نمایش نتایج 1 تا 20 از 20

نام تاپیک: آیا دات نت تهدیدی برای نرم افزارهای آزاد/بازمتن در آینده ای نزدیک است؟

  1. #1

    آیا دات نت تهدیدی برای نرم افزارهای آزاد/بازمتن در آینده ای نزدیک است؟

    توضیح: این تاپیک و بحث رو در فروم technotux.org ایجاد کردم و الان از اونجا کپیش میکنم چون بنظرم خوبه اینجا هم باشه و هرکس خواست بخونه و در این بحث شرکت کنه.
    تکنوتاکس یک فروم دربارهء GNU/Linux هست و فعالان لینوکس کار و بعضی طرفداران نرم افزار آزاد و بازمتن درش آمد و رفت دارن. خوبه بدونید که بنده هم یک طرفدار جدی نرم افزارهای آزاد و بازمتن هستم (گنو/لینوکس هم معروف ترین و کاملترین سیستم عامل آزاد/بازمتن هست).

    ضمنا از حجم نوشته هام شکایت نکنید. میخواید بخونید و نمیخواید نخونید (همینه که هست ) و اگر هم بنظرتون مشکل قانونی داره به مدیریت گزارش کنید

    =======================================

    « پست بنده »

    سلام بر دوستان قدیمی و GNU دوستان، Linux دوستان و طرفداری آزادی و عمو ریچارد!

    دوستان راستش یه مدتی هست دارم دات نت یاد میگیرم (بخاطر شغل و درآمد آینده و کاربردی که برای برنامه نویسی ویندوز داره). دارم رفرنسش رسمی کلاسهای دات نت رو کامل میخونم (درواقع تاحالا بیش از دو سومش رو خوندم). بیشتر وقتم هم در فروم barnamenevis.org هستم. دات نت شاید آخرین چیز در برنامهء بلندبالا و چندسالهء بنده برای یادگیری باشه. قبلا بقدر کافی دنبال زبانها و فریمورک های آزاد رفتم و مال میکروسافت و انحصاری ها رو گذاشتم آخرای لیست.

    واقعا باید صادقانه بگم این دات نت از اون شاهکارهای فنی میکروسافت هست و من واقعا شوکه شدم از طراحی عالی و کامل و قدرتش در RAD. و همش توی این فکرم که سرنوشت دنیای بازمتن و زبانها و فریمورک هاش درمقابل یه حریف خفنی مثل دات نت چه خواهد شد؛
    آیا دات نت تاثیر منفی روی برنامه نویسی ها و پلتفرمهای آزاد/بازمتن میذاره؟ آیا به صورتهایی مثل پروژهء مونو جای خودش رو اساسا در پلتفرمهایی مثل گنو/لینوکس باز میکنه؟ و در اینصورت آیا برای نرم افزار آزاد مفید واقع میشه یا حداقل از خسارتش جلوگیری میکنه؟
    میدونیم که در رابطه با مسائل قانونی آزاد بودن پیاده سازی های دات نت و نیت و سیاست های میکروسافت ابهامات و خطرهایی وجود داره که حداقل ریچارد استالمن قبلا این خطرات رو بیان کرده و یک دید منفی نسبت به این مسئله و هشدار داده درمورد وابستگی برنامه نویسان نرم افزار آزاد و بازمتن به دات نت و تولید برنامه ها تحت این فریمورک (مقالش رو قبلا ترجمه و درج کرده بودم). البته خیلی ها میگن این دیدگاه افراطی و غیرواقعی هست، ولی بعضی چیزهایی که استالمن گفته واقعا چندان غیرواقعی و افراطی بنظر نمیرسن و از طرف دیگه نقش ایشون در جهت گیری جامعهء نرم افزارهای آزاد و بازمتن رو نمیشه نادیده گرفت.

    درهرصورت بنظرم احتمال زیادی داره که دات نت باعث قدرت و گسترش بیش از پیش ویندوز بشه چون اساسا خوراک ویندوز هست و پشتیبانی رسمی میکروسافت رو داره در اونجا و نسخهء کامل و استانداردش نسخهء ویندوزی بحساب میاد که تاجاییکه میدونم تاحالا از نظر سرعت اجرا هم برتری قابل توجهی داشته به پیاده سازیهای دیگر.
    خلاصه دات نت اگر بخواد دشمن باشه دشمن بسیار خطرناکی هست که بنظر میرسه دنیای بازمتن و گنو/لینوکس هنوز دربرابرش حریف قابلی رو نکرده و باید جدا به فکر باشه. نمیدونم شاید هم جاوا بتونه این نقش رو ایفا بکنه. ولی دات نت جدیدتر هست و بنظر منکه خیلی راحتتر و مدرن تر باید باشه و طوری که فهمیدم، یادگیری و استفاده از اون درکل نسبت به جاوا خیلی راحتتره (ولی چون جاوا بلد نیستم نمیتونم قضاوت و مقایسهء دقیق و مطمئنی بکنم).

    من PHP هم بلدم و کار کردم قبلا ولی الان میبینم باوجود دات نت برنامه نویسهای PHP قدرت رقابت در قیمت و سرعت و راحتی و کیفیت برنامه نویسی وب رو دارن به سرعت از دست میدن. البته این نظر منه تاجایی که تجربه دارم.
    بهرحال PHP از نظر فنی درمقابل دات نت مثل یه جوجه هست!! زبانی که هنوز ساپورت واقعی یونیکد نداره و از مالتی ترد هم پشتیبانی نمیکنه و بیشترش تابعی هست و نصفش بصورت تصنعی شی گرا... ولی با این وجود زبان مفید و پرکاربردی هست که باهاش خیلی کارها رو میشه انجام داد و روی سرورهای دوست داشتنی و ارزان گنو/لینوکس معمولا انتخاب دیگری نیست، اما واقعا درمقابل دات نت نمیتونه عرض اندام بکنه و ممکنه همین امر باعث رشد چشمگیر سرورهای ویندوزی هم بشه.
    دات نت خیلی اصولی و علمی و قوی و کامل هست و کارهای زیادی رو مثل آب خوردن کرده که در PHP حداقل بدون استفاده از کتابخانه و کدها و فریمورک های خارجی باید براش کلی سواد داشت و کلی کد نوشت!! و من شخصا مواردی رو که مثلا یک فریمورک این کارها رو واقعا به راحتی دات نت بکنه و بقدر کافی کامل باشه و با بقیهء برنامه هم یکپارچه بشه ندیدم تاحالا. و از طرفی انتخاب و یادگیری یک و احتمالا چند فریمورک جدای از پکیج اصلی و رسمی، خودش قابل مقایسه با ساختار منسجم و کامل و رسمی دات نت نیست احتمالا. از طرف دیگه امنیت دات نت هم فکر میکنم و تاجایی که دیدم بیشتر از PHP باشه. خیلی از برنامه نویسهای PHP هم که اکثرا به طرز وحشتناکی کم سواد هستن و این مطلب همه جا گفته میشه!! شاید این مسئله بخاطر راحتی یادگیری اولیه و مختصر بودن PHP و این باشه که توش میشه بصورت غیراصولی و بدون بلد بودن کلیات یک فریمورک اصولی هم برنامه نوشت.
    دات نت خیلی کامپوننت های پرکاربرد برنامه نویسی رو بصورت استاندارد در خودش داره (بطور مثال سیستم لاگین) و خیلی مسائل امنیتی و کارهای ساختاری و اصول کد و امکانات یوزرفرند و هوشمندی صفحات وب رو خودش بصورت خودکار و ضمنا همراه با ترکیب کدنویسی هوشمند و روش ویژوال در ابزار و محیط قدرتمندی مثل ویژوال استودیو انجام میده.

    تازه این فقط برنامه نویسی وب بود! احتمالا کم و بیش میدونید که دات نت در زمینهء دسکتاپ و فناوریهای جدید یا مجتمع سازی فناوریهای جالب و کارای متعدد هم خیلی حرفها برای گفتن داره (LINQ - WPF - WCF - ADO.NET و غیره). خلاصه بدجوری قوی هست و پشتیبانی کامل میکروسافت و ویندوز هم پشتشه. ممکنه عملا نسل خیلی از برنامه نویسی ها و برنامه نویسان دیگه رو منقرض کنه (البته بطور نسبی و در حیطه های کاربرد خودش). باز یه زمانی مثلا سی++ زبان مشترک بود حداقل بین برنامه نویسان. اما بنظر میرسه دیگه باوجود دات نت یه خبرهء سی++ مثلا در لینوکس دیگه نمیتونه از مهارت و دانش خودش برای برنامه نویسی ویندوز هم براحتی همه جا استفاده بکنه. یعنی این پتانسیل و مشترکات کمتر از گذشته میشه که باعث ضعف تجاری برنامه نویسان آزاد و بازمتن میشه؛ حداقل بصورت نسبی و در بعضی کاربردها. اما بنظرم این کاربردها بقدر کافی عمومی و گسترده و مهم هستن.

    دات نت خیلی مسائل رو که ممکنه در آینده واقعا سرنوشت ساز باشن هدف گرفته. اصلا همین اسم .NET بطور مثال از یکپارچه سازی وب و شبکه و اینترنت و دسکتاپ میاد و چیزهای دیگری مثل پردازش توزیع شده و Cloud computing که دات نت واقعا برای اینطور چیزها تمهیدها و ساختارهای کاملی تدارک دیده.

  2. #2

    نقل قول: آیا دات نت تهدیدی برای نرم افزارهای آزاد/بازمتن در آینده ای نزدیک است؟

    « پست شخص دیگر »

    سلام
    واقعیت اینه که از دیر باز واسه برنامه نویس ها این آرزو بود که برای تولید نرم افزار فقط یه بار کد بنویسند و اون رو روی همه سیستم های موجود در دنیا بتونند اجرا کنند !
    از زمان پیداش کامپیوتر ها ی جورباجور تا الان روش های مختلفی روی کار اومدند ، مدتی هم خیلی خوب کار کردند اما بعد از مدتی هم بکلی منسوخ شدند ! (تکنولوژی همینه دیگه ...)
    از حوصله ی این تاپیک خارجه که من تاریخچه این روش ها رو بگم یا به نقد اون ها بپردازم ، ولی چیزی که در این وجیزه می گنجه اینه که یکی از همون روش ها که در زمان ما با پیدایش جاوا به وجود اومد و به دنیای برنامه نویس ها معرفی شد ، استفاده از یک واسطه بین کدهای کامپایل شده ی برنامه و سیستمی که قراره اون رو روی خودش اجرا کنه می باشه .
    یعنی به جای اینکه کدهای ما توسط کامپایلر به زبان ماشین کامپیوتری که قراره برنامه ی ما روش اجرا بشه ترجمه بشند ، بیان به یه چیزه دیگه ای ترجمه بشن که اون چیزه رو فقط یه برنامه می تونه بفهمه چیه ! به این برنامه میگن ماشین مجازی . کارشم اینه که اون چیز ها رو که فقط خودش می دونست چیه رو بیاد به زبان ماشینی که خودش روش نصبه تبدیل کنه !
    با این روش Cross platform شدن نرم افزار ها که آرزوی برنامه نویس ها بود به معنای واقعیش به وجود می یاد ؛ فقط کافیه برای انواع مختلف کامپیوترها اون ماشین مجازی نوشته بشه ، که اینم کار سختی نیست و شدنیه .
    اما این روش معایبی هم داره ! از جمله اینکه با قرار گرفتن این واسطه سر راه برنامه ها ، مشکلاتی از قبیل استفاده از منابع بیشتر سیستم ها ، کند بودن اجرای برنامه ها و ... به وجود میاد ، که البته با رشد روز افزون سخت افزار می توان از آن ها چشم پوشی کرد ! البته معایب دیگه ای هم هست که در این وجیزه نمی گنجد!!

    حالا با این توضیحات می تونیم بپردازیم به بحث اصلی .
    زمانی که جاوا به دنیا معرفی شد ، ماکروسافت برای اینکه از قافله عقب نمونه اومد دات نت رو خلق کرد ، البته با همون سیاست های سلطه جویانه و منفعت طلبانه و انحصار طلبانش !
    چه طور مگه ؟
    پر واضحه !
    جاوا فریم ورک مستقل از سکو ست ، به همون دلایلی که به اختصار در چند سطر بالا اشاره کردم ؛ ایده و نوع کارکرد دات نت هم از جاوا گرفته شده ! اما آیا واقعا مستقل از سکوست !؟!؟
    یعنی می توان برنامه ای رو با این فریم ورک در ویندوز نوشت و اون رو در توزیعی از لینوکس یا ... به را حتی و با همان کیفیت اجرا کرد ؟
    پاسخ به دلیل سیاست های ماکروسافت کاملا منفی است ! (من از وجود پروژه ی Mono با خبرم ! اون بحثش جداست ! این توضیح رو دادم که شبه ای پیش نیاد)
    چه کسی یا کسانی قادرند از عهده ی خرید لایسنس دات نت ماکروسافت بربیاند ؟!
    جالبه بدونید تا همین چند وقت پیش فقط دوتا سیستم بود که برنامه های دات نت روش بدون نقص اجرا می شد ! یکیش ویندوز موبایل بود و دیگری ایکس باکس که البته هر دو هم ماله ماکروسافتند !

    حالا برای کامل شدن بحث بهتره بپردازم به تعریف دات نت و توضیحی که چند سال پیش ماکروسافت از دات نت روی سایت خودش قرار داده بود رو عینا نقل کنم :

    •The .NET Framework is an integral Windows component that supports building and running the next generation of applications and XML Web services. The .NET Framework is designed to fulfill the following objectives:

    To provide a consistent object-oriented programming environment whether object code is stored and executed locally, executed locally but Internet-distributed, or executed remotely.
    To provide a code-execution environment that minimizes software deployment and versioning conflicts.
    To provide a code-execution environment that promotes safe execution of code, including code created by an unknown or semi-trusted third party.
    To provide a code-execution environment that eliminates the performance problems of scripted or interpreted environments.
    To make the developer experience consistent across widely varying types of applications, such as Windows-based applications and Web-based applications.
    To build all communication on industry standards to ensure that code based on the .NET Framework can integrate with any other code


    مایکروسافت ، دات نت رو به عنوان یک عنصر مبتنی بر ویندوز و ویندوز محور معرفی میکنه و این یعنی صراحتاً مایکروسافت وجود دات نت رو جایی به غیر از ویندوز به رسمیت نمیشناسه !!
    به همین دلیله که پروژه ای مانند Mono به وجود اومد ، برای اینکه جلوی این سیاست ها به ایسته ، یا به نوعی اونها رو دور بزنه !
    در واقع دات نت یک بستر و پایه است برای تولید نرم افزارهای کاربردی سطح بالا ، برنامه های مبتنی بر شبکه و اینترنت و سرویسهایی که به موارد مذکور مربوط هستند ، بر روی سکوی ویندوز ! و اصلاً خبری از Cross platform بودن مطرح نیست ! (ما که ندیدیم ...)



