نمایش نتایج 1 تا 16 از 16

نام تاپیک: تقسیم اسمبلی

  1. #1

    Unhappy تقسیم اسمبلی

    بابا دمتون گرم میون این همه برنامه نویس کسی نیست تو حل این مسله کمک کنه
    چجوری میشه یه عدد 6 بایتی رو بر 2 بایتی تقسیم کرد

  2. #2
    کاربر تازه وارد آواتار amin joon
    تاریخ عضویت
    تیر 1383
    محل زندگی
    Shiraz-Iran
    پست
    93
    آقا دیگه بهم برخورد....

    برای تقسیم به کمک دستور div حالت های زیر وجود دارد.

    1- اگر m از نوع byte باشد
    دستور div m
    متغیر ax را بر m تقسیم میکند.....al=خارج قسمت.....ah=باقیمانده
    2- اگر m از نوع word باشد
    دستور div m
    متغیر dx:ax را بر m تقسیم میکند....ax=خارج قسمت.....dx=باقیمانده
    2- اگر m از نوع dword باشد
    دستور div m
    متغیر edx:eax را بر m تقسیم میکند....eax=خارج قسمت.....edx=باقیمانده

  3. #3
    کاربر تازه وارد
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1387
    محل زندگی
    تهران
    پست
    56

    نقل قول: تقسیم اسمبلی

    سلام دوستان

    می خواهم یک برنامه برای تقسیم double word بر double word به زبان اسمبلی بنویسم ، ممنون میشم اگه راهنماییم کنید

  4. #4
    کاربر دائمی آواتار Delphi Coder
    تاریخ عضویت
    آذر 1386
    محل زندگی
    c:\windows\system32
    پست
    569

    نقل قول: تقسیم اسمبلی

    از رجیسترهای 32 بیتی استفاده کن.

  5. #5

    نقل قول: تقسیم اسمبلی

    a dd 65987
    b dq 458796
    reminder dd ?
    quotient dd ?
    mov edx, dword ptr b+4
    mov eax,dword ptr b
    div a
    mov reminder,edx
    mov quotient,eax

    اگه خواستي چهار بايت بر چهار بايت تقسيم كني اول مقسوم چهار بايتي رو به هشت بايت تبديل كن.

  6. #6

    نقل قول: تقسیم اسمبلی

    میخواستم بدونم چه جوری 64 بیت را تقسیم بر 32 بیت کنم؟

  7. #7

    نقل قول: تقسیم اسمبلی

    سلام
    آقا من یه مشکل دارم من 2 تا عدد 4*16 بیتی (هر کدوم 4 تا word) دارم میخوام این دوتا رو به هم تقسیم کنم, اصلا نمیدونم چطوری باید تقسیم کنم؟؟
    استاد هم گیر داده که برا 8086 باید برنامه بنویسید که max ریجستری که ساپرت میکنه 16 بیت هستش!
    کلی گشتم چیزی پیدا نکردم!!1
    کسی میدونه چطوری باید تقسیم کرد؟؟؟

  8. #8

    نقل قول: تقسیم اسمبلی

    میخواستم بدونم چه جوری 64 بیت را تقسیم بر 32 بیت کنم؟
    64 bit که آسونه هیچی
    32 بیت به این روش

    num1_l dd ?
    num1_h dd ?
    num2 dd ?
    mov eax,num1_l
    mov edx,num1_h
    div num2


    و 16 با روشی که پایینتر توضیح دادم مگر اینکه مقسوم الیه 16 میبود که روش دیگه بشه انجام داد

