نمایش نتایج 1 تا 34 از 34

نام تاپیک: چرا دلفی...؟

  1. #1
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    مهر 1388
    محل زندگی
    توی کامپیوتر
    پست
    282

    چرا دلفی...؟

    با سلام

    ۱- من الان حدود ۴ سال هست که با دلفی کد می نویسم و دیگه تحصیلاتم به پایان رسیده و می خوام وارد بازار کار بشم اما

    هرجا که آگهی استخدام دیدم برنامه نویس C#‎ , ASP, .Netمی خواستن. می خواستم بدونم چرا دلفی نه؟


    ۲- قرار بود شرکت Embarcadero امکان کامپایل در یک سیستم عامل برای سیستم عامل های دیگه رو در سال ۲۰۱۰ ارائه بده (اگه اشتباه نکنم) ما کلی خوشحال شدیم و جلوی دوستای C#‎کارمون کلی پز دادیم اما دیگه دنیا داره به پایان می رسه (اشاره به سال ۲۰۱۲)و خبری از این امکان نشد

    با توجه به اینکه دلفی توی خیلی از موارد (مثل IDE و ساختار زبان و ...) از C#‎ عقب تر هست چرا باید دلفی کار بمونیم؟

    ۳- دلفی زبانی هست که بسیاری از برنامه هایی که در ایران قبلا نوشته شده اند(که بسیار اندک هستند و به سیستم های حسابداری، انبارداری و این قبیل موارد محدود می شوند) توسط اون برنامه نویسی شده

    با این توصیفات چرا دیگه دلفی داره از دور خارج می شه و شرکتها روی به زبانهای دیگه آوردند؟

    خب دوستان این مطالبی که نوشتم با توجه به توضیحاتی که قبل از هر سوال وجود داره سوالاتی است که من رو خیلی آزار می ده هر کس که در مورد هرکدوم نظراتی داره خوشحال می شم بشنوم در ضمن این سوالات فقط برای من به وجود اومده اگه کسی سوالات دیگه ای داره مطرح کنه تا به یک نتیجه گیری کلی در مورد دلفی برسیم که آیا دلفی رو باز هم ادامه بدیم یا بریم سراغ یه زبان دیگه؟

    باز هم پیشاپیش از همه شمایی که مشارکت می کنید تشکر می کنم.

  2. #2
    کاربر دائمی آواتار عقاب سیاه
    تاریخ عضویت
    آذر 1387
    محل زندگی
    اصفهان
    پست
    457

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    به نظز من پرسيدن اين كه اسلام درست است يا بايد دينمان را عوض كنيم در يك مسجد كار اشتباهي است!!!!!
    فقط نظر من بود...

  3. #3
    کاربر دائمی آواتار nilidelphi
    تاریخ عضویت
    مرداد 1388
    محل زندگی
    ارومیه
    پست
    418

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    دوست عزیز دلیله اینکه همه جا در بحث استخدامی ها ASP غش C#‎ میخوان اینه که اکثر این برنامه ها و این شرکت ها روی وب مانور میدن و این دلیل بر کم بودن و بد بودن زبان دلفی نیست
    بر شاید دلفی از نظر امکانات سطحی به محصولات مایکروسافت نرسه ولی همه به قدرت بالا و زبان قوی و برنامه نویسی شیرین دلفی واقفند
    چند کشور هند ، روسیه و ایتالیا رو که میشناسم زبانه پایشون دلفی هست
    در ضمن برنامه نویسان حرفه ای در کل دنیا برا نوشتن برنامه هاشون اکثرا از سی پلاس پلاس یا دلفی و یا جاوا استفاده می کنند و برنامه های کاربردی زیادی به این زبان ها نوشته میشه.
    سی شارپ ماله برنامه نویسان آماتوره تا بیشتر وارد جزئیات نشن و فقط حس کنند که یه برنامه نویسن
    اما چرا در ایران دیلفی داره خامش میشه علتش اینه که در سطح دانشگاه افراد خیلی کمی وجود دارند که با دلفی آشنا هستند و میتونن تدریس کنند
    برا همینم همه فکر میکنن که دیگه سی شارپ رو بلدن
    این غلطه
    البته یه دلیل گوشه گیر شدن دلفی خوده مایکروسافت و .net هست
    اگه دلفی هم ماله مایکروسافت بود الان قدرته برتر در کل دنیا بود.
    البته چندین بار در این مورد بحث شده در سایت
    اینم بگم که شرکت های نرم افزاری ایرانی خیلی ضعیفن و کمتر کار های خوب انجام میدن واسه همین پایه کاریشون یا VB هست یا C#‎
    که این درست نیست
    یه شرکت خوب طبق نیاز هاش دارای کار گروه هایی هیست که هر کدوم از متخصص های خودش بهره میبره از تجزیه تحلیله پایگاه داده گرفته تا مدیریت و گروه های برنامه نویسیشون.
    شما کمتر برنامه ی کاربردی میتونید پیدا کنید که با سی شارپ نوشته شده باشه.
    اینم یادم رفت بگم که مهندسینه آسیای شرقی هم علاقه ی خوبی نسبت به دلفی دارن.

    راستی من با نظر "عقاب سیاه " هم موافقم

    موفق باشید

  4. #4

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    سی شارپ ماله برنامه نویسان آماتوره تا بیشتر وارد جزئیات نشن و فقط حس کنند که یه برنامه نویسن
    به نظر من این بخش از حرف شما ؛ حرف یک فرد آماتور هست ؛ پر طرفدار بودن #C دلیل به آماتور بودن اون یا ضعیف بودن Delphi یا ... نداره .

    هر زبان رو باید بر اساس هدفی که به خاطر اون به وجود اومده بررسی کرد ، اگر بخوایم #C رو در نوشتن برنامه هایی با Performance بالا با Delphi مقایسه کنیم #C باید بره بوق بزنه ولی این مقایسه اشتباه هست چون از اولش هم #C نیومده بود تا با زبان های Native ی مثل VC یا Delphi رقابت کنه ( حداقل هدف اصلیش این نبود ) .

    من حدود 1 ماهی هست که در کنار دلفی رفتم سراغ #C و مقالاتی در مورد #C میخونم و باید بگم از لحاظ معماری فوق العاده طراحی شده ( وقتی مدیر گروه طراحی آندرس باشه باید همین توقع رو داشت ... ) ، ولی قبول دارم بیشتر کسانی که با این زبان کار میکنند ( تو ایران ) توهم برنامه نویس بودن دارند و فکر میکنن صدا زدن 2 تا متد از 2 تا کلاس و کار با Background Worker و 4 تا از این جنگولک بازی ها یعنی برنامه نویس شدن ، ولی افراد متخصص هم در این بین پیدا میشه !

    بحث اصلی عقب موندن Delphi از رقبا ( نه از لحاظ فنی ، بلکه از لحاظ آمار استفاده و کار ) به دلیل عملکرد ضعیف Embarcadero در تبلیغات هست ؛ خیلی از برنامه نیوسان Delphi از زمانی که Borland یک سری بی درایتی از خودش نشون داد به سوی زبان های دیگه کوچ کردن و خیلی ها نمیدونن حتی Delphi چی هست ، دقیقا به چه درد میخوره و ... ؛ در حال حاظر متخصصین در همچین زبانی خیلی کم یافت میشه که مقالات و کتب تخصصی بنویسن ، الان وقتی یک نسخه جدید از Net. عرضه میشه 1000 نفر + 1000 تا انتشارات مقاله و کتاب در موردش میدن در صورتی که بعد از انتشار یک نسخه جدید از Delphi همه چشم انتظار برادر Marco Cantu هستن ( خدا زنده نگهش داره ) ... !

    به شخصه 99% این وقایع رو بر سر ضعیف بودن Embarcadero در تبلیغات و جذب مشتری میدونم ، البته بیشتر این مشکلات میراثی هست که Borland برای Embarcadero به ارث گذاشت !

    از لحاظ فنی هم کمبود خاصی رو در Delphi احساس نمیکنم ...

    اگه دلفی هم ماله مایکروسافت بود الان قدرته برتر در کل دنیا بود.
    تقریبا موافقم ، اگر صاحب امتیاز Delphi شرکتی به بزرگی مایکروسافت بود با همین امکانات فعلی Delphi یکی از ارکان اصلی مانور مایکروسافت میشد ...

  5. #5
    کاربر دائمی آواتار nilidelphi
    تاریخ عضویت
    مرداد 1388
    محل زندگی
    ارومیه
    پست
    418

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    اگه یه سری به فروم های خارجی بزنید و در تگ های این سایت ها یه جستجو کنید خواهید دید که تعداد سوالات و جوابهایی که در مورد سی شارپ شده حدوده 20 برابر دلفی یا سی پلاس پلاس و یا .... است که این نشان دهنده رشد است
    اما چیزه جالبی که من تو این سایت ها دیدم این بود که سوالاتی که در مورد سی شارپ پرسیده شده بود به نظر ما دلفی کار ها خیلی ساده میومد و مطمئن هستم که واسه سی پلاس پلاس کار ها هم همینطور باشه(حداقل در مورد 10ها پستی که من خوندم اینطوری بود لطفا خورده نگیرید)

    من خودم هم سی شارپ کار هستم و 1.5 سالی هست که این زبان کار می کنم ولی انصافا و بدونه تعصب میگم به هیچ وچه نمیتونه جای C++‎ و دلفی رو بگیره البته رو دات نت و وب که نمیگم هااااا
    البته رو دات نت هم میشه باهاش رقابت کرد البته رو دات نت 2 و با دلفی 2009

    آقا مجتبی با حرفت موافقم که من خودم تو زمینه سی شارپ آماتور هستم
    ولی اینو هم در نظر بگیرید که استادای ما تو دانشگاها چند فصل از سی شارپ رو میگن و بعد فکر میکنند که 20 و30 تا دانشجو برنامه نویس تحویله جامعه متخصصین دادن!!!!!!!
    در ضمن ما ایرانی ها خیلی سطحی نگریم یعنی وقتی یکی میگه "با دلفی دیگه کهنه شده برو به سمت سی شارپ" بدون تحقیق میریم.
    البته تو همه ی موارد اینجوری هستیم هااااااا

  6. #6
    کاربر دائمی آواتار SAASTN
    تاریخ عضویت
    خرداد 1385
    محل زندگی
    تهران
    سن
    39
    پست
    730

