نمایش نتایج 1 تا 39 از 39

نام تاپیک: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

  1. #1

    Question چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    سلام دوستان
    چند روزی هست که دارم روی یک پروژه موسسه کاریابی کار می کنم
    حالا این سوال واسم پیش اومده که سیستمی که این برنامه روی آن نصب می شود sql server نداشته باشد چگونه باید ارتباط برنامه با بانک بر قرار شود در ضمن از sql server 2008 استفاده می کنم و روش ذخیره داده ها از linq to sql استفاده میکنم

    لطفا اگر کسی اطلاعی دارد دریغ نکند فرصت کمی دارم

  2. #2
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    دی 1387
    پست
    389

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    سلام دوست عزیز برای برنامه هایی که بانک آنها اس کیو ال هست باید اس کیو ال نصب باشه

  3. #3

    Exclamation نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    با تشکر از شما دوست عزیز
    ولی من فکر می کنم یه راحی وجود داره و تا اونجایی که اطلاع دارم میشه از فایلش با یک provaider استفاده کرد ولی نمی دونم جه جوری میشه این کارو کرد

    راستی من از sql expers 2008 استفاده می کنم به نظر شما میتونم روی سیستم نصب کنم واز اون استفاده کنم
    و

  4. #4

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    دوستان اگه میشه نظر بدن واقعا لازم دارم
    لطفا نظرتون رو در مورد نصب sql experss رو سیستم کاربر بدهید

  5. #5
    کاربر دائمی آواتار علیرضا حسن زاده
    تاریخ عضویت
    تیر 1388
    محل زندگی
    تــــــــــــــــــــــــــبریز
    پست
    897

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    می تونید sql experss رو روی سیتم کاربر نصب کنید و بدون هیچ مشکلی از اون استفاده کنید(به جز چند استثنا که فکر نمی کنم شما تو برنامتون از اونها استفاده کرده باشین تو بقیه موارد فرقی باهم ندارن البته برای کارهای کوچیک)
    ولی اگه برنامه قرار نیست شبکه ای کار کنه می تونی از SQL Compact هم استفاده کنید که در عرض چند ثانیه نصب میشه و سرباز زیادی هم رو سیستم نداره
    در مورد استفاده از دیتابیس SQL بدون نصب برنامش هم باید عرض کنم که امکان نداره مگر از XenoCode (اگه اسمش رو درست نوشته باشم) استفاده کنید که خودم برای این مورد تجربه خوبی در موردش ندارم وو کارم رو خراب کرد

  6. #6

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    با سلام وتشکر از آقای علیرضا حسن زاده

    من تو پروژم از linq 2sql استفاده کردم و می خوام بدونم که این مسئله مشکلی رو بوجود نمیاره

    و دیدگه این من در بعضی قسمت ها از دستورات sql استفاده کردم و conection string من با نام سیستم شروع میشه (به این صورت server=silent-pc /sqlexpres ) مشکلی نداه؟یا باید تغییرش بدم

  7. #7

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    سلام خیلی ممنون که جوابمو نمیدید
    راستی یه تحقیقی کردم و فهمیدم که برنامه sql compact برای استفاده در pc مناسب نیست

    حالا می خوام از همون sql/express استفاده کنم ولی نمیدونم چه جوری فایل بانکمو توش attach کنم لطفا راهنمایی کنید
    راستی به سوال قبلیمم جواب بدید البته اگه میشه ممنون میشم لازم دارم

  8. #8
    کاربر دائمی آواتار peymanjon
    تاریخ عضویت
    مرداد 1388
    محل زندگی
    مشهد
    پست
    252

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    حالا می خوام از همون sql/express استفاده کنم ولی نمیدونم چه جوری فایل بانکمو توش attach کنم لطفا راهنمایی کنید
    شما اگه با express کار میکنید احتیاجی به attach کردن دیتابیس خود ندارید ،زمانیکه setup برای برنامه خود میسازید فایل هاب mdf و ldf را نیز به setup خود اضافه میکنید ، با این کار به همراه برنامه، دیتابیس برنامه تون نیز وجود دارد.
    من تو پروژم از linq 2sql استفاده کردم و می خوام بدونم که این مسئله مشکلی رو بوجود نمیاره
    هیچ مشکلی بوجود نمی آید چون linq یک روش اتصال و ارتباط با SQL می باشد و مهم نیست شما با کد به دیتا بیس وصل شده اید یا بصورت ویزارد و یا linq .
    و دیدگه این من در بعضی قسمت ها از دستورات sql استفاده کردم و conection string من با نام سیستم شروع میشه (به این صورت server=silent-pc /sqlexpres ) مشکلی نداه؟یا باید تغییرش بدم
    اولا شما coonection string را بدون هیچ تغییری کپی کنید بعد بجای قسمتی که آدرس محل دیتابیس شما وجود دارد از |DataDirectory| استفاده کنید (اگه در این باره جستجو کنید متوجه منظور من میشوید) اینطوری در هنگام setup برنامه هم مشکل connection شما نیز حل میشود.

    با سلام وتشکر از آقای علیرضا حسن زاده
    حالا شما کاربرد دکمه تشکر را برای من توضیح بدید؟!!!