    نقل قول نوشته شده توسط badguy مشاهده تاپیک
    سلام
    آقا من یه مشکل دارم من 2 تا عدد 4*16 بیتی (هر کدوم 4 تا word) دارم میخوام این دوتا رو به هم تقسیم کنم, اصلا نمیدونم چطوری باید تقسیم کنم؟؟
    استاد هم گیر داده که برا 8086 باید برنامه بنویسید که max ریجستری که ساپرت میکنه 16 بیت هستش!
    کلی گشتم چیزی پیدا نکردم!!1
    کسی میدونه چطوری باید تقسیم کرد؟؟؟
    باید یاد دبستان بیوفتیم که چطور روی کاغذ تقسیم میکردیم،البته چون اینجا مقسوم الیه بزرگتر از ثبات ما هست راهی که به ذهنم اومد تفریق با حلقه و شمارش کردنه که اون میشه خارج قسمت و کم کردن میشه باقیمانده
    همین حالت بلعکس میشه ضرب یعنی با جمع ؛ جمع و تفریقم که کاری نداره فقط باید حواستون به کری و بارو باشه این روش ساده بود و میشه بستش داد برای n bit
    آخرین ویرایش به وسیله xman_1365_x : سه شنبه 21 تیر 1390 در 06:32 صبح

  9. #9

    تقسیم اسمبلی

    نقل قول نوشته شده توسط xman_1365_x مشاهده تاپیک

    و 16 با روشی که پایینتر توضیح دادم مگر اینکه مقسوم الیه 16 میبود که روش دیگه بشه انجام داد



    باید یاد دبستان بیوفتیم که چطور روی کاغذ تقسیم میکردیم،البته چون اینجا مقسوم الیه بزرگتر از ثبات ما هست راهی که به ذهنم اومد تفریق با حلقه و شمارش کردنه که اون میشه خارج قسمت و کم کردن میشه باقیمانده
    همین حالت بلعکس میشه ضرب یعنی با جمع ؛ جمع و تفریقم که کاری نداره فقط باید حواستون به کری و بارو باشه این روش ساده بود و میشه بستش داد برای n bit

    سلام, بچه ها این الگوریتم ایرادش چیه؟؟ من تفریق های متوالی برا تقسیم دو عدد 64 بیتی استقاده کردم, در ظاهر به نظرم الگوریتم درسته ولی نتیجه درست نمیده!!! [ به عکس نگا کنین ]Untitled.png


    SALL.
    INCLUDE FUNC.INC

    DATASG SEGMENT 'DATA'
    V1R4 DW 0
    V1R3 DW 0
    V1R2 DW 1
    V1R1 DW 2354H

    V2R4 DW 0
    V2R3 DW 0
    V2R2 DW 0
    V2R1 DW 3

    d1 dW 0
    D2 DW 0
    D3 DW 0
    D4 DW 0


    COUNTER1 DW 0
    COUNTER2 DW 0
    DATASG ENDS

    STACK SEGMENT 'STACK'
    DW 200H DUP(0)
    STACK ENDS

    CODE SEGMENT 'CODE'
    ASSUME DS:DATASG,CS:CODE,SS:STACK

    MAIN PROC FAR
    MOV AX,DATASG
    MOV DS,AX

    ;MAGADIRE AVALIYE RO CHAP MIKONE

    CLR 07H
    CURSOR 0,0
    PRINTHEX V1R4,0
    PRINTHEX V1R3,0
    PRINTHEX V1R2,0
    PRINTHEX V1R1,0
    PRINTCHAR '/'
    PRINTHEX V1R4,0
    PRINTHEX V2R3,0
    PRINTHEX V2R2,0
    PRINTHEX V2R1,0

    ;T*************EST MIKONE KE MAKHARJ 0 NABASHE******************
    CMP V2R4,0
    JNE .START
    CMP V2R3,0
    JNE .START
    CMP V2R2,0
    JNE .START
    CMP V2R1,0
    JNE .START
    JMP .END
    ;************************************************* ***************

    ;SHORO'E TAGSIM
    .START:
    ;*****************TEST MIKONE KE V1 > V2***********************
    MOV AX,V2R4
    CMP V1R4,AX
    JL .END
    MOV AX,V2R3
    CMP V1R3,AX
    JL .END
    MOV AX,V2R2
    CMP V1R2,AX
    JL .END
    MOV AX,V2R1
    CMP V1R1,AX
    JL .END
    ;************************************************* **************

