سلام، خب اگر بشه راجع بهش صحبت کنیم، بخشی از این موضوع مورد علاقه شما مورد علاقه من هم هست، حیطه ترسیمات برداری و اینترفیس های سخت افزاری...
پس برای شروع؛ فکر نمی کنم ابزاری مشابه Canvas دلفی، گزینه مناسبی برای ایجاد بستر مورد نظر فعالیت شما باشه، در نگاه ساده تر استفاده از ابزاری مثل Graphic32 رو پیشنهاد می کنم که دیدی شدیدا نقشه بیتی داره و این یه کم آزار دهنده هست... پس گزینه بهتری که می شه ازش نام برد خود +GDI ویندوز هست که یونیت های سر بار گذاری شدش برای دلفی تو همین فروم چند باری برای دانلود توسط سایر اعضا قرار داده شده...
فکر می کنم برای مدیریت و کار با داده های ترسیمات طراحی ساختاری منظم برای نگهداری اشیاء ترسیمی ضروریست...

اما در مورد مطالبی که بیان کردید؛
بیائید مسئله را به قسمت های کوچکتری تبدیل کنیم
-دستیابی به ساختار فایل های متنی کلاسیک AutoCAD یعنی DXF، خواندن وتفسیر اطلاعات آن و شاید هم ذخیره داده های ترسیمی برنامه در این قالب.
-ایجاد محیط طراحی با قابلیت ترسیم طرح های دو و سه بعدی
-و مقوله ای که شما با عنوان "امکان کنترل سیستم های کنترل مانند برش - تراش و غیره" از آن یاد کردید...

در مورد مقوله اول؛ ساختار DXF علی رغم اضافه شدن امضای دیجیتالی توسط صاحبان آن (Autodesk) این روزها در نرم افزارهای متعددی اعم از داخلی و خارجی مورد استفاده قرار گرفته و به همین جهت منابع متعددی در اینترنت جهت معرفی این ساختار وجود دارد ... ولی اگر به دنبال یک چیزی شبیه کامپوننت اونم از نوع رایگان ومثلا کدباز می گردید که به مثابه شی TBitmap مثلا شی TDXFObject رو به شما بدهد و با روتینی مثل LoadFormFile برایتان مثل آب خوردن یک فایل DXF را باز کند، باید بگم من چند وقت پیش دنبال یه همچین چیزی گشتم و پیدا نکردم...لذا اگرپیدا کردید ما رو هم در جریان بگذارید اما اگر کمی توقعتان را کم کنید و به ActiveX ها رضایت بدهید اطمینان دارم یه چیزهایی پیدا می کنید که البته با کمی زحمت کمکتان کنند...

اما در مورد مقوله دوم؛ دوست عزیز راهبرد اصلی شما در این بخش برای من کاملا نا مشخص است، آیا این محیط فقط محیطی نمایشی برای فایل های ترسیمی است و یا اهداف ویرایشی و ترسیمات جدید هم در راستای پروژه شما قرار دارند... در هر حالت و با توجه به سه بعدی بودن محیط یقینا OpenGL آسان ترین راه و قابل اطمینان ترین راه های موجودی است که من با آنها آشنایی دارم، گفته شما را در جمله "البته می دانم openGL هم هست اما فعلا دلفی منظور است"، اصلا درک نکردم، آیا شما تصور می کنید از هر ابزاری که استفاده کنید حتی Canvas غیر از اینست که کار اصلی به دست کتابخانه های ترسیمی خارج از برنامه شماست ... و اگر فکر می کنید OpenGL مقوله پرت و احیانا پیچیده ایست و چنین پروژه ای را می خواهید انجام دهید مطمئنا هر راه دیگری که انتخاب کنید پیچیدگی بیشتری خواهد داشت، در عین حال شما می توانید از کامپوننتها و کتابخانه های کمکی فراوانی که بر اساس OpenGL و یا ابزار مشابه نوشته شده اند بهره ببرید...
واگر باز هم تمایل دارید کار را با همان Canvas برای ترسیمات سه بعدی انجام دهید، ضمن ابراز نگرانی شدید از سرعت به شدت پایین Canvas ، سوالی که پیش می آید در مورد میزان آشنایی به هندسه سه بعدی و دویعدی و نگاشنهای دو محیط به یکدیگر است، البته اینها را هم که پشت سر بگذارید باید تحقیقات وسیعی در حیطه محاسبه عمق و امکانات محاوره ای محیط خود انجام دهید و...
و البته منظور شما از ترسیم نقطه ای رو متوجه نشدم،بیشتر توضیح بدهبد!

و در مورد سوم که کاملا ناقص بیان کردید، چه رابطی چه ارتباطی؟ رسانه و یا رابط این فرآیند کنترل چیست؟
دستگاه برش و تراش خاصی مورد نظر شماست و یا به چیز استاندارد مثل به جور CNC؟

خب دوست عزیز با توجه به این همه پرحرفی که در قسمت های بالا کردم، متوجه می شید چه سوال کلی و نامفهومی رو در یک تاپیک مطرح کردید؟به اعتقاد بنده هر کدوم از این بخش ها خوشون در صورت ورود به فاز عملی می تونند سرمنشا تعداد زیادی سوال برای طرح در موضوعی جداگانه باشند..

والبته در مورد عدم پاسخ دادن سایر اعضا به یک سوال، خب برای من هم پیش اومده و البته دلایل زادی می تونه داشته باشه مثل خیلی تخصصی بودن موضوع، نو و جدید بون مقوله، عدم اطلاع سایر اعضا از اون مساله(که البته همه ماهایی که تو این عرصه فعالیت می کنیم نسبت به وسعت اون اشراف نسبی ای رو داریم و البته از اونجایی که حکیم نیستیم جواب همه سوال ها رو نمی دونیم.) و... که معمولا با ترفندهایی مثل کارهایی که شما کردید نمی شه برشون فائق اومد! البته قبول دارم اینجا رفتارها کمی خشونت آمیزه
موفق و پایدار باشید.