    و در آخر این هم آموزش تصویری setup که گفتم شاید در این قسمت مشکل داشته باشید
    فایل های ضمیمه فایل های ضمیمه

  9. #9
    کاربر دائمی آواتار علیرضا حسن زاده
    تاریخ عضویت
    تیر 1388
    محل زندگی
    تــــــــــــــــــــــــــبریز
    پست
    897

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    سلام خیلی ممنون که جوابمو نمیدید
    دوست عزیز من به همه تاپیک هایی که قبلا جواب دادم یادم نیست که دوباره نگاه کنم و پیگیرش باشم در هر صورتPM هم می تونید بدین
    راستی یه تحقیقی کردم و فهمیدم که برنامه sql compact برای استفاده در pc مناسب نیست
    درسته که برای پروزه های موبایل بهتره(یا تقریبا تنها انتخابه) ولی در استفاده تو سیستم های دسکتاپ هم مشکلی نداره و به عنوان یک دیتابیس سبک مطرح هست مثل Sql lite
    شما اگه با express کار میکنید احتیاجی به attach کردن دیتابیس خود ندارید ،زمانیکه setup برای برنامه خود میسازید فایل های mdf و ldf را نیز به setup خود اضافه میکنید ، با این کار به همراه برنامه، دیتابیس برنامه تون نیز وجود دارد.
    همراه بودن فایل های دیتابیس کنار برنامه معمولا زمانی این مشکل رو حل می کنه که شما تو Connection string به جای Catalog از نام فایل دیتابیس استفاده کرده باشین که در این صورت نیازی به Attach کردن ندارید ولی مزیت هایی مثل استفاده در شبکه رو از دست میدین چون دیتابیس تو دیتابیس ها خود SQL موجود نیست(attach نشده) وکلاینت ها نمی تونن از اون استفاده کنن پس Attach کردن بهتره و برای این کارهم برنامه های زیادی تو همین سایت وجود داره
    که می تونید از کدهاش استفاده کنید
    حالا می خوام از همون sql/express استفاده کنم ولی نمیدونم چه جوری فایل بانکمو توش attach کنم لطفا راهنمایی کنید
    راستی به سوال قبلیمم جواب بدید البته اگه میشه ممنون میشم لازم دارم
    شما می تونید از عبارت SqlExperess\. استفاده کنید که معمولا تو SQL2005 کار میکنه البته می تونید قسمتی هم در تنضیمات سیستم قراربدین تا نام کامپیوتر و نام Instance نصب شده رو تو اون وارد کنید

  10. #10

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    نقل قول نوشته شده توسط peymanjon مشاهده تاپیک
    شما اگه با express کار میکنید احتیاجی به attach کردن دیتابیس خود ندارید ،زمانیکه setup برای برنامه خود میسازید فایل هاب mdf و ldf را نیز به setup خود اضافه میکنید ، با این کار به همراه برنامه، دیتابیس برنامه تون نیز وجود دارد.
    پیمان جان میشه لطف کنی بگی دقیقاً mdf و ldf رو کجای ستاپ باید اضافه کنم؟ آخه من هم این مشکل رو دارم

  11. #11
    کاربر دائمی آواتار peymanjon
    تاریخ عضویت
    مرداد 1388
    محل زندگی
    مشهد
    پست
    252

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    شما زمانیکه با express کار میکنید 2 تا دیتابیس براتون ایجاد میشود یکی در فولدر برنامه که شما با باز کردن آن ، فایل های با پسوند mdf و ldf که دیتابیس شما هستند را میبینید و دیگری با همین پسوند و شکل ظاهری در شاخه bin برنامه تون.
    مهمترین قسمت این است که بدانید دیتابیس موجود در شاخه bin شما دیتابیس اصلی است و دیتابیس ایجاد شده در مسیر اصلی برنامه موقتی میباشد (برای این کار اگه شما دادهایی از طریق برنامه خودتون و نه بصورت دستی به دیتابیس خود وارد کنید در دیتابیس موقتی ریخته میشود و اگه برنامه را بصورت کامل ببندید و دوباره اجرا کنید داده های وارد شده را نمیبینید و اگه بخواهید داده هایی که از طریق برنامه ثبت میشوند در دیتابیس نگه داری شود شما باید دیتابیس موقتی خود را (موجود در پوشه اصلی) را در شاخه bin کپی کنید که با پیغام copy and replace ویندوز مواجه میشود و آن را قبول کنید تا دیتابیس موقتی در شاخه bin کپی شود ، حال داده ها بصورت کامل ثبت شده اند.توجه کنید هر بار باید این کار را بکنید)
    با توضیحات فوق باید متوجه شده باشید در هنگام نصب شما باید دیتابیس موجود در شاخه bin را (هم ldf و هم mdf) را در قسمت application folder در هنگام اضافه کردن به Setup برنامه Add file کنید (صفحه 3 آموزشی که براتون در پست قبل گذاشتم).
    این هم تقریبا یک توضیح کامل در مورد کار با express و نحوه ی اضافه کردن آن به setup برنامه.
    موفق باشید.

  12. #12

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    دوست عزيز شما چرا اينقدر مسعله رو سخت گرفتي
    كافيه شما ديتا بيسهاتون رو با كد نويسي از داخل برنامتون بسازيد يعني وقتي كاربر براي اولين بار برنامتون رو باز كرد يه تست بزنه ببينه اگه ديتا بيس نيست اون رو بسازه
    شما ميتونيد به راحتي اين كار رو انجام بدي فقط مسير رو توي شاخه اصلي درايو نذاري كه ساخته نميشه مثلا اين مسير خوبه :
    C://MyDataBase
    حتي اگه برنامه سنگين باشه شما ميتوني براي هر كاربر يه ديتا بيس مجزا بسازي و فقط اطلاعات كاربريشون رو در يه ديتابيس ذخيره كني تا موقع ورود اون ديتابيس رو باز كني و موقع بك آپ گرفتن هر كاربر به صورت مجزا برا خودش بك آپ بگيره
    بعد هم روي سيتم كاربر sql express رو نصب كنيد
    هيچ مشكلي پيش نمياذ
    آخرین ویرایش به وسیله hamidsina : جمعه 13 اسفند 1389 در 14:34 عصر

  13. #13

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    سلام و با عرض تشکر از دوستان