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    ببینید در مورد مقایسه بین زبان ها، در مورد علل افول دلفی و رشد C#‎، در مورد ضعفهایی که در عملکرد بورلند و Embarcadero و جود داشته و داره بارها و بارها تو گوشه و کنار این سایت و جاهای دیگه صحبت شده. ولی من فکر می کنم ما (یعنی ما ایرانیا) باید یکم بومی تر این مسئله رو بررسی کنیم. شکی نیست که مسائل کلی مثل تبلیغات و حجم مستندات توی تعداد کاربران ایرانی هم تاثیر داره، ولی نقش این جور مسائل توی ایران با یه جایی مثل روسیه یا خود امریکا واقعا متفاوته. وقتی می گیم تبلیغات، خوب این چه دخلی به ما داره، دلفی XE دو تومن، ویژول 2010 هم دو تومن! میایم می گیم سیاست ها، مگه تو ایران چه شق القمری داره میشه؟ خوب آره، چهارتا کار درست و حسابی این ور و اون ور داره انجام میشه، ولی حجم اصلی کار چیه؟ اتوماسیون این سازمان، پیپرلس کردن اون اداره، حسابداری، انبارداری، حقوق دستمزد، فلان بهمان! دیگه Connection.Open رو بورو تو کوبول بزن! می گیم مستندات، کدوم مستندات؟ دیگه دانشگاه و دانشجوی خودمون رو که میشناسیم، حالا سی شارب n+3 برابر دلفی کتاب و سایت و ... داره، کیه که بخونه؟ اصلا برا چی بخونه؟ خوب وقتی همه مشتریات همونایین که می شناسی، Skin خوشگل تر احتیاج داری یا کتاب پربارتر؟
    من فکر می کنم مسئله مرگ تدریجی دلفی تو ایران یه امر خیلی طبیعی و بدیهیه. ببینید اینجا مسئله قیمت و پشتیبانی و این قزتی بازیا که مطرح نیست، پس میریم سراغ بهترین انتخاب، بهترین انتخاب هم که همون راحتترین انتخابه، به جای کیبورد با موس برنامه می نویسی! خیلی خوب باشه! حداکثر Ctrl+Space رو میزنی! SQL هم که بچه محلت میشه، Microsoft کبیر هم که پشتته، برا وب هم که از این ور جوب باید بپری اونور، دیگه چی می خوای، یه جو راه میوفته و همه میرن سراغ C#‎. واقعیت رو باید بپذیریم، تو بازار موجود ایران C#‎ داره جواب میده و بهترین انتخابه.
    بدتر اینه که به خاطر همین عوامل امیدی به برگشت دلفی تو ایران نیست. الان Embarcadero موشک هم هوا کنه، پس فردا دلفی آشغالارم بذاره دم در دیگه فایده ای نداره، چون چیزی که مشخصه اینه که یه شکاف بین نسلای دلفی کارا تو ایران افتاده. دیگه از دانشگاه ها به ندرت دلفی کار بیرون میاد و همین دانشجوهای امروز هم میشن اساتید نسل های بعدی. ما تو سه سال گذشته هر سال جذب نیرو داشتیم، هرسال بدتر از سال قبل، مراجعین کمتر و بالتبع انتخاب کمتر. سال پیش که دیگه دیدیم آگهی کردن تو بخش برنامه نویس فایده نداره، چون کارمون اجازه میداد رفتیم تو بخش مهندس عمران آگهی کردیم و جالبه بدونید مراجعین بیشتر شدن! امسالم اگه بخوایم نیرو بگیریم فکر کنم باید خودمون یه آموزشگاه دلفی راه بندازیم.
    متاسفانه به نظر میاد که دیگه استارت کردن پروژه جدید با دلفی تو ایران اشتباه باشه، حتی اگه چند نفر دلفی کار خوب دور هم جمع بشن و بخوان با هم یه کاری رو شروع کنن، به محض نیاز به توسعه تیم با مشکل روبرو میشن. حتی اگه جنس کار یجوری باشه که .Net لگن نکشه بازم cpp کار بیشتر گیر میاد، گلاب تو روتون اگه یخورده شاخص های کیفی رو هم بخوایم دخیل کنیم که خیلی بیشتر گیر میاد.
    البته خداییش هم نباید از حق بگذریم، خوب مایکروسافت با تمام نامردی هایی که تو روز روشن می کنه، ولی بازم کار کرده. من چند ماه پیش دیگه کار کردن با ویژول رو شروع کردم، خوب خیلی جاها مغز آدم رو رنده میکنه ولی بعضی چیزا رو هم داره که با روند فعلی فکر نکنم تا 5 سال دیگه هم به دلفی اضافه بشه. اون قضیه Ctrl+Space رو هم واقعا جدی گفتم، تو توسعه کلاسای .Net واقعا کم نذاشتن، کلاسایی که دیدم نسبت به مشابهش تو دلفی چند برابر Member داره. MSDN لنگت نمیذاره و ... البته خیلی زوده که بخوام در موردش نظر بدم.

    اما با تمام این تفاسیر:
    چرا دلفی...؟
    چون دوسش دارم! و تو سبک کاری که دوست دارم تا حالا کم نیاورده. (البته غیر از این مسئله که همه میدونن for باید Step داشته باشه!)

  7. #7

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    ببینید در مورد مقایسه بین زبان ها، در مورد علل افول دلفی و رشد C#‎، در مورد ضعفهایی که در عملکرد بورلند و Embarcadero و جود داشته و داره بارها و بارها تو گوشه و کنار این سایت و جاهای دیگه صحبت شده. ولی من فکر می کنم ما (یعنی ما ایرانیا) باید یکم بومی تر این مسئله رو بررسی کنیم. شکی نیست که مسائل کلی مثل تبلیغات و حجم مستندات توی تعداد کاربران ایرانی هم تاثیر داره، ولی نقش این جور مسائل توی ایران با یه جایی مثل روسیه یا خود امریکا واقعا متفاوته. وقتی می گیم تبلیغات، خوب این چه دخلی به ما داره، دلفی XE دو تومن، ویژول 2010 هم دو تومن! میایم می گیم سیاست ها، مگه تو ایران چه شق القمری داره میشه؟ خوب آره، چهارتا کار درست و حسابی این ور و اون ور داره انجام میشه، ولی حجم اصلی کار چیه؟ اتوماسیون این سازمان، پیپرلس کردن اون اداره، حسابداری، انبارداری، حقوق دستمزد، فلان بهمان! دیگه Connection.Open رو بورو تو کوبول بزن! می گیم مستندات، کدوم مستندات؟ دیگه دانشگاه و دانشجوی خودمون رو که میشناسیم، حالا سی شارب n+3 برابر دلفی کتاب و سایت و ... داره، کیه که بخونه؟ اصلا برا چی بخونه؟ خوب وقتی همه مشتریات همونایین که می شناسی، Skin خوشگل تر احتیاج داری یا کتاب پربارتر؟
    این مسائلی که شما گفتید برای یک دانشجو صدق میکنه نه برای یک استاد دانشگاه ، وقتی یک به ظاهر برنامه نویس که استاد دانشگاه هم هست میخواد برنامه بنویسه و تو پیدا کردن مراجع به مشکل بر میخوره سوئیچ میکنه رو یه زبان دیگه چون میترسه کمی جلوتر تو کار برای تبدیل کدی که به زبان ++C تو MSDN آورده شده مخش پیاده شه و خوب نتیجه معلومه دیگه ، خیلی از ما ایرانی ها در مواجهه با این موارد عقب نشینی میکنیم ...

    این برنامه نویس پس فردا میاد تو دانشگاه به من و شما میگه دلفی فلان و بهمان است و با وضعیت فعلی مواجه میشیم ، حتی کسی که فرق Managed و Native رو نمیدونه چی هست میاد در مورد Delphi نظرات کارشناسی ارائه میده و میگه مرده ، به درد کاری نمیخوره و روش پافشاری هم میکنه ، چرا ؟ چون استادشون ! تو دانشگاه اینو گفته !

    البته خداییش هم نباید از حق بگذریم، خوب مایکروسافت با تمام نامردی هایی که تو روز روشن می کنه، ولی بازم کار کرده. من چند ماه پیش دیگه کار کردن با ویژول رو شروع کردم، خوب خیلی جاها مغز آدم رو رنده میکنه ولی بعضی چیزا رو هم داره که با روند فعلی فکر نکنم تا 5 سال دیگه هم به دلفی اضافه بشه. اون قضیه Ctrl+Space رو هم واقعا جدی گفتم، تو توسعه کلاسای .Net واقعا کم نذاشتن، کلاسایی که دیدم نسبت به مشابهش تو دلفی چند برابر Member داره. MSDN لنگت نمیذاره و ... البته خیلی زوده که بخوام در موردش نظر بدم.
    معماری Net. فرق میکنه ؛ Delphi هم معماری فوق العاده ای داره چون در هر شرایطی به شما اجازه میده از امکانات مختلف سیستم عامل بالاترین استفاده رو ببرید و شما رو لنگ نمیزاره .

    در ضمن الان مدتی هست Embarcadero تغییراتی در روند نوشتن کتابخانه های Delphi در پیش گرفته ، معماری کتابخانه هایی مثل IOUtils من رو یاد Net. میندازه ( شاید هم اشتباه میکنم ) ، یعنی داره سعی میکنه سادگی رو هم مثل Net. به Delphi اضافه کنه ؛ مثلا قبلا برای گرفتن لیست تمام فایل های یک پوشه و زیر پوشه های اون باید یک تابع بازگشتی یا ... مینوشتی که عملکرد خوبی هم نداشت و ... ولی الان خیلی ساده :

    TDirectory.GetFiles('D:\', '*.*', TSearchOption.soAllDirectories);


    که سرعتش هم یقینا خیلی بهینه تر از کدهایی هست که گوشه و کنار اینترنت پیدا میشه ، الان شما هم قدرت رو در دست داری هم سادگی ، اگر این متد کارت رو راه ننداخت خودت بردار باز نویسیش کن ... !

    در کل همونطور که چندین بار اشاره شده هر چی باشه Delphi داره روی Windows اجرا میشه و همیشه کمی عقب تر از مایکروسافت حرکت میکنه چون مجبوره خیلی از کارها رو با بدبختی خودش انجام بده ، ولی به نظرم در حوزه هایی که تا به حال وارد عمل شده قدرتمند ظاهر شده .

    در کل با این اوضاع اگر باز هم اول کار بودم و قرار بود زبونی رو ( Windows ) یاد بگیرم Delphi گزنیه اولم بود ولی اون موقع در کنارش #C رو هم یاد میگرفتم ؛ Delphi رو برای کارهایی که نیاز به Performance بالا دارن و علاقه خودم و #C رو به دلیل نیاز بازار فعلی ایران ( DB ) البته Delphi در بحث بانک اطلاعاتی چیزی کمتر از #C نداره ولی نوشتن یک برنامه بانک اطلاعاتی با رعایت مباحثی چون 3 لایه بودن و ... با #C راحت تر از Delphi هست .

