نمایش نتایج 1 تا 12 از 12

نام تاپیک: تفاوت بین using , dispose

  1. #1

    تفاوت بین using , dispose

    ایا بین using و dispose فرقی هست
    مثلا بنویسیم


    using (System.IO.MemoryStream ms = new ...)
    {
    ...
    }


    یا



    System.IO.MemoryStream ms = new ....

    ....

    ms.Dispose();


    این دو تا یک کارو انجام میدن یا نه؟

  2. #2

    نقل قول: تفاوت بین using , dispose

    dispose متد نابود کننده ست
    این لینک رو مطالعه کنید

  3. #3
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    دی 1383
    محل زندگی
    اصفهان
    پست
    1,435

    نقل قول: تفاوت بین using , dispose

    نقل قول نوشته شده توسط hamid_hr مشاهده تاپیک
    ایا بین using و dispose فرقی هست
    مثلا بنویسیم


    using (System.IO.MemoryStream ms = new ...)
    {
    ...
    }


    یا



    System.IO.MemoryStream ms = new ....

    ....

    ms.Dispose();


    این دو تا یک کارو انجام میدن یا نه؟
    کد دومی که ارائه کردین معادل کد اول نیست.در صورتی که بین new و Dispose یک Exception اتفاق بیافته Dispose اجرا نمیشه در صورتی که در using این طور نیست.
    این دو کد معادل هستن:

    using (MemoryStream ms = new MemoryStream()) {
    ...
    }



    MemoryStream ms = null;
    try {
    ms = new MemoryStream();
    ...
    }
    finally {
    if (ms != null) {
    ms.Dispose();
    }
    }



    در مورد اینکه کدوم بهتره هم، اگه شما نیازی نداشته باشی که Exception های ایجاد شده رو Catch کنی، استفاده از using خلاصه تر هست، ولی در صورتی که نیاز به کنترل Exception های ایجاد شده داشته باشی استفاده از using مناسب نیست چون مجبور میشی یک try..catch دیگه داخل using ی که خودش معادل try...finally هست بگذاری.
    در حالت دوم کدی شما با try finally میشه :

    MemoryStream ms = null;
    try {
    ms = new MemoryStream();
    ...
    }
    catch (IOException ex) {
    Console.WriteLine("An exception occured: " + ex.Message);
    }
    finally {
    if (ms != null) {
    ms.Dispose();
    }
    }

  4. #4
    کاربر دائمی آواتار forodo
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1387
    محل زندگی
    شهر جدید پردیس
    پست
    1,468

    نقل قول: تفاوت بین using , dispose

    حالا باید از اینها استفاده کرد یا نه؟
    چون خود #C چیزی داره که خودش خود به خود فضاهای اشغال شده رو پاک می کنه (GC).

  5. #5
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    دی 1383
    محل زندگی
    اصفهان
    پست
    1,435

    نقل قول: تفاوت بین using , dispose

    نقل قول نوشته شده توسط forodo مشاهده تاپیک
    حالا باید از اینها استفاده کرد یا نه؟
    چون خود #C چیزی داره که خودش خود به خود فضاهای اشغال شده رو پاک می کنه (GC).
    GC فقط Managed Resources رو آزاد میکنه ولی وقتی یک کلاس، Unmanaged Resources (مثل File Handle و ...) داره، باید IDisposable رو پیادره سازی کنه و در نهایت، استفاده کننده از اون کلاس با استفاده از using یا فراخوانی Dispose باعث میشه Unmanaged Resources آزاد بشه.

    البته در مورد مثالی که زدن، MemoryStream منابع مدیریت نشده نداره و احتمالا Dispose نکردن سریح اون مشکلی ایجاد نمیکنه، ولی استفاده از using باعث میشه که این اطمینان وجود داشته باشه که هیچ ارجاعی به اون شی باقی نمیمونه و GC میتونه اون شی رو Collect کنه.
    کلا Dispose کردن سریح اشیایی که IDisposable هستن (چه با using چه با try...finally) توصیه میشه.

  6. #6
    کاربر دائمی آواتار forodo
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1387
    محل زندگی
    شهر جدید پردیس
    پست
    1,468

    نقل قول: تفاوت بین using , dispose

    نقل قول نوشته شده توسط plus مشاهده تاپیک
    GC فقط Managed Resources رو آزاد میکنه ولی وقتی یک کلاس، Unmanaged Resources (مثل File Handle و ...) داره، باید IDisposable رو پیادره سازی کنه و در نهایت، استفاده کننده از اون کلاس با استفاده از using یا فراخوانی Dispose باعث میشه Unmanaged Resources آزاد بشه.
    Managed Resources و Unmanaged Resources چیه؟
    و لطفاً به این پست هم جواب بدید.