    از آموزشی که برای ستاپ گداشتید شدیدا ممنونم

    چند تا سوال دیگه هم دارم که اگه جواب بدید ممنون میشم

    1. فایل mdf ,ldf رو کجای پروژه ستاب قرار بدم
    2. روشی هست که اگر sql\express توی سیستمی وجود نداشت همراه با نصب برنامه اونم نصب بشه یه جورایی شبیه نصب .net framwork

  14. #14
    کاربر دائمی آواتار علیرضا حسن زاده
    تاریخ عضویت
    تیر 1388
    محل زندگی
    تــــــــــــــــــــــــــبریز
    پست
    897

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    شما زمانیکه با express کار میکنید 2 تا دیتابیس براتون ایجاد میشود یکی در فولدر برنامه که شما با باز کردن آن ، فایل های با پسوند mdf و ldf که دیتابیس شما هستند را میبینید و دیگری با همین پسوند و شکل ظاهری در شاخه bin برنامه تون.
    مهمترین قسمت این است که بدانید دیتابیس موجود در شاخه bin شما دیتابیس اصلی است و دیتابیس ایجاد شده در مسیر اصلی برنامه موقتی میباشد (برای این کار اگه شما دادهایی از طریق برنامه خودتون و نه بصورت دستی به دیتابیس خود وارد کنید در دیتابیس موقتی ریخته میشود و اگه برنامه را بصورت کامل ببندید و دوباره اجرا کنید داده های وارد شده را نمیبینید و اگه بخواهید داده هایی که از طریق برنامه ثبت میشوند در دیتابیس نگه داری شود شما باید دیتابیس موقتی خود را (موجود در پوشه اصلی) را در شاخه bin کپی کنید که با پیغام copy and replace ویندوز مواجه میشود و آن را قبول کنید تا دیتابیس موقتی در شاخه bin کپی شود ، حال داده ها بصورت کامل ثبت شده اند.توجه کنید هر بار باید این کار را بکنید)
    با توضیحات فوق باید متوجه شده باشید در هنگام نصب شما باید دیتابیس موجود در شاخه bin را (هم ldf و هم mdf) را در قسمت application folder در هنگام اضافه کردن به Setup برنامه Add file کنید (صفحه 3 آموزشی که براتون در پست قبل گذاشتم).
    این هم تقریبا یک توضیح کامل در مورد کار با express و نحوه ی اضافه کردن آن به setup برنامه.
    موفق باشید.
    دوست عزیز در صورت امکان یه کم بیشتر و تخصصی تر کار کنید این جواب هایی که دادین به نظر من تجربه شخصی شماست و اینکه دیتابیسی که اونجا ایجاد میشه موقتی و .... هست یه کمی تئوری هست و رمانی هست که شما از ویزاردهای VS اینکار رو انام داده باشی و روشی که شما گفتین بیشتر برای کار با sdf مناسبه که نیازی به attach شدن نداره (باز تو ضیحات شما خوبه که طرف رو به بیراهه نمیکشه)(قصد توهین یا هر چیز دیگه ای نداشته و ندارم اگرهم دلگیر شدین به بزرگواری خودتون ببخشید)

    و اما درمورد سوال شما:
    1- بستگی داره به چه صورتی از دیتابیس برنامه استفاده کنی ولی یک روش که اغلب برنامه ها استفاده می کنن ایجاد یک پوشه Data در مسیر جاری برنامه و قرار دادن فایلهای دیتابیس در اون هست ولی باز هم تاکید می کنم که بهتره فایل های دیتابیستون رو Attach کنید که اگر این کار رو نکنید برنامتون امکان کار رد شبکه رو نخواهد داشت و برای توسعه برنامه در آینده باید تغییراتی هم برای این قسمت انجام بدین
    2-اگه از حالت ClickOnce خود دات نت استفاده کنید تمام برنامه های مورد نیاز رو خودش براتون نصب میکنه و اگه تنظیماتش رو درست انجام داده بدین برای Update برنامه در آینده هم امکانات مناسبی در اختیارتون قرار میده ولی برنامه های دیگه ای هم مثل SetupFactory و ... وجود دارن که می تونی فایل ها و برنامه های مورد نیازت رو براش معرفی کنی و هنگام نصب اگه موجود نبودن اونها رو هم نصب کنه

  15. #15

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    امیدوارم از سوالات من خسته نشده باشید

    بستگی داره به چه صورتی از دیتابیس برنامه استفاده کنی ولی یک روش که اغلب برنامه ها استفاده می کنن ایجاد یک پوشه Data در مسیر جاری برنامه و قرار دادن فایلهای دیتابیس در اون هست ولی باز هم تاکید می کنم که بهتره فایل های دیتابیستون رو Attach کنید که اگر این کار رو نکنید برنامتون امکان کار رد شبکه رو نخواهد داشت و برای توسعه برنامه در آینده باید تغییراتی هم برای این قسمت انجام بدین
    اگه منظورتون اضافه کردن فایل های بانکم موقع ساخت ستابه که هیچی ولی اگه منظورتون در هنگام برنامه نویسی که باید بگم که من بانکمو تو محیط vs.2010 ساختم و مسیر فایلم تو مسیر sql\express ذخیره شده و فایل بانکی توی پوشه bin/debug نیست

  16. #16
    کاربر دائمی آواتار peymanjon
    تاریخ عضویت
    مرداد 1388
    محل زندگی
    مشهد
    پست
    252

