خواهش می کنم .
توضیح کاملی بفرمایید که دقیقا برنامه ای که نوشتید چکاری انجام می دهد و هر دو روشی که کار کردید رو هم توضیح بدید تا کاملا موضوع مشخص شود.
می شه لطف کنین بنویسید که در چه نوع پروژه هایی بهتره از این نوع برنامه نویسی استفاده بشه.
به طور کلی سخت ترین روش کار با اجکس همین روش هست .
اما در قسمت هایی که فقط قرار یک فیلد برگردانده شود به نظر من این گزینه مناسبتر خواهد بود ،
و در مواردی که قرار تعداد المنت های زیادی بگشت داده بشه خوب بهترین روش استفاده از کامپوننت های خود ASP.NET هستش.
در ثانی کار با هسته اجکس معایبی (از نظر دات نت کار ها) هم داره که شاید زیاد خوشایند نباشه :
1- عدم شناخت المنت های ASP.NET
2- عدم وجود تدابیر امنیتی بر خلاف کامپوننتهای ASP.NET (در این روش خود برنامه نویس باید تدابیری رو برای حفظ امنیت در نظر بگیره که البته در این باره مقاله زیاد نشر داده شده.)

ولی درباره سرعت متاسفانه من درست متوجه نشدم شما چکاری انجام دادید تا راهنمایی کنم ولی قطعا شما نباید با استفاده از این روش تضعیف سرعت داشته باشید؟!
به این دلیل که Core هستش و هیچ تابعی برای توسعه به اون اضافه نشده و در نهایت Transfer شما به صورت خالص اتفاق می افته که این یعنی بالاترین سرعت ممکن.
کامپوننتهای اماده استفاده از Ajax به نام های Ajax Toolkit و Ajax Extension و ... که ساخت شرکت های بزرگ نرم افزاری هستند ، درسته از تمام لحاظ بهینه شده و امن تر هستند ولی باید قبول داشت که به دلیل پکج بودن کار و اینکه اون قطعه قرار خیلی از کارها رو ساپرت کنه خوب یقینا از تعداد زیادی توابع تشکیل شده که مباحث امنیتی ، ارسال المنت ها به صورت دسته ای ، کدینگ و.... رو پشتیبانی می کنند و این یعنی افزایش حجم پردازش + افزایش حجم ارسالی و دریافتی.

موفق باشید.