نقل قول نوشته شده توسط __UFNHGGI_H__ مشاهده تاپیک
ی برنامه درست حسابی پیدا نمی کنید ک با سی شارپ یا پایتون یا پاسکال یا جاوا باشه
برنامهء درست و حسابی؟
دقیقا یعنی چی؟
چه معیاری داره؟
یه برنامه ای مثل yum در لینوکس با پایتون نوشته شده.
یه برنامهء خط فرمانه برای مدیریت و نصب بسته های برنامه ها و اینها.
شاید میشه گفت یک برنامهء یوتیلیتی سیستم عامل. ولی واقعا مهم و جدی.
شاید حجم زیادی هم نداره.
ولی من نمیتونم بگم اینا برنامه های درست و حسابی نیستن.

بالاخره این زبانها هم نقش بسیار مفیدی در دنیا بازی میکنن.
برنامه های زیادی رو میشه باهاشون نوشت و در وقت و انرژی ارزشمند انسان و خصوصا برنامه نویسان صرفه جویی چشمگیری کرد.

حداقل اینطور