سلام خدمت تمامی دوستان عزیز.

متاسفم که باز شاهد اینگونه تاپیک ها هستم که در آخر تعصب و .... باعث درگیری و کل کل شده. تا اونجا که یادم میاد همیشه این بحث آخرش این بوده.

تمامی دوستان قبول کنند که هر یک از زبان های asp.net یا php دارای معایب و مزایای مختص خودشون هستند. که نشعت گرفته از پدیدآورندگان یا توسعه دهندگان و سیستم عامل ها و پلت فرم هایی هست که این زبان ها رو پشتیبانی میکنند.

پس زیاد خودتون رو سر این مسئله اذیت نکنید. و کل کل نکنید. چون نقطه آخری نداره این بحث.

اما از لحاظ تبادل اطلاعات خوب هست. به شرطی که تعصب به خرج داده نشه.

در همین راستا و در جهت اطلاع رسانی و به اشتراک گزاشتن اطلاعات چند موردی که دیدم رو در جایگاه و سطح علمی خودم پاسخ میدم.

1- در مورد GD , phplib : این دو کتابخانه به هیچ عنوان جز کتابخانه های اصلی پی اچ پی نیست و توسط زند هم توسعه نمیشه. کتابخانه GD به صورت کراس پلت فورم هست در اصل و با سی نوشته شده . وجود اکستنش GD در php دلیل بر توسعه این کتابخانه توسط توسعه دهندگان پی اچ پی (زند ) نیست. حتی اگر شما پی اچ پی رو به صورت دستی دریافت و نصب کنید. می بینید که باید این اکستنشن رو فعال کنید. در ضمن این کتابخانه برای خیلی از زبانهای دیگه هم قابل استفاده هست.

2- من اعتقاد دارم برنامه نویس باید طبق نیاز و شرایطش، زبان مورد نیازش رو انتخاب کنه. فرضا اگر به من بگن یک نرم افزار حسابداری تحت وب می خواهیم 100% به سمت دات نت یا دلفی (introweb) میرم یا بحث اتوماسیون به چند دلیل (استفاده از اسکیوال سرور ، استفاده از کامپننت ها و المنت های آماده و سریع و همچنین ویزاردی بودن کد نویسی و ....) اما اگر بگویند یک سیشوال نتورک بنویس 100% انتخابم پی اچ پی یا روبی خواهد بود.(جاوا رو اسم نمیبارم چون هم قدش نیستم). شاید خیلی ها بگویند که خوب مای اسکیوال اینجوری و اونجوری الان هم که innodb موتور اصلی مای اسکیوال شده و ترانزکشن رو ساپورت میکنه یا با extjs یا فریم ویک های این چنین میتونی راحت کار حسابداری رو ایجاد کنی . اما من میگم با تمام این تفاسیر واسه اینگونه کارها دات.نت رو ترجیح میدهم مخصوصا با کامپونت های atlas

3- در مورد آپلود فایل به صورت ایجکس در پی اچ پی 5.2 این قابلیت به کنم APC امکان پذیر هست.
http://www.ibm.com/developerworks/library/os-php-v525/index.html

یک اکستنشنی هم اومده برای این موارد
http://blog.liip.ch/archive/2009/01/22/uploadprogress-0-9-2-released.html

4-
چندین سال پیش همه بخاطر این فریم ورک بودن Asp.Net اون رو به مسخره می گرفتند و مثل شما بخاطر اینکه هیچی از اتفاقاتی که رخ داده اطلاع نداشتن، به تمسخر گرفته می شد، ولی حالا چطور شده که همونا تا بازار فریم ورکهای php گرم شد رفتن سراغ اونها؟!!

راستش من هم جزئه همین دسته افراد بودم و هستم. و هنوز هم این عیب رو وارد میدونم بر دات نت. من خودم کیک پی اچ پی کار میکنم. اما در جواب شما این نکته رو میتنونم بگم که شما نباید فریم ورک های پی اچ پی رو با دات نت یکی بکنید. من پی اچ پی رو برای اوپن سورس بودنش انتخاب کردم و فریمورکش هم به همین دلیل کار میکنم. اگر یک روزی باگی یا مشکلی تو فریم ورک باشه سریع فیکس میکنم. منتظر نمی مونم تا دانت آپدیت بشه. تا مشکلم حل بشه.

5- یک نکته در مورد Ado گفته شد . درست و منطقی بود اما از اون دوست عزیز می خواهم نیمه پر لیوان رو هم ببینید. گرایش دات نت به سمت MVC , ORM این ها هم کپی برداری از فریم ورک های زبان های اوپن سورس هست. دقیقا بعد از دوسال از جا افتادن معماری 3 لایه و orm در فریم ورک های متن باز تازه ماکروسافت گرایش پیدا کرد.