    واقعا باید صادقانه بگم این دات نت از اون شاهکارهای فنی میکروسافت هست و من واقعا شوکه شدم از طراحی عالی و کامل و قدرتش در RAD .ب
    دات نت صرفاً یه ابزار خوبه ، در کنار سایر ابزارهای خوب و جلوتر از ابزارهای بد ، که خیلی شون ، سری قبلی محصولات مایکروسافت هستند !

    آیا دات نت تاثیر منفی روی برنامه نویسی ها و پلتفرمهای آزاد/بازمتن میذاره ؟
    در حال حاضر جواب من منفیه ، مگر سیاست های ماکروسافت به یک باره عوض بشه !
    فراموش نکنید حدود 10 سال از ارائه اولین نسخه دات نت می گزره ! چه تاثیر به سزایی تونسته تو مثلاً گنو لینوکس بزاره ؟!
    ولی در ویندوز قضیش فرق می کنه . بلاشک نقش مؤثری در توسعه ی نرم افزار های ویندوز خواهد داشت چون هم ابزار خوبی است ، هم محصول بزرگترین غول نرم افزاری دنیاست ، هم با ویندوز ارتباط خوبی داره ، هم سهل الاستفاده است

    و همش توی این فکرم که سرنوشت دنیای بازمتن و زبانها و فریمورک هاش درمقابل یه حریف خفنی مثل دات نت چه خواهد شد
    اونها راه خودشون رو میرند و ماکروسافت هم با دات نتش ویندوز رو تاکید می کنم فقط ویندوز رو می ترکونه ! هر چی باشه دات نت یه ابزار RAD فوق العاده ست ! البته فقط تو ویندوز !

    خلاصه دات نت اگر بخواد دشمن باشه دشمن بسیار خطرناکی هست که بنظر میرسه دنیای بازمتن و گنو/لینوکس هنوز دربرابرش حریف قابلی رو نکرده و باید جدا به فکر باشه. نمیدونم شاید هم جاوا بتونه این نقش رو ایفا بکنه. ولی دات نت جدیدتر هست و بنظر منکه خیلی راحتتر و مدرن تر باید باشه و طوری که فهمیدم، یادگیری و استفاده از اون درکل نسبت به جاوا خیلی راحتتره (ولی چون جاوا بلد نیستم نمیتونم قضاوت و مقایسهء دقیق و مطمئنی بکنم).
    دات نت دقیقا تشکیل شده از مجموعهء وسیعی از Wrapper که API های ویندوز رو محصور میکنه ، در واقع دات نت چیزی بیشتر از یک کتابخانه ی خوب نیست ! همین .
    اگه کسی قانع نشد یه نگاه ، حتی اجمالی به MSDN ماکروسافت اون رو قانع می کنه !
    با این اوصاف به زعم من با وجود فریم ورک های قدرتمندی مانند Qt که به مراتب در بعضی مسائل از دات نت هم جلو ترند ! جای نگرانی نیست ، عرض کردم که دات نت فقط در ویندوز محلی از اعراب داره ، که البته در اونجا هم رقبای سرسختی همچون RAD Studio براش مهیا هستند . که به شخصه به دلیل ارادت خاصی که از قدیم به مالک نسخه های اولیه این فریم ورک (بورلند) داشتم و بعضی مسائل فنی (سرعت کامپایل ، اجرا ، تولید فایل exe مستقل و ...) ترجیح میدهم که از این محیط RAD در ویندوز استفاده کنم !


    خلاصه بدجوری قوی هست و پشتیبانی کامل میکروسافت و ویندوز هم پشتشه.
    بدون شک دات نت موفقیت قابل توجهی در ویندوز کسب کرده و هر کسی هم محبوبیت دات نت رو انکار کنه نابینایی خودش رو به اثبات رسونده

    ممکنه عملا نسل خیلی از برنامه نویسی ها و برنامه نویسان دیگه رو منقرض کنه (البته بطور نسبی و در حیطه های کاربرد خودش). باز یه زمانی مثلا سی++ زبان مشترک بود حداقل بین برنامه نویسان.
    خیر ، اصلاً این گونه که شما فکر می کنید نیست ! دات نت نقص های زیادی هم داره که مجال برسی آنها نیست ، مثلا همینکه برنامه های نوشته شده اش فقط روی بستر دات نتند که اجرا میشند و در عین حال cross platform هم نیستند ! این دیگه آخر مسخره گی ماکروسافت !
    به این موضوع اشاره کردم که اصلا این مدل برنامه نویسی (استفاده از یک واسط در تولید فایل اجرایی) بدین جهت اختراع شد که بتوان از قابلیت Cross platform بودن بهره برد ! همین !
    یعنی صرف نظر از قدرت سخت افزار ، شما استفاده بیشتر از منابع سیستم و کند بودن سرعت اجرای برنامه و ... را فدای Cross platform بودن می کنید مانند جاوا ، که با رشد روز افزون سخت افزار معقول هم هست . که در دات نت چیزی از Cross platform بودن دیده نمی شود !!
    همچنین نباید رقبای سرسخت دات نت را هم فراموش کرد ! مثل RAD Studio که واقعا هیچی کمتر از دات نداره (بلکه بیشتر هم داره) یا همین Qt خودمون و ...

    اما بنظر میرسه دیگه باوجود دات نت یه خبرهء سی++ مثلا در لینوکس دیگه نمیتونه از مهارت و دانش خودش برای برنامه نویسی ویندوز هم براحتی همه جا استفاده بکنه
    نه ؛ اصلاً
    یه خبره ی C++‎ در لینوکس ، صرف نظر از فریم ورک و به شرط آشنایی با ویندوز بهترین برنامه ها رو می تونه واسه اون بنویسه ، همچنین با در نظر گرفتن فریم ورک هم دستش بازه ، به عنوان مثال من با Qt هم برنامه واسه لینوکس می نویسم و هم ویندوز ! تازه برنامم هم حجم کمتری داره و هم سریعتر نسبت به برنامه مشابه دات نتیش اجرا میشه ! به همین راحتی ...


    دات نت خیلی مسائل رو که ممکنه در آینده واقعا سرنوشت ساز باشن هدف گرفته
    چیکارش داری به زار بگیره !
    دات نت هر کاری بخواد بکنه ، به دلیل سیاست های ماکروسافت باز محدود میشه به ویندوز !!
    مگر سیاست های ماکروسافت عوض بشه ! که نظر منو بخوای می گم در حال حاضر محاله !!!!


    مع الوصف این مطالبی بود که ترجیح دادم در مورده DotNet framework به صورت خلاصه و تا حدودی پراکنده مطرح کنم
    موفق باشی
    Deimos

  3. #3

    نقل قول: آیا دات نت تهدیدی برای نرم افزارهای آزاد/بازمتن در آینده ای نزدیک است؟

    « پست بنده »

    حتی درصورتیکه دات نت Cross platform نباشه بازم میتونه برای نرم افزار آزاد بسیار خطرناک باشه. چون راحتی و سرعت و کیفیت بالایی رو میتونه برای برنامه نویسان ویندوز تامین کنه. نتیجه این میشه که اونها برنامه های بیشتری رو سریعتر و راحتتر و با کیفیت و سازگاری و استانداردهای بالاتری تولید میکنن که باعث میشه محیط و برنامه های ویندوز همیشه یک قدم جلوتر و غنی تر باشن. از طرف دیگه برنامه نویسان لینوکس از نظر قدرت رقابت تجاری بیش از پیش عقب خواهند افتاد. چون مثلا یه شرکتی میخواد نرم افزار سفارشی تحت وب یا دسکتاپ تولید کنه میبینه با انبوه برنامه نویسان دات نت با این سرعت و کیفیت و سازگاری جهانی و دستمزد مناسب، براش صرف بیشتری داره. البته این تنها عامل تعیین کننده نیست، اما بهرحال بعنوان یک جزء مهم از کل تاثیر خودش رو میذاره.

    فراموش نکنید حدود 10 سال از ارائه اولین نسخه دات نت می گزره ! چه تاثیر به سزایی تونسته تو مثلاً گنو لینوکس بزاره ؟!
    من از قبل اطلاعی ندارم ولی فکر میکنم تازه الان دات نت داره به بلوغ و گسترش خودش نزدیک میشه. هنوز ویندوزهای بعدی که دات نت رو بصورت پیشفرض و بعنوان محیط توسعهء اصلی داشته باشن فراگیر نشدن، اما بالاخره در آیندهء نزدیک این اتفاق خواهد افتاد. نسخه های اخیر دات نت واقعا شکل گرفتن و کامل شدن. بعضی ویژگیهای مهم در حتی سینتاکس سی شارپ بود که در نسخه های اخیر اضافه شدن (بطور مثال مقدار پیشفرض برای پارامترهای توابع). سیستمهایی مثل WCF جای Remoting رو گرفتن و WPF جای روشهای قدیمی و کدزنی برای تولید GUI رو.
    همین الانش بنده که PHP هم بلد هستم دارم میبینم چطور PHP داره به سرعت دربرابر دات نت ضعف خودش رو نشون میده. آیا زبان آزاد و لینوکسی دیگری برای رقابت با دات نت در وب وجود داره؟
    بطور مثال در دات نت استفاده از AJAX جزیی از فریمورک هست و براحتی با چنتا تگ انجام میشه. خیلی منسجم و بصورت خودکار و کامل و امن. درحالیکه در PHP یا باید سوادش رو داشته باشی و تازه بتونی کد کامل و امن بنویسی خیلی حرفه ای هستی، یا باید بگردی فریمورکی چیزی پیدا کنی و یاد بگیری و با بقیهء برنامه پیوند بزنی.
    ونها راه خودشون رو میرند و ماکروسافت هم با دات نتش ویندوز رو تاکید می کنم فقط ویندوز رو می ترکونه ! هر چی باشه دات نت یه ابزار RAD فوق العاده ست ! البته فقط تو ویندوز !
    موضوع همینه که ویندوز بیش از پیش عالی و کامل میشه. هم برای کاربران و هم بخصوص برای برنامه نویسان و بیزینس. حتی در سمت سرور که تاحالا لینوکس سهم زیادی داشته.

    دات نت دقیقا تشکیل شده از مجموعهء وسیعی از Wrapper که API های ویندوز رو محصور میکنه ، در واقع دات نت چیزی بیشتر از یک کتابخانه ی خوب نیست ! همین
    دوست عزیز شما اصلا تا چه حد دات نت بلد هستید و عملا دیدید که اینطور میگید؟
    دات نت خیلی فراتر از یک کتابخانهء ساده هست.
    درسته که در زیر کار از توابع ویندوز و Native استفاده میکنه، اما کلش فقط درحد فقط یک Wrapper نیست و کلی امکانات و فناوریهای جالب و مفید و بعضا جدید، و خودکار سازی و تولید انبوه کدهای کامل بصورت خودکار رو داره و مسائل امنیت و محیط اجرای کنترل شده و سازگاری با زبانهای مختلف و پیوند وب و شبکه و Cloud و غیره با دسکتاپ و همهء اینها با یک زبان و محیط و استاندارد و پروتکل و غیره. حتی زبان جدیدی بنام سی شارپ رو داره که سینتاکس پیشرفته و کاملی داره و تکامل بعدی بحساب میاد.
    دات نت یک فریمورک و فناوری کامل و گسترده و سطح بالا هست که کارهایی رو کرده که تاحالا فریمورک و زبان دیگری به این کیفیت و کاملی انجام نداده. شاید فقط جاوا رو بشه باهاش مقایسه کرد که اونم بهرحال شانسی در برابر دات نت نداره به علل مختلف.

