یک نکته ای را یاد آوری می کنم شاید مفید باشه
من مخالفه این هستم که برنامه نویس باید چیزهایی را یاد بگیره که بهشون نیاز داره
خوب اگر این واقعا درست باشه که بر اساس نیازهامون شروع به یاد گیری کنیم
به محضی که مثلا سی شارپ و sql را یاد گرفتیم دیگه می ریم تو بازار کار و در همون سطح دانش لنگری می اندازیم و شروع به کسب درآمد می کنیم
و به قول خودمون دیگه وقت نمی کنیم چیزی یاد بگیریم و سراغ مسائل جدید بریم که با این حرف خودمون رو گول می زنیم
یکی از دوستای قدیمی من که حدود 40 سال سن داره و به جرأت می گم کدنویس قدرتمندیه دچار همین اشکال شده
و جالب اینجاست که هنوز داره FoxPro کار می کنه تمام برنامه هاش هم تحت Dos هستش
حالا من این را نگفتم که همش مباحث جدید را یاد بگیریم
ولی حداقل های اون را بدونیم
یا بهتره یک مثال دیگر هم بزنم
چند سال پیش که برا برنامه نویسی آموزش می دیدم یکی از هم دوره ای ها از VB متنفر بود و هیچی یاد نمی گرفت همه کلاسها را اومد اما چیزی یاد نگرفت
تا اینکه به طور تصادفی با sql 2000 آشنا شد و بعد از چندوقت متوجه شدم که رفته به سمت پیاده سازی بانک اطلاعات (سرعت , امنیت , پایگاه داده , شبکه و ...)
تمام این مباحث را در پایگاه داده پیاده سازی می کرد البته به طور تخصصی و به قول خودش عاشق این کارش هست
منظورم از گفتن این مطلب این بود که شاید یاد گیری مطالب جدید می تونه به پیدا کردن تواناییها و استعدادهامون منجر بشه و یک مسیر موفقی را انتخاب کنیم
ولی جالب اینجاست که این مسیر تصادفی هستش و از قبل برنامه ریزی شده نیست
مگر یاد گرفتنه حداقل یک مبحث جدید در حد مقدماتی چقدر زمان می بره؟
به طور مثال سی شارپ در حد مقدماتی شاید 20 ساعت و اگر کسی از قبل برنامه نویسی را بدونه برای اون شاید 5 ساعت (نه به طور دقیق اما تا حدودی)
و غیر از این مطالب ما می تونیم با یادگیری های مطالب جدید الگوهای خوبی برای پروژه هامون پیدا کنیم
من یک مشکلی داشتم در ویندوز فرم که نمی تونستم فرمها را بر اساس رزولوشن سایز بندی کنم
تا اینکه یک روز Html می خوندم و دیدم که سایز جداول را بر اساس درصد که مقدار دهی کنیم به طور خودکار سایز با رزولوشن هماهنگ می شه و ظاهر بد ترکیب نمی شه
خوب این برای من الگو بود و اومدم روی ویندوز فرم این را پیاده کردم
که سایز واقعی فرم را از جدول پاس می دادم و رزولوشن ویندوز را هم گرفتم و درصد سایز واقعی را محاسبه می کردم و به فرمم پاس می دادم
یا به طور مثال من از کامپوننت تلریک استفاده نمی کنم ولی وقتی بخوام فرمم را طراحی کنم از دموی اون الگو می گیرم و همین مسئله باعث شد هم فرمها ظاهر خوبی پیدا کنند هم با تمام امکانات تلریک آشنا بشم و الان هم براحتی می تونم از تلریک در پروژه هام استفاده کنم در صورتی اصلا بهشون نیاز ندارم

قصدم از گفتن این مطالب این بود که اگر ما به این فکر باشیم که در کنار کار اصلی که داریم شروع به یاد گیری کنیم نه تنها چیزی از دست نمی دیم
بلکه به خیلی چیزهای دیگه دست پیدا کنیم (مثل استعدادامون , خلاقیتهامون و ...)

موفق باشید