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    دوست عزیز در صورت امکان یه کم بیشتر و تخصصی تر کار کنید این جواب هایی که دادین به نظر من تجربه شخصی شماست و اینکه دیتابیسی که اونجا ایجاد میشه موقتی و .... هست یه کمی تئوری هست و رمانی هست که شما از ویزاردهای VS اینکار رو انام داده باشی و روشی که شما گفتین بیشتر برای کار با sdf مناسبه که نیازی به attach شدن نداره
    ممنون از توجه شما ، من این قسمت را بسیار ساده توضیح دادم تا دوستایی که تازه با VS شروع کردن متوجه بشوند.
    در ادامه باید عرض کنم تمام توضیحات من صحیح می باشد و 2 تا دیتابیس ایجاد میشود که یکی از آنها temporary می باشد ، شما بعد از Add کردن یک دیتابیس به Win app خود ، 2 تا دیتابیسی که یکی در شاخه خود برنامه و دیگری در فولدر bin برنامه ایجاد میشود را چگونه توضیح می دهید دوست عزیز من؟.بحث sdf که جداست ، sdf برای موبایل کاربرد دارد نه Application های PC و من اصلا اون را توضیح ندادم. از سوی دیگر شما محبت بکنبد بگید چجوری دیتابیس express را برای برنامه ی تحت شبکه توصیه میکنید ؟ مگه ماکروسافت نگفته express ماکزیمم 10 سیستم بیشتر ساپورت نمی کنه؟پس چرا باید در شبکه از این نوع دیتابیس استفاده کرد؟ به نظر من استفاده express فقط برای app های local کاربرد قابل قبول دارد و یا نهایتا 2 یا 3 سیستم در یک شبکه local بسیار کوچک.
    اگه من جایی اشتباه کردم لطفا اساتید اشتباهات من را گوشزد کنن تا من در صدد جبران آن ها باشم.
    با تشکر

  17. #17

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    سلام دوستان
    خیلی ممنون که این بحت برای شما اهمیت دارد و در ابن تاپبک نطرات ارزشمند خودتون رو میزارید

    اگه کسی در مورد کد زیر نظری داره به خصوص در مورد قسمت مربوط به attach که میخوام بدونم باید تو تمام conection striing هام از این کد استفاده کنم یا فقط تو فرم اصلی که اول لود میشه

    con.ConnectionString ="DataSource=.\SQLEXPRESS; AttachDbFilename =C:\MyWorkers.mdf;Integrated Security=false

  18. #18
    کاربر دائمی آواتار علیرضا حسن زاده
    تاریخ عضویت
    تیر 1388
    محل زندگی
    تــــــــــــــــــــــــــبریز
    پست
    897

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    مگه ماکروسافت نگفته express ماکزیمم 10 سیستم بیشتر ساپورت نمی کنه؟پس چرا باید در شبکه از این نوع دیتابیس استفاده کرد؟ به نظر من استفاده express فقط برای app های local کاربرد قابل قبول دارد و یا نهایتا 2 یا 3 سیستم در یک شبکه local بسیار کوچک.
    برنامه ایشون با شرایطی که گفتن و سطح کاری که می خوان انجام بدن یا یک کار دانشجویی هست یا یک پروژه در حد مبتدی پس برای کار کردن همچین پروژه ای در شبکه Express کفایت می کنه
    بحث sdf که جداست ، sdf برای موبایل کاربرد دارد نه Application های PC
    شما می تونید از sdf هر جایی که خواستین استفاده کنید بستگی به کار برد داره قبلا هم گفتم این دیتابیس تو گروه دیتابیس های سبک و Embeded مثل Sqllite و ... غیره قرار داره و شما می تونید از اون حتی تو asp.net هم استفاده کنید ولی کلا بستگی به اندازه پروژه داره و برای پروژه aliasghar2 هم اگر تحت شبکه قرار نیست کار کنه بهترین گزینه هست

    منبع http://www.microsoft.com/sqlserver/2.../editions.aspx

    مگه ماکروسافت نگفته express ماکزیمم 10 سیستم بیشتر ساپورت نمی کنه
    10 سیستم رو نمی دونم شما از کجا می گین چون اصلا تو سیستم های شبکه برای دیتابیس تعداد سیستم مطرح نیست بلکه تعداد کاربرانی که در زمان خاصی می تونن به یک دیتابیس وصل بشن مطرح میشه
    و این هم درصورتی هست که SQL رو XP نصب شده باشه که خود XP بیشتر از این تعداد کانکشن رو قبول نمیکنه

  19. #19

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    سلام دوستان
    یه مشکلی واسم پیش اومده
    اینه که دیتابیسم یهو detach شده و من هنوز راه attach کردن بانک رو تو sql\express نفهمیدم و پروژم خوابیده
    بلاخره باید کد نویسی کنم یا یه روش دیگه هم داره ؟

    دوستان معلومه تجربشون خیلی در این مورد کامله اگه میشه روش attach رو یکی کامل بگه

    ممنون میشم

  20. #20

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    سلام دوباره

    خب بلاخره تونستم از طریق کد بانکمو اتچ کنم ولی هنوز یه مشکلی هست واون اینه که linq دیتابس رو نمیشناسه وارور میده انگار که اصلا دیتابیس وجود نداره و چیزی که من فهمیدم ابنه که دیتابس فقط واسه اون conection کار میکنه و با بستن اون دیتابیس detach میشه

    من راه حلی میخوام به این صورت که اگه تو سیستمی دیتابیس نبود attach بشه و با بستن برنامه detach نشه ودر sql\express باقی بمونه

  21. #21
    کاربر دائمی آواتار علیرضا حسن زاده
    تاریخ عضویت
    تیر 1388
    محل زندگی
    تــــــــــــــــــــــــــبریز
    پست
    897

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    دوست عزیز هی دارم می گم که از AttachDbFilename استفاده نکن ولی خوب دیگه
    از تاپیک زیر کمک بگیر کدش رو نوشتن(جستجو هم بکنی زودتر به جواب میرسی)
    https://barnamenevis.org/showthread.p...ghlight=attach