  7. #7
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    دی 1383
    محل زندگی
    اصفهان
    پست
    1,435

    نقل قول: تفاوت بین using , dispose

    نقل قول نوشته شده توسط forodo مشاهده تاپیک
    Managed Resources و Unmanaged Resources چیه؟
    و لطفاً به این پست هم جواب بدید.
    به طور خلاصه، منظور از Managed Resources (منابع مدیریت شده)، همون Managed Memory یا حافظه مدیریت شده هست که توسط Garbage Collector مدیریت میشه (وقتی هیچ Reference (ارجاع)ی به یک شی نباشه حافظه اون شی آزاد میشه).
    Unmanaged Resources هر منبع دیگه ای هست که البته بر خلاف Managed Resources، دیگه Garbage Collector چیزی ازش نمیدونه و نمیتونه مدیریتش کنه.
    برای مثال، وقتی شما یک شی رو با استفاده از new ایجاد میکنید، Garbage Collector از حافظه اختصاص داده شده و ارجاهات به اون شی اطلاع داره و به موقع اون رو از حافظه خارج میکنه...در این حالت شما نگران آزاد کردن این منبع به اصطلاح Managed Resource نیستید.
    ولی وقتی شما منبع دیگه ای رو در اختیار میگیرین (برای نمونه، ایجاد یک فایل با Windows API) شما مسئول مدیریت و آزاد سازی اون منبع که به اصطلاح Unmanaged Resource هست، میشین.بنابرین کلاسی که این منبع رو در اختیار میگیره و مدیریت میکنه بایستی IDisposable رو پیاده سازی که و در متد Dispose این منابع Unmanaged رو آزاد کنه چون GC نمیتونه این آزاد سازی رو انجام بده.
    --
    پاسخ اون پست رو هم دوستان دادن، this به شی جاری اشاره میکنه و به طور کلی فراخوانی Dispose باعث میشه که منابع مدیریت نشده اون شی آزاد بشه و البته اون شی دیگه قابل استفاده نخواهد بود.

  8. #8
    کاربر دائمی آواتار forodo
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1387
    محل زندگی
    شهر جدید پردیس
    پست
    1,468

    نقل قول: تفاوت بین using , dispose

    نقل قول نوشته شده توسط plus مشاهده تاپیک
    به طور خلاصه، منظور از Managed Resources (منابع مدیریت شده)، همون Managed Memory یا حافظه مدیریت شده هست که توسط Garbage Collector مدیریت میشه (وقتی هیچ Reference (ارجاع)ی به یک شی نباشه حافظه اون شی آزاد میشه).
    Unmanaged Resources هر منبع دیگه ای هست که البته بر خلاف Managed Resources، دیگه Garbage Collector چیزی ازش نمیدونه و نمیتونه مدیریتش کنه.
    برای مثال، وقتی شما یک شی رو با استفاده از new ایجاد میکنید، Garbage Collector از حافظه اختصاص داده شده و ارجاهات به اون شی اطلاع داره و به موقع اون رو از حافظه خارج میکنه...در این حالت شما نگران آزاد کردن این منبع به اصطلاح Managed Resource نیستید.
    ولی وقتی شما منبع دیگه ای رو در اختیار میگیرین (برای نمونه، ایجاد یک فایل با Windows API) شما مسئول مدیریت و آزاد سازی اون منبع که به اصطلاح Unmanaged Resource هست، میشین.بنابرین کلاسی که این منبع رو در اختیار میگیره و مدیریت میکنه بایستی IDisposable رو پیاده سازی که و در متد Dispose این منابع Unmanaged رو آزاد کنه چون GC نمیتونه این آزاد سازی رو انجام بده.
    --
    پاسخ اون پست رو هم دوستان دادن، this به شی جاری اشاره میکنه و به طور کلی فراخوانی Dispose باعث میشه که منابع مدیریت نشده اون شی آزاد بشه و البته اون شی دیگه قابل استفاده نخواهد بود.
    خیلی ممنون بابت توضیحاتتون.
    پس یعنی اگر شی را با استفاده از new درست کنیم اصلاً کاری به اون شی نداشته باشیم چون فضای اشغال شده توسط اون شی خود به خود آزاد می شه مثل:
            ali a = new ali();
    SqlConnection con = new SqlConnection();
    DataSet ds = new DataSet();
    TextBox tb = new TextBox();
    PersianCalendar pc = new PersianCalendar();