    با این اوصاف به زعم من با وجود فریم ورک های قدرتمندی مانند Qt که به مراتب در بعضی مسائل از دات نت هم جلو ترند !
    بنده Qt رو هم قبلا کامل یاد گرفتم. این حرف شما بنظر بنده کاملا اشتباه هست. Qt بقدر دات نت کامل و سطح بالا نیست. Qt با سی++ هست و درسته در سطح سی++ خیلی خوبه اما به راحتی و سرعت و امکانات اجرای امن دات نت نمیرسه. سی شارپ از سی++ خیلی بهتر هست برای اپلیکیشن نویسی عمومی. بطور مثال شما مکانیزم اتصال signal و slot در Qt رو مقایسه کنید با مدل Event سی شارپ. تفاوت آشکاری وجود داره. مدل Event خیلی سطح بالاتر هست و کار کردن باهاش راحتتر و سریعتر و کدش خواناتر هست. و احتمالا مزایای دیگری هم داره. هیچوقت Qt که توش با سی++ کار میکنیم نمیتونه به حد امکانات یک زبان جدید که مخصوص اپلیکیشن نویسی و با پارادایم و ساختارها و فناوریهای جدید ساخته شده برسه. از نظر کتابخانه هم امکانات Qt درحد دات نت نیست. از طرف دیگه با دات نت شما میتونید همزمان برای وب و دسکتاپ برنامه بنویسید و برنامه های چند حیطه ای و ترکیبی رو خیلی راحتتر و استانداردتر تولید کنید.
    Qt در برابر کلیت و تمامیت امکانات و پتانسیل ها و سطح بالا و تخصصی دات نت چیزی بحساب نمیاد متاسفانه! دات نت چیز خیلی کامل تر و مناسب تری هست. حداقل روی ویندوز که اینطوره.
    باوجود اینکه Qt فریمورک اپلیکیشن نویسی سی++ خیلی خوبی هست و مستقل از پلتفرمه.
    دات نت با درنظر گرفتن تمام فناوریها و استانداردها و پروتکل ها و نیازها و محیطهای امروزی ساخته شده. حتی امکاناتی جزو کتابخانهء استانداردش هست برای کارهایی مثل هوشمندی و کمک به محیطهای ویژوال/RAD. امکان برنامه نویسی بصورت declarative در خیلی بخشها. من آخرین نسخه های کیوت رو ندیدم، اما امکانات نسخه های یکی دو سال پیشش رو کامل دیدم و میدونم چی داره و چی نداره. شما اصلا میدونید چی رو با چی مقایسه میکنید؟ میدونید چه فناوریها و امکانات و کتابخانهء گسترده ای در دات نت هست؟
    کیوت تا همون موقع حتی در پخش مالتی مدیا (صوت و ویدئو) مشکل داشت و یک پچ اصلاحی برای فعال کردن Phonon در کیوت رو بنده خودم بصورت یک پکیج خودکار ساخته بودم (که ساختش نیاز به وقت و انرژی و سماجت زیادی داشت و از عهدهء افراد مبتدی هم به هیچ وجه برنمی آمد) که چند صد بار دانلود شد. البته الان این مشکل رفع شده، ولی هنوزم بطور مثال پخش ویدئوی Qt روی سیستم قدیمی بنده (پنتیونم ۳) مشکل اساسی داره و کسی حل نکرده. یعنی میخوام بگم قدرت و کامل بودن Qt هیچوقت درحد یک فریمورک و کتابخانه های بومی خود ویندوز نمیرسه.
    شما در دات نت دنبال تقریبا هرکاری بگردید براش امکانات داره. حداقل خیلی بیشتر از کیوت امکانات آماده داره. از کار کردن با RSS بگیر تا مالتی مدیا و رمزنگاری و غیره. بنده برای رمزنگاری هم در کیوت مشکل داشتم و دست آخر به زحمت تونستم از کتابخانهء Crypto++ که جزو کیوت نیست استفاده کنم. یعنی نیاز داشتم اون رو اول کامپایل کنم تا با MinGW کار کنه و بعد یاد بگیرم و با کیوت پیوند بدم. خوشبختانه مشکلش حل شد و یک آموزش هم در این ارتباط درست کردم. اما بهرحال آخرین نسخه رو کسی کامپایل نکرده و ظاهرا با MinGW سازگار نیست. مگر اینکه کل کیوت رو از ابتدا با MS VC++‎ کامپایل کنید تا شاید کارها راحتتر بشه. بهرحال میبینید که کار و نقص و زحمت اضافه بسیار هست نسبت به دات نت. دات نت همه چیز رو در خودش بصورت آماده و منسجم و استاندارد داره و نیازی نیست هیچ کاری بکنید و چیزی رو دانلود و کامپایل بکنید و فریمورک دیگری رو یاد بگیرید و کدهای خودتون رو پیچیده و ناهماهنگ ببینید.

  4. #4

    نقل قول: آیا دات نت تهدیدی برای نرم افزارهای آزاد/بازمتن در آینده ای نزدیک است؟

    « پست بنده »

    نقل قول نوشته شده توسط Anonymous
    دات نت نقص های زیادی هم داره که مجال برسی آنها نیست
    چرا مجال بررسی نیست؟
    ، مثلا همینکه برنامه های نوشته شده اش فقط روی بستر دات نتند که اجرا میشند و در عین حال cross platform هم نیستند ! این دیگه آخر مسخره گی ماکروسافت !
    این بستر فقط بخاطر مستقل از پلتفرم بودن نیست بلکه خیلی مزایا و امکانات سطح بالای دیگر رو هم تامین میکنه. بطور مثال محیط اجرای کاملا قابل کنترل از نظر امنیت و اختیارات کد. همچنین مدیریت خودکار خیلی مسائل که همواره باعث زحمت و مشکلات امنیتی در برنامه نویسی بوده و هستن مثل مدیریت خودکار حافظه و جلوگیری از انجام اعمال غیرعادی در کد و Buffer Overflow و غیره. امکان برنامه نویسی و استفاده از امکانات کدهای با زبانهای مختلف بدون هیچ مشکل جدی و عمده ای. امکان استفاده و پیوند در وب و دسکتاپ. و خیلی جزییات فنی دیگه که فقط یک محیط واسط یا ناظر میتونه تامین کنه و کارها و مسائل امنیتی زیادی رو بصورت خودکار انجام بده.
    بعدهم بهرحال این پتانسیل دات نت هست و اگر الان روی پلتفرم های زیادی نرفته باشه ولی این پتانسیل اساسا درش وجود داره و هر زمانی میکروسافت بخواد میتونه صورت بگیره (ضمنا خیلی Third Party ها هم ممکنه در آینده این کار رو بکنن). اگر بخواد اون رو روی سیستم عاملهای دیگر، موبایل و هر دستگاه دیگری مال خودش یا مال دیگران ببره، این کار براش بخاطر ساختار دات نت خیلی راحتتر هست. پس این یک آینده نگری خیلی درستی هست که ازش استفاده هم شده. مثلا روی موبایل و XBox چطور برده شده و اجرا میشه؟ آیا به کمک این ساختار مستقل از پلتفرم نبوده؟
    از طرف دیگه نگاه کنید که دات نت مثل جاوا نیست و خیلی بهتر با ویندوز و محصولات دیگر یکپارچه شده و خواهد شد. حتی شما میخواید اجراش هم بکنید پسوند فایل دات نت همون exe هست و در نسخه های بعدی ویندوز هم که کاملا با ویندوز یکپارچه شده و نیازی به دانلود و نصب محیط دات نت نیست. این یکی از دلایلی هست که جاوا هیچوقت قدرت رقابت با دات نت رو حداقل روی ویندوز نخواهد داشت. تازه جاوا قدیمی هست و امکاناتش بقدر دات نت سطح بالا نیست و یادگیریش هم طوری که همه میگن نسبت به دات نت خیلی سخت تر و طولانی تره.

    همچنین نباید رقبای سرسخت دات نت را هم فراموش کرد ! مثل RAD Studio که واقعا هیچی کمتر از دات نداره
    من از RAD Studio اطلاعی ندارم. شما میتونید کمک کنید تا سریعتر و راحتتر باهاش آشنا بشم. اگر وقت بکنم یه بررسی و احتمالا نظرخواهی ای در فروم برنامه نویس راجع بهش انجام خواهم داد.
    بهرحال بنظر میرسه شما بقدر کافی به طراحی و امکانات دات نت واقف نیستید. فکر نمیکنم هیچ فریمورک دیگری تمام خواص و امکانات و طراحی کامل و سطح بالای دات نت رو داشته باشه.
    بهرحال اگر پایه هستید این مقایسه رو همراه با خودتون پیگیری میکنیم.
    نه ؛ اصلاً
    یه خبره ی C++‎ در لینوکس ، صرف نظر از فریم ورک و به شرط آشنایی با ویندوز بهترین برنامه ها رو می تونه واسه اون بنویسه ، همچنین با در نظر گرفتن فریم ورک هم دستش بازه ، به عنوان مثال من با Qt هم برنامه واسه لینوکس می نویسم و هم ویندوز ! تازه برنامم هم حجم کمتری داره و هم سریعتر نسبت به برنامه مشابه دات نتیش اجرا میشه ! به همین راحتی ...
    همونطور که توضیح دادم و خودم عملا دیدم، Qt هرگز درحد دات نت نیست. هم از نظر سطح و راحتی و سرعت برنامه نویسی و هم از نظر امکانات. حداقل روی ویندوز اینطور هست.
    البته شما میتونید روی ویندوز با سی++ تقریبا هر برنامه ای رو بنویسید. اما با چه سرعت و راحتی و استاندارد و کیفیتی؟ و آیا وقتی همه دات نت کار میکنن دیگه یک سی++ کار قدرت رقابت خواهد داشت؟
    سی++ دیگه بیشتر جاهایی بکار خواهد رفت که سرعت دات نت کافی نیست یا برای برنامه نویسی هایی که بیشتر سیستمی هستن و برای مسائلی مثل جلوگیری از شکستن قفل برنامه و کشف الگوریتم اون (چون این کارها درمورد دات نت خیلی راحتتر هست). و این مزایا هم فکر نمیکنم دربرابر مزایای مهم و گستردهء دات نت در دنیای امروز بتونن تاثیر زیادی در آمار استفاده ایجاد بکنن.

  5. #5

    نقل قول: آیا دات نت تهدیدی برای نرم افزارهای آزاد/بازمتن در آینده ای نزدیک است؟

    « پست بنده »

    هیچوت یک فریمورک سی++ رو با دات نت و سی شارپ مقایسهء به این خامی نکنید. آخه Qt کجا و دات نت و سی شارپ کجا!
    خیلی جاها محدودیت سی++ رو در Qt میبینید.
    بطور مثال آیا سی++ مفهومی بنام Property داره و میتونید با سینتاکس obj.property1=34 عملا یک متد رو اجرا کنید؟ نه شما در سی++ باید براش یک متد بنویسید. یعنی میشه obj.setProperty1(34). تازه این فقط یکی از محدودیت ها و یک چیزی شاید بیشتر ظاهری بنظر برسه. اما تفاوت ها یکی دو تا نیست. امکاناتی در سی شارپ اضافه شدن که در سی++ وجود ندارن. بطور مثال شما وقتی یک Template تعریف میکنید (بطور مثال ClassA<T>) میتونید برای پارامترهاش معیارهای زیادی تعریف بکنید. مثلا نوعی که میشه بجای T گذاشت فقط فلان انواع باشه یا اگر درست یادم باشه حتی مقدارش در چه محدوده ای باشه و غیره. بغیر از این امکانات دیگری هم هست. و اینا بخاطر اینه که زبان سی شارپ خیلی بعد از سی++ طراحی شده و از آخرین فناوریها و تجربه ها و ویژگیهای با ارزش تمام زبانهای دیگه ایده گرفته و ایده هایی هم احتمالا از خودش اضافه کرده و مخصوص اپلیکیشن نویسی هم طراحی شده. سی++ هیچوقت سی شارپ نمیشه. تازه شما فکر کنید سی شارپ جزیی از دات نت هست و دات نت باز خودش کلی مزایا و امکانات سطح بالا داره و مدل اجرای دینامیک اون انعطاف و خواص ویژه ای بهش میده. Qt باوجود طراحی خوبش و اینکه سعی کرده سطح برنامه نویسی سی++ رو بالا ببره، اما بازم از یک حدی بیشتر نمیتونه پیش بره و نرفته یا حداقل این کار خیلی سخته. Qt متاثر از محدودیت های سی++ هست و در نهایت توش شما باید با سینتاکس سی++ کد بزنید و با جزییات سطح پایین بیشتری کار بکنید و برنامهء شما از نظر امنیتی و باگها در معرض حفره ها و خطاهای پنهان بیشتری هست و نوشتن و رفع باگهای اون هم وقت و انرژی بیشتری میبره.
    از نظر امکانات هم که گفتم بنظر بنده Qt اصلا قابل مقایسه با دات نت نیست. کتابخانهء استاندارد دات نت در ویندوز حداقل، خیلی گسترده تر هست، دو حیطهء وب و دسکتاپ رو با هم منسجم کرده، فناوریها و استانداردهای بیشتری رو در خودش لحاظ کرده و تمام اینها با امنیت و وجوه خودکار بیشتری هم هست.
    یک برنامهء دات نت بصورت خودکار جلوی خیلی از رخنه های متداول امنیتی و اشتباهات و خطاهای دشوار در کد رو میگیره و حافظهء شما رو هم بدون اینکه بخواید نگرانش باشید و چیزی در این ارتباط یاد بگیرید و کد اضافه ای بنویسید مدیریت میکنه. و اینها همه مزایای قاطعی برای بخش عمده ای از برنامه نویسی اپلیکیشن هستن.

    مسلما سی شارپ خیلی بهتر و کاملتر هست برای اپلیکیشن نویسی. دلیلش هم خیلی طبیعی هست. جدیدتره و با تجربه و ایده برداری از تمام زبانها و فناوریهای قبلی طراحی شده و بنابراین امکانات و فناوریهای بیشتر و سطح بالاتر و محک خورده ای داره. ضمنا مخصوص اپلیکیشن نویسی هست، نه مثل سی++ که برای برنامه نویسی سیستمی هم کاربرد داره و در عین حال سعی کرده سازگاری کامل با سی رو هم حفظ کنه. اینها از یه جهت در زمان خودش برای سی++ مزیت بود و الانم بعضی جاها میتونه مزیت باشه، اما عمدهء مزیت در زمینهء اپلیکیشن نویسی امروزه دیگه به سرعت از دست این زبانها داره خارج میشه و این خیلی طبیعی و منطقی هم هست بنظر بنده.
    دیگه گذشت زمانی که طرف با سی هم برنامهء سیستمی مینوشت و هم برنامهء دسکتاپ و حتی هم برنامهء وب (بصورت CGI). الان برای هرکاری زبانها و فریمورک های ویژه که برنامه نویسی با اونها خیلی امنتر و راحتتر و سریعتر هست بوجود آمدن. بطور مثال الان کی میره بجای PHP با سی برنامهء وب بنویسه؟ و آیا این کار عاقلانه ایه؟

    دات نت هم به همین ترتیب، تکامل طبیعی روش ساخت و اجرای اپلیکیشن هاست. روشی که تاجایی که دانش و تجربهء بنده میگه، امکان انعطاف و امنیت و خودکار سازی و هوشمندی و دینامیک بودن بیشتری رو میده. روشی که وب و دسکتاپ رو یکپارچه میکنه. روشی که مشکلات و محدودیت های عمدهء ناشی از اختلاف در زبان برنامه نویسی رو تاحد زیادی برطرف میکنه.

    خلاصه روی هرکدوم از این ادعاها اگر بحث و مخالفتی دارید میتونیم پیگیری کنیم. بنده پیشنهاد میکنم در فروم برنامه نویس این کار رو انجام بدیم تا عدهء بیشتری از متخصصان امر بتونن نظر بدن.

    من این بحث رو بخاطر همین پیش کشیدم. چون ظاهرا بیشتر افراد در خواب غفلت به سر میبرن! و دنیای نرم افزار آزاد درمقابل اینهمه پیشرفت میکروسافت و فناوریهای رقیب، آلترناتیو کافی نداره و ممکنه از این جهت در آیندهء نزدیک ضربه های جدی ای بخوره.