  22. #22

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    خب بلاخره مشکلم با attach حل شد
    من از طریق sp_attach_db بانکمو attach میکنم

    SqlConnection
    con = newSqlConnection("Data Source=.\\SQLEXPRESS;Initial Catalog=master;Integrated Security=True");

    try
    {
    con.Open();
    //EXEC sp_attach_db @dbname = 'yourdbname',@filename1 = 'C:\...\Data\db.mdf',@filename2 = 'C:\...\Data\db_log.ldf'
    //com = new SqlCommand("EXEC sp_detach_db 'yourdbname', 'true'", con);
    com = newSqlCommand("EXEC sp_attach_db @dbname = 'karyabi',@filename1 = 'C:\\karyabi1.mdf',@filename2 = 'C:\\karyabi1_log.ldf' ", con);
    com.ExecuteNonQuery();
    con.Close();
    }
    catch (Exception) {
    con.Close();
    }

    از master به عنوان دیتابیس اولیه استفاده کردم
    خیلی از دوستان تشکر میکنم که به سولات من جواب دادن و من را رهنمایی کردن

    فکر نکم اجازه داشته باشم که این پروژه رو بزام (البته از طرف کسی که پروژه رو واسش نوشتم) تو سایت ولی در اولین فرصت یه document میسازم و در اختیار دوستان میزارم شاید ساده باشه ولی امیدوارم به درد کسی بخوره تو سطح خودم که جالب بود
    آخرین ویرایش به وسیله aliasghar2 : یک شنبه 15 اسفند 1389 در 12:46 عصر

  23. #23

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    سلام
    یه مشکلی واسم پیش اومده درو مورد sql\express و اونم اینکه دیتابسم readonly شده و تو برنامه وقتی عمل درج یا ویرایش رو انجام میدم ارور میده ارورش هم اینه
    Failed to update database "karyabi" because the database is read-only.
    ولی توی یه سیستم دیگه بر نامه رو اجرا میکنم ارور نمیده
    چه جوری باید این مشکل رو حل کنم

  24. #24
    کاربر تازه وارد
    تاریخ عضویت
    آذر 1388
    محل زندگی
    کوفه
    پست
    75

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    با سلام.
    من هنوز خيلي در امور برنامه نويسي علي الخصوص با ديتا بيس وارد نيستم، اما فكر مي كنم دوستاني كه توصيه مي كنن همراه برنامه بايد ديتابيس رو هم روي سيستم مقصد نصب كرد دارن اشتباه مي كنن. آخه شما كدوم برنامه رو ديديد كه موقع نصب از كاربر بخواد يه برنامه ديتابيس رو هم روي سيستمش نصب كنه تا اجرا بشه؟! (شايد جز موارد استثنايي).
    مورد ديگه اينكه منم همين سئوال و مشكل دوستمون رو دارم با اين تفاوت كه سيستم اتصالم به ديتا بيس ADO.NET هستش. لطفا دوستاني كه اطلاع دارن راهنمايي كنن كه چطوري اتصال برنامم با ديتابيسش رو روي يك سيستم ديگه هم برقرار كنم؟

  25. #25

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    سلام دوستان



    شرمنده دیر به این تاپیک سر زدم آخه یه جورایی مشکلم حل شده (مظورم مشکل readonly شدن دیتابیسم )
    راستش مشکل از این جا بود که من فایل بانکو تو درایو c قرار دادم (این جوری c:\\db.mdf ) و چون از ویندوز 7 استفاده می کنم یه نمه امنیتیش کرده بود البته نمی دونم چرا اینکارو میکنه
    به هر حال فایلمو ریختم تو پوشه data خود sql\express مشکلم حل شد


    من هنوز خيلي در امور برنامه نويسي علي الخصوص با ديتا بيس وارد نيستم، اما فكر مي كنم دوستاني كه توصيه مي كنن همراه برنامه بايد ديتابيس رو هم روي سيستم مقصد نصب كرد دارن اشتباه مي كنن. آخه شما كدوم برنامه رو ديديد كه موقع نصب از كاربر بخواد يه برنامه ديتابيس رو هم روي سيستمش نصب كنه تا اجرا بشه؟! (شايد جز موارد استثنايي).
    در مورد این قضیه باید بگم که منم مثل شما فکر میکردم ولی فهمیدم که وقتی از sql استفاده میکنی باید sql server یا برنامه هایی که این کارو میکنن روسیستم نصب باسه

  26. #26
    کاربر دائمی آواتار علیرضا حسن زاده
    تاریخ عضویت
    تیر 1388
    محل زندگی
    تــــــــــــــــــــــــــبریز
    پست
    897

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    من هنوز خيلي در امور برنامه نويسي علي الخصوص با ديتا بيس وارد نيستم، اما فكر مي كنم دوستاني كه توصيه مي كنن همراه برنامه بايد ديتابيس رو هم روي سيستم مقصد نصب كرد دارن اشتباه مي كنن. آخه شما كدوم برنامه رو ديديد كه موقع نصب از كاربر بخواد يه برنامه ديتابيس رو هم روي سيستمش نصب كنه تا اجرا بشه؟! (شايد جز موارد استثنايي).
    شما چند تا برنامه نام ببر که از دیتابیس استفاده می کنه و دیتابیس رو تو سیستم مقصد نصب نمیکنه؟
    مورد ديگه اينكه منم همين سئوال و مشكل دوستمون رو دارم با اين تفاوت كه سيستم اتصالم به ديتا بيس ADO.NET هستش. لطفا دوستاني كه اطلاع دارن راهنمايي كنن كه چطوري اتصال برنامم با ديتابيسش رو روي يك سيستم ديگه هم برقرار كنم؟
    Linq To SQL هم تاجایی که یادمه از Ado.Net استفاده میکنه فقط روش کار فرق داره
    بیشتر مطالعه کنید به این جاهایی می رسید