    ولی موقعی که از توابع API استفاده می کنیم خودمون باید فضا رو آزاد کنیم.
    درست گفتم؟
    ................................
    نه منظورم در اون پست استفاده از using رو dispose که مثال زدم . اینجا دوباره قرارش می دم.
    کدهایی که باید داخل کلاس بنویسیم برای اینکه متد Dispose رو داشته باشیم چیه؟
    می دونم باید کلاس رو اینطوری بنویسیم:
    class ali : IDisposable




    حالا متد dispose کداش چیه؟

    و اگر نخوایم از کلاس اینترفیس IDisposable ارث بری کنه، می تونیم توی برنامه اینطوری بنویسیم؟
    کلاسی داریم که کداش اینه:
    class ali
    {
    public void alireza()
    {
    messagebox.show("test");
    }
    }





    حالا که ما توی این کلاس متد dispose نداریم توی برنامه از using استفاده کنیم همون کار رو انجام می ده؟
    using (ali a=new ali())
    {
    a.alireza();
    }





    الان اینجوری فضای اشغال شده توسط شی a از حافظه کامپیوتر پاک می شه؟

  9. #9
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    دی 1383
    محل زندگی
    اصفهان
    پست
    1,435

    نقل قول: تفاوت بین using , dispose

    نقل قول نوشته شده توسط forodo مشاهده تاپیک
    خیلی ممنون بابت توضیحاتتون.
    پس یعنی اگر شی را با استفاده از new درست کنیم اصلاً کاری به اون شی نداشته باشیم چون فضای اشغال شده توسط اون شی خود به خود آزاد می شه مثل:
            ali a = new ali();
    SqlConnection con = new SqlConnection();
    DataSet ds = new DataSet();
    TextBox tb = new TextBox();
    PersianCalendar pc = new PersianCalendar();

    ولی موقعی که از توابع API استفاده می کنیم خودمون باید فضا رو آزاد کنیم.
    درست گفتم؟
    1) اگه کلاس مورد نظر شما IDisposable رو پیاده سازی نکرده باشه، مثل کلاس ali، شما کلا نمیتونید Dispose رو انجام بدین چون چنین متدی اصلا وجود نداره.آزاد سازی رو GC زمانی که خودش تشخیص بده انجام میده.
    2) اگه کلاس مورد نظر IDisposable رو پیاده کرده باشه، شما "میتونید" که بعد از اینکه کارتون رو با شی انجام دادین اصلا کاری بهش نداشته باشید.در نهایت GC با تشخیص خودش متد Dispose شی رو فراخوانی میکنه و منابع Unmanaged شی آزاد میشه و حافظه اختصاص داده شده هم که Managed Resource هست باز توسط GC آزاد میشه.
    ولی به این نکته توجه کنید که شی ای که ایجاد کردین احتمالا منابع Unmanaged ی رو در اختیار داره که بهتره هرچه زودتر آزاد بشن. (برای مثال یک SqlConnection یک ارتباط با دیتابیس ایجاد کرده) بنابراین که اگه شما دیگه احتیاجی به اون شی ندارین، بهتره که بلافاصله با فراخوانی Dispose (یا استفاده از using) باعث بشین تا "منابع مدیریت نشده" آزاد بشن.
    دقت کنید که فراخوانی Dispose باعث نمیشه حافظه Managed اختصاص داده شده به شی همون موقع آزاد بشه.حافظه مدیریت شده، همونطور که از اسمش پیداس توسط GC مدیریت میشه و فازغ از اینکه شما Dispose رو فراخوانی کنید یا نه در زمان غیر قابل پیشبینی آزاد میشه.
    درضمن منابع مدیریت نشده لزوما توسط توابع API اختصاص داده نمیشن...
    نقل قول نوشته شده توسط forodo مشاهده تاپیک
    حالا متد dispose کداش چیه؟
    در مورد IDisposable میتونید اینجا مطالعه کنید: http://msdn.microsoft.com/en-us/libr...isposable.aspx
    IDispsable رو به این صورت میشه پیاده کرد:

    class MyDisposableClass : IDisposable
    {
    // Flag: Has Dispose already been called?
    bool disposed = false;

    // Public implementation of Dispose pattern callable by consumers.
    public void Dispose()
    {
    Dispose(true);
    GC.SuppressFinalize(this);
    }