    ;*********************INJA V1=V1-V2***************************
    MOV AX,V2R4
    SUB V1R4,AX

    MOV AX,V2R3
    SBB V1R3,AX

    MOV AX,V2R2
    SBB V1R2,AX

    MOV AX,V2R1
    SBB V1R1,AX

    ADD COUNTER1,1
    ADC COUNTER2,0

    JMP .START
    ;****************** INJA TAGSIM TAMOM SHODE *******************
    .END:
    ;*****************NATAYEJ RO CHAP MIKONE*******************
    PRINTCHAR '='
    PRINTHEX COUNTER2,0
    PRINTHEX COUNTER1,0
    _WAIT
    MOV AX,4C00H
    INT 21H
    MAIN ENDP
    CODE ENDS
    END MAIN




  10. #10

    نقل قول: تقسیم اسمبلی

    بازم باید به دبستان مراجعه بشه چطور تفریق میکردیم،حلقه شما مشکل داره اول روی کاغذ الگوریتم رو بنویسید بعد پباده سازی کنید
    ببنید جواب حاصل شما شده bc6 چون وقتی تفریق میکنید نهایت میشه
    10000/3=bc6

    ایراد کارتون واضحه که وقتی اینطور شه باید ازسمت چپ در صورتی که عددی باشه یکی کم شه و به بیت ماقبل اضافه بشه
    0ffff/3=5555

    و چون شما یک کانتر دارین مجموع دو عدد
    5555+bc6=611b

    که 611b میشه خروجی شما
    موفق باشی

  11. #11

    نقل قول: تقسیم اسمبلی

    ایراد کارتون واضحه که وقتی اینطور شه باید ازسمت چپ در صورتی که عددی باشه یکی کم شه و به بیت ماقبل اضافه بشه
    من تازه واردم , متوجه این تیکه نشدم ! منظورتون از جمله بالا چیه؟؟

    مرسی از کمکتون

  12. #12

    نقل قول: تقسیم اسمبلی

    نقل قول نوشته شده توسط badguy مشاهده تاپیک
    من تازه واردم , متوجه این تیکه نشدم ! منظورتون از جمله بالا چیه؟؟

    مرسی از کمکتون
    خوب دوست عزیز گفتم که باید تفریق انجام بدین مثال رو در مبنای دسیمال میگم بهتر متوجه شین و پی به اشتباهتون ببرید
    میخوایم تقسیم زیر رو انجام بدیم

    14/2=؟

    شما اینکارو میکنید

    14-2=12
    count=1
    12-2=10
    count=2

    شما همینجا توقف میکردین و بررسی نمی کردین که باید اعداد بالاترو چک کنید و در صورت امکان یعنی صفر نباشه قرض بگیرید
    پس همونطور که دبستان گفتن از عدد با ارزش بیشتر قرض میگیریم برای دسیمال 10 و هگر 16 و اکتال 8 ، باینری 2
    سادست فقط چند بار روی کاغذ انجام بدین الگوریتمشو میفهمید حتی بعدش میشه آرایه ای از N رقم و قسمت اعشارم حساب کرد، اما برای محاسبه اونها باید الگوریتم های بهینه استفاده کرد.
    در نهایت میشه همینارو با ثباتهای 32 یا 64 بیتی هم انجام داد.

