که با علاقه و معلومات قبلی رشته ی مرتبط با برنامه نویسی رو انتخاب می کنن و دسته ی دوم کسایی هستن که بدون شناخت و از روی شاید اجبار و خیلی عوامل دیگه این رشته رو انتخاب میکنن ، احتمال اینکه دسته ی اول بتونن جزء برنامه نویسهای خوب بشن زیاده ولی دسته ی دوم معمولا تا حدودی پیشرفت می کنن ...

    به هر حال ، در برنامه نویسی به نظر من شرط اول علاقه هست وگرنه نمیشه بیشتر از حد خاصی پیشرفت کرد ...

    موفق باشید ...

  21. #21
    کاربر دائمی آواتار JalaliMehr
    تاریخ عضویت
    خرداد 1389
    محل زندگی
    صندلی جلوی کلاس
    پست
    146

    نقل قول: برنامه نویسان حرفه ای فارغ تحصیل رشته کامپیوتر هستند؟

    دانشگاهاي ايران ببخشيد اينقدر رك عرض مي كنم خواب تشريف دارن.
    اگر يه نفر C يا C++‎ رو واقعاً بخاد ياد بگيره در عرض 1 هفته مي تونه ياد بگيره .n ترم زور مي زنن تا الگوريتم هي pascal هي c ول نمي كن. سوالاي الكي جواب هاي بيخودي.
    مثلاً رياضي درس داشنو ببينيد خندتون مي گيره از استاد يه سوال كاربردي مي پرسيد خندتون مي گيره .به روغن سوزي ميفته هي يه چيز بي ربطو توضيح مي ده.
    همين جناب PC2st مي فرماد رشتم نرم افزار نبود نمونه بارزش شايد من چندتا از تاپيكاشنو خوندم انصافاً خوب كار كرده.
    دانشگاه چيزي جز وقت تلف كردن نيست والسلام.

  22. #22
    کاربر دائمی آواتار Afshin160
    تاریخ عضویت
    شهریور 1386
    محل زندگی
    تهران
    پست
    528

    نقل قول: برنامه نویسان حرفه ای فارغ تحصیل رشته کامپیوتر هستند؟

    به نظر تحصلات دانشگاهي ايراني تاثير زياد در برنامه نويس شدن ندارد. فقط مي تونه يه بيس لاين بده. كه البته اوو با دو ، سه ماه مطالعه شخصي هم ميشه بدست آورد . و لذا در كل تحصيلات دز اين زمينه نكته برجسته اي نيست . و فكر مي كنم انگيزه ، علاقه ، پشته كار در اين مورد حرف اول را ميزند . ...
    دوست ديپلمه اي را ميشناسم كه در سطح بالايي برنامه نويسي مي كند و در گروه هاي زيادي بوده و موفق هم بوده واميدوارم كه هميشه سلامت و موفق هم باشه .
    لذا تحصيلات دانشگاهي براي موفق شدن به هر هدفي لازم نيست . شما مي تونيد بدون داشتن تحصيلات دانشگاهي رياضي دان يا شيميدان و... بزرگي شود .

قوانین ایجاد تاپیک در تالار

  • شما نمی توانید تاپیک جدید ایجاد کنید
  • شما نمی توانید به تاپیک ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید ضمیمه ارسال کنید
  • شما نمی توانید پاسخ هایتان را ویرایش کنید
  •