طراحی سایت اختصاصی معمولاً به دلیل پیاده سازی سایت دقیقاً مطابق با نیازهای کارفرما انجام می شود. بنابراین در این روش نیاز است که کارفرما قبل از شروع کار، نیازهای مدنظر خود را در قالب RFP به شرکت طراحی سایت ارائه کند تا برآورد هزینه و زمان انجام گردد.

پس از آغاز کار، جلسه ای بین طراح وب سایت و کارفرما برگزار می گردد که در آن، کارفرما نقطه نظرات خود را در مورد قالب گرافیکی وب سایت اعلام می نماید و طراح وب سایت قالب سایت را بر اساس نقطه نظرات کارفرما پیاده سازی می نماید.

پس از پیاده سازی قالب، کارفرما می تواند نظرات خود را روی قالب پیاده سازی شده اعلام نماید و طراح سایت موارد مورد نظر کارفرما را در وب سایت پیاده سازی می نماید. انجام ویرایش از طرف طراح وب سایت تا زمانی پیش می رود که قالب وب سایت به تایید کارفرما برسد و معمولاً محدودیتی در تعداد ویرایش های کارفرما وجود ندارد. حتی ممکن است نیاز به طراحی قالب جدید وب سایت باشد که طراح وب سایت، قالب جدید را ارائه می نماید.

پس از تایید قالب کلی وب سایت عملیات پیاده سازی قالب اختصاصی بر روی سیستم مدیریت محتوا انجام می گردد که در این مرحله ممکن است از یکی از سیستم های مدیریت محتوای رایگان نظیر جوملا، وردپرس و دروپال و... و یا سیستم مدیریت محتوای اختصاصی نوشته شده ویژه پروژه استفاده گردد که پس از تکمیل این مرحله مطالب وب سایت در سایت بارگذاری می گردد.

پس از بارگذاری مطالب وب سایت، در این مرحله کارفرما می تواند نظر خود را در مورد وب سایت اعلام نماید و درخواست انجام ویرایش دهد و طراح وب سایت ویرایش های مورد نظر کارفرما را در سایت انجام می دهد تا زمانی که وب سایت به تایید کارفرما برسد و وب سایت راه اندازی گردد. همچنین کارفرما می بایست برای آموزش پانل مدیریت وب سایت جلسه ای با طراح سایت خود بگذارد.


طراحی وب سایت اختصاصی ممکن است به عدم استفاده از سیستم های مدیریت محتوای رایگان نظیر جوملا، وردپرس و دروپال نیز منجر گردد زیرا در برخی از پروژه ها افراد و سازمان ها به دلیل خاصی درخواست عدم استفاده از این سیستم ها را دارند که در این صورت سیستم مدیریت محتوا می بایست از پایه برنامه نویسی گردد.