    من خودم مدتی هست دنبال یک کار میگردم ( Delphi ) که بحث اصلی توش DB نباشه تا علاقمو تو اون کار به صورت عملی دنبال کنم ، هر جا میرم همه صبح تا شب دارن یک برنامه رو به بانک وصل میکنن و Query مینویسن ، از برنامه مدیریت بقالی بگیر تا ... ؛ در این اوضاع آدم مجبور میشه برای اینکه راحت تر کار کنه یک زبان ساده تر رو در کنار علاقش یاد بگیره و خودش رو با بازار فعلی وفق بده .
    آخرین ویرایش به وسیله Felony : سه شنبه 31 خرداد 1390 در 12:08 عصر

  8. #8
    کاربر دائمی آواتار SAASTN
    تاریخ عضویت
    خرداد 1385
    محل زندگی
    تهران
    سن
    39
    پست
    730

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    این مسائلی که شما گفتید برای یک دانشجو صدق میکنه نه برای یک استاد دانشگاه ، وقتی یک به ظاهر برنامه نویس که استاد دانشگاه هم هست میخواد برنامه بنویسه و تو پیدا کردن مراجع به مشکل بر میخوره سوئیچ میکنه رو یه زبان دیگه چون میترسه کمی جلوتر تو کار برای تبدیل کدی که به زبان ++C تو MSDN آورده شده مخش پیاده شه و خوب نتیجه معلومه دیگه ، خیلی از ما ایرانی ها در مواجهه با این موارد عقب نشینی میکنیم ...
    اولا من تصور می کنم تو این جور موارد دانشجو یا استاد بودن خیلی تفاوتی ایجاد نمی کنه، راحت طلبی و سطحی نگری داره تبدیل به خصائص فرهنگی ما ایرانیا میشه (یا بهتره بگیم شده). اتفاقا اگه منظور ما از استاد دانشگاه، فردی محقق و عالم باشه (که هممون می دونیم لزوما اینطور نیست)، باید بگم همچین فردی نسبت به یه دانشجو بیشتر می تونه با کمبود منابع کنار بیاد. شما خودت مگه تا حالا جایی گیر کردی که یه استاد دانشگاه بخواد گیر کنه. اتفاقا وقتی ما میگیم کتاب کمه و کد کمه و سایت کمه و ...، من فکر می کنم برا اون دانشجوئه می گیم که در محل انتخاب قرار گرفته.
    در ثانی بازم من تصور نمی کنم حتی اساتید دانشگاه هم بتونن در مقابل فضای فعلی کاری بکنن، اتفاقا مدیر گروه ما دلفی کار بود. چند تا درس هم با دلفی داد و پروژه خواست(اینترنت و توصیفی رو که یادمه). اما از بین اون 10-15 نفری که احتمال می رفت بعد از دانشگاه بخوان دو خط کد بنویسن، دو سه نفر VB یه جوگیر CPP بقیه هم C#‎. منم که قبل از دانشگاه با دلفی کار می کردم.
    همه اینا به این خاطره که اصلا بحث، بحث مقایسه فنی بین این دوتا زبان نیست. مسئله اینه که یه عامل قدرتمند این کشش بدون مرز رو به سمت C#‎ ایجاد کرده و اونم شرایط احمقانه حاکم بر بازار کار ایرانه. شما خودت که تو پست قبلیت لب مطلب رو گفتی:
    من خودم مدتی هست دنبال یک کار میگردم ( Delphi ) که بحث اصلی توش DB نباشه تا علاقمو تو اون کار به صورت عملی دنبال کنم ، هر جا میرم همه صبح تا شب دارن یک برنامه رو به بانک وصل میکنن و Query مینویسن ، از برنامه مدیریت بقالی بگیر تا ... ؛ در این اوضاع آدم مجبور میشه برای اینکه راحت تر کار کنه یک زبان ساده تر رو در کنار علاقش یاد بگیره و خودش رو با بازار فعلی وفق بده .
    خوب دیگه، این یعنی چی؟ الان شما به خاطر کمبود مستندات داری سوئیچ می کنی یا سیاست های Embracadero؟ مسئله اینه که کاری غیر از DB انجام نمیشه، C#‎ هم از سر DB زیاده، حتی اگه یه جایی C#‎ کارایی لازم رو نداشته باشه، اصلا کسی نیست که بفهمه، اگرم بفهمه حسش رو نداره که بخواد تغییری ایجاد کنه، خداییش هم C#‎ تو این زمینه ها خوش دست تره. از طرفی اینم بگم که شما اگه بگردی کار خاص رو پیدا می کنی، ولی اونم بدبختی های خودشو داره، الان من بعد پنج سال کارکردن روی کاری که واقعا دوسش دارم به این نتیجه رسیدم که راهی جز همون وفق ندارم.

  9. #9

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    خوب جفتمون داریم یک حرف رو میزنیم ، من گفتم که تو یک دوره Delphi خیلی ضعیف عمل کرد و تو همین دوره مایکروسافت تیشه به ریشش زد ، طوری ازش پیشی گرفت که اگر الانEmbarcadero موشک هم بسازه نمیتونه به تعداد کاربران #C برسه ، حرف من هم این هست که این موضوع باعث شد تا اساتید هنرستان و دانشگاه که یکی از ارکان شکل گیری علاقه در بین دانشجویان هستند فکر کنند دلفی مرده و دیگه هم سراغش نرند و این وضعیت پیش بیاد ، چون اصولا در ایران اطلاعات استاید دانشگاه فسیل به حساب میاد و این برای رشته ای مانند نرم افزار که هر روز با حجم انبوهی از تغییرات و تکنولوژی ها رو به رو هست یعنی مرگ ...

    الان شما برو میانگین سنی کاربران بخش #C رو ببین ، بیشتر از 80% دانش آموز و دانش جو !
    ما هم تو دانشگاهمون درس مباحث ویژه داریم که Delphi آموزش داده میشه ، استاد اومد سر کلاس گفت بچه ها سراغ Delphi نرید ، الان #C همه امکانات Delphi رو داره! و ... !!! خوب با همچین تبلیغی در یک کلاس 40 نفره که 28 نفر نمیدونن زبان برنامه نویسی یعنی چی و باید چه امکاناتی داشته باشه و به چه درد میخوره به نظرتون چند نفر جذب #C شدند ؟!

    درکل بحث این تاپیک به اینجا ختم میشه که Delphi از لحاظ فنی زنده هست و مطابق روز داره پیش میره ، کاهش تعداد کاربرانش هم امری طبیعی هست ولی هیچ وقت نیمشه گفت Delphi مرده چون #C توان رقابت در حوزه ای که Delphi عمل میکنه رو نداره ولی به دوستان کم سن و سالی که قصد ورود به بازار کار برنامه نویسی رو دارن پیشنهاد میکنم در کنار یک زبان Native مثل Delphi یا VC یک زبان Managed مثل #C هم یاد بگیرند و گرنه اگر قصد کار کردن تو شرکت های نرم افزاری فعلی در ایران رو داشته باشن [ معذرت میخوام ] ازتون خر کاری میکشند ... !

  10. #10
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    مهر 1388
    محل زندگی
    توی کامپیوتر
    پست
    282

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    با سلام

    باز هم تشکر می کنم از همه شما خوبان.

    نقل قول نوشته شده توسط عقاب سیاه مشاهده تاپیک
    به نظز من پرسيدن اين كه اسلام درست است يا بايد دينمان را عوض كنيم در يك مسجد كار اشتباهي است
    به نظر شما اگه من برم توی کلیسا بپرسم اسلام خوبه یا نه به من نمی گن بی خیال اسلام شو و بیا مسیحی شو؟ و سعی نمی کنن مخ من رو بزنن؟

    نقل قول نوشته شده توسط مجتبی تاجیک مشاهده تاپیک
    من حدود 1 ماهی هست که در کنار دلفی رفتم سراغ #C و مقالاتی در مورد #C میخونم و باید بگم از لحاظ معماری فوق العاده طراحی شده ( وقتی مدیر گروه طراحی آندرس باشه باید همین توقع رو داشت ... )
    شما خودت قبول داری معماری فوق العاده .Net رو اونوقت چه توقعی داری که کسی که دلفی رو نمی دونه بیاد تبلیغ دلفی رو بکنه؟
    و در ضمن من هم سر همین معماری می گم چرا دلفی؟

    نقل قول نوشته شده توسط مجتبی تاجیک مشاهده تاپیک
    بحث اصلی عقب موندن Delphi از رقبا ( نه از لحاظ فنی ، بلکه از لحاظ آمار استفاده و کار ) به دلیل عملکرد ضعیف Embarcadero در تبلیغات هست ؛ خیلی از برنامه نیوسان Delphi از زمانی که Borland یک سری بی درایتی از خودش نشون داد به سوی زبان های دیگه کوچ کردن و خیلی ها نمیدونن حتی Delphi چی هست ، دقیقا به چه درد میخوره و ... ؛ در حال حاظر متخصصین در همچین زبانی خیلی کم یافت میشه که مقالات و کتب تخصصی بنویسن ، الان وقتی یک نسخه جدید از Net. عرضه میشه 1000 نفر + 1000 تا انتشارات مقاله و کتاب در موردش میدن در صورتی که بعد از انتشار یک نسخه جدید از Delphi همه چشم انتظار برادر Marco Cantu هستن ( خدا زنده نگهش داره ) ... !
    من می گم وقتی که این همه مستندات کم هست (و مشکلات دیگری که اشاره کردید) آیا تقصیر ما دلفی کارهاست یا اینکه تقصیر کساییه که می خوان دلفی یاد بگیرن؟

    نقل قول نوشته شده توسط SAASTN مشاهده تاپیک
    من فکر می کنم مسئله مرگ تدریجی دلفی تو ایران یه امر خیلی طبیعی و بدیهیه. ببینید اینجا مسئله قیمت و پشتیبانی و این قزتی بازیا که مطرح نیست، پس میریم سراغ بهترین انتخاب، بهترین انتخاب هم که همون راحتترین انتخابه، به جای کیبورد با موس برنامه می نویسی! خیلی خوب باشه! حداکثر Ctrl+Space رو میزنی! SQL هم که بچه محلت میشه، Microsoft کبیر هم که پشتته، برا وب هم که از این ور جوب باید بپری اونور، دیگه چی می خوای، یه جو راه میوفته و همه میرن سراغ C#‎. واقعیت رو باید بپذیریم، تو بازار موجود ایران C#‎ داره جواب میده و بهترین انتخابه.
    خب یکی دیگه از دردسرهای دلفی همین راحتی کار با C#‎ هست دیگه. نظر شما این نیست؟
    وقتی می شه به این راحتی کد بنویسیم چرا باید بریم سراغ یه چیز دیگه؟(حتی اگه اون زبان اسمبلی باشه که همه برنامه نویسا می دونن قویترین زبان دنیاست)


    نقل قول نوشته شده توسط SAASTN مشاهده تاپیک
    متاسفانه به نظر میاد که دیگه استارت کردن پروژه جدید با دلفی تو ایران اشتباه باشه، حتی اگه چند نفر دلفی کار خوب دور هم جمع بشن و بخوان با هم یه کاری رو شروع کنن، به محض نیاز به توسعه تیم با مشکل روبرو میشن. حتی اگه جنس کار یجوری باشه که .Net لگن نکشه بازم cpp کار بیشتر گیر میاد، گلاب تو روتون اگه یخورده شاخص های کیفی رو هم بخوایم دخیل کنیم که خیلی بیشتر گیر میاد.
    البته خداییش هم نباید از حق بگذریم، خوب مایکروسافت با تمام نامردی هایی که تو روز روشن می کنه، ولی بازم کار کرده. من چند ماه پیش دیگه کار کردن با ویژول رو شروع کردم، خوب خیلی جاها مغز آدم رو رنده میکنه ولی بعضی چیزا رو هم داره که با روند فعلی فکر نکنم تا 5 سال دیگه هم به دلفی اضافه بشه. اون قضیه Ctrl+Space رو هم واقعا جدی گفتم، تو توسعه کلاسای .Net واقعا کم نذاشتن، کلاسایی که دیدم نسبت به مشابهش تو دلفی چند برابر Member داره. MSDN لنگت نمیذاره و ... البته خیلی زوده که بخوام در موردش نظر بدم.
    کمبود برنامه نویس دلفی برای شما و امسال شما (خود ما هم دیگه Base کارامون رو روی C#‎ بستیم.) دلیل بر افول دلفی نیست؟

