راجع به این موضوع باخیلی از دوستام بحث و تبادل نظر داشتم .. ماجرا هم از وقتی شروع شد که پا به دنیای کامپیوتر گذاشتم ..
من با کومودر 64 و برنامه نویسی بیسیک با این صنعت آشنا شدم ..
اولین باری که این مسئله ( کپی رایت ) برام پیش اومد وقتی بود که می خواستم برم ویندوز 3.1 بگیرم ..یادمه حدود 6 یا 8 تا دیسکت بود ...با قیمت دو یا سه تومن خریدم و اومدم روی سیستم نصب کردم ...بعدا نرم افزارها و سیستم عامل های مختلفی رو با قیمت های نازل و بعضا رایگان به دستم رسیده و ازشون استفاده کردم ...
حتی کار به جایی رسید که بعضی از نرم افزارها و ocx و چیزایی رو که نیاز داشتم خودم کرک کردم.

سوالی که از بچگی برام پیش اومده بود اینه که این کار ( استفاده ی تقریبا مفت از زحمات یه عده دیگه ) اشکال نداره ؟ آیا از نظر مذهبی مشکل شرعی نداره ؟
برای مثال نرم افزار ویژال استدیو 2010 قیمتش چیزی حدود $11,899 دلاره و خب می شه الان تقریبا رایگان اونو دانلود کرد ...
ولی وقتی پای نرم افزار خودمون وسط می یاد آی داد و آی هوار و آی دزدی و فلان و بهمان و کلی جیغ جیغ می کنیم ...ولی مرگ برای همسایه خوبه ...

سوال اصلی من اینجاست ...
نظر شما در رابطه با این مورد چیه ؟ گناهه؟ اشکال نداره ؟ یا حقشونه ؟ ( این آخری رو یکی از بچه ها می گفت ... می گفت اونا سالها کشور ما رو غارت کردن و حالا نوبت ماست که اونا رو غارت کنیم )