  27. #27
    کاربر تازه وارد
    تاریخ عضویت
    آذر 1388
    محل زندگی
    کوفه
    پست
    75

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    [QUOTE=علیرضا حسن زاده;1225408]شما چند تا برنامه نام ببر که از دیتابیس استفاده می کنه و دیتابیس رو تو سیستم مقصد نصب نمیکنه؟

    دوست عزيز، من هنوز مطمئن نيستم كه ما دقيقا داريم روي يك مساله بحث مي كنيم يا خير؟! شما منظورت از ديتابيس چيه؟ اگر فايل خروجي برنامه ديتابيسه (مثل فايل mdf) كه منم قبول دارم و اختلافي بين ما نيست. اما اگر خود برنامه ايجاد و كار با ديتابيسه (مثل اس كيو ال سرور ) كه مخالفم...

  28. #28
    کاربر دائمی آواتار علیرضا حسن زاده
    تاریخ عضویت
    تیر 1388
    محل زندگی
    تــــــــــــــــــــــــــبریز
    پست
    897

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    اما اگر خود برنامه ايجاد و كار با ديتابيسه (مثل اس كيو ال سرور ) كه مخالفم...
    منظورتون رو درست متوجه نمی شم چیه؟ مثلا SQL Server دیتابیس رو روی سیستم مقصد نصب نمیکنه؟

  29. #29
    کاربر تازه وارد
    تاریخ عضویت
    آذر 1388
    محل زندگی
    کوفه
    پست
    75

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    نقل قول نوشته شده توسط علیرضا حسن زاده مشاهده تاپیک
    منظورتون رو درست متوجه نمی شم چیه؟ مثلا SQL Server دیتابیس رو روی سیستم مقصد نصب نمیکنه؟
    ببينيد من ميگم مثلا در مورد Sql server، شايد هيچوقت لازم نيست خود موتور اين بانك اطلاعاتي روي سيستم مقصد نصب بشه، اما ديتابيسهاي ايجاد شده با اون (فايلهاي mdf) چرا...

  30. #30
    کاربر دائمی آواتار علیرضا حسن زاده
    تاریخ عضویت
    تیر 1388
    محل زندگی
    تــــــــــــــــــــــــــبریز
    پست
    897

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    ببينيد من ميگم مثلا در مورد Sql server، شايد هيچوقت لازم نيست خود موتور اين بانك اطلاعاتي روي سيستم مقصد نصب بشه، اما ديتابيسهاي ايجاد شده با اون (فايلهاي mdf) چرا...
    من اینارو از پست قبلی شما متوجه شدم ولی گفتم شاید اشتباه می کنم و نظر شما این نباشه
    حالا خوبه اون کلمه شاید رو گفتین و با قاطعیت این حرفو نزدین
    موتور بانک اطلاعاتی برای استفاده از فایل های MDF یا همون دیتابیس های SQL Server لازمه و باید تو سیستم مقصد نصب بشه(احتمالا شما یا تحصیلات دانشگاهی ندارید یا حداقل هنوز درس سیستم و ساختار فایلها ، پایگاه داده رو پاس نکردین) شما می تونی این رو برای خودتون این طور در نظر بگیرید که آیا یک فایل Doc بودن برنامه ورد یا هر برنامه ای که قابلیت باز کردن او رو داره(یعنی از ساختار این نوع فایل اطلاع داره) می تونید به اطلاعات داخل اون دسترسی داشته باشید
    در مورد پایگاه داده هم اگه خوب توجه کنید شما همیشه دستورات SQL رو از طریق نرم افزار خودتون و رابطهایی مثل ADO و... اجرا می کنید ولی اینکه این دستور SQL شما به کجا میره و چطوری می فهمه که باید با کدوم جدول کار کنه کار نرم افزار شما نیست
    دستور SQLی که تو برنامه قرار داده میشه به موتور پایگاه داده ارسال میشه که اونجام هم بخشهای مختلفی داره (مثلا کنترل Syntax دستور و ...) بعد که دستور اجرا شد نتیجه به برنامه شما برگشت داده میشه پس در نتیجه تمام برنامه هایی که با دیتابیس هایی مثل SQL Server، MySql و... در ارتباط هستن الزاما به موتور همون دیتابیس هم وابسته هستن
    ولی خوب مواردی هم مثل SqlLite وجود داره که می تونید بدون نصب موتور پایگاه داده از اطلاعات دیتابیس اون استفاده کنید اون هم به این صورت که موتور پایگاه داده رو به عنوان بخشی از برنامه و در داخل برنامه قرار میدین
    امید وارم که موضوع روشن شده باشه

  31. #31

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    سلام
    در مورد اس کیو ال اکسپرس نمیدونم ولی در مورد اس کیو ال شما حتما باید سرویسهای اس کیو ال رو نصب
    کنید که حجم کمی داره و زود نصب میشه .(MSSQLSERVER)
    و اگر تو برنامه نویسیتون برای نام سرور (local)بنویسید اینجوری توهمه سیستما کار میکنه

  32. #32
    کاربر تازه وارد
    تاریخ عضویت
    آذر 1388
    محل زندگی
    کوفه
    پست
    75

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    يعني شما ميگيد هر برنامه اي كه از ديتابيس استفاده مي كنه حتما بايد موتور اون هم روي سيستم نصب باشه؟ شما ممكنه اينو پاي بيسوادي بذاريد، اما من پاي كنجكاوي و علاقه به دونستن دليل هر حرفي مي ذارم، البته ادعاي سواد هم نمي كنم و همون اولشم گفتم كه تازه كارم، با اينكه ناآشنا هم نيستم. البته تمام اين حرفا واسه اينه كه به حقيقت موضوع برسم و هيچ اشكالي هم نداره كه خلاف گفته هاي من ثابت بشه...
    مثال مي زنم براتون مثلا برنامه اي مثل شطرنج يا اصلا همين ورد كه مثال زديد مي دونيد از چه ديتابيسي استفاده مي كنه؟ شما تابحال ديديد برنامه ورد روي يك سيستم اجرا نشه؟
    از همه اساتيد تقاضا دارم نقطه نظراتشون رو مطرح كنن تا به نتيجه برسيم...