    نقل قول نوشته شده توسط مجتبی تاجیک مشاهده تاپیک
    معماری Net. فرق میکنه ولی باز هم معماری فوق العاده ای داره چون در هر شرایطی به شما اجازه میده از امکانات مختلف سیستم عامل بالاترین استفاده رو ببرید و شما رو لنگ نمیزاره .
    بهره وری رو چیزی غیر از این تعریف می کنن؟

    نقل قول نوشته شده توسط مجتبی تاجیک مشاهده تاپیک
    در ضمن الان مدتی هست Embarcadero تغییراتی در روند نوشتن کتابخانه های Delphi در پیش گرفته ، معماری کتابخانه هایی مثل IOUtils من رو یاد Net. میندازه ( شاید هم اشتباه میکنم ) ، یعنی داره سعی میکنه سادگی رو هم مثل Net. به Delphi اضافه کنه ؛
    درست مثل برنامه نویسی روی یک سیستم عامل برای سیستم عامل های دیگه؟ چه موقع این چیزی که شما گفتید می خواد تحقق پیدا کنه و آیا تا اون زمان مایکروسافت 10 پله جلوتر نخواهد بود؟


    نقل قول نوشته شده توسط مجتبی تاجیک مشاهده تاپیک
    در کل همونطور که چندین بار اشاره شده هر چی باشه Delphi داره روی Windows اجرا میشه و همیشه کمی عقب تر از مایکروسافت حرکت میکنه چون مجبوره خیلی از کارها رو با بدبختی خودش انجام بده ، ولی به نظرم در حوزه هایی که تا به حال وارد عمل شده قدرتمند ظاهر شده .
    وقتی که ما برای ویندوز برنامه می نویسیم نباید از محصولات کسی که خودش صاحب ویندوزه استفاده کنیم؟


    با تشکر دوباره

  11. #11

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    شما خودت قبول داری معماری فوق العاده .Net رو اونوقت چه توقعی داری که کسی که دلفی رو نمی دونه بیاد تبلیغ دلفی رو بکنه؟
    و در ضمن من هم سر همین معماری می گم چرا دلفی؟
    من گفتم معماری Net. فوق العاده هست ولی معماری Delphi نه ؟!

    من می گم وقتی که این همه مستندات کم هست (و مشکلات دیگری که اشاره کردید) آیا تقصیر ما دلفی کارهاست یا اینکه تقصیر کساییه که می خوان دلفی یاد بگیرن؟
    نمیشه تقصیر رو گردن کسی انداخت ...
    خب یکی دیگه از دردسرهای دلفی همین راحتی کار با C#‎ هست دیگه. نظر شما این نیست؟
    وقتی می شه به این راحتی کد بنویسیم چرا باید بریم سراغ یه چیز دیگه؟(حتی اگه اون زبان اسمبلی باشه که همه برنامه نویسا می دونن قویترین زبان دنیاست)
    کسی نگفت نرید سراغ چیز دیگه ، من خودم تشویقتون کردم که #C رو هم کنار Delphi یاد بگیرید !
    بحث سر این هست که هر کدوم کاربرد خاصی دارن ، کار با Database و معماری های اون واقعا در #C آسون تر از Delphi هست پس در این مورد کوچ کردن به #C قابل پیشبینی هست ولی در مورد برنامه هایی که نیاز به منابع سیستمی و سرعت و Performance دارن اصلا #C در حدی نیست که بخواد به فکرتون بزنه که به #C کوچ کنید .

    حالا شما بحثت سر چی هست ؟ اگر کارهای سیستمی و Native انجام نمیدی و به سرعت و منابع سیستمی نیازی ندرای بیخیال Delphi شو !

    بهره وری رو چیزی غیر از این تعریف می کنن؟
    منظور من Net. نبود ؛ در اون جمله منظور Delphi بود وگرنه Net. خیلی جاها لنگتون میزاره !

    درست مثل برنامه نویسی روی یک سیستم عامل برای سیستم عامل های دیگه؟ چه موقع این چیزی که شما گفتید می خواد تحقق پیدا کنه و آیا تا اون زمان مایکروسافت 10 پله جلوتر نخواهد بود؟
    این چیزهایی که من گفتم الان هم عملی شده و در حال توسعه هست ، پست ها رو کامل و با دقت مطالعه کنید !

    وقتی که ما برای ویندوز برنامه می نویسیم نباید از محصولات کسی که خودش صاحب ویندوزه استفاده کنیم؟
    بایدی وجود نداره ، دلیلی نداره یک کمپانی نمایشنامه بنویسه و ما هم اون رو بازی کنیم ، شما باید با توجه به حیطه کاریت و نیازهات زبانی که نیازهات رو براورده میکنه انتخاب کنی ، دلیلی هم نداره که اون زبان حتما مایکروسافتی باشه ...

  12. #12

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    ۳- دلفی زبانی هست که بسیاری از برنامه هایی که در ایران قبلا نوشته شده اند(که بسیار اندک هستند و به سیستم های حسابداری، انبارداری و این قبیل موارد محدود می شوند) توسط اون برنامه نویسی شده
    تا اونجا که من اطلاع دارم برنامه های skype و kmplayer و kasper را با دلفی نوشتند . البته kasper را هنوز اطمینان ندارم

  13. #13

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    دوستان در مورد دلفی نکات خوبی را گفتند، ولی بحث بسیار مهمی که ایجاد کننده این تاپیک مطرح کردند بازار کار کم در مورد دلفی است. من این مساله را قبول ندارم که بازار کار دلفی در ایران داغ نیست!!!
    اگر ملاک شما فقط نیازمندی های همشهری باشد مطمئناً اینگونه تصور می کنید که دلفی بازار کار خوبی ندارد. باید بگویم که به طور میانگین روزی 2 ایمیل به دست من می رسد که در آن نوشته شده که به برنامه نویس دلفی نیاز داریم!!!
    بحث سر این هست که هر کدوم کاربرد خاصی دارن ، کار با Database و معماری های اون واقعا در #C آسون تر از Delphi هست پس در این مورد کوچ کردن به #C قابل پیشبینی هست
    من زیاد این مطلب را قبول ندارم. نمیدونم که چقدر با dbExpress آشنایی دارید. به هر حال من فکر می کنم که ساخت برنامه های مبتنی بر پایگاه داده با dbExpress مثل یک بازی بی دردسر و بسیار جذاب است.
    رو برای کارهایی که نیاز به Performance بالا دارن و علاقه خودم و #C رو به دلیل نیاز بازار فعلی ایران ( DB ) البته Delphi در بحث بانک اطلاعاتی چیزی کمتر از #C نداره ولی نوشتن یک برنامه بانک اطلاعاتی با رعایت مباحثی چون 3 لایه بودن و ... با #C راحت تر از Delphi هست .
    فکر می کنم که اشتباهاً به جای برنامه های چند ردیفه نوشته اید سه لایه!!! دلفی خداییش برای ساخت برنامه های پایگاه داده چند ردیفه چیزی کم نداره. آیا فکر می کنید که نوشتن فقط 2 خط کد برای این کار خیلی سخته. چند وقت پیش در این مورد مقاله ای رو منتشر کردم که بد نیست نگاهی به آن بیاندازید، چون فکر نمی کنم که انجام این کار در C#‎ هم به این سادگی باشد!!!
    این هم لینک مقاله:
    https://barnamenevis.org/showthread.p...A7-DataSnap-XE
    آخرین ویرایش به وسیله BORHAN TEC : سه شنبه 31 خرداد 1390 در 20:16 عصر

  14. #14

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    تا اونجا که من اطلاع دارم برنامه های skype و kmplayer و kasper را با دلفی نوشتند . البته kasper را هنوز اطمینان ندارم
    موتور Kaspersky و ماجول های سمت کرنل اش با ++C نوشته شدند، ولی ماجول های سمت user اش با دلفی نوشته شده (بر اساس سورس کدی که مدتی قبل از این شرکت دزدیده شد و در اینترنت منتشر شد).

    کمبود برنامه نویس دلفی برای شما و امسال شما (خود ما هم دیگه Base کارامون رو روی C#‎ بستیم.) دلیل بر افول دلفی نیست؟
    هست.

    و در ضمن من هم سر همین معماری می گم چرا دلفی؟
    دلفی برای چه کاری؟ دات نت در ویندوز برای دو حوزه کاری بسیار مناسب هست؛ اولا توسعه نرم افزار تحت وب، ثانیا توسعه نرم افزار Enterprise (مثل همین نرم افزارهای اتوماسیون اداری). در حوزه تولید Utility یا نرم افزار های سیستمی حرف خاصی برای گفتن نداره. دلفی در حوزه تولید نرم افزار تحت وب حرف خاصی برای گفتن نداره (مثل ++C). در حوزه نرم افزار های Enterprise، دلفی قابلیت های خوبی داره (بخصوص در قیاس با ++C) اما قابلیت هاش در این حوزه از دات نت کمتر هست. مزیت اصلی اش در این حوزه نسبت به دات نت در این هست که بر خلاف دات نت، در معماری بانک اطلاعاتی خودش شدیدا با محصولات بانک اطلاعاتی مایکروسافت یکپارچه نشده، و دست برنامه نویس برای انتخاب ابزارهای مختلف و موتورهای مختلف بانک اطلاعاتی بازتر هست.