    // Protected implementation of Dispose pattern.
    protected virtual void Dispose(bool disposing)
    {
    if (disposed)
    return;

    if (disposing) {
    // Free any other managed objects here.
    //
    }

    // Free any unmanaged objects here.
    //
    disposed = true;
    }
    }

    همونطور که میبینید دو محل برای ازاد سازی منابع مدیریت شده و مدیریت نشده هست که بایستی توسط کلاس مورد نظر پیاده ب

    نقل قول نوشته شده توسط forodo مشاهده تاپیک
    و اگر نخوایم از کلاس اینترفیس IDisposable ارث بری کنه، می تونیم توی برنامه اینطوری بنویسیم؟
    کلاسی داریم که کداش اینه:
    class ali
    {
    public void alireza()
    {
    messagebox.show("test");
    }
    }





    حالا که ما توی این کلاس متد dispose نداریم توی برنامه از using استفاده کنیم همون کار رو انجام می ده؟
    using (ali a=new ali())
    {
    a.alireza();
    }



    خیر، کلاس شما اگه IDisposable نباشه نمیتونید اصلا در using قرارش بدین.
    نقل قول نوشته شده توسط forodo مشاهده تاپیک
    الان اینجوری فضای اشغال شده توسط شی a از حافظه کامپیوتر پاک می شه؟
    خیر، باز هم میگم، با فراخوانی Dispose یا استفاده از using حافظه اختصاص داده شده به شی (که جزو Managed Resource) هست آزاد نمیشه، فقط منابع مدیریت نشده آزاد میشن.
    حافظه اختصاص داده شده به شی در هر صورت توسط GC و در زمان غیر قابل پیش بینی آزاد میشه.

  10. #10
    کاربر دائمی آواتار forodo
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1387
    محل زندگی
    شهر جدید پردیس
    پست
    1,468

    نقل قول: تفاوت بین using , dispose

    واقعاً متشکرم که وقت گذاشتید.
    الان کاملاً گرفتم چی شد.
    فقط یه چیز رو درست متوجه نشدم.
    از کجا می شه فهمید منابع مدیریت شده و مدیریت نشده کدوما هستند.
    مثلاً گفتید که ارتباط با بانک یه منبع مدیریت نشدست.
    بقیه رو از کجا می شه فهمید؟

  11. #11

    نقل قول: تفاوت بین using , dispose

    من خودم هر شی رو که ایجاد میکنم وقتی کارم باهاش تموم شد اگه متد dispose داشت اجرا میکنم

  12. #12
    کاربر دائمی آواتار forodo
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1387
    محل زندگی
    شهر جدید پردیس
    پست
    1,468

    نقل قول: تفاوت بین using , dispose

    نقل قول نوشته شده توسط hamid_hr مشاهده تاپیک
    من خودم هر شی رو که ایجاد میکنم وقتی کارم باهاش تموم شد اگه متد dispose داشت اجرا میکنم
    ایول.
    همون قضیه کار از محکم کاری عیب نمی کنه.
    پس اگر برای هر کلاس تابع dispose را درست کنیم و همه جای برنامه بعد از تمام شدن کارمون با شی که در اصل می شه آخر بلوکی که شی در اون قرار داشته شی رو dispose کنیم مشکلی پیش نمیاد.
    بازم ممنون.

تاپیک های مشابه

  1. تفاوت بین نوع Char و Varchar
    نوشته شده توسط کم حوصله در بخش SQL Server
    پاسخ: 11
    آخرین پست: چهارشنبه 09 دی 1388, 17:48 عصر
  2. تفاوت بین #C و #C بیلدر
    نوشته شده توسط Mahdi_S_T در بخش C#‎‎
    پاسخ: 1
    آخرین پست: دوشنبه 25 خرداد 1383, 18:51 عصر
  3. تفاوت بین اسمبلی تحت ویندوز و تحت داس
    نوشته شده توسط maleknasab در بخش برنامه نویسی اسمبلی خانواده x86
    پاسخ: 4
    آخرین پست: چهارشنبه 01 بهمن 1382, 19:22 عصر
  4. تفاوت بین insert و insert into
    نوشته شده توسط tazekar در بخش T-SQL
    پاسخ: 1
    آخرین پست: دوشنبه 31 شهریور 1382, 22:49 عصر

قوانین ایجاد تاپیک در تالار

  • شما نمی توانید تاپیک جدید ایجاد کنید
  • شما نمی توانید به تاپیک ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید ضمیمه ارسال کنید
  • شما نمی توانید پاسخ هایتان را ویرایش کنید
  •