  33. #33

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    سلام دوستان

    اگه اساتید لطف کنن و نظرات خودشون در مورد بهترین روش بدهند یا آموزش های مربوط به این بحث رو به صورت کامل و روان توضیح بدهند

    میتونه مطلب مناسبی برای افراد مبتدی مثل من و دیگر دوستان باشه واین بحث رو به نتیجه ی مطلوبی برسونه

    با تشکر از دوستان

  34. #34
    کاربر دائمی آواتار علیرضا حسن زاده
    تاریخ عضویت
    تیر 1388
    محل زندگی
    تــــــــــــــــــــــــــبریز
    پست
    897

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    مثال مي زنم براتون مثلا برنامه اي مثل شطرنج يا اصلا همين ورد كه مثال زديد مي دونيد از چه ديتابيسي استفاده مي كنه؟ شما تابحال ديديد برنامه ورد روي يك سيستم اجرا نشه؟
    از همه اساتيد تقاضا دارم نقطه نظراتشون رو مطرح كنن تا به نتيجه برسيم...
    بازی شطرنج اگر بخواد به صورت تعاملی با شما بازی کنی 100% بدونید که دیتابیس داره حالا نوع دیتابیس چی هست(شاید باید از برنامه نویسش پرسید)، دیتابیس در همچین برنامه هایی ممکنه یه سیستم مدیریت رکورد باشه که اغلب به صورت Flat-File پیاده سازی شده و برای این شکل معمولا موتور خاصی وجود نداره و چیزی که به عنوان موتور (همون کدی که می خواد اطلاعات رو از فایل واکشی کنه یا در اون بنویسه) یک سری متد های ساده هستن(در ساده ترین حالت)
    Word رو که مثال زدم به برای دیتابیس نبود برای رسودن این هدف بود که هر فایلی که با یک برنامه خاص ایجاد میشه نیاز به همون برنامه هم داره که بشه از اطلاعات اون فایل استفاده کرد و این مورد برای تمام فایل ها صادقه چه دیتابیس باشه چه عکس یا فیلم یا ... (مثلا شما یه برنامه بنویس که بدون وجود Word فایل ورد رو نمایش بده برای اینکا باید بشنی خودت Word رو تو برنامه بنویسی یعنی یه برنامه ورد بنویسی تا بدون وجود برنامه ورد بتونی از فایلهاش استفاده کنی)
    ضمنا بنده شما رو به بیسوادی متهم نکردم اگر تندروی کردم به بزرگی خودتون ببخشید

    یک مثال دیگه براتون میزنم شاید مسله روشن بشه:
    فرض کنید شما یه برنامه تو زبان C یا #C و هز زبانی ایجاد کردینچند تا متد هم در اون قرار دادین که اطلاعات یک کلاس یا Struct رو به صورت رکورد در فایل ایجاد،ویرایش و حذف کنه تا اینجا برنامه شما میتونه تو فایل بنویسه، بخونه یا از اون رکورد حذف کنه حالا شما می خوای این برنامتو به یک دیگه هم بدی که از امکانات برنامه شما که با فایل مختص خودش کار میکنه تو برنامه خودش استفاده کنه اینجا دیگه نمیای یه فایل که با برنامه درست شده رو به طرف بدی برنامتو به صورت یه DLL یا ActiveX یا سرویس و یا ... به طرفت میدی و میگی با فراخوانی فلان تابع و دادن مقادیر می تونی اطلاعات رو درفایل ذخیره کنی یا بخونی حالا چیزی که مشخصه اگه برنامه شما تو سیستم طرف نصب نباشه امکان دسترسی به فایل ایجاد شده توسط برنامه شما یا هر برنامه دیگه ای وجود نداره

    یه راه ساده هم برای اینکه جواب برسی اینه که برنامه ای که ساختی رو همراه با فایل MDF تو یک سیستم دیگه که SQLServer(حالا از هر ورژنی اکسپرس یا سرور یا ...)نداره اجرا کنی میبینی که دسترسی به اطلاعات ذخیره شده رو دیگه نداره و با پیام خطا موجه میشی

  35. #35
    کاربر تازه وارد
    تاریخ عضویت
    آذر 1388
    محل زندگی
    کوفه
    پست
    75

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    ممنون آقاي حسن زاده از اطلاعاتي كه داديد.
    در مورد مطالبي كه اشاره كرديد من چون مطمئن نيستم نمي تونم نظر قاطع بدم، اما بنظر شما عجيب نيست كه تابحال براي من كه پيش نيومده هيچ برنامه اي رو بخوام نصب كنم و همچين اروري - بخاطر عدم نصب برنامه ديتابيسش - بده. ضمنا به برنامه ورد هم به اين خاطر اشاره كردم كه قاعدتا بايد از يك ديتابيس درون خودش استفاده كنه تا مواردي مثل كنترل املا و گرامر رو انجام بده. شما مي دونيد از چه ديتابيسي استفاده مي كنه؟
    حالا من ميخوام از يك زاويه ديگه به موضوع نگاه كنيم: بنظر شما - و ديگر دوستان - خود دات نت فريم ورك نمي تونه اين نقشو بعهده داشته باشه؟ يعني درونش موتور ديتابيس رو شبيه سازي كنه و بتونه فايل mdf ما رو اجرا كنه؟ و ديگه نيازي به اس كيو ال نباشه؟