    از نظر قابلیت های برنامه نویسی، هر کدوم از IDE های Visual Studio و RAD Studio مزیت ها و معایبی دارند. نمیشه به طور قاطع گفت یکی بهتر از دیگری هست؛ و هر کس باید با توجه به نیاز ها و سلیقه خودش این موضوع رو بسنجه. از نظر من، Visual Studio 2010 نسبت به RAD Studio اینقدر سنگین تر و کندتر هست که من هر وقت میخوام این IDE رو باز کنم، ماتم میگیریم! از نظر کتابخانه، طبیعتا کتابخانه دات نت غنی تر از دلفی هست. یک علت عمده اش هم اینه که دات نت باید یک پلت فرم یکپارچه برای برنامه نویس فراهم کنه که جوابگوی تمامی نیاز های برنامه نویس باشه، و برنامه نویس نیازی نداشته باشه برای کارکرد خاصی به سیستم عامل مقصد تکیه کنه. در نتیجه دات نت سعی میکنه تمامی قابلیت های ممکن را در کتابخانه خودش کپسوله کنه. عدم این کار یعنی نوشتن کدهایی که به یک پلت فرم خاص وابسته هستند، و این با هدف اصلی دات نت در تضاد هست. در دلفی نیازی نیست که همه چیز توسط کتابخانه دلفی ارائه بشه، چون برنامه نویس همیشه میتونه به توابع API سیستم عامل مقصد دسترسی داشته باشه، و عدم وابستگی به سیستم مقصد براش موضوعیت چندانی نداره. در نتیجه بیشتر وقت و انرژی صرف ارائه راهکارهای ساده تر برای کارهای پیچیده و پر کاربرد میشه، و کارهای با پیچیدگی کمتر یا کاربرد کمتر بر عهده برنامه نویس گذاشته میشه که با استفاده از توابع API آنها را پیاده سازی کنه. در هر حال، چه با استفاده از Windows API و چه بدون استفاده از آن، برنامه نویس باید با مفهوم مربوطه آشنا باشه، وگرنه ساده تر کردن استفاده از یک چیز برای کسی که نمیدونه اون چیز چی هست و چه کاربردی داره، کمکی به اون فرد نمیکنه. نکته دیگه ایی که وجود داره، کتابخانه ها و تکنولوژی های ارائه شده توسط دلفی ثبات بیشتری نسبت به دات نت دارند. دات نت حاوی تعداد زیادی تکنولوژی هست که هنوز کسی نمیدونه وضعیتشون چی میشه، و چقدر میشه روی اونها سرمایه گزاری کرد، مثلا همین الان یکی از بحث های داغ در انجمن های مایکروسافتی آینده Silverlight و WPF هست. از یک طرف مایکروسافت این تکنولوژی ها رو میده بیرون، از طرف دیگه در یک سیستم عامل جدید مثل ویندوز 8، به جای استفاده از اینها، برنامه نویسان را به سمت استفاده از HTML 5 و جاوا اسکریپت سوق میده. سوابق مایکروسافت هم نشون میده که این شرکت در حوزه محصولات مرتبط با توسعه نرم افزار چندان پایبندی خاصی به حفظ سازگاری نداره، و خیلی راحت یک تکنولوژی رو میاندازه کنار، و برنامه نویسان را مجبور به استفاده از تکنولوژی دیگه ایی میکنه. این مسئله در برنامه ریزی های دراز مدت شرکت ها تاثیر منفی میذاره. الان یک شرکتی اگر بخواد برنامه دسکتاپ با دات نت ارائه کنه، دقیقا نمیدونه باید از چه تکنولوژی استفاده کنه که 2 سال دیگه مجبور به تغییر اش نباشه، اگر از WinForms استفاده کنه، همین الان هم گفته میشه که منسوخ شده هست، و مایکروسافت اون رو آپدیت نمیکنه، 2 سال دیگه که جای خود داره. WPF هم که هنوز وضعیتش مشخص نیست. شرکت بخواد روی هر کدوم از این ها سرمایه گزاری گسترده ایی انجام بده، توام با ریسک بالایی هست. در سایر حوزه ها هم موارد مشابهی در دات نت وجود دارند که برنامه نویس ها دقیقا نمیدونند کدومیک از تکنولوژی های فعلی موجود در اون حوزه ماندنی هستند و کدومیک در آینده نزدیک در دات نت کنار گذاشته میشند.

    از نظر کامپونننت و پشتیبانی 3rd Party، همچنان وضع دلفی بهتر هست. در دات نت به جز چند حوزه محدود (مثل کامپوننت های رابط کاربر گرافیکی یا ابزارهای گزارش سازی)، در عمده حوزه ها فقط مایکروسافت تولید کننده کتابخانه های مورد نیاز برنامه نویس هست و سایر شرکت ها حضور قابل توجهی ندارند. در دلفی، تقریبا برای هر حوزه ایی میشه چندین کامپوننت مختلف پیدا کرد، و اگر بر فرض کامپوننتی پاسخگوی نیاز برنامه نویس نبود، شرکت های دیگه ایی هستند که قابلیت های مشابهی ارائه کنند. از طرف دیگه، عمده کامپوننت های دلفی با سورس عرضه میشند، و ارائه کامپوننت فقط به صورت بدون سورس در دنیای دلفی کار معمولی نیست. در نتیجه کنترل برنامه نویسان بر روی کامپوننت های استفاده شده هم بیشتر هست. حالا یکی از دوستان اگر نتونسته Indy 10 رو پیدا کنه، این بیشتر به خاطر عدم آشنایی کافی اون دوست بوده؛ چون Indy یک پروژه معروف و پر کاربرد Open-source هست، و به راحتی قابل دانلود برای همه کس؛ نه یک کامپوننت ناشناخته تجاری که نیاز به کرک کردن داشته باشه، و طرف بخواد با مراجعه به سایت های زیر زمینی، با زور و زحمت نسخه کرک شده بدون سورس آن را پیدا کنه.

    حالا چرا دلفی؟
    در هر حوزه ایی که ++C در ویندوز کاربرد داشته باشه (به جز محاسبات سنگین اعشاری یا نوشتن درایور کرنل) دلفی ابزار کارآمدتری از نظر سادگی استفاده، و Productivity محسوب میشه؛ یعنی برنامه نویس میتونه با سرعت بالاتر، و با دردسر کمتری نسبت به ++C کاربرد مورد نظرش را پیاده سازی کنه. بر فرض هم که نیاز به محاسبات خیلی سنگین اعشاری یا نوشتن درایور کرنل داشته باشه، پیاده سازی آنها در قالب یک ماجول نوشته شده با ++C و توسعه سایر بخش های برنامه با استفاده از دلفی براش به صرفه تر هست تا اینکه بخواد همه قابلیت های مورد نظرش را با ++C پیاده سازی کنه.

    علاوه بر مورد بالا، در نوشتن برنامه های Enterprise یا شبه Enterprise (در مقیاس های کوچکتر) که برنامه نویس نخواد برنامه اش وابستگی های گسترده ایی داشته باشه، یا اینکه نخواد کاملا از مجموعه محصولات مایکروسافتی در موتور بانک اطلاعاتی، زبان برنامه نویسی، و محیط توسعه نرم افزار استفاده کنه، یا اینکه نخواد نگران تغییر و تحولات گسترده در تکنولوژی های مورد استفاده اش باشه، دلفی گزینه مناسبی نسبت به دات نت محسوب میشه.


    حالا چرا با این وجود بازار دلفی رو به افول هست؟
    یک دلیلش مسائل مدیریتی و تبلیغاتی و تجاری هست، که من بارها به تفصیل در همین سایت درباره اش صحبت کردم، و علاقه ایی ندارم مرتبا تکرارشون کنم. یک دلیلش هم جهت گیری کلی بازار نرم افزار در سطح جهان و به تبع اون ایران هست که در حال حاضر به توسعه نرم افزار تحت وب، Cloud Computing، و توسعه نرم افزار موبایل پیش میره؛ پس هر ابزاری که در این حوزه ها حرفی برای گفتن نداشته باشه، در شرایط فعلی دنیای نرم افزار رو به افول خواهد بود.

    اگر اینطور هست، پس چرا این وضع برای ++C\C بوجود نیومده؟
    چون این زبان ها بر خلاف دلفی به صورت استاندارد باز منتشر میشند، چندین شرکت بزرگ برای آنها کامپایلر و ابزار تولید می کنند، قابلیت Portability بالایی دارند، و از همه مهمتر، در برخی از حوزه های نرم افزار مثل تولید سیستم عامل، تولید کامپایلر، نرم افزار های Embed شده در سخت افزارها، بازی نویسی، و غیره در طول چند دهه گذشته تبدیل به ابزار استاندارد توسعه نرم افزار شدند؛ در نتیجه هر چقدر هم که دنیای Application نویسی در صنعت نرم افزار متلاطم باشه، و هر روز تکنولوژی های مختلفی برای تولید نرم افزار تحت وب و موبایل و غیره پدید بیاد، همچنان برای ایجاد زیر ساخت های مورد نیاز این تکنولوژی ها، ابزارهایی مثل C یا ++C نقش آفرینی خواهند کرد. پس با وجود اینکه در سال های اخیر کاربرد این زبانها هم کاهش پیدا کرده، ولی با توجه به گستردگی استفاده از آنها در حوزه های مختلف، بخصوص در تولید زیر ساخت های نرم افزاری، این ابزارها همچنان بازار عمده ایی دارند.


    وَ سَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا [آل محمد حقهم] أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ - الشعراء (227)
    و ظالمین [حق آل محمد (ص) ] به زودی خواهند دانست که به کدام بازگشتگاه بازخواهند گشت.

  15. #15

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    من زیاد این مطلب را قبول ندارم. نمیدونم که چقدر با dbExpress آشنایی دارید. به هر حال من فکر می کنم که ساخت برنامه های مبتنی بر پایگاه داده با dbExpress مثل یک بازی بی دردسر و بسیار جذاب است.
    فکر می کنم که اشتباهاً به جای برنامه های چند ردیفه نوشته اید سه لایه!!! دلفی خداییش برای ساخت برنامه های پایگاه داده چند ردیفه چیزی کم نداره. آیا فکر می کنید که نوشتن فقط 2 خط کد برای این کار خیلی سخته. چند وقت پیش در این مورد مقاله ای رو منتشر کردم که بد نیست نگاهی به آن بیاندازید، چون فکر نمی کنم که انجام این کار در C#‎ هم به این سادگی باشد!!!
    منظورم همون سه لایه ( 3 Tier ) یا چند لایه ( Multitier ) بود ؛ من خودم دلفی کار هستم و حداقل برای یک بار هم که شده برای آشنایی با بیشتر تکنولوژی های اون کار کردم ، شما وقتی این حرف خودت رو میزنی با #C سعی به نوشتن برنامه های چند لایه کردی ؟

    همونطور که آقای کشاورز گفت مزیت Delphi به #C در بحث پایگاه داده این هست که شما رو محصور تکنولوژی های مایکروسافتی نکرده ، ولی قابلیت ساخت سریع نرم افزارهای اتوماسیون اداری که آقای کشاورز هم بهش اشاره کرد مزتی بسیار مهمی برای #C به حساب میاد ، شما خودت تو همین بخش بگرد چند تاپیک در مورد معماری چند لایه و پیاده سازی اون با کامپوننت های مختلف هست که کاربر رو کلافه کرده ( یکی از این تاپیک ها برای آقای صادقیان بود ) در صورتی که پیاده سازی همون مورد تو #C به گفته خودشون که چند روز پیش باهاشون صحبت کردم خیلی آسون تر و سریع تر بوده .