  6. #6

    نقل قول: آیا دات نت تهدیدی برای نرم افزارهای آزاد/بازمتن در آینده ای نزدیک است؟

    « پست شخص دیگر »

    سلام
    من تمام پست ها رو نخوندم اما چند تا نکته به ذهنم رسید. قبل از اون لینک زیر رو ببینین
    http://www.tiobe.com/index.php/conte...pci/index.html
    اول: به دلیل پشتیبانی مایکروسافت از .net و اینکه عملا هیچ کس دیگه ای جز خود مایکروسافت نمیتونه از دات نت پشتیبانی کنه و از اونجایی که ما همیشه از آخرین ورژن این نرم افزارها استفاده میکنیم پس قاعدتا از دات نت با آخرین تکنولوژی ها داریم استفاده میکنیم. به همین دلیل استفاده از نسخه های جدید همیشه میتونه ما رو شگفت زده کنه. من با دات نت خیلی کم برنامه نویسی کردم اما این موضوع رو با جاوا مقایسه میکنیم.
    توی جاوا تکنولوژی های متفاوتی از طریق شرکت های متفاوتی به وجود میان که حتی آگاه شدن از همشون هم کار ساده ای نیست چه برسه به یادگیری و استفاده از اونها اما این اطمینان رو به شما میدم تمام تکنولوژی هایی که الان در دات نت هست شاید بهترش هم در جاوا باشه به طور مثال vaadin که یک تکنولوژی جدید در جاواست که شما کافیه فقط کدهای جاوا بنویسین و وقتی کامپایل میکنین یک صفحه وب تمام آژاکسی به شما میده. یعنی دیگه نیاز نیست شما html یا css یا java script یا Ajax بدونین فقط کد جاوا.
    من نمیدونم در دات نت معادلی داره یا نه. شما به اینها تکنولوژی های مطرحی مثل hibernate رو اضافه کنین و application server قدرتمندی مثل Jboss.
    تصور من اینه که در دات نت راحت تر میشه از تکنولوژی های نوین اطلاع کسب کرد یا شاید میشه اونها رو زودتر یاد گرفت اما گستردگی تکنولوژی ها و کاربرد اونها لا اقل در جاوا بیشتره.

  7. #7

    نقل قول: آیا دات نت تهدیدی برای نرم افزارهای آزاد/بازمتن در آینده ای نزدیک است؟

    « پست شخص دیگر »

    نقل قول نوشته شده توسط Anonymous
    حتی درصورتیکه دات نت Cross platform نباشه بازم میتونه برای نرم افزار آزاد بسیار خطرناک باشه. چون راحتی و سرعت و کیفیت بالایی رو میتونه برای برنامه نویسان ویندوز تامین کنه. نتیجه این میشه که اونها برنامه های بیشتری رو سریعتر و راحتتر و با کیفیت و سازگاری و استانداردهای بالاتری تولید میکنن که باعث میشه محیط و برنامه های ویندوز همیشه یک قدم جلوتر و غنی تر باشن.
    من در پست قبلیم تلویحاً به این موضوع اشاره کردم که دات نت یه ابزار RAD نسبتاً خوب برای تولید برنامه های صرفاً ویندوزی و دلیلی برای نگرانی در دنیای نرم افزار های Open Source نمیبینم. دوستان به تفاوت های زیادی که بین فلسفه ویندوز و دنیای Open Source هست واقفند و به زعم من بر اساس همین تفاوت های شگرف و با خط مشی که ماکروسافت در حال طی کردنه هیچ جای نگرانیه وجود نداره ! مگر ماکروسافت سیاست های خودش رو عوض کنه ! که نشدنیه

    دات نت یک فریمورک و فناوری کامل و گسترده و سطح بالا هست که کارهایی رو کرده که تاحالا فریمورک و زبان دیگری به این کیفیت و کاملی انجام نداده
    مثلاً چه کار هایی ؟!
    دات نت بر فراز غولهائی مثل VCL ، QT و JDK متولد شد ، از تجربیات مفید اونها استفاده کرد و تمام تلاشش رو کرد برای کسانیکه به هر دلیلی از مایکروسافت و ابزارهاش پیروی میکنن توانایی بیشتر در کنار تلاش و زحمت کمتر رو ایجاد کنه !
    قبل از اینکه دات نت متولد بشه من با استفاده از کتابخانه ی قدرتمند VCL و ابزارها و ویژگیهای اون در دلفی و سی بیلدر کد می نوشتم !
    من با ابزارهایی کار می کردم که برنامه نویس های ماکروسافتی مثل ویبی کارها و ... حتی خواب کار کردن با این ابزار ها رو در محصولات ماکروسافت نمی دیدند !
    من به شخصه معتقدم ماکروسافت قبل از دات نت حداقل در حوزه ی تولید نرم افزار حرف خاصی برای گفتن نداشت ! محصولات ماکروسافت مثل ویژوال بیسیک - ویژال سی - ویژوال فاکس پرو - ویژوال اینتر دو - ویژوال دی بیس جایی از اعراب نداشتند و از حوصله ی این وجیزه خارجه که من در مورد مسخرگی ویژوال بیسیک و ویژوال فاکس حرف بزنم !
    تنها عنصر موفق مخلوق مایکروسافت به دلیل کامپایلر قدرتمند ، MFC و ATL ویژوال سی بود ، که صد البته چه در مورد کامپایلر ، چه در مورد کتابخانه ی کلاس و چه در مورد Template رقبای موفقی مثل دلفی حتی گاهی باعث فراموشی ویژوال سی میشدند اما به هر حال چون این ابزار به اندازه ی کافی خوب بود و مهمتر اینکه توزیع کننده آن مایکروسافت بود گسترش زیادی پیدا کرد و بسیاری از بزرگترین و موفقترین نرم افزارها با ویژوال سی مایکروسافت نوشته شدند .


    Qt بقدر دات نت کامل و سطح بالا نیست.
    این که Qt ، نسبت به دات نت در میانه مسیره و خیلی از قابلیت های دات نت رو نداره هیچ شکی نیست اما دارای ویژگیهایی هم هست که باعث شده شرکت های بزرگ برای نوشتن برنامه هاشون به جای دات نت ، به اون رو بیارند !
    فراموش نکنید که شرکت های بزرگ به کیفیت واصل بهره وری توجه می کنند نه نام سازنده اون محصول !
    نرم افزار های بزرگ و معروفی مثل VirtualBox ، Google Earth ، adobe photoshop elements ، Pencil ، Skype و ... همه با Qt نوشته شدند نه با دات نت ! چرا ؟!
    جواب این سوال در برگیرنده ی نقص های دات نته

    سی شارپ از سی++ خیلی بهتر هست برای اپلیکیشن نویسی عمومی
    دوستان فراموش نکنند که سی شارپ و سی ++ هر دو فقط یک زبان برنامه نویسی هستند ! همین
    اون چیزی که سی شارپ رو اینقدر محبوب کرده ، امکاناتی که فریم ورک دات نت برای این زبان فراهم اورده مثلاً یه IDE با امکانات تا حدودی خوب و ...
    که همین امکانات و حتی بیشتر از امکانات Visual Studio در IDE های مخصوص سی ++ مثل C++‎ Builder از مدت ها قبل وجود داشته ! و ماکروسافت در تولید سی شارپ در واقع از اونها ایده گرفته و از تجربیات آنها استفاده کامل رو برده !!
    کیه که ندونه ماکروسافت برای تولید سی شارپ از آندره هلسبرگ که مدتها در راس هرم VCL و شرکت بورلند قرار داشت استفاده کرد !
    همه ی اینها بیانگر استفاده ماکروسافت از تجربیات موفق شرکت هایی مثل بورلنده !


    اما به دلیل ضیق وقتی که دارم خیلی کلی به نظرات دیگر دوستان فقط یک تکمله ای میزنم و یه جمع بندی از افکارم ارائه می کنم
    من منکر قدرت دات نت در توسعه نرم افزارها در حیطه ی ویندوز نمی شم ، ماکروسافت توی این چند ده با سیاست ها و خط مشی هاش و قدرت کاریزمای خاصی که بخشیش محصول ویندوز و بخشی دیگر محصول توانایی های قابل توجه اقتصادی-تبلیغاتیه ، ثابت کرده که اونقدر عظمت داره که می تونه جمعیت انبوهی رو به هر طرفی که می خواد به سادگی آب خوردن بکشونه !
    طبیعی است که انتخاب دات نت از طرف مایکروسافت به عنوان بستری برای آینده ی توسعه نرم افزار ، تمام تولید کنندگان ابزارهای برنامه نویسی تحت ویندوز رو ترغیب به تولید ابزارهایی مبتنی بر بستر دات نت کنه ؛ خوب تا دیروز هم همه ی این محیطها روی Win32 API کار میکردند که اون هم محصول مایکروسافت بود و هست
    اما با این اوصاف آیا واقعاً جای نگرانی برای دنیای open source وجود داره ؟
    من هنوز نگرانی ای از جانب ماکروسافت و مخلوقش (دات نت) احساس نکردم ...

    موفق باشید ...
    Deimos

  8. #8

    نقل قول: آیا دات نت تهدیدی برای نرم افزارهای آزاد/بازمتن در آینده ای نزدیک است؟

    « پست بنده »

    نقل قول نوشته شده توسط Anonymous
    سلام
    من تمام پست ها رو نخوندم اما چند تا نکته به ذهنم رسید. قبل از اون لینک زیر رو ببینین
    http://www.tiobe.com/index.php/conte...pci/index.html
    ...
    بنده این آمار رو قبلا بارها دیدم. مرتب رتبه ها بالا و پایین میشه. البته بعضی زبانها همیشه رتبه های بالایی دارن. تعجب کردم پایتون چطور از سری قبلی که دیده بودم اینقدر اومده بالا! حتما این پدیده علت خاصی داره و میتونه نشون بده این آمار آنچنان هم متعادل و دقیق نیست. ولی اگر خوشبین باشیم میتونیم بگیم استفاده از پایتون به سرعت رشد کرده!
    ( ضمنا بنده خوشبختانه پایتون هم بلدم!! درواقع دنبال اینهمه زبان رفتم چون متوجه شدم هرکدوم یک جا و در یک شرایط و کاربردهایی بالاخره مناسب تر از بقیه هستن و ضمنا بدون عملا یاد گرفتن نمیشه هیچوقت قضاوت و تصمیمگیری دقیق و اصولی ای داشت و آدم همیشه درحالت ابهام و تصورات صرف و عدم اعتماد بنفس باقی میمونه. )
    بهتره روشی رو که آمار رو بدست میارن هم بخونید. بطور مثال استفاده از تعداد نتایج موتورهای جستجو.
    باوجود مفید و قابل توجه بودن، کلا اعتبار و تحلیل اینطور آمارها بنظر بنده خیلی مبهم و مشکل هست و ممکنه بقدر کافی دقیق و منعکس کنندهء واقعیات نباشن. بطور مثال ممکنه پروژه ها و منابع بازمتن در یک زبان خیلی بیشتر از زبان دیگه باشه که این ممکنه باعث بشه آمارش از نظر موتورهای جستجو و منابع دیگه بیشتر باشه چون مسلما کد و فعالیت های پروژه های بازمتن خیلی بیشتر در اینترنت صورت گرفته و گسترش و عمومیت پیدا میکنن. این آماری که برمیداره یک آمار غیرمستقیم هست و باید معنای اون رو دقیق تفسیر کرد و نتیجه گیری موجهی ازش داشت. بهرحال بنده به این آمارها بیش از حد اهمیت نمیدم و به اعتبار منبع و دقت و صحت روش اونها هم شک (منطقی) دارم؛ بنظر من در نهایت تشخیص اعتبار و معنا و دقت اونها و نتیجه گیری عاقلانه از اونها خودش نیاز به کلی تخصص و تحقیق و صرف وقت و انرژی داره. بنابراین بنده تاحدی که خودم عملا دیدم و درمورد زبانهایی که حداقل رفرنس اونها رو کامل خوندم و میدونم چه امکانات استانداردی دارن، بعلاوهء تجربه های عملی ای که دارم اظهار نظر میکنم. نه اینکه متوسل به یک آمار بشم که نمیدونم چی رو ثابت میکنه! مثلا ثابت میکنه یک زبان بهتر هست؟ ثابت میکنه کدهای بیشتری در اون زبان نوشته میشه؟ ثابت میشه پروژه های بزرگ یا تجاری بیشتری؟ اصلا شاید یه زبانی چون سخت هست و توش مشکل و نقص زیاد وجود داره باعث میشه کاربران زیاد دربارش جستجو کنن و کمک بخوان و اجزای مکمل خارجی زیاد داشته باشه که باعث بشه نتایج موتور جستجو سر به فلک بزنه!
    بنظر من بهتره پا به عرصهء فنی و تجربه و دانش مستند خودمون بذاریم به جای اینکه دوتا آمار که خودمون هم نمیتونیم اعتبار و تحلیل و نتیجه گیری علمی محکمی ازشون ارائه بدیم رو منبع قضاوت قرار بدیم.
    ضمنا حیطهء کاربرد زبانها متفاوت هست. و تاریخچهء اونها هم متفاوت. بطور مثال سی زبانی هست که از ابتدا یکی از ارکان برنامه نویسی و ساخت سیستم عامل و انواع نرم افزارهای سیستمی بوده و هنوزم هست و مقدار عظیمی از کدهای سیستم عامل و نرم افزارهای سیستمی که با سی نوشته شدن هنوزم درحال کار و گسترش و نگهداری و آپدیت هستن و مسلما برنامه های زندهء تاریخی و منابع و جزییات و بحثهای دائمی زیادی که دربارش در اینترنت و منابع بسیاری هست، باعث افزایش تعداد نتایج موتورهای جستجو برای این زبان میشه. و این چیز خاصی رو نشون نمیده جز اینکه دربارهء این زبان هنوزم خیلی بحث و تحلیل و یادگیری و در مرتبهء کمتری میشه گفت فعالیت کدنویسی هست. سی یک زبان کلاسیک و پایه ای هست که همیشه بطور مثال در بسیار دوره های آکادمیک آموزش داده میشه. اما آیا همهء اینا ثابت میکنه که سی زبان مناسبی برای خیلی کاربردهای امروزی هست؟ این آمار کاربردهای سیستمی و اپلیکیشن نویسی رو بنظرم کاملا با هم مخلوط میکنه! بنابراین معیار خوبی برای بحث ما درمورد مقایسهء بحث زبانها و فریمورک های اپلیکیشن نویسی نیست.

