من تازه اینجا عضو شدم و هنوز خیلی مطالب هست که نخوندم، اتفاقا داشتم فکر میکردم که همچین پیشنهادی بدم که به این تاپیک برخوردم. اما برای موضوع پروژه ایده دیگه ای داشتم، نمیدونم اینجا چند نفر اهل دل به دریا زدن هستن اما اگه به میزان لازم علاقمند داشته باشیم یه پروژه بزرگ رو میشه انجام داد. تا کی قراره بترسیم؟ تا کی Hello World بنویسیم؟ تا کی کاری انجام بدیم که صدها بار پیش از این در هر کتاب خودآموز، دوره آموزشی و کارگروههای عمومی سطح پایین آمریکایی و اروپایی نمونه هاش ریخته؟ تا کی به خودمون بگیم برنامه نویس درحالیکه به تعداد حرفای این عبارت هم محارت طراحی و پیاده سازی نداریم؟ چرا بجای اینکه کاری قد دانسته های روز شروع پروژه انجام بدیم کاری در حد پیشرفت چندین ماه بعد در روز نتیجه دادن پروژه رو شروع نکنیم؟ بذارید بعدها بگن: یه روز تو یه forum یه عده جوون این تصمیم رو گرفتن و این عضمت به همین سادگی شروع شد...

پیشنهاد میکنم روی یک سیستم Instace Messaging Service کارکنیم و در مدت چندین ماه اونو برسونیم به جایی که YahooMessenger و GoogleTalk الآن هستن و حتی بسیار خلاقانه تر و کاربر دوستتر.دلایلم برای این پیشنهاد عبارتند از:

1. جامعیت: انجام این پروژه نیاز به سرک کشیدن در بسیاری از حوزه های برنامه نویسی داره. طراحی WinApp، کار با ADO.NET و بانک اطلاعاتی، کار با دیتا استریم و آدرس دهی های سیستم، کار با کتابخانه های چند رسانه ای مثل OpenGL و DirectXبرای گرفتن صدا و تصویر از ورودی و نیز باز پخش آنها، کار با استاندارد های فشرده سازی صدا برای انتقال آن در شبکه، اصول طراحی نرم افزار تحت شبکه و کار با TCP/IP، طراحی و اجرای Web Service، طراحی و اجرای WebApp، کار با XML و AJAX و... البته قرار نیست در ورژن 1 تمام اینها باشند اما این یک افق میان مدت برای این پروژست! نوشتن یه حداقل که فقط قابلیت متنی داشته باشه برای من 3 هفته هم وقت نبرد و الآن موجوده!
  2. تنوع: تمام زمینه هایی که در بالا گفتم که تازه کامل هم نبود، هرکدوم علاقمندان خاص خودش رو داره. اینو به یاد داشته باشید که توی همچین پروژه ای هیچوقت کسی وارد همه حوزه ها نمیشه. و متنوع بودن زمینه های فعالیت حق انتخاب رو بالا میبره و در نتیجه نیروی علاقمند بیشتری رو جذب میکنه.
  3. آموزش گروهی در محیط یک WorkShop جدی و پر ارزش که میتونه بهترین تجربه کاری برای خیلی هامون باشه.
  4. ارتقاع تا حد طراحی های روز دنیا: این پروژه به عبارت "برنامه نویسان جوان ایرانی" هویت و اعتبار میده.
امیدوارم یک عده انسان با طیف متنوع دانش فنی ولی با اراده بالا و میل به پیشرفت یا علی رو بگن و از زمین بلند بشیم...