  13. #13

    Thumbs up نقل قول: تقسیم اسمبلی

    مرسی فهمیدم مشکل کجاس.
    ولی یه سوال : با این روش شرط اتمام حلقه چیه میشه؟؟ چون یقینا 0 نمییتونه باشه چون ممکنه باقی مانده داشته باشه و همچنین شرط بیشتر مساوی هم نمیتونه باشه چون وقتی عددمون در همون مثال قبلی به این مقدار برسه 0ffff/3 چون 0ffff=-1 هست برا همین از حلقه میزنه میاد بیرون!!!! برا این باید چکار کنیم؟؟ [ مثلا این شزطی بود که من گذاشته بودم و دلیل اینکه 0ffff/3 رو حساب نمیکردم این بود ]

    وقتی با دست حساب میکنیم این مشکل وجود نداره؛ همون طور که گفتم تازه واردم من اینجا چکار کنم که برنامه به 0ffff با چشم یه عدد unsigned نگا کنه و به صورت unsigned مقایسش کنه؟؟

    .
    .
    .

    MOV AX,V2R4
    CMP V1R4,AX
    JAE START1

    MOV AX,V2R3
    CMP V1R3,AX
    JAE START1

    MOV AX,V2R2
    CMP V1R2,AX
    JAE START1

    MOV AX,V2R1
    CMP V1R1,AX
    JL END

    .
    .
    .

  14. #14

    Unhappy نقل قول: تقسیم اسمبلی

    من اینو تو یکی از کتاب هایه اسمبلی برا CPU های پنتویم برا تقسیم پیدا کردم از همون روش تفریق استفاده کرده ولی کلا نمیدونم داره چکار میکنه؟؟

    1: ;-----------------------------------------------------------
    2: ;Divides two 64-bit unsigned numbers A and B (i.e., A/B).
    3: ;The number A is received in EBX:EAX and B in EDX:ECX registers.
    4: ;The 64-bit quotient is returned in EBX:EAX registers and
    5: ;the remainder is retuned in EDX:ECX registers.
    6: ;Divide-by-zero error is indicated by setting
    7: ;the carry flag; carry flag is cleared otherwise.
    8: ;Preserves all registers except EAX, EBX, ECX, and EDX.
    9: ;-----------------------------------------------------------
    10: ; local variables
    11: %define SIGN byte[EBP-1]
    12: %define BIT_COUNT byte[EBP-2]
    13: div64:
    14: enter 2,0 ; 2-byte local variable space
    15: push ESI
    16: push EDI
    17: ; check for zero divisor in EDX:ECX
    18: cmp ECX,0
    19: jne non_zero
    20: cmp EDX,0
    21: jne non_zero
    22: stc ; if zero, set carry flag
    23: jmp SHORT skip ; to indicate error and return
    24: non_zero:
    25: mov ESI,EDX ; ESI:EDI = B
    26: mov EDI,ECX
    27: sub EDX,EDX ; P = 0
    28: sub ECX,ECX
    29: mov SIGN,0
    30: mov BIT_COUNT,64 ; BIT_COUNT = # of bits
    31: next_pass: ; ****** main loop iterates 64 times ******
    32: test SIGN,1 ; if P is positive
    33: jz P_positive ; jump to P_positive
    34: P_negative:
    35: rcl EAX,1 ; right-shift P and A
    36: rcl EBX,1
    37: rcl ECX,1
    38: rcl EDX,1
    39: rcl SIGN,1
    40: add ECX,EDI ; P = P + B
    41: adc EDX,ESI
    42: adc SIGN,0
    43: jmp test_sign
    44: P_positive:
    45: rcl EAX,1 ; right-shift P and A
    46: rcl EBX,1
    47: rcl ECX,1
    48: rcl EDX,1
    49: rcl SIGN,1
    50: sub ECX,EDI ; P = P + B
    51: sbb EDX,ESI
    52: sbb SIGN,0
    53: test_sign:
    54: test SIGN,1 ; if P is negative
    55: jnz bit0 ; set lower bit of A to 0
    56: bit1: ; else, set it to 1
    57: or AL,1
    58: jmp one_pass_done ; set lower bit of A to 0
    59: bit0:
    60: and AL,0FEH ; set lower bit of A to 1
    61: jmp one_pass_done
    62: one_pass_done:
    63: dec BIT_COUNT ; iterate for 32 times
    64: jnz next_pass
    65: div_done: ; division completed
    66: test SIGN,1 ; if P is positive
    67: jz div_wrap_up ; we are done
    68: add ECX,EDI ; otherwise, P = P + B
    69: adc EDX,ESI
    70: div_wrap_up:
    71: clc ; clear carry to indicate no error
    72: skip:
    73: pop EDI ; restore registers
    74: pop ESI
    75: leave ; clears local variable space
    76: ret