  16. #16
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    مهر 1388
    محل زندگی
    توی کامپیوتر
    پست
    282

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    با سلام

    دوستان عزیز ضمن تشکر از همتون دو تا سوال سوال

    ۱- اگه بریم سراغ دلفی پریسم بهتر از خود دلفی نیست؟
    ۲- و آیا اگه بریم به سمت دلفی پریسم می تونیم با C#‎ توی .Net رقابت کنیم؟

  17. #17

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    با سلام

    این یه لیست از نرم افزار های نوشته شده با دلفی

    Good_Quality_Applications_Built_With_Delphi

  18. #18
    کاربر دائمی آواتار MohsenB
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1387
    محل زندگی
    ایرانم
    پست
    601

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    سلام به همه دوستان و مخصوصا برنامه نویسان زبان شیرین دلفی


    من حدود هفت سال پیش با عرض شرمندگی vb کار میکردم . بعد تصمیم گرفتم برم سراق دلفی ، عجب قدرتی! ، عجب سرعتی! ، عجب امکاناتی! یه برنامه که تو vb باید کلی دنبال کداش میگشتی ، حالا یه کدی پیدا میکردی اونو باید هزار تیکش میکدی و هر کدوم رو یه جا میزاشتیش بعد برنامه رو اجرا میکردی و میدیدی خطا داره!!! ولی همون برنامه رو تو دلفی اون زمان بدون هیچ گونه کدی مینوشتی!!! ( نمونشم اگه یادتون بیاد اضافه کردن آیکون برا منوها بود و ...x1000 ) ، خوب حالا برنامه رو مینویسی تموم میشه میخوای بری یه جا نصبش کنی ، دو راه داشتی : یا باید یه نصب خوب درست میکردی که بیاد انواع برنامه های مورد نیاز اجرا شدن برنامتو همراش داشته باشه یا خودت کنار برنامت میزاشتیش که یکی یکی نصبش کنی . وای بحال روزی که سیستمی که قراره روش نصب بشه دور باشه ولی ماشاله برنامه های دلفی ... .

    خوب حالا بعد از یه مدت که با دلفی کار کردم با خودم گفتم برم یه سری به این سی شارپ بزنم که اینقدر تعریفش میکنن .
    حدود دو سه کتاب ازش خوندم و کلی باحاش ور رفتم . وقعا به این میگن زبان برنامه نویسی یا دنیای زیر دریا !؟ برا هر کاری بیش از بیست نوع دستور داره ، و کاری نیست که توش یه اسم جداگونه نداشته باشه . کاری که میشه تو دلفی با چهارتا کلمه انجام داد ، تو اون با شانزده کلمه و حدود دوسه برابر خط . تو دلفی وقتی دوست داشتی یه تابع رو بدونی دقیقا چطور کار میکنه و یا دوست داشتی به سلیقه خودت اونو بنویسی کافی بود کلید کنترل رو بگیری و روی هر کلمه ای که میخوای کلیک کنی تا برات تا حضرت آدمشو بیاره جلو چشات .


    من بعد از این گشت و گذار برگشتم به همون دلفی خودمون و تا آلان هرکاری از یه برنامه و یا از یه کامپیوتر خواستم انجام بده از دلفی خواستم و هیچوقت منو شرمنده و تنها نذاشته . از یه برنامه ساده حسابداری گرفته تا پردازش صدا و تصویر و ارتباط با سخت افزارای خارجی .

    اگرم قرار باشه برنامه تحت وب بنویسم تا جایی که php هست چرا بقیه؟
    آخرین ویرایش به وسیله MohsenB : جمعه 03 تیر 1390 در 01:10 صبح

  19. #19
    کاربر دائمی آواتار SAASTN
    تاریخ عضویت
    خرداد 1385
    محل زندگی
    تهران
    سن
    39
    پست
    730

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    ۱- اگه بریم سراغ دلفی پریسم بهتر از خود دلفی نیست؟
    این همه توضیح داده شد بعد دوباره شما دوباره میپرسی دلفی بهتره یا پریسم؟ ببینید یه جواب خیلی کلی اینه که هیچ زبانی از هیچ زبان دیگه ای بهتر نیست. شما اول باید هدفت رو مشخص کنی، ببینی چکار می خوای بکنی و از زبانت چه توقعی داری، بعد بیای بگی زبان الف این نقاط ضعف و قدرت رو در این زمینه داره و زبان ب هم این نقاط ضعف و قدرت رو. توضیحات آقای کشاورز متن نسبتا جامعی بود.
    ۲- و آیا اگه بریم به سمت دلفی پریسم می تونیم با C#‎ توی .Net رقابت کنیم؟
    وا! معلومه که نمی تونیم. مایکروسفات هم عین کرفس می شینه نگاه میکنه. اساسا رقابت وقتی مطرح میشه که دوطرف امکان پیشی گرفتن از همدیگه رو داشته باشن. حالا وقتی یکی تولید کننده است و یکی مصرف کننده چه رقابتی میشه کرد؟ من تصور می کنم اگه آدم به این جمعبندی برسه که بره سمت .Net خود C#‎ گزینه بهتریه. تنها چیزی که می مونه تفاوتای سینتکسیه که C#‎ هم از نظر سینتکس خیلی به دلفی شبیه هست، خیلی از ساختارهاشم که بر اساس C هست که دیگه همه یه آشنایی اولیه دارن. کلا مرگ یبار، شیون یبار!

    در مورد سوال هایی هم که تو پست قبل مطرح کردید دوستان توضیحات کامل رو دادند و نیازی به توضیح اضافه نیست، ولی گفتم حالا که دارم پست می دم به اونها هم جواب بدم که حمل بر بی ادبی نشه.
    وقتی می شه به این راحتی کد بنویسیم چرا باید بریم سراغ یه چیز دیگه؟(حتی اگه اون زبان اسمبلی باشه که همه برنامه نویسا می دونن قویترین زبان دنیاست)
    چون با دلفی برنامه هایی می تونی بنویسی که در قاموس .Net حتی حق نداری شبی 5 دقیقه در موردش خواب ببینی! (البته خداوکیلیش بنده حق همچین اظهار نظری رو ندارم و این مطلب رو بیشتر از این که بر اساس تجربه شخصیم بگم بر اساس مواردی که دوستا و همکارا گفتن و متن های موجود در اینترنت می گم.) اینی هم که در مورد اسمبلی می گید خیلی ربطی نداره. هر زبانی توانایی های خاص خودش و مصارف خاص خودش رو داره. شما نگاه کن VisualCpp برای ایجاد یه فرم و چهارتا کنترل آدم و به چه کارها که وا نمی داره، در مقابل تو دلفی چه وضعیتی هست؟ اما از طرفی تو همون Cpp یه بازی رو با اون حجم پردازش یجوری در میارن که در مقابل C#‎ و دلفی و QBasic باید برن سه تایی گرگم به هوا بازی کنن.
    کمبود برنامه نویس دلفی برای شما و امسال شما (خود ما هم دیگه Base کارامون رو روی C#‎ بستیم.) دلیل بر افول دلفی نیست؟
    خیر، این مطلب دلیل بر اینه که کارهایی که در ایران انجام میشه نیازی به توانایی های دلفی نداره. سابق بر این دلفی برای انجام کارهای اتوماسیون هم بهترین گزینه بود، (یادمون هست دوره ای که روزنامه ها پر بود از نیازمندی های Delphi+SQL). بعد C#‎ ارائه شد و در این زمینه ها قوی تر عمل کرد، صنعت نرم افزار ایران هم طی چندسال اخیر سوئیچ کرد رو C#‎.(البته اگه بشه اسمش رو صنعت گذاشت)

    کاری که میشه تو دلفی با چهارتا کلمه انجام داد ، تو اون با شانزده کلمه و حدود دوسه برابر خط
    حالا این رو نمیشه خیلی ضعف گفت، من خودم که به هیچ عنوان با خلاصه نویسی موافق نیستم. از اون طرف خوب باید یه حد و مرزی هم باشه. حالا اینکه این مرز کجاست شاید یکم صلیقه ای باشه، البته احتمالا در خیلی از موارد توجیهات فنی وجود داره. شاید اگه یه نفر که تنها با C#‎ کار کرده هم بخواد با دلفی کار کنه بگه از نظر اون کدهای دلفی به قدر کافی گویا نیست.
    تو دلفی وقتی دوست داشتی یه تابع رو بدونی دقیقا چطور کار میکنه و یا دوست داشتی به سلیقه خودت اونو بنویسی کافی بود کلید کنترل رو بگیری و روی هر کلمه ای که میخوای کلیک کنی تا برات تا حضرت آدمشو بیاره جلو چشات .
    اینام دیگه امکانات IDE ها هستند، هر کدوم از IDE های RAD و VS هم نقات قوت و ضعف خودشون رو دارن. مثلا VS هم اون XML Style Comments رو داره که واقعا دیوانه کنندست.

  20. #20
    کاربر دائمی آواتار مصطفی ساتکی
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1386
    محل زندگی
    www.7khatcode.com
    پست
    1,193

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    اون mfc كه واقعاً افتضاح طراحي شده.
    ولي C++‎ با QT همچين مشكلي رو نداره يعني من يكي به هيچ وجه حاظر نيستم C++‎ رو با دلفي عوض كنم شما تو C++‎ كد ميزنيد تازه معنايه performance رو درك مي كنيد
    به شخصه اول نسبت به دلفي تعصب داشتم وقتي C++‎ رو شروع كردم اوايل كار الگوريتم هاي مختلف مربوط به كارامو benchmark مي گرفتم بعد مقايسه فهميدم كه تا حالا داشتم راه رو اشتباهي مي رفتم .
    به هر حال به كسي توصيه نمي شه بره سراغ زبان ديگه حداقل شده يه مروري بر روي زبان هاي مختلف داشته باشيد شايد با اونا تو كاراتون موفق تر باشيد.
    من جاوا رو توصيه مي كنم مطالعه كنيد و فرق هاي كه بين جاوا و دلفي وجود داره رو شدياً لمس مي كنيد.
    يا python رو تجربه كنيد
    موفق باشيد
    آخرین ویرایش به وسیله مصطفی ساتکی : جمعه 03 تیر 1390 در 15:48 عصر

  21. #21

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    سلام.
    من تمام پستها رو خوندم. نکاتی به ذهنم رسید که خواستم اشاره ای به اونها بکنم.
    قبل از هرچیز بذارید توضیحی درباره برنامه های دیتابیسی ارائه کنم.

    متاسفانه در دانشگاههای ما تنها کاری که روی دیتابیس انجام میدن فقط درس اصول طراحی پایگاه داده هست که بیشتر مانورش هم روی نرمال سازی دیتابیس هست.
    کاری با امنیت دیتابیس ندارند، کاری با Performance ندارند. کاری با مباحث Indexing روی دیتاها ندارند.
    خیلی از افرادی که فکر میکنند نرم افزارهای دیتابیسی تولید می کنند و خیلی هم راحته بعد از مدتی که دیتابیسشون پا به سن گذاشت و حجیم شد تازه متوجه می شوند که چه اشتباهی کردند.
    من تقریبا هر روز از طریق مسنجر یا ایمیل یا مشاوره هایی که روی دیتابیس میدم به عینه دارم میبینم که در دیتابیس توی ایران به شدت ضعف داریم. اگر اسم شرکتهایی که DB های ضعیفی دارند نام ببرم شاید اصلا باورتون نشه. طرف اومده 300 تا جدول تعریف کرده از table1-300 . بعد تمام Query ها سمت کلاینت نوشته شده و به سرور ارسال میشه. بعد به من میگه وقتی چند نفر همزمان کار میکنیم سیستم هنگ میکنه. داده های تکراری ، ایندکس های نامناسب و...
    نوشتن یک سیستم دیتابیسی فقط ساختن یک جدول و ارتباط با یک زبان برنامه نویسی به اون دیتابیس نیست. کارهای خیلی فراتر از این در دنیای دیتابیس وجود داره که متاسفانه خیلی از ماها اصلا خودمونو درگیر اینجور مطالب نمیکنیم. برای اینکه کاملا این موضوع رو حس کنید سری به تالار SQL Server بزنید.

