مهم ترین نکته در مورد اسکیت روی یخ این است که شما می‌ توانید در هر سنی که باشید، آن را یاد بگیرید. اسکیت روی یخ ورزش هوازی است که باعث تقویت تعادل، هماهنگی و به مرور زمان سبب تقویت عضلات پا، افزایش انعطاف پذیری مفاصل و استقامت می ‌شود. این ورزش علاوه بر اینکه برای سلامتی مفید است، بسیار هیجان انگیز است. اسکیت روی یخ نیازمند لباس سبک و مناسب است تا اسکیت باز بتواند به راحتی حرکات دلخواه خود را انجام دهد. این ورزش نیازی به استفاده از کلاه ایمنی ندارد اما چنانچه شخص از افتادن می‌ ترسد، می ‌تواند با پوشیدن کلاه یا اسنوبوردینگ، بیشتر از خود مراقبت کند.
چنانچه در سطح مبتدی قرار دارید و مایل به یادگیری اسکیت روی یخ هستید، می‌ توانید از پیست های عمومی اسکیت روی یخ، استفاده کنید. اما در صورتی که به دنبال یک کار حرفه ای تر هستید، باید به مجموعه های ورزشی مراجعه نمایید.
۱- اطمینان از درست بودن لباس و بندهای اسکیت

شما می‌ توانید یک جفت اسکیت روی یخ از پیست ورزشی، کرایه کنید اما پیشاپیش باید از عملکرد صحیح آن و درست بودنشان اطمینان حاصل نمایید. برای این کار می‌ توانید از افرادی که در پیست کار می ‌کنند، کمک بگیرید. همچنین می توانید با مشتری مربی خود یک جفت اسکیت بخرید.

۲- رفتن به سمت ورودی پیست

فضای داخلی بسیاری از پیست ها به وسیله کف ‌پوش های نرم پوشیده شده است که می‌ توانید بدون هیچ خطر بر روی آن‌ ها راه بروید. کف ‌پوش نیز از تیغه اسکیت در برابر آسیب محافظت می‌ کند. چنانچه اسکیت روی یخ متعلق به خودتان است، در هنگام پوشیدن و قبل از پا گذاشتن روی سطح صیقلی، برای محافظت از تیغه از محافظ اسکیت استفاده کنید. توجه داشته باشید که برای راه رفتن روی یخ باید محافظ اسکیت را خارج نمود. برای محافظت از اسکیت نباید از آن بر روی سطوح چوبی و سیمانی استفاده کرد.
۳- افتادن و برخاستن را تمرین کنید.


  • زانوهای خود را خم کرده و در حالت چمباتمه بنشینید.
  • خود را به کناره ها انداختن و خم شدن به سمت جلو در هنگام سقوط
  • دست ها را روی زانو گذاشتن
  • برگشتن روی دست ‌ها و زانوها
  • یک پا را گرفتن و بین دست ها قرار دادن و سپس پای دیگر را گرفتن و قرار دادن بین پاها
  • خود را به سمت بالا کشیدن و ایستادن


۴- حرکت به سمت جلو

پس از تسلط پیدا کردن بر افتادن و بلند شدن، زمان حرکت به سمت جلو با اسکیت روی یخ است.

  • ابتدا در محل قدم بزنید.
  • سپس قدم بزنید و حرکت کنید.
  • اکنون گام های کوتاه برداشته و وانمود کنید سوار اسکوتر شده اید.
  • بعد با هردو پا قدم های متناوب برداشته و بر روی هر دو پا استراحت کنید.
  • سعی کنید دور پیست اسکی کنید.

۵-استفاده از ریل ها

برخی از اسکیت بازها از گام برداشتن بر روی سطح لیز می ‌ترسند و برخی دیگر نیز هیجان زده می ‌شوند. لذا تا زمانی که به بودن روی پیست عادت کنید از ریل که در برخی پیست ها وجود دارد، استفاده نمایید.
۶- از ریل ها فاصله بگیرید.

اکنون با اندکی جرئت می‌ توانید از ریل ها فاصله بگیرید. زانوها را کمی خم کنید و اجازه ندهید دستانتان در اطراف تاب بخورد.
۷- توقف را یاد بگیرید.

پاها را از هم جدا کرده و با استفاده از سطح صاف تیغه و با عقب آوردن پاشنه ها توقف کنید. در ادامه مقاله انواع توقف را به شما آموزش می دهیم.
۸- سر خوردن روی هر دو پا را تمرین کنید.

روی پیست گام بردارید و سپس استراحت کنید. فاصله های کوتاه را روی هر دو پا به سمت جلو سر بخورید.
۹- پایین آمدن از سراشیبی

در پایین آمدن از سراشیبی، تنه را تا جایی که امکان دارد به زمین نزدیک کرده و دست و کمر را در یک سطح قرار می‌ دهیم. این حرکت برای گرم کردن زانو ها بسیار مفید است. ابتدا پایین آمدن را از ایستادن شروع کنید و پس از اینکه توانستید روی هر دو پا سر بخورید، این کار را حین حرکت انجام دهید.