    ضمنا فراموش نکنیم دات نت از تمام این زبانها تازه واردتر هست و هنوز جای گسترش و جا افتادن و بلوغ قابل توجهی داره. هنوز خیلی از برنامه نویسان اون رو بررسی نکردن، مزایاش رو عملا ندیدن و درک نکردن، هزینهء سویچ رو نپرداختن و مجبور به این کار نشدن، و اینچنین مسائلی. یعنی یک اینرسی و نیرویی در جهت ایستایی موقت مسلما به نفع زبانهای قدیمی تر که جا افتادن و کتابخانه ها و کدهای رایگان و برنامه ها و برنامه نویسان زیادی براشون وجود داره درکار هست. پس میزان آمار بحث و فعالیت ظاهری روی کد با چند معیار ساده و سطحی و کلی و مبهم مشخص نمیکنه که یک چنین زبان و فریمورکی واقعا چقدر بهتر از قبلی ها هست و آیندهء حتی نسبتا نزدیک اون رو لزوما منعکس نمیکنه.

    راستی باز شاید الان بگن طرف چقدر مینویسه!
    ولی من نمیدونم واقعا اینهمه ظرافت و پیچیدگی رو چطور میشه در چند خط خلاصه کرد. من میخوام تمام جنبه ها رو تاحد ممکن براتون شرح بدم تا عمیقا متوجه کل قضیه بشید و اگر نظر و استدلال مخالفی هم دارید بیان کنید. بهرحال تفکر بنده اینطوری هست و شخصا فکر میکنم تفکر بسیار دقیق و پخته ای هست. چون همه چیز و عمق و ظرافت ها رو درنظر گرفته و تحلیل میکنم و به هر پارامتری یک ضریب اختصاصی خودش رو بر اساس واقعیت و احتمال دقت و اعتبار اون نسبت میدم و در فرمول همراه با پارامترهای دیگر نتیجهء نهایی رو محاسبه میکنم. و در نهایت هم باید بگم نتیجه گیری ها و پاسخهای ما اکثرا هیچوقت قطعیت ندارن و کم و بیش نسبی و خطاپذیر هستن. اما در این رشته باید اینطور بود، وگرنه منصف و عاقل نخواهیم بود.

    اکثرا بعضی ادعاها رو مطرح کردن ساده هست. آمارها رو پیش کشیدن ساده هست. و چند خط بیشتر صرفشون نمیشه. ولی واقعا محتوای اونا چقدر هست؟
    ممکنه شما بگی بنده آدم بدی هستم. فقط چند کلمه! ولی من اگر واقعا مجبور باشم یا بخوام ثابت کنم آدم بدی نیستم ممکنه نیاز به کلی سند و استدلال و وقت و انرژی داشته باشم و چند صفحه توضیح بدم و کارهام رو توجیه کنم. مگر اینکه من مثل شما بیام بگم نه من آدم خوبی هستم و کلا بیخیال علت نظر شما و بحث اصولی روی این قضیه بشم. و این کاری هست که خیلی افراد میکنن. درواقع اونها باهم بحث سازنده ای ندارن یا اگر داشتن باشن محتوای قابل توجه مفید کمی رد و بدل میشه و چیز محدودی از منفعت همفکری و بحث نصیب دو طرف میشه.
    بعضیا همیشه سعی میکنن یا فقط همین کار رو میتونن انجام بدن که کارهای ساده از نوع اول رو انجام بدن. البته ببخشید دارم کلی میگم و منظورم به شخص شما نیست. بله اینطور چیزها رو میشه در چند خط بیان کرد. و خیلی حرفهای اشتباه و غیرمستند و مستدل هم در اونها مستتر هست که گاهی حکایت این میشن که بقول معروف یک دیوانه سنگی رو در چاه میندازه که صد تا عاقل نمیتونن درش بیارن.
    بطور مثال دوستی که حرفی میزنن مثل اینکه دات نت درحد یک کتابخانه هست یا حتی Wrapper! البته خوشبختانه غلط بودن این حرف خیلی مشخص و اثبات غلط بودنش راحته. ولی بعضی موارد هست که به این راحتی نیست و اذهان دیگران رو هم منحرف میکنه.
    من دنبال حرفای سطحی نیستم. دنبال ادعا کردن صرف نیستم. واسه همین باید استدلال کنم و زیاد توضیح بدم و واقعا نظر مستدل و توضیحات و اسناد دیگران رو در مقابلش انتظار دارم. نه بازم ادعا و نظرهای شخصی و چیزهایی که صرفا از نظر ظاهری مستدل و مستند هستن.
    مواردی هم که مقایسه کردم خودم عملا مطالعه کردم و دیدم. نه اینکه از خودم یه چیزی بر اساس تصور و گرایش شخصی خودم بپرونم.
    با PHP بقدر کافی آشنا هستم. باQt هم هینطور آشنا هستم و کار کردم و توی چند برنامهء ساده و کوتاه هم با کلی مشکل و محدودیت مواجه شدم (البته روی ویندوز باهاش کار کردم) که باید بگم اصلا بیشتر افراد دیگه نمیتونن حلشون کنن.
    میگم دات نت از همهء اینا بهتره (البته حتی دات نت هم همه کاره و همه جایی نیست) چون این رو عملا میبینم و تجربه کردم و میدونم به حرف یه چیزی رو گفتن ساده هست، اما خیلی جزییات و مشکلات در عمل معلوم میشن که اونجا تفاوت بین دات نت و دیگر انتخابها رو خواهید دید.
    ساده هست که ما بگیم از فلان کتابخانهء خارجی بازمتن یا فلان شرکت استفاده کنید. یا حتی ادعاهای نادقیق و غلط درمورد امکانات و قدرت و کامل بودن یک زبان و فریمورک و کتابخانه بکنیم. و آدمی که آگاهی و تجربهء زیادی نداره میتونه همهء اینا رو براحتی باور کنه، یا حداقل جوابی براشون نداره.
    من به مشکلات یادگیری، کمک، پشتیبانی، استفاده، هماهنگ سازی و غیره برخورد کردم و میدونم اینها واقعا مهم هستن و تفاوت فاحشی در وقت و انرژی ای که برنامه نویس صرف میکنه ایجاد میکنن. همون توضیحات انگلیسی دربارهء اهداف دات نت که دوست گرامی نقل کردن رو اگر واقعا تجربه و بینش داشته باشید و درک کنید و ببینید در دات نت یعنی چی، متوجه میشید که اینا از بزرگترین و مهمترین مشکلات و محدودیت های برنامه نویسی اپلیکیشن و RAD امروزی هستن. وقتی میگه To provide a... یک چیز کلی میگه که شامل یک مجموعهء بسیار بزرگتر از مشکلات و محدودیت های برنامه نویسی میشه. و دات نت اگر تمام اینها رو حل نکنه، حداقل تاحد زیادی از این مجموعه رو برطرف میکنه یا تخفیف میده. و باید بگم نتیجهء این بهبودها در عمل خیلی اهمیت داره و کاملا دیده خواهد شد.
    اینکه تقریبا تمام یا بیشتر فناوریهای مفید و مدرن و مورد نیاز رو در یک مجموعهء منسجم و آماده یکپارچه کنی خودش چیز کمی نیست و در عمل خیلی مفید واقع میشه.
    کسی نگفته دات نت همه چیز رو از خودش اختراع کرده.
    بله بیشتر یا بخش بزرگی از این فناوریها بصورت خام تر و ناقصتر یا حتی کامل قبلا در جاهای مختلف وجود داشتن و دارن. اما اینا مشکلی رو از برنامه نویس اپلیکیشن حل نمیکنن. برنامه نویس نیاز داره بگرده، پیدا کنه، کامپایل کنه، زبان یکی باشه، یاد بگیره، ساختار کدها و اینترفیس ها و روشهای کتابخانه ها و فریمورک های مختلف برنامه رو با هم تطبیق بده، کد اضافه بنویسه، دقت اضافه بکنه، و خیلی مسائل ریز و درشت دیگه که موجب ناسازگاری برنامه های برنامه نویسان مختلف با هم هم میشه چون هرکدوم یک انتخاب دارن که حتی گاهی کم و بیش تصادفی بوده تا با مطالعهء کامل و آینده نگری لازم. درواقع خیلی از برنامه نویسان توان فنی یا وقت و انرژی و انگیزهء کافی برای انجام اینهمه کار جانبی اضافه رو هم ندارن و بنابراین سعی میکنن هرجور شده برنامه رو یجوری فقط سمبل کنن که منجر به انبوه برنامه هایی میشه که بقدر کافی اصولی و آینده نگرانه نیستن و در نتیجه کارایی و کمال و کیفیت در کل پایین میاد.
    خلاصه این داستان سر دراز دارد.
    و در نهایت این عوامل حتی اگر گفته نشن و توسط همگان درک نشن، تاثیر شدید خودشون رو در عمل میذارن و به تجربه احساس میشن.

  9. #9

    نقل قول: آیا دات نت تهدیدی برای نرم افزارهای آزاد/بازمتن در آینده ای نزدیک است؟

    « پست بنده »

    نقل قول نوشته شده توسط Anonymous
    من در پست قبلیم تلویحاً به این موضوع اشاره کردم که دات نت یه ابزار RAD نسبتاً خوب برای تولید برنامه های صرفاً ویندوزی و دلیلی برای نگرانی در دنیای نرم افزار های Open Source نمیبینم. دوستان به تفاوت های زیادی که بین فلسفه ویندوز و دنیای Open Source هست واقفند و به زعم من بر اساس همین تفاوت های شگرف و با خط مشی که ماکروسافت در حال طی کردنه هیچ جای نگرانیه وجود نداره ! مگر ماکروسافت سیاست های خودش رو عوض کنه ! که نشدنیه
    ببین دوست عزیز، قدرت و کیفیت و تعداد برنامه ها و برنامه نویسهای ویندوزی مسلما روی بازمتن تاثیر داره. خیلی مهم نیست دات نت فقط مختص ویندوز باشه و یا کلا انحصاری باشه. تازه اگر نباشه شاید برای بازمتن بهتر باشه چون بازمتن هم میتونه دات نت رو بعنوان یکی از ابزارهای اصلی برنامه نویسی سطح بالای خودش به اوج برسونه.
    بنظر شما وقتی برنامه نویسان ویندوز بتونن راحتتر و سریعتر و با کیفیت و کمال قابل توجهی نسبت به برنامه نویسان بازمتن و گنو/لینوکس خیلی از برنامه های کاربردی رو بنویسن، این ضرری برای دنیای بازمتن نداره؟
    من دارم میگم که همین الانش برنامه نویسان PHP قدرت رقابت با برنامه نویسان ASP.NET رو ندارن (منظورم برنامه نویس درست و حسابی هست، نه بی سوادا). بعد شما میگی جای نگرانی نیست. یعنی چی جای نگرانی نیست؟
    چند سال دیگه آمار سرورهای ویندوز هم بخاطر دات نت کلی رشد میکنه و جای لینوکس رو میگیره و باز شما بگو مهم نیست.
    من خودم رفتم دنبال دات نت و سی شارپ بخاطر چی؟ یک دلیلش این بود که دیدم برای استخدام و کارهای تیمی این شرکتها در ایران تقریبا واجب هست (یک شغلی رفتم برای استخدام در یک شرکت خوب اونم با پارتی کلفت، اما همشون با دات نت و سی شارپ کار میکردن). یعنی اول بخاطر فرصتهای شغلی و درآمد آینده. دومش هم این بود که دیدم با اینهمه تلاش و یادگیری ای که انجام دادم و دانش گسترده، بازم دوتا جوجه برنامه نویس میکروسافتی بخاطر بهره مند بودن از مزایای دات نت و ویژوال استودیو، در خیلی کارها درحد بنده بنظر میرسن و میتونن اون پروژه ها رو با سرعت بیشتر و دستمزدی کمتر از اونی که برای من صرف میکنه انجام بدن و حتی کیفیت کارشون هم برای من تعجب آور بود (مثلا سایتهایی که با ASP.NET ایجاد میکنن). فهمیدم که اینا زیر سر دات نت و/یا ویژوال استودیو باید باشه!! اونوقت گفتم چرا منکه پایهء علمی خیلی بهتری از اونا دارم و بیشتر زحمت کشیدم باید بخاطر محدودیت ابزار کارم درحد اونا بنظر برسم یا حتی عقب بیفتم!؟ این حتی لزوما بخاطر پول و رقابت تجاری هم نبود، بلکه بخاطر این بود که واقعا احساس بی انصافی میکردم و اینکه نمیتونم از حداکثر پتانسیل واقعی خودم بصورت بهینه استفاده کنم. من به برنامه نویسی و قدرتش خیلی علاقه دارم و الان عملا میبینم که ایده های زیادی دارم و پتانسیل کارهای جالب و سطح بالای زیادی در من هست، اما کلی از وقت و انرژیم باید صرف جزییات فنی سطح پایین و سر و کله زدن با مشکلات و محدودیتهای ابزارهای غیربومی و بازمتن و غیره بشه. البته نمیگم از یادگیری این زبانها و استفاده از این ابزارها پشیمون شدم. نه اتفاقا اینا باعث رشد و قدرت من شدن چون فکر آدم رو باز میکنن و تنوع و آزادی و سختی اونها آدم رو قوی میکنه و همین تازگی هم مثلا برای نوشتن یک برنامهء آزمایش یک الگوریتم و روش جالب از پایتون استفاده کردم چون بنظرم پایتون برای چنین کاربردهایی خیلی مناسبه و برنامه نویسی و تست باهاش خیلی سریع و راحته. یا مثلا با Qt قبلا یکی دو برنامهء مفید برای کارهای خودم روی ویندوز نوشتم و الانم اونو بدون استفاده نمیدونم و ممکنه بازم در آینده ازش استفاده کنم؛ حداقل میتونم روی لینوکس هم اگر لازم شد ازش استفاده کنم یا اگر خواستم نرم افزاری رو بصورت بازمتن و مستقل از پلتفرم منتشر کنم مفیده.