    حالا در مورد اینکه سی شارپ یا دلفی؟؟
    من اول یک سوال میپرسم.
    به نظر شما در ماشین های با یک رنج قیمت کدومشون بهترند.
    Audi-BMW-Benz .
    هر سه این ماشین ها برای یک کشور هستند و برای سه شرکت مختلف. در یک رنج قیمتی تقریبا امکاناتشون باهم برابره. شاید بعضی از Optionها داخل اونها تغییر کنه. اینجا دیگه سلیقه کاربر دخیل میشه که کدومشون رو انتخاب کنه.

    حالا در بحث برنامه نویسی زیاد سلیقه شاید دخیل نباشه. شما وقتی که بلد باشید یک سیستم رو درست طراحی کنید، بلد باشید یک الگوریتم مناسب برای حل مسائلتون پیاده سازی کنید، اینجا دیگه بحث زبان زیاد مطرح نمیشه. مهم درست پیاده سازی کردن اون مسئله هست.
    اینم منکر نمیشم که مایکروسافت داره قدرتمند عمل میکنه. به خاطر اینکه تکنولوژی دات نت رو خودش ارائه داده مسلما قدرتش هم دست خودش هست.
    پس تا صورت مسئله شما روشن نشه نمیشه دقیقا یک پیشنهاد واحد داد و گفت 100% این مورد جوابگو هست.
    شما وقتی سرما میخورید میرید دکتر ممکنه برای حالتهای مختلف داروهای خاصی بده. ولی همشون سرماخوردگی هستند. اون داروها رو بسته به شرایط فعلی شما میده.
    پس هیچ نسخه کاملی نمیشه در این مورد ارائه داد.
    در حال حاضر بنده در شرکتمون دارم با دلفی کار میکنم. و خیلی از نیازهامو هم دارم رفع میکنم و تاحالا هم مشکلی نداشتم.
    ولی در کنارش دارم با سی شارپ هم کار میکنم.
    کسی که یک زبان رو کامل مسلط باشه و به مفاهیم برنامه نویسی آشنایی کامل داشته باشه دیگه سوئیچ کردن بین زبانهای مختلف کاری براش نداره.چون فقط شما باید یاد بگیری مثلا حلقه For در سی شارپ چطوری نوشته میشه ولی نیازی نیست تازه بخواهید ببینید اصلا فرق حلفه For با While چیه یا اصلا حلقه For چطوری کار میکنه.

    پس زیاد دنبال این نرید که خودتون رو محدود به زبانی کنید . سعی کنید نیازتون رو با توجه به دانسته هاتون رفع کنید ، اگر احساس کمبود کردید حالا میتوانید گزینه های دیگری رو انتخاب کنید.(اونم در شرایطی که شرایط فعلی شما دیگه واقعا جوابگوی نیاز شما نباشه.)

    موفق باشید./

  22. #22

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    آیا دلفی با استفاده از دلفی پریسم از تمامی امکانات net. پشتیبانی نمیکنه؟
    اگر این طور هست پس یعنی دلفی مساوی می شود با دلفی کنونی +net.

  23. #23
    کاربر دائمی آواتار mbshareat
    تاریخ عضویت
    آبان 1387
    محل زندگی
    شهر مقدس قم-چهارمردان-کوچه 37
    پست
    963

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    با سلام و عرض ادب
    توی این تاپیک مباحث خوبی مطرح شد اما کم کم داره دلم به حال خودم میسوزه!
    با این تبلیغ و دفاعی که بزرگان بخش دلفی و آقای کشاورز از #C و محصولات مایکروسافت کردند می ترسم تنها بمونم و جناب آقا مجتبی تاجیک و SAASTN هم مانند جناب آقای کشاورز دلفی کارها رو تنها بذارن.
    اگه تو بخش دلفی بوده باشید حتما تا حالا فهمیدین که خیلی ها هنوز دارن با دلفی 7 کار می کنند بنابراین بحث عقب بودن همیشگی دلفی از مایکروسافت و تقلید کردن از محصولاتش توسط دلفی نمی تونه برای این قبیل دلفی کارها چندان اهمیتی داشته باشه.
    نظر من اینه که میشه این مباحث رو تو مجله برنامه نویس بهتر بررسی کرد.
    ---
    روایت از امام باقر (ع):
    دعای انسان پشت سر برادر دینی اش نزدیکترین و سریعترین دعا به اجابت است.

  24. #24

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    با این تبلیغ و دفاعی که بزرگان بخش دلفی و آقای کشاورز از #C و محصولات مایکروسافت کردند می ترسم تنها بمونم و جناب آقا مجتبی تاجیک و SAASTN هم مانند جناب آقای کشاورز دلفی کارها رو تنها بذارن.
    تعریفات یک جانبه نبود ، در بحث فنی کسی تعارف تیکه پاره نمیکنه ، باید حقایق رو قبول کرد ؛ تمام این بحث بر سر این بود که #C و Delphi قابل مقایسه با هم نیستند و هر کدوم تو حوزه تخصصی خودشون ( Delphi در ویندوز و برنامه نویسی Native و #C در برنامه نویسی وب و Managed ) بسیار عالی عمل میکنن ، به قدری که هیچ کدوم نمیتونه وارد حوزه عملکرد دیگری در اون وسعت و کیفیت بشه .

    بحث بعدی هم این بود که اگر هدفتون فقط پول در آوردن هست ؛ در حال حاظر بهترین ( آسون ترین ) انتخاب #C هست چون با صرف هزینه و زمان کمی بازخوردش رو خیلی سریع میبینید ( خیلی سریع تر و راحت تر از زبان هایی چون Delphi و ++VC وارد بازار کار میشید ) .

    اگه تو بخش دلفی بوده باشید حتما تا حالا فهمیدین که خیلی ها هنوز دارن با دلفی 7 کار می کنند بنابراین بحث عقب بودن همیشگی دلفی از مایکروسافت و تقلید کردن از محصولاتش توسط دلفی نمی تونه برای این قبیل دلفی کارها چندان اهمیتی داشته باشه.
    اولا اون خیلی ها ، خیلی هاشون بی خود با دلفی 7 کار میکنن ( بدون اجبار ) و اشتباه میکنن .
    دوما برنامه نویس هایی که با Delphi کار میکنن فقط اونهایی نیستن که از Delphi 7 دل نکندن و خیلی ها هم با نسخه های به روز کار میکنن .
    سوما ؛ خیلی از این دوستان تو شرایط کار قرار نگرفتن یا به استفاده از تکنولوژی های ذغالی عادت کردن و جایی مجبور به استفاده از تکنولوژی های روز نشدن و یا اینقدر بیکارن که میشینن یک کار رو که با یک تکنولوژی یا ابزار در نسخه های جدید به راحتی میشه انجام داد با 1000 ترفند پیاده میکنن و آخر هم یک چیز سنبله کاری از آب در میارن که بعدها خودشون از این کار پشیمون میشن ( نمونش رو به وفور دیدم ) ؛ دقیقا مثل VB6 ... !

  25. #25
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    مهر 1388
    محل زندگی
    توی کامپیوتر
    پست
    282

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    با سلام

    باز هم تشکر از این همه همکاری.

    یه سوال دیگه این همه از دلفی گفتید و گفتید و... دوره های آموزشی سایت برنامه نویس رو ببینید(همین بالای این صفحه هم هست)

    خداییش تا حالا چند دوره برنامه نویسی دلفی توی سایت برنامه نویس گذاشته شده؟

    اصلا چرا سه تا از لینک های بالا توش C#‎ داره ولی اسمی از دلفی نیست؟

    آیا یکی از دلفی کارای این سایت نمی خواد به دیگران دلفی یاد بده؟ و یا شاید کسی دنبال یادگیری دلفی نمیاد؟(یا به قولی نمی صرفه دلفی یاد بدید.)

  26. #26
    کاربر دائمی آواتار SAASTN
    تاریخ عضویت
    خرداد 1385
    محل زندگی
    تهران
    سن
    39
    پست
    730

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    متاسفانه در دانشگاههای ما تنها کاری که روی دیتابیس انجام میدن فقط درس اصول طراحی پایگاه داده هست که بیشتر مانورش هم روی نرمال سازی دیتابیس هست.
    کاری با امنیت دیتابیس ندارند، کاری با Performance ندارند. کاری با مباحث Indexing روی دیتاها ندارند.
    خیلی از افرادی که فکر میکنند نرم افزارهای دیتابیسی تولید می کنند و خیلی هم راحته بعد از مدتی که دیتابیسشون پا به سن گذاشت و حجیم شد تازه متوجه می شوند که چه اشتباهی کردند.
    من تقریبا هر روز از طریق مسنجر یا ایمیل یا مشاوره هایی که روی دیتابیس میدم به عینه دارم میبینم که در دیتابیس توی ایران به شدت ضعف داریم. اگر اسم شرکتهایی که DB های ضعیفی دارند نام ببرم شاید اصلا باورتون نشه. طرف اومده 300 تا جدول تعریف کرده از table1-300 . بعد تمام Query ها سمت کلاینت نوشته شده و به سرور ارسال میشه. بعد به من میگه وقتی چند نفر همزمان کار میکنیم سیستم هنگ میکنه. داده های تکراری ، ایندکس های نامناسب و...
    ببینید منظور این نیست که مثلا کار پایگاه داده کار ساده ایه و بدرد نمی خوره(حد اقل منظور بنده در پستای قبلیم این نبوده). قضیه اینه که هر کس یه سلیقه ای داره، من به شخصه دوست دارم محصول کارم یه Windows Application باشه، اونم با ترجیح های خاصی. از طرفی به کار با پایگاه های داده در هیچ سطحی علاقه ندارم. اما خوب بازار ایران داره همه ما ها رو به سمت این سبک کار هول میده. و از اون بدتر همون چیزیه که خودتون هم اشاره کردید، یعنی اکثرا به دیتابیس در حد همون وصل کردن چهارتا جدول نگاه می کنن و از برنامه نویسشون هم در همین حد توقع دارن.