  36. #36
    کاربر دائمی آواتار علیرضا حسن زاده
    تاریخ عضویت
    تیر 1388
    محل زندگی
    تــــــــــــــــــــــــــبریز
    پست
    897

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    در مورد مطالبي كه اشاره كرديد من چون مطمئن نيستم نمي تونم نظر قاطع بدم، اما بنظر شما عجيب نيست كه تابحال براي من كه پيش نيومده هيچ برنامه اي رو بخوام نصب كنم و همچين اروري - بخاطر عدم نصب برنامه ديتابيسش - بده.
    خوب طبیعی هست که خطا نده چون دیتابیسشو یا تو خودش داره یا همراه برنامه نصبش نصب می کنه مثلا فایرفاکس از یه دیتابیس استفاده میکنه که به صورت Embeded هست
    ضمنا به برنامه ورد هم به اين خاطر اشاره كردم كه قاعدتا بايد از يك ديتابيس درون خودش استفاده كنه تا مواردي مثل كنترل املا و گرامر رو انجام بده. شما مي دونيد از چه ديتابيسي استفاده مي كنه؟
    100% از یک دیتابیس استفاده میکنه از این بابیت مطمئن باشین (البته ممکنه XML یا هر ساختار دیگه داشته باشه) ولی نوعش رو نمیدونم
    خود دات نت فريم ورك نمي تونه اين نقشو بعهده داشته باشه؟ يعني درونش موتور ديتابيس رو شبيه سازي كنه و بتونه فايل mdf ما رو اجرا كنه؟ و ديگه نيازي به اس كيو ال نباشه؟
    خود Net. همچین امکانی نداره (تا جایی که من می دونم) مگر اینکه بخواین از XML به عنوان دیتابیس برنامکه استفاده کنید که محدودیت های زیادی هم بسته به نوع برنامه می تونه داشته باشه یا از دیتابیس های Embeded مثل SqlLite یا FireBird و ... استفاده کنید که در این صورت نیازی به نصب اونها نیست البته SQLCompact هم تو رده این نوع دیتابیس ها هست ولی نیاز به نصب داره

  37. #37
    کاربر تازه وارد
    تاریخ عضویت
    آذر 1388
    محل زندگی
    کوفه
    پست
    75

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    نقل قول نوشته شده توسط علیرضا حسن زاده مشاهده تاپیک
    خوب طبیعی هست که خطا نده چون دیتابیسشو یا تو خودش داره یا همراه برنامه نصبش نصب می کنه مثلا فایرفاکس از یه دیتابیس استفاده میکنه که به صورت Embeded هست
    خب تا حدودي منظور منم همين بود! يعني فايل يا سيستم ديتابيسي كه همراه با برنامه نصب ميشه و نه بطور جداگانه كه مثل اينكه شما 2 تا برنامه جداگانه رو نصب كنيد: يكي خود برنامه و ديگري يك برنامه موتور ديتابيس. همونطور كه شما گفتيد فايل يا موتور ديتابيس همراه اين برنامه ها وجود داره و نصب ميشه، بدون اينكه كاربر متوجه بشه...

    نقل قول نوشته شده توسط علیرضا حسن زاده مشاهده تاپیک
    خود Net. همچین امکانی نداره (تا جایی که من می دونم) مگر اینکه بخواین از XML به عنوان دیتابیس برنامکه استفاده کنید که محدودیت های زیادی هم بسته به نوع برنامه می تونه داشته باشه یا از دیتابیس های Embeded مثل SqlLite یا FireBird و ... استفاده کنید که در این صورت نیازی به نصب اونها نیست البته SQLCompact هم تو رده این نوع دیتابیس ها هست ولی نیاز به نصب داره
    اگر در مورد اين ديتابيس ها اطلاعات بيشتري داريد ممنون ميشم مطرح كنيد...

  38. #38
    کاربر دائمی آواتار علیرضا حسن زاده
    تاریخ عضویت
    تیر 1388
    محل زندگی
    تــــــــــــــــــــــــــبریز
    پست
    897

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    اگر در مورد اين ديتابيس ها اطلاعات بيشتري داريد ممنون ميشم مطرح كنيد...
    این دیتا بیس ها برای کار های عادی تفاوت خاصی با دیگر دیتابیس ها ندارن SqlLite تو زبان C نوشته شده ولی برای Net. هم Provider داره می تونید استفاده کنید
    برای اطلاعات بیشتر در مورد هرکدوم می تونید به سایت های اختصاصی هر کدام مراجعه کنید که هم سورس برنامه رو داره هم مستندات و امکاناتش رو توضیح داده

  39. #39

    نقل قول: چگونه می توان یک برنامه که با بانک sql درارتباط هست را در یک سیستم بدون sql server نصب کرد؟

    سلام دوستان
    من یه برنامه نوشتم و از SQL Server به عنوان دیتابیسم استفاده می کنم.
    اما اینطور که می گید مجبورم خود SQL Sever 2008 رو ، روی سیستم کاربر نصب کنم تابرنامه اجرا بشه، درسته؟
    راه دیگه ای نیست؟
    یا یه راه ساده تر که مجبور نشم اس کیو ال سرور رو نصب کنم؟
    ممنون میشم دوستان کمکم کنند. خیلی فوریه.

برچسب های این تاپیک

قوانین ایجاد تاپیک در تالار

  • شما نمی توانید تاپیک جدید ایجاد کنید
  • شما نمی توانید به تاپیک ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید ضمیمه ارسال کنید
  • شما نمی توانید پاسخ هایتان را ویرایش کنید
  •