  10. #10

    نقل قول: آیا دات نت تهدیدی برای نرم افزارهای آزاد/بازمتن در آینده ای نزدیک است؟

    « پست بنده »

    نقل قول نوشته شده توسط Anonymous
    مثلاً چه کار هایی ؟!
    دات نت بر فراز غولهائی مثل VCL ، QT و JDK متولد شد ، از تجربیات مفید اونها استفاده کرد و تمام تلاشش رو کرد برای کسانیکه به هر دلیلی از مایکروسافت و ابزارهاش پیروی میکنن توانایی بیشتر در کنار تلاش و زحمت کمتر رو ایجاد کنه !
    قبل از اینکه دات نت متولد بشه من با استفاده از کتابخانه ی قدرتمند VCL و ابزارها و ویژگیهای اون در دلفی و سی بیلدر کد می نوشتم !
    من با ابزارهایی کار می کردم که برنامه نویس های ماکروسافتی مثل ویبی کارها و ... حتی خواب کار کردن با این ابزار ها رو در محصولات ماکروسافت نمی دیدند !
    من به شخصه معتقدم ماکروسافت قبل از دات نت حداقل در حوزه ی تولید نرم افزار حرف خاصی برای گفتن نداشت ! محصولات ماکروسافت مثل ویژوال بیسیک - ویژال سی - ویژوال فاکس پرو - ویژوال اینتر دو - ویژوال دی بیس جایی از اعراب نداشتند و از حوصله ی این وجیزه خارجه که من در مورد مسخرگی ویژوال بیسیک و ویژوال فاکس حرف بزنم !
    تنها عنصر موفق مخلوق مایکروسافت به دلیل کامپایلر قدرتمند ، MFC و ATL ویژوال سی بود ، که صد البته چه در مورد کامپایلر ، چه در مورد کتابخانه ی کلاس و چه در مورد Template رقبای موفقی مثل دلفی حتی گاهی باعث فراموشی ویژوال سی میشدند اما به هر حال چون این ابزار به اندازه ی کافی خوب بود و مهمتر اینکه توزیع کننده آن مایکروسافت بود گسترش زیادی پیدا کرد و بسیاری از بزرگترین و موفقترین نرم افزارها با ویژوال سی مایکروسافت نوشته شدند .
    بنده درمورد چیزهای دیگری که نمیشناسم و مسائل دوران گذشته، بدون ضرورت و تحقیق و احاطه، ادعا و نظر و مخالفتی ندارم.
    بعدم میکروسافت هرچی بوده و هرچی ساخته خب حالا چه اهمیتی داره؟ مهم زمان حاضر هست و میکروسافت هم مسلما پیشرفت های چشمگیر و دستاوردهای فنی قابل توجهی داشته. بطور مثال ویندوز در گذشته یکی از افتضاح ترین سیستم عاملها بود. مثلا ثباتش واقعا افتضاح و همون موقع بنظر من که کاملا مبتدی بودم مایهء تضعیف اعتبار و کارایی حیطهء رایانه و نرم افزار بود. اما از زمان NT و XP جهش بزرگ و اساسی ای در بهبود این مشکل دیده شد و مسلما پایداری این سیستم عامل خیلی بهتر و اساسی تر شده نسبت به قبل. دیگه میکروسافت اونی نیست که در گذشته هر بچه ای هم میتونست دستش بندازه. حالا جهش ها و دستاوردهای فنی میکروسافت در هر زمان و به هر تعدادی که میخواد باشه. کم یا زیاد. بهرحال دات نت بنظر بنده یکی از شاهکارهای میکروسافت هست که در سطح جهانی کار بزرگی هست (از نظر فنی).
    دات نت یکپارچه سازی موفق خیلی از ایده ها و سیستم های پراکنده بوده و البته خودش هم ایده های ریز و درشتی بهشون اضافه کرده یا ایده ها و فناوریهایی که بدوی بودن رو تکمیل کرده و یا با بقیهء فریمورک تغییر و تطبیق داده، و همهء اینا کار واقعا بزرگی هست از نظر فنی. لازم نیست همش اختراع باشه. خیلی وقتا اونی که یک اختراع رو با تمام مشکلاتش به مرحلهء تولید میرسونه کار واقعا بزرگی میکنه. حالا دات نت که فقط یک ایده رو عملی نکرده، بلکه مجموعهء وسیعی از ایده ها رو در هر دو سطح سینتاکس زبان و فریمورک نه تنها عملی کرده، بلکه با هم پیوند و تطبیق داده و ترکیب کرده در یک فریمورک جامع و سازگار که شما در هر حیطه ای باهاش برنامه بنویسی و با شبکه کار کنی یا دسکتاپ یا وب و غیره، همش با یک زبان، یک مجموعه استاندارد، پروتکل های یکسان، فرمتهای مشترک و غیره صورت میگیره که باعث امکان خودکار کردن تولید بخش زیادی از کد و برطرف شدن خیلی سختی ها و احتمال باگها و حفره های امنیتی و عدم نیاز به یادگیری چیزهای اضافی شده و از طرف دیگه باعث سازگاری برنامه ها و برنامه نویسان مختلف با هم میشه (که در غیر اینصورت هرکدام ممکن بود از یک زبان و فناوری خاص یا روشهای شخصی بعنوان استاندارد و پروتکل استفاده کنن). هرچند درکل بازهم یادگیری کل دات نت بخاطر گستردگی زیادش و فناوریهای متعددی که در خودش داره کار راحتی نیست، اما نسبت به توانایی های گسترده و راحتی ای که بعدش به شما میده در مقایسه با زبانها و فریمورک های پراکنده و ضعیف تر دیگه، خیلی مناسب هست.
    دات نت زبانهای برنامه نویسی رو با هم پیوند داده. وب و دسکتاپ رو بهم پیوند داده. استانداردهای مشترک، زبان مشترک، پروتکل های مشترک ... و امکانات RAD خیلی زیادی داره و امنیت و راحتی و سرعت برنامه نویسی اپلیکیشن رو بیشتر کرده. کتابخانهء استاندارد دات نت بسیار گسترده هست. سی شارپ هم ویژگیهای مفید متعددی داره.
    اگر بخوایم دقیق و کامل و مستند بررسی کنیم از همون اول رفرنس سی شارپ باید شروع کنیم و ویژگیهاش و کاربردشون رو بررسی کنیم و مقایسه کنیم با زبانهای دیگه.
    همین کار رو باید درمورد فناوریها و ساختار دات نت انجام بدیم.
    و دست آخر کتابخانهء استاندارد اون هم واقعا گسترده هست و فقط تعداد کلاسها و فضاهای نامی و فناوریهای موثری رو که در اون عضو هستن اگر بررسی کنید، خیلی بیشتر از فریمورک هایی مثل Qt هست. تازه Qt که بخش اپلیکیشن وب نداره اصلا.


    این که Qt ، نسبت به دات نت در میانه مسیره و خیلی از قابلیت های دات نت رو نداره هیچ شکی نیست اما دارای ویژگیهایی هم هست که باعث شده شرکت های بزرگ برای نوشتن برنامه هاشون به جای دات نت ، به اون رو بیارند !
    فراموش نکنید که شرکت های بزرگ به کیفیت واصل بهره وری توجه می کنند نه نام سازنده اون محصول !
    نرم افزار های بزرگ و معروفی مثل VirtualBox ، Google Earth ، adobe photoshop elements ، Pencil ، Skype و ... همه با Qt نوشته شدند نه با دات نت ! چرا ؟!
    جواب این سوال در برگیرنده ی نقص های دات نته
    شما جواب این سوال رو ندادید که ما درمورد نقصهای دات نت که در اون دیده میشه قضاوت کنیم.
    میشه به این نقصها صریحا اشاره کنید؟
    و اصلا به این سادگی هم نیست.
    قرار نیست تمام چیزها با یک زبان و فریمورک نوشته بشن که! من همچین چیزی گفتم؟
    مسلما حتی دات نت هم برای همه جا و همه کاربردی بهترین گزینه یا حتی عملی نیست. همینطور که این محدودیت ها رو هر زبان و فریمورک دیگری که تاکنون پا به عرصهء وجود گذاشته داشته و داره. جاوا، پایتون، سی++. فرقی نمیکنه.
    ضمنا علتهای متعدد دیگری هم میتونه درکار باشه.
    مثلا شاید یکسری برنامه ها زمانی نوشته شدن که دات نت نبوده یا نسخه های اخیر اون وجود نداشته. شاید درمورد نسخه های اولیهء این برنامه ها اینطور بوده و مسلما تغییر زبان و فریمورک کار راحتی نیست.
    شاید برنامه نویسان دات نت مجرب و کافی که در استخدام این شرکتها باشن براشون وجود نداشتن.
    علتش دیگش میتونه ساپورت قدیمی تر و گسترده تر و کاملتر Qt روی پلتفرمهای غیرمیکروسافتی و آزاد باشه. بطور مثال Qt محیط و کتابخانهء دسکتاپ استاندارد KDE رو در GNU/Linux تشکیل میده.
    یک دلیل دیگر هم میتونه سرعت ناکافی دات نت برای بعضی کاربردها باشه.
    ضمنا دات نت هنوز به اوج گسترش و جاافتادگی و تکامل خودش نرسیده. اما بنظرم به اون زمان نزدیک هست.
    الان بطور مثال هنوز بخش اعظم یا بزرگی کاربران از ویندوز XP استفاده میکنن که دات نت روش بصورت پیشفرض نصب نیست (فکر کنم روی سرویس پک ۳ یک نسخهء قدیمی دات نت باشه فقط). نصب دات نت هم واقعا کار راحتی نیست و حجم زیاد و معمولا زمان زیاد نصبش عامل منفی قابل توجهی هست و بعضی وقتا هم باتوجه به فضای خالی ناکافی و مسائلی مثل قدیمی بودن رایانه و سرعت و منابع ضعیفش، اصلا صرفهء نصب کردن نداره. بنده خودم روی چند سیستم PC با مشکلات عدیده ای در این ارتباط روبرو شدم. اول مشکل حجم و فضای خالی درایو C بود، بعد حتی تا چندین ساعت نصب دات نت زمان برد. تازه ویندوز سرویس پک ۲ بود که روش نمیشد دات نت ۴ رو نصب کرد و اصلا دات نت ۴ برای XP SP2 پشتیبانی نمیشه، ولی با یک ترفندی که دوستان دیگری راهنمایی کردن به زور به خوردش دادم!

    دوستان فراموش نکنند که سی شارپ و سی ++ هر دو فقط یک زبان برنامه نویسی هستند ! همین
    اون چیزی که سی شارپ رو اینقدر محبوب کرده ، امکاناتی که فریم ورک دات نت برای این زبان فراهم اورده مثلاً یه IDE با امکانات تا حدودی خوب و ...
    که همین امکانات و حتی بیشتر از امکانات Visual Studio در IDE های مخصوص سی ++ مثل C++‎ Builder از مدت ها قبل وجود داشته ! و ماکروسافت در تولید سی شارپ در واقع از اونها ایده گرفته و از تجربیات آنها استفاده کامل رو برده !!
    تاحدی شاید اینطور باشه. ولی بهرحال سی شارپ در سینتاکس خودش امکانات بیشتر و سطح بالاتری داره که بخاطر جدیدتر بودنش هست و اینکه مخصوص اپلیکیشن نویسی و RAD طراحی شده و فکر نمیکنم تنها یک برنامه و محیط ویژوال بتونه کل محدودیت ها و نقصهای یک زبان رو پوشش بده. بهرحال شما محدودیت های خود زبان رو خواهید دید. و خیلی جاها هم که مجبورید دستی کد بنویسید این مسئله رو بیشتر خواهید دید. و کد شما هیچوقت نمیتونه خصوصیات یک زبان سطح بالاتر که دارای مدیریت حافظهء خودکار و خیلی مسائل امنیتی و کاربردی خودکار دیگر هست رو کاملا دارا باشه. نه اینکه لزوما نشه برنامهء شما همهء امکانات و امنیت برنامهء نوشته شده با سی شارپ رو داشته باشه، بلکه منظورم این هست که این کار با صرف وقت و انرژی قابل توجه بیشتری صورت میگیره که براحتی میتونه اونقدری زیاد بشه که خیلی افراد ازش صرفنظر بکنن.

  11. #11
    کاربر دائمی آواتار L u k e
    تاریخ عضویت
    اسفند 1387
    محل زندگی
    قزوین
    سن
    30
    پست
    559

    نقل قول: آیا دات نت تهدیدی برای نرم افزارهای آزاد/بازمتن در آینده ای نزدیک است؟

    بابا بی خودی کلفتش نکنید این .net و

  12. #12

    نقل قول: آیا دات نت تهدیدی برای نرم افزارهای آزاد/بازمتن در آینده ای نزدیک است؟

    متاسفم از اينكه كساني كه در يك فروم تخصصي حضور دارن فقط كارشون اينه كه بدون مطالعهء تاپيك بيان و پستهاي بي محتوا بزنن.
    يعني اينقدر به خودتون كنترل نداريد و الاف هستيد كه فقط بيايد مزه بپرونيد اونم در تاپيك جدي ديگران.
    به من ميگن چرا زياد مينويسي. اما خودشون كارشون فقط حرفهاي بدون سند و استدلال زدن و شوخي و تفريح نامشروع هست و نديديم اين محتواي فشرده و ناب كه ازش صحبت ميكنن واقعا كجاي نوشته هاي مختصرشون حضور داره.

    به من بگيد اين كلمات قصار شما از چه نوعي هست؟ جدي يا شوخي؟
    اگر جدي هست، هيچ سند و استدلالي توش به چشم نميخوره و صرفا ادعا و نظر شخصي شما ميتونه باشه كه هيچ فايده و اعتباري براي ديگران نداره.
    اگر شوخي هست، براي چي اينجا شوخي ميكنيد؟ اين كار از نظر قوانين فروم و اخلاق اشكال داره كه در تاپيك جدي ديگران شوخي كنيد يا حرفي رو روي هوا و از روي الافي بزنيد.

