خب حرف شما رو تست کردم تو ویندوز مجازی و صحیح بود، نیازه که نصب بشه متاسفانه!جواب کوتاه: بله نیازه نصب بشهجواب بلند: اگر برنامه تون تک کاربره هستش و نیازی به تحت شبکه بودن نداره، میتونید از نسخه های سبک sql server استفاده کنید مثل SQL Express و یا MSSQLLocalDb که حجم ستاپشون نهایتا 40 تا 50 مگ خواهد بود و میتونید توسط برنامه های ستاپ ساز کاری کنید که بصورت اتوماتیک همراه نرم افزارتون نصب بشه
اما اگر نرم افزارتون یه نرم افزار سازمانیه و نیازه که حتما تحت شبکه کار کنه، این موقعیت کاملا طبیعیه و حتما نیازه که نسخه کامل SQL Server رو روی سیستم کاربر نصب کنید، حالا این نصب میتونه توسط شما یا خود کاربر نهایی انجام بشه، اون موردی هم که گفتم نرم افزارتون اگر سازمانیه برای این بود که داخل سازمان ها همیشه واحد IT وجود داره و شخص یا اشخاصی هستن که آشنایی هرچند نسبی با نصب و راه اندازی دیتابیس ها رو دارن (البته نمیشه گفت صد در صد مواقع اینجوریه) پس در این مورد نگرانیتون کمی کاهش پیدا میکنه
اما بحث نسخه های مختلف Microsoft SQL Server : خب کلا 3 تا نسخه داریم ( حجم ها بر اساس نسخه 2019 هستش ) :
1) کاملترین و حجیم ترین نسخه ( حدود 1.5GB ) : Microsoft SQL Server 2019 Enterprise x64
2) نسخه میانه ( حدود 250MB ) : Microsoft SQL Server 2019 Express x64 : خب نصب اینم مثل مورد شماره 1 هستش، نصبش داستان داره، یعنی کاربرا باید اینو نصب کنن! من جای کاربر باشم بیخیال استفاده از اون نرم افزار میشم شرافتایعنی نصب ویندوز برا من ساده تر از نصب این SQL SERVER هستش!
چه برسه به کاربرا.
3) سبک ترین نسخه ( حدود 50MB ) : Microsoft SQL Server 2019 LocalDB x64، توضیحات درباره این نسخه : SQL Server Express LocalDB؛ این نسخه فایل اجرایی چیزی نداره، و فقط یه سری DLL هستش؛ من اینو نصب کردم اما پروژم کار نکرد، چراشو نیمدونمولی دوست دارم بدونم دلیلشو
در کل با این وضعیت بنظرم کار واقعا اشتباهی بود استفاده از Microsoft SQL Server برای پروژه هایی از این دست ( پروژه های ساده و کم حجم که مورد استفاده عموم مردم ممکنه قرار بگیره، و برا شرکت ها و سازمان ها و... نیستش )؛ من فک میکردم از این دیتابیس استفاده کنم، سمت کاربر عنددش یه فایل 50 میگی ( مثل DOT NET ها ) نصب میکنم و تمام ( تازه اونم میگفتم شاید از قبل مایکروسافت خودش به صورت پیشفرض رو سیستما نصب کرده باشه)؛
خب با این اوضاع من 2 تا راه بنظرم جلوم هستش، 1) یا این که کاری کنم که پروژه ام با اون نسخه LocalDB کار کنه، 2) یا این که واقعا باید برم سراغ یه دیتابیس دیگه، تو این 2 مورد ممنون میشم راهنمایی کنید، اگه مورد 1 رو راهنمایی کنید که کار منم ساده تر میشه
3) یه سوال دیگه ( این سوال ربطی به موضوع اصلی بحثمون نداره ولی برا کنجکاوی میپرسم)، این فایل دیتابیس Microsoft SQL Server تو پروژه خروجی قرار میگیره؟ تو کدوم فایل DLL قرار داره؟ چطوری به جداول و دیتابیس های داخل DLL دسترسی پیدا کنم؟