    خداییش تا حالا چند دوره برنامه نویسی دلفی توی سایت برنامه نویس گذاشته شده؟
    زیاد!
    اصلا چرا سه تا از لینک های بالا توش C#‎ داره ولی اسمی از دلفی نیست؟
    چون، دیگه کسی دنبال دلفی نیست و احتمالا کلاساشون خالی می مونه. اما اینکه چرا؟ جواب تو پستای قبلی همین تاپیک هست.
    آیا یکی از دلفی کارای این سایت نمی خواد به دیگران دلفی یاد بده؟ و یا شاید کسی دنبال یادگیری دلفی نمیاد؟(یا به قولی نمی صرفه دلفی یاد بدید.)
    در واقع برا کسی نمی صرفه دلفی یاد بگیره:
    بحث بعدی هم این بود که اگر هدفتون فقط پول در آوردن هست ؛ در حال حاظر بهترین ( آسون ترین ) انتخاب #C هست چون با صرف هزینه و زمان کمی بازخوردش رو خیلی سریع میبینید ( خیلی سریع تر و راحت تر از زبان هایی چون Delphi و ++VC وارد بازار کار میشید ) .

  27. #27

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    سلام دوست من
    من نظر خودمو ميگم
    من يه زماني سي شارپ كار بودم البته براي خودم برنامه نويسي ميكردم نه براي كار
    اين كه سي شارپ از دلفي بهتره كه حرفي توش نيست سي شارپ الان كامل ترين و پر كاربرد ترين زبان دنياست
    شما هم اگه مي خواي براي كار برنامه نويسي كني همون كه خودت گفتي سي شارپ و دات نت و اي اس پي
    اما من از سي شارپ خسته شدم و مدتيه دارم رو دلفي كار ميكنم البته چون فهت هشت تا زبون بلدم خوب پيشرفت كردم
    اما من عاشق دلفي شدم بازم نه براي كار براي خودم عاشق سادگي و روون بودنش اگه خواستي بري سي شارپ بايد
    كمربندتو محكم ببندي من موقعي بود كه دو هفته فقط رو يه ارور سي شارپ كار مي كردم گفتم بدوني
    اما حرف آخر اگه از من ميشنوي دور برنامه نويسي رو به عنوان يه شغل خط بكش چراشم برو از اونايي كه تو اين كار سينه سوختن بپرس
    اميد وارم موفق بشي و راه خوبي رو انتخاب كني

  28. #28

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    اين كه سي شارپ از دلفي بهتره كه حرفي توش نيست سي شارپ الان كامل ترين و پر كاربرد ترين زبان دنياست
    اما من از سي شارپ خسته شدم و مدتيه دارم رو دلفي كار ميكنم البته چون فهت هشت تا زبون بلدم خوب پيشرفت كردم
    كمربندتو محكم ببندي من موقعي بود كه دو هفته فقط رو يه ارور سي شارپ كار مي كردم گفتم بدوني
    خدا شادت کنه که دل یک جمع برنامه نویس رو با لطیفه هات شاد کردی ...

  29. #29
    کاربر دائمی آواتار ژوپیتر
    تاریخ عضویت
    آبان 1389
    محل زندگی
    منظومه شمسی
    پست
    120

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    فکر کنم منظور دوستان از مقایسه دلفی با بقیه زبانها در حقیقت همون مقایسه زبان پاسکال با بقیه زبانهای برنامه نویسی هست( ملا لغتی شدم).
    هر زبان برنامه نویسی معایب و مزایای خودش رو داره و از نظر من دو زبان رو نباید با یکدیگر مقایسه کرد بلکه باید پیشرفت نسخه های قبلی هر کدوم نسبت به نسخه های نهایی اونها رو در نظر گرفت و این نشون میده که در یک بازه زمانی هر کدوم از اون زبانها در ایجاد ارتباط بهتر بین سخت افزار و کاربر چه قدر تلاش کردند تا در زمینه مورد نظر اون زبان سرویس بهتری ارائه بدند.
    من فکر میکنم(چه قدر من هی فکر میکنم ) هرچی زبان برنامه نویسی مربوط به کار خاصی باشه بهتر از اینه که با یک زبان برنامه نویسی کارهای مختلفی بشه انجام داد، همونطور که کار تک نفره هرگز مثل کار گروهی نمیشه، انجام همه کارها در یک زبان هرگز کیفیت کار چند زبانه حرفه ای رو نداره، مثلا با برنامه نویسی در دلفی میشه یک Application ساخت که هم کار دیتابیسی بکنه و هم کار صوتی انجام بده و هم پردازش تصویر کار کنه و همزمان خیلی کارهای دیگه هم انجام بده ولی هیچ وقت اینکارها کیفیت و سرعت اون برنامه های اصلی که یکی برای پردازش تصویر با زبان خاص خودش یا انجام کارهای دیتابیسی با زبان خاص خودش انجام میشه رو نداره و به قول معروف مثل آچار فرانسه همه کار رو انجام میده ولی اینکه برای انجام هر کاری ارجهیت با استفاده از ابزار مخصوص خود اون کاره غیر قابل انکاره.

    در نهایت هر زبان را بهر کاری ساختند، هر کدوم که که به درد کارتون میخوره ازش استفاده کنید.

    موفق باشید.
    آخرین ویرایش به وسیله ژوپیتر : دوشنبه 06 تیر 1390 در 23:09 عصر

  30. #30
    کاربر تازه وارد
    تاریخ عضویت
    آبان 1389
    محل زندگی
    کاشان
    پست
    38

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    با سلام

    من خودم تازه یک ساله که با سی شارپ شروع کرده ام و قبلش سی پلاس پلاس کار میکردم و میدونم مزیت ها و عیوب هر دو زبان را

    زبان سی شارپ و کلا NET. دارن شیئ گرایی را به صورت بسیار زیاد ترویج میکنند

    برای مثال عرض میکنم : شما در سی پلاس پلاس برای نوشتن یه برنامه حرفه ای و کامل باید بیشتر توابع پیچیده و قدرتمند برنامه ی خود را خودتون بنویسید ولی در NET.

    همچین چیزی نیست ! در NET. شما با کتابخانه ی بسیار قدرتمند MSDN روبرو هستید و بنابراین این کتابخانه ی قوی نیاز شما را برای نوشتن توابعی که شاید روزانه تعداد

    زیادی از برنامه نویسان به اون نیاز دارند برطرف میکنه و بنابراین شما میتونید تمرکز خود را روی کلاس ها و الگوریتم ها و توابع جدیدی بگذارید که تا به حال نوشته نشده اند و به

    این شکل شما به جای این که وقت خود را صرف نوشتن چیزهایی بکنید که شما و دیگران هر روز به آن نیاز دارید وقت خود را صرف ایده ی نو خود میکنید و توابع و کلاس هایی

    منویسید که تا به حال نوشته نشده اند و البته دیگران میتوانند از آن استفاده کنند.

    البته در قدرتمند بودن و انعطاف پذیر بودن زبان هایی مثل دلفی و سی پلاس پلاس شکی نیست . البته من خودم طرفدار زبان های خانواده ی سی هستم و کلا از بقیه خوشم

    نمی آید و ساختار قوی را که در خانواده زبان C میبینم در هیچ زبان دیگر ندیده ام

    ولی به هر حال این را قبول دارم که زبان های پایه ای و قدرتمند روبه فراموشی میروند و من یکی از دلایل این مسئله را اهمیت دادن بیش از حد کاربران و برنامه نویسان به ظاهر

    گرافیکی برنامه میدانم . و البته این حقیقت وجود دارد ظاهر گرافیکی برنامه های سی پلاس پلاس و دلفی هرگز قابل مقایسه با برنامه هایی نیستند که با WPF و سی شارپ

    نوشته میشوند .

  31. #31
    کاربر دائمی آواتار MohsenB
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1387
    محل زندگی
    ایرانم
    پست
    601

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    نقل قول نوشته شده توسط hamidreza.m مشاهده تاپیک
    با سلام

    من خودم تازه یک ساله که با سی شارپ شروع کرده ام و قبلش سی پلاس پلاس کار میکردم و میدونم مزیت ها و عیوب هر دو زبان را

    ... و البته این حقیقت وجود دارد ظاهر گرافیکی برنامه های سی پلاس پلاس و دلفی هرگز قابل مقایسه با برنامه هایی نیستند که با WPF و سی شارپ

    نوشته میشوند .
    سلام

    واقعا متخصصین این امر لنگ این حقیقت واقعی بودن

    ...

  32. #32
    کاربر دائمی آواتار nilidelphi
    تاریخ عضویت
    مرداد 1388
    محل زندگی
    ارومیه
    پست
    418

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    بابا موضوع رو چرا اينقدر كش دادين شما؟
    زبان زبانه ديگه.......
    هركيبا هر زباني دوست داره بنويسه......
    خوبه من دير رسيدم به اين موضوع.....
    بابا بيخياله اين موضوعات بيخودي(البته به نظر من) بشين
    به جاي اينكارا بيايين دلفي و سي شارپ و جاوا رو به كمك هم ديگه بهتر بهترتر ياد بگيريم تا با مهندسين خارجي بتونيم رقابت كنيم عزيزان.

  33. #33

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    ظاهر گرافیکی برنامه های سی پلاس پلاس و دلفی هرگز قابل مقایسه با برنامه هایی نیستند که با WPF و سی شارپ

    نوشته میشوند .
    اطلاعات شما کمی قدیمی است. در نسخه جدید دلفی فریم ورکی به نام FireMonkey اضافه شده است که از نظر گرافیکی و زیبایی و قابلیت بسیار بهتر از WPF می باشد و به عبارتی یک سر و گردن بالاتر از WPF است. لطفاً دیگه این بحث رو ادامه ندین چون دیگه واقعاً تکراریه و فکر نمی کنم که دیگه کسی حوصله جواب دادن به این مسائل رو داشته باشه!

  34. #34
    کاربر دائمی آواتار me.enik
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1391
    محل زندگی
    تهران
    پست
    309

    نقل قول: چرا دلفی...؟

    نقل قول نوشته شده توسط شاهین عشایری مشاهده تاپیک
    اطلاعات شما کمی قدیمی است. در نسخه جدید دلفی فریم ورکی به نام FireMonkey اضافه شده است که از نظر گرافیکی و زیبایی و قابلیت بسیار بهتر از WPF می باشد و به عبارتی یک سر و گردن بالاتر از WPF است. لطفاً دیگه این بحث رو ادامه ندین چون دیگه واقعاً تکراریه و فکر نمی کنم که دیگه کسی حوصله جواب دادن به این مسائل رو داشته باشه!
    نمیدونم که من اشتباه فهمیدم یا شما.
    ولی فکر کنم منظور اون دوستمون, این بودش که دلفی و سی پلاس پلاس قوی تر هستش!!
    اولش منم شک کردم که ایشون منظورش کدوم بود.
    ولی به هر حال, شاید شما درست میگید.

    در مورد firemonkey و ... هم دقیقا حق با شماست.

قوانین ایجاد تاپیک در تالار

  • شما نمی توانید تاپیک جدید ایجاد کنید
  • شما نمی توانید به تاپیک ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید ضمیمه ارسال کنید
  • شما نمی توانید پاسخ هایتان را ویرایش کنید
  •