    ياد بگيريم منطقي باشيم و تفكر و رفتار ما اصول منطقي و رياضي و علمي داشته باشه. يعني خردمند باشيم و خرد بر رفتار ما حاكم باشه، نه رفتاري بر اثر احساسات و انگيزش هاي اوليهء غريزي كه در حيوانات هم وجود دارن و يا وجود و جريان بيت هاي تصادفي مغز در حالت بيكاري و عدم كنترل ارادي. ببخشيد البته قصد توهين ندارم، اين دقيقا تفسير و نظر بنده هست درمورد منشاء اين رفتارها از نظر علمي. ميخواد خوشتون بياد و ميخواد خوشتون نياد و اسم توهين و بي ادبي روش بذاريد.
    بنظر بنده كساني كه به روان خودشون تسلط ندارن آدمهاي ضعيفي هستن.
    و انسان قوي كسي هست كه كاملا منطقي فكر و رفتار بكنه و مغزش هميشه درحالت كنترل ارادي كامل باشه.
    و باور ندارم كسي كه اينطور نيست يك دانشمند و حتي متخصص توانمند بتونه باشه. حداقل در بيشتر موارد اينطوره.
    آخرین ویرایش به وسیله eshpilen : چهارشنبه 18 اسفند 1389 در 09:19 صبح

  13. #13

    نقل قول: آیا دات نت تهدیدی برای نرم افزارهای آزاد/بازمتن در آینده ای نزدیک است؟

    سلام دوست عزیز :
    بنده خیلی مشغله کاری دارم. و نمیتونم مثل شما پست های طولانی بدم (و به نظرم فضای یک فرم هم زیاد جوابگوی بحث های مفصلی که شما فرمودین نیست البته اگر وقت داشتم حتما پست های متوسطی از نظر حجم میدادم.).
    و اما اینکه شما به اپن سورس علاقه دارید.
    من دو سوال هدفمند از شما میکنم و شما به شکل خلاصه جواب بدین :
    1-هدف دنیای نرم افزار های تجاری و غیر متن باز چیست؟
    2-هدف دنیای متن بازopen source (و یکم بازتر مجانی freeware :free as freedom) ؟
    قرار شد خلاصه بگید ها!
    مرسی.
    یک بار و برای همیشه می خواهم چیزهای زیادی ندانم.فرزانگی نیز برای شناخت , محدودیت می آفریند .(پندها وپیکان ها – فردریش نیچه)

  14. #14
    کاربر دائمی آواتار میلاد قاضی پور
    تاریخ عضویت
    بهمن 1388
    محل زندگی
    اوج بلند
    پست
    768

    نقل قول: آیا دات نت تهدیدی برای نرم افزارهای آزاد/بازمتن در آینده ای نزدیک است؟

    دنیای فرومهای فناوری به داشتن کاربرانی چون اشپیلن افتخار میگرداند . مطالب ایشون بخش بزرگی از وب فارسی رو تشکیل میده .
    اما به نظر من هم این مقایسه بی مورد هست . با وقوع اتفاقات بزرگ و کوچیک در جامعه بالانس استفاده از هرکدام تغییر میکنه . اگه فرض رو بر این بگیریم که اتفاق خاصی هم قرار نیست بیفته تا تقاضای یکی نسبت به اونیکی بیشتر بشه و روند موجود همینطور ادامه داشته باشه بازم هر مورد کاربرد و جایگاه انحصاری خودشون رو دارند. نتیجه اینکه قرار نیست برای همیشه یکی کنار بره و دیگری پیروز بشه .

  15. #15
    کاربر دائمی آواتار حمید محمودی
    تاریخ عضویت
    آذر 1387
    محل زندگی
    0x0001
    پست
    642

    نقل قول: آیا دات نت تهدیدی برای نرم افزارهای آزاد/بازمتن در آینده ای نزدیک است؟

    سلام،

    دلیل اصلی این قیاس چیه؟ اینکه ببنیم آیا دات نت در آینده (شاید خیلی نزدیک) تهدیدی برای دنیای بازمتن هست یا خیر؟ خب بر فرض جواب این سوال مثبت باشه، به چی میخوایم برسیم؟ به نظرم سوال های مهمتری میشه اینجا مطرح کرد :
    یکیش همینی که دوستمون گفتن »
    1-هدف دنیای نرم افزار های تجاری و غیر متن باز چیست؟
    2-هدف دنیای متن بازopen source (و یکم بازتر مجانی freeware :free as freedom) ؟
    همچنین :

    3-وظیفه ما به عنوان برنامه نویس نسبت به این قضیه چیه؟
    4-آیا دات نت میتونه در همه زمینه ها از بقیه رقبا جلو بزنه و یا گزینه صددرصد مناسبی باشه؟ قطعاً خیر! البته گویا در پست های قبلی کم و بیش به این سوال همین پاسخ داده شد. خب اگه دات نت نتونه همیشه گزینه خیلی مناسب و منطقی ای در زمینه های مختلف باشه، در نتیجه گزینه های دیگه برای همیشه کنار نخواهند رفت و متناسب با نیاز های کاربران تغییر و پیشرفت خواهند کرد.

    از نظر من هم رسیدن به جواب سوال زیر بی مورد هست.

    آیا دات نت تهدیدی برای نرم افزارهای آزاد/بازمتن در آینده ای نزدیک است؟

  16. #16

    نقل قول: آیا دات نت تهدیدی برای نرم افزارهای آزاد/بازمتن در آینده ای نزدیک است؟

    دات نت مزیتها و معایب خاص خودش را دارد ، اگر دنبال یک اپلیکیشن سرور واقعی هستید یعنی چیزهایی که در جاوا هست این را می توانید با آپشنهای محدودی پیدا کنید، دنیای مایکروسافت کمی محدود است ، سینتاکس قویتر و دست بازتر سی شارپ دست مایکروسافت را باز کرده است! (مثلا قدرت بالای لمبدا را با انانیماس فانکشن ها قیاس کنید) و ایضا ، سرعت بالاتر در کامپیوتر مشابه (تاکید می کنم کامپیوتر مشابه چون جاوا در سوپر کامپیوترها جایی که مایکروسافت نیست جا دارد) ،

    من مدیر تیم طراحی باراکودا هستم که در حال حاضر نسخه ای از آن برای یک شرکت بزرگ کامپوننت سازی آماده شده است و فقط ام وی سی را ساپورت می کند (ظاهرا وبفورم هم خواهد آمد)، ایضا ما نسخه ای برای جاوا و ام وی سی اسپرینگ آماده کرده ایم ، در مهارت اعضای تیم شک نکنید ولی به وضوح عرض می کنم که سینتاکس سی شارپ و برتری مطلق آن در این زمینه دست مارا باز گذاشته است، نسخه جاوا هم زیبا کار می کند ولی من کد سی شارپ را خوانا تر و زیباتر دیدم ، توجه کنید ، همه چیز در دیزاین یکیست و کلاسبندیها و .... یکیست ولی ولی به وضوح عرض می کنم که سی شارپ توسط بهترین طراح کامپایلر جهان یعنی آندرس نوشته شده و سی شارپ د سینتاکس جلو افتاده است، ایضا دات نت در ریفلکتور و... قویتر است ولی ویندوز هم سیستم عامل با کیفیتی نیست! فاجعه است گاهی اوقات...

    نکات: به طور متوسط در کامپیوتر مشابه جاوا 2 تا 5 برابر برای نرم افزارهای مبتنی بر وب کنتر است (فقط رندر صفحات و تحت هر سیستم عامل) ، ولی دات نت در جایی که دات خیلی حرف برای گفتن دارد حضوری ندارد ! جاوا رایگان است و روی هر سیستم عاملی هست ، جاوا تنوع بیشتری دارد حالا ضعف سینتاکس را نادیده بگیریم ....

    ایکاش مایکروسافت سیستم عامل تولید نمی کرد!

  17. #17

    نقل قول: آیا دات نت تهدیدی برای نرم افزارهای آزاد/بازمتن در آینده ای نزدیک است؟

    نقل قول نوشته شده توسط mazdadoost مشاهده تاپیک
    2-هدف دنیای متن بازopen source (و یکم بازتر مجانی freeware :free as freedom) ؟
    من اول به سوال دوم شما جواب میدم چون بهش بیشتر علاقه دارم و ضمنا مطالعه و تخصص خیلی بهتری درش دارم.
    متن بازی ها میگن هدفشون افزایش کیفیت (و احتمالا همزمان، کمیت) نرم افزار هست. یعنی فکر میکنن روش بازمتن به افزایش کیفیت نرم افزار منجر میشه. حالا اینکه مستندات و شواهد تا چه حد بر این امر حکایت دارن هنوزم سرش مجادله هست. ضمنا یکسری افراد هم ممکنه صرفا بخاطر علاقهء شخصی و سرگرمی و آزادی ای که در دنیای بازمتن گیرشون میاد بهش بپردازن (یعنی ممکنه زیاد به این حرفا که کیفیت و کمیت نرم افزار رو زیاد کنیم هم اهمیتی ندن و صرفا خوششون میاد از این میدان باز و دوستانه و جذاب و همکاری نامحدود و جهانی ای که بازمتن براشون فراهم میکنه).
    یه چیز دیگه ای که بازمتنی ها میگن اینه که چرا باید هرکس چرخ رو دوباره اختراع کنه و اینطور وقت و انرژی بشریت به هدر بره و نتونن از حداکثر پتانسیل جمعی خودشون استفاده کنن؟ یعنی در مدل بازمتن ما میتونیم از کدها و ایده ها و برنامه های همدیگر آزادانه استفاده کنیم و دیگه لازم نباشه هرکس برای هر کاری کد خودش رو بنویسیه و الگوریتم و فرمت و پروتکل خودش رو اختراع کنه که خیلی از اینا ناگزیر کم و بیش شبیه هم هستن و چیز جدیدی یا حداقل چیزی که مزیت چشمگیری داشته باشه نیستن. ضمنا از روی کارهای دیگران میشه گسترش و تغییر داد و ایده های ترکیبی جدیدی رو خلق کرد؛ کاری که به فور در دنیای بازمتن انجام شده.
    خب شاید یکی از دلایل موفقیت و قوت دنیای بازمتن همین امکان باشه که درمورد نرم افزارهای انحصاری چنین آزادی و امکانی حداقل در این حد و به این راحتی و بدون حد و مرز، امکان نداشته و نداره.

    اما یه چیز دیگه داریم که در اصل منشاء و مادر همهء اینا بوده، بنام نرم افزار آزاد، که قبل از بازمتن بوجود آمد و بازمتن از اون مشتق شد. نرم افزار آزاد یک جنبش فلسفی و اخلاقی و سیاسی بوده و هست که هدفش بطور کاملا مشخص و صریح، آزادی هست.
    منم فلسفه وهدف نرم افزار آزاد رو واقعا میپسندم و درست تشخیص میدم و بهش علاقه دارم. علاقهء من به بازمتن هم بخاطر اینه که بازمتن و نرم افزار آزاد در اغلب مواقع در عمل کاملا منطبق بر یکدیگر هستن. بازمتن فقط بخش فلسفی و اخلاقی نرم افزار آزاد رو نداره.

    ضمنا ظاهرا شما نمیدونید نرم افزار آزاد چیه چون یک اشتباه متداول رو که بارها به صراحت مطرح و نسبت به اون هشدار داده شده مرتکب شدید و اون اینه که گفتید مجانی. نرم افزار آزاد به معنای نرم افزار مجانی نیست. نرم افزارهایی که فقط مجانی هستن اسمشون Freeware هست که آزاد و بازمتن نیستن. بازمتن/آزاد بودن نیاز به در دسترس بودن کدمنبع و اختیارات نسبتا کاملی (کپی نامحدود + توزیع نامحدود + تغییر نامحدود + اجازهء استفاده در هر کاربردی به هر حدی) برای هر فرد داره.
    اینکه نرم افزار آزاد و بازمتن اغلب مجانی هم هست یک اثر جانبی هست و جزو شرایط رسمی و اجباری اون نیست.
    هرچند شما گفتید Freeware. اما گذاشتن Freeware در کنار بازمتن معنایی نداره و نشون میده اشتباه کردید.
    ضمنا عبارت free as freedom درمورد Freeware ها گفته نمیشه، بلکه درمورد Free Software ها (نرم افزارهای آزاد) گفته میشه.

    1-هدف دنیای نرم افزار های تجاری و غیر متن باز چیست؟
    احتمالا در درجهء اول ایجاد تجارت و کسب درآمد.
    شاید بعضیا ادعا کنن اهداف دیگری هم دارن. اما این ادعاها باید دقیقا مشخص بشن تا بشه روشون بحث کرد.
    ضمنا تجاری بودن با بازمتن و آزاد بودن منافاتی نداره لزوما و یک نرم افزار تجاری امکان داره بازمتن و آزاد باشه.
    معمولا ما از اصلاح انحصاری یا غیرآزاد/غیربازمتن استفاده میکنیم.
    بیشتر افرادی فکر میکنن هرچیزی تجاری باشه لزوما انحصاری هست. اما درواقع اینطور نیست.
    حداقل بر اساس بعضی تعریف ها، به نرم افزاری تجاری گفته میشه که برای استفاده های تجاری نوشته میشه یا ازش استفادهء تجاری میشه و این استفاده میتونه همزمان با آزاد/بازمتن بودن باشه. استفادهء تجاری لزوما به معنای کسب درآمد مستقیم از فروش خود نرم افزار نیست.
    در یک حداقل باید گفت این اصطلاح دارای ابهام هست و بهتره از اصطلاح انحصاری (Proprietary) یا غیرآزاد و غیره بجاش استفاده کنیم.
    آخرین ویرایش به وسیله eshpilen : شنبه 21 اسفند 1389 در 09:07 صبح

  18. #18

    نقل قول: آیا دات نت تهدیدی برای نرم افزارهای آزاد/بازمتن در آینده ای نزدیک است؟

    راستی این لینک تاپیک اولیه/اصلی در فروم تکنوتاکسه: http://www.technotux.org/html/PNphpB...c-t-20073.html
    این بحث در اونجا هنوزم ادامه داره، اما هم کار سختی هست و هم بنظرم بحث در اینجا رو مخدوش میکنه که بخوام پستهای جدید اون تاپیک رو در اینجا کپی کنم.
    میتونید بقیهء پستها و بحث در اونجا هم بخونید و اگر خواستید در بحثش شرکت کنید (در اونجا بدون عضویت هم میتونید بصورت مهمان پست بزنید).