    لطفا کمک کنید, کلا پروژم فقط معطل یه تقسیم لعنتی هستم!!! 3 روز بعد باید پروژم رو تحویل بدم

  15. #15

    نقل قول: تقسیم اسمبلی

    نقل قول نوشته شده توسط badguy مشاهده تاپیک
    مرسی فهمیدم مشکل کجاس.
    ولی یه سوال : با این روش شرط اتمام حلقه چیه میشه؟؟ چون یقینا 0 نمییتونه باشه چون ممکنه باقی مانده داشته باشه و همچنین شرط بیشتر مساوی هم نمیتونه باشه چون وقتی عددمون در همون مثال قبلی به این مقدار برسه 0ffff/3 چون 0ffff=-1 هست برا همین از حلقه میزنه میاد بیرون!!!! برا این باید چکار کنیم؟؟ [ مثلا این شزطی بود که من گذاشته بودم و دلیل اینکه 0ffff/3 رو حساب نمیکردم این بود ]

    وقتی با دست حساب میکنیم این مشکل وجود نداره؛ همون طور که گفتم تازه واردم من اینجا چکار کنم که برنامه به 0ffff با چشم یه عدد unsigned نگا کنه و به صورت unsigned مقایسش کنه؟؟

    .
    .

    MOV AX,V2R4
    CMP V1R4,AX
    JAE START1

    MOV AX,V2R3
    CMP V1R3,AX
    JAE START1

    MOV AX,V2R2
    CMP V1R2,AX
    JAE START1

    MOV AX,V2R1
    CMP V1R1,AX
    JL END

    .
    .
    .
    خوب مثال من و شما در نهایت صفر میشه چرا میگین نمیشه ؟(مجموع ارقامتون بر 3 بخشپذیره) اما اعدادی که صفر نمیشه چرا نمیشه ؟ چون بخشپذیر نیست و باقیمانده میاره،آیا باقیمانده بزرگتر از مقسوم الیه هست؟ البته باید تا زمانی انجام بشه که سمت چپ عددی نباشه اینم جواب معلومه که روی کاغذ انجام نمیدین تا من نیام آموزش تفریق بدم
    در مورد شرط هاتون از ذهنتون خارج کنید و از نوع فکر کنید برای UNSIGNED هم از دستورات شرطی مربوطه استفاده کنید

    JB =JNAE=JC
    JNB=JAE=JNC
    JBE=JNA
    JNBE=JA

    به هر حال دیدین که استادتون چه سوالی بهتون داد که در نگاه اول گفتین نشدنیه،خودتون سعی کنید چون به اندازه کافی راهنمایی کردم باید بنویسید و به خطا بخورید و دیباگ کنید برای دیباگ کردن پیشنهاد میکنم از EMU8086 استفاده کنید که مقدار ثباتها و حافظه و فلگ هارو ببنید کمکتون میکنه زودتر حلش کنی
    موفق باشی

  16. #16

    Question نقل قول: تقسیم اسمبلی

    سلام دوستان

    کسی میتونه در مورد این سوال منو کمک کنه؟؟؟

    یک عدد یک بایتی رو بر عدد یک وردی تقسیم کنین و تا ۴ رقم اعشار انجام بدین

    ممنون میشم

قوانین ایجاد تاپیک در تالار

  • شما نمی توانید تاپیک جدید ایجاد کنید
  • شما نمی توانید به تاپیک ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید ضمیمه ارسال کنید
  • شما نمی توانید پاسخ هایتان را ویرایش کنید
  •