  19. #19

    نقل قول: آیا دات نت تهدیدی برای نرم افزارهای آزاد/بازمتن در آینده ای نزدیک است؟

    بلدم !بیشتر مقالات سایت Gnu رو مطالعه کردم . و به لحاظ فلسفی به استالمن احترام میذارم/شاید میخواستم اصلاحش کنم و حوصلم نشد.

    خوب با توجه به فرمایشات خودتون فکر نمیکنید اپن سورس و نرم افزار آزاد و نرم فزار انحصاری به راه خودشون برن؟
    همونطور که لینوکس به راه خودش میره و ویندوز و مک اس و غیره به راه خودشون .جاوا و دات نت به راه خودشون. در نهایت چیزی مثل php هم شاید .net برای تعداد توسعه دهندگانش عامل کاهنده باشه اما با توجه به کاربرد خاص php نمیتونه و لازم نیست جایگزینش بشه.
    اگر نظر من میتونه کمک کننده باشه به شخصه معتقدم این کیفیت رنم افزاری مثل دات نت نیست که میتونه تهدیدی برای اپن سورس و نرم افزار آزاد باشه.
    چون این کیفیت درمورد خیلی از نرم افزار ها و پلت فرم های تجاری و انحصاری وجود داره و به شکل نسبی و حتی مطلق برتری هایی نسبت به نونه های اپن سورس وجود داره.
    منتها همون فلسفه ازادی در وهله اول و افزایش کیفیت و توسعه گروهی مبتنی بر وب و لذت برنامه نویسی و هک در دنیای اپن سورس در وهله های بعدی عامل پیشرفت این حوزه نرم افزاری هست.
    میدونید به نظر من چی فلسفه نرم افزار آزاد رو تهدید میکنه!
    به طور خلاصه اتفاقاتی مثل اتفاقی که برای mysql افتاده .یعنی یک با فلسفه انحصاری روی مایملک یک پروژه اپن سورس دست اندازی کنه کنه. و به مرور هستی فلسفیش رو به باد بده!
    موفق باشید.

    ضمنا ظاهرا شما نمیدونید نرم افزار آزاد چیه چون یک اشتباه متداول رو که بارها به صراحت مطرح و نسبت به اون هشدار داده شده مرتکب شدید و اون اینه که گفتید مجانی. نرم افزار آزاد به معنای نرم افزار مجانی نیست. نرم افزارهایی که فقط مجانی هستن اسمشون Freeware هست که آزاد و بازمتن نیستن. بازمتن/آزاد بودن نیاز به در دسترس بودن کدمنبع و اختیارات نسبتا کاملی (کپی نامحدود + توزیع نامحدود + تغییر نامحدود + اجازهء استفاده در هر کاربردی به هر حدی) برای هر فرد داره.
    اینکه نرم افزار آزاد و بازمتن اغلب مجانی هم هست یک اثر جانبی هست و جزو شرایط رسمی و اجباری اون نیست.
    هرچند شما گفتید Freeware. اما گذاشتن Freeware در کنار بازمتن معنایی نداره و نشون میده اشتباه کردید.
    ضمنا عبارت free as freedom درمورد Freeware ها گفته نمیشه، بلکه درمورد Free Software ها (نرم افزارهای آزاد) گفته میشه.
    یک بار و برای همیشه می خواهم چیزهای زیادی ندانم.فرزانگی نیز برای شناخت , محدودیت می آفریند .(پندها وپیکان ها – فردریش نیچه)

  20. #20

    نقل قول: آیا دات نت تهدیدی برای نرم افزارهای آزاد/بازمتن در آینده ای نزدیک است؟

    نقل قول نوشته شده توسط mazdadoost مشاهده تاپیک
    خوب با توجه به فرمایشات خودتون فکر نمیکنید اپن سورس و نرم افزار آزاد و نرم فزار انحصاری به راه خودشون برن؟
    راه فقط از نظر فلسفی و قانونی میتونه جدا باشه، وگرنه از نظر فنی و بخصوص بحث برنامه نویسی تفاوت خاصی بر این اساس نمیبینم. تفکر و هدف برنامه نویسی منطقی همه جا یکی هست.
    مثلا اگر دات نت برای RAD خیلی خوبه و مفیده، گنو/لینوکس و بازمتن هم باید سعی کنه همونقدر خوب باشه. دلیلی نداره طور دیگری باشه چون طور دیگری منطقی نیست و وجود نداره. بطور مثال آیا برنامه نویسان گنو/لینوکس نیازی به RAD ندارن و ازش خوششون نمیاد؟ برنامه نویس همه جا برنامه نویس هست و میخواد برنامه بنویسه. خود برنامه نویسی، یعنی بحث کدزنی که دیگه دو نوع مختلف نداره.
    هرچی گنو/لینوکس هم از نظر امکانات برنامه نویسی غنی باشه به نفع گنو/لینوکس و نرم افزارهای آزاد و بازمتن هست. و هرچی ویندوز و نرم افزارهای انحصاری بهتر باشن، به ضررش میشه! اینطوری نیست که دنیای بازمتن و نرم افزار آزاد و گنو/لینوکس از دنیای ویندوز و نرم افزارهای انحصاری ایزوله باشه. مسلما این یک هدف مطلوب هست که تعداد کاربران و برنامه نویسان گنو/لینوکس و بطور کلی نرم افزارهای بازمتن/آزاد بیشتر بشه و این بد هست که این تعداد کم بشه. وقتی ویندوز بهتر و غنی تر بشه و برنامه نویسی با اون راحتتر و سریعتر بشه و قدرت رقابت تجاری بیشتری پیدا بکنه، مسلما عدهء بیشتری از کاربران و برنامه نویسان حال و آینده به سمت ویندوز میرن (که گاهی حتی مجبور میشن) و عدهء کمتری به سمت گنو/لینوکس خواهند رفت.
    تاحالا اینقدر اختلاف نبود و مثلا طرف که بازمتن کار میکرد میتونست با PHP هم درآمد و شغل مناسب در قیاس با ویندوز داشته باشه، اما الان دات نت این حیطه را داره محدودتر و مشکل تر میکنه. بنظرم در دسکتاپ هم کم و بیش داره همینطور میشه و همین الان هم تاحدی شده. راحتی و سرعت و کیفیت برنامه نویسی اپلیکیشن های عمومی، چه وب و چه دسکتاپ، به کمک دات نت فاصلهء بیشتری نسبت به ابزارهای بازمتن پیدا کرده.

    همونطور که لینوکس به راه خودش میره و ویندوز و مک اس و غیره به راه خودشون .جاوا و دات نت به راه خودشون.
    به راه خودشون میرن، اما پیروزی یا برتری با اونی هست که مجموعا راهش از همه بهتره و در راه خودش موفقتر میشه. مثل این هست که شما کاراته کار کنی و من کنگفو و یکی دیگه تکواندو. نهایتا همهء اینا برای مبارزه هست و اونی که از همه قویتر هست دیگران رو در یک مبارزهء آزاد شکست میده. هرچند اینها ممکنه تا ابد کنار هم باقی بمونن و علاقمندان و فعالان خودشون رو داشته باشن، کما اینکه الان اینطور هست، اما بهرحال بدون تاثیر بر یکدیگر نیستن و نمیشه گفت هرکدام صرفا به راه خودش میره. مشتری کنگفو اگر زیاد بشه یعنی مشتری اونای دیگه کمتر شده. ضمنا من شخصا دوست دارم هرچه کاملتر و قوی ترین باشم که در میدان مبارزه پیروز میشه. دوست دارم نرم افزارهای آزاد و بازمتن هم کم و کسری نداشته باشن. اگر پیروز مطلق نمیشن ولی حداقل کم هم نیارن و بقای بهینهء اونها در کنار سیستمهای دیگر تضمین شده باشه، نه اینکه هر روز تحلیل برن یا سرعت رشد نسبت به نرم افزارهای انحصاری هر روز کمتر بشه.
    در نهایت چیزی مثل php هم شاید .net برای تعداد توسعه دهندگانش عامل کاهنده باشه اما با توجه به کاربرد خاص php نمیتونه و لازم نیست جایگزینش بشه.
    نه کاملا که اینطور نمیشه. ولی بهرحال دات نت همین الانش هم بنظرم مشتری ها و برنامه نویسان PHP رو کاهش داده و/یا خواهد داد. و شخصا ناراحت هستم که چرا دنیای بازمتن یک آلترناتیو که بتونه حریف قابل تری برای دات نت باشه نداره. چون دوست دارم برای کار و شغل و تجارت مجبور نباشم زبان و فناوریهای انحصاری و میکروسافتی رو یاد بگیرم و استفاده کنم. چون ترجیح میدم از نرم افزارهای آزاد استفاده کنم و وابسته به یک شرکت انحصاری تجاری نباشم.
    البته از برنامه نویسی با هریک از این ابزارها و محیط ها از بین این دو جبهه لذت میبرم. ولی این لذت وقتی با نرم افزارهای آزاد باشه کامل میشه. و از طرف دیگه بنظر بنده این نرم افزارها از نظر اجتماعی و اخلاقی و سیاسی و اقتصادی در مجموع برای بشریت مفیدتر و از جهاتی وجود اونها حیاتی هست.

    اگر نظر من میتونه کمک کننده باشه به شخصه معتقدم این کیفیت رنم افزاری مثل دات نت نیست که میتونه تهدیدی برای اپن سورس و نرم افزار آزاد باشه.
    چون این کیفیت درمورد خیلی از نرم افزار ها و پلت فرم های تجاری و انحصاری وجود داره و به شکل نسبی و حتی مطلق برتری هایی نسبت به نونه های اپن سورس وجود داره.
    بله اینطور هست. اما شدت و ضعف وجود داره.
    و دات نت یک مورد مهم بعدی هست که در گذشته نبود و الان اضافه شده.
    هرچی این موارد بیشتر و شدیدتر بشن مسلما روی دنیای بازمتن تاثیر منفی میذارن. حالا اینکه دقیقا چه وقت و چقدر نمیدونم.
    مگر اینکه دنیای بازمتن هم عکس العمل نشون بده و مثلا پیشرفت های خاص خودش رو بعنوان مقابله ارائه کنه.
    خوشبختانه تاحالا دنیای بازمتن هم برتری های خودش رو داشته. اما امیدوارم اینطور نباشه که کارت های برندهء نرم افزارهای انحصاری مدام زیاد بشه اما دنیای بازمتن با همین سرعت رشد نکنه.
    منتها همون فلسفه ازادی در وهله اول و افزایش کیفیت و توسعه گروهی مبتنی بر وب و لذت برنامه نویسی و هک در دنیای اپن سورس در وهله های بعدی عامل پیشرفت این حوزه نرم افزاری هست.
    بله مسلما.
    مردن نرم افزار آزاد بخاطر همین خصیصه های استثنایی که نمیتونه در نرم افزارهای انحصاری باشه، تصور نمیشه.
    اما بهرحال فقط بقا مهم نیست و باید سعی بشه پیشرفت در کیفیت و کمیت هم صورت بگیره.
    درسته نرم افزارهای آزاد و بازمتن تقریبا هیچوقت و تحت هیچ شرایطی نمیمیرن، ولی کیفیت و کمیت و محدودهء اونها میتونه مخدوش و تضعیف بشه. ما الان سیستم های نسبتا کامل نرم افزاری در دنیای بازمتن داریم. از سیستم عامل و بایوس گرفته تا نرم افزارهای کاربردی تا ابزارهای برنامه نویسی. بنابراین آدم میتونه کلا برای تمام نیازهاش از نرم افزارهای آزاد استفاده کنه و حال آزادیش رو ببره. اما یکسری کمبودهایی هم وجود داره که گاهی باعث میشه آدم نتونه همیشه در این دنیای ایدئال خودش زندگی کنه. بعضی نرم افزارهای مهم و حرفه ای کمبودهایی دارن یا مشکلات به علل دیگری هست که از درایورهای سخت افزار تا بازیهای 3D مدرن و تا نرم افزارهایی مثل معادل آزاد فتوشاپ و اتوکد و غیره هست.
    حتی بعضی قوانین هم نرم افزارهای آزاد رو دچار محدودیت هایی کردن. هرچند خوشبختانه این قوانین با اعتراضهایی که شده و راههای انحرافی ای که وجود داره زیاد و شدید نشدن و صدمهء سنگینی به دنیای نرم افزار آزاد وارد نکردن.
    مسلما هرچی نرم افزارهای آزاد کیفیت و کمیت بیشتری داشته باشن و افراد بیشتری ازشون استفاده کنن و تجارت های موفق و درآمدزایی داشته باشن، این دنیا قویتر میشه و بهتر میشه ازش محافظت کرد. بطور مثال قانون کشورهای سرمایه داری مثل ایالات متحده از چیزهایی که برای تجارت و کارهای جدی مهم باشن بهتر دفاع میکنه و حقوق و امنیت و آزادی اینطور چیزها رو خیلی راحتتر با توسل به استدلالهای مربوطه میشه حفظ کرد.

    میدونید به نظر من چی فلسفه نرم افزار آزاد رو تهدید میکنه!
    به طور خلاصه اتفاقاتی مثل اتفاقی که برای mysql افتاده .یعنی یک با فلسفه انحصاری روی مایملک یک پروژه اپن سورس دست اندازی کنه کنه. و به مرور هستی فلسفیش رو به باد بده!
    موفق باشید.
    بله اینها هم حوادث نامطلوبی هست که بهرحال باوجود تمام تمهیدات پیش میان. استالمن در اینمورد قبلا مقاله داده و از راههای مختلف اعتراض و اقدام شده که بنده هم ترجمه کرده بودم و خودم هم بحثهایی در اینمورد داشتم.
    باز خوبیش اینه که مجوزهای آزاد این اجازه رو میدن که بعدا کسان دیگری بتونن بصورت مستقل یک انشعاب آزاد و مستقل از اون پروژه با آخرین نسخه های آزاد و مستقلی که داده تولید کنن. ولی بهرصورت این کار هزینه داره و آسون هم نیست و ایجاد تعدد و تفرقه هم میکنه؛ بخاطر همین بهرحال این اتفاقات صدمه هایی به دنیای نرم افزار آزاد وارد میکنن.

قوانین ایجاد تاپیک در تالار

  • شما نمی توانید تاپیک جدید ایجاد کنید
  • شما نمی توانید به تاپیک ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید ضمیمه ارسال کنید
  • شما نمی توانید پاسخ هایتان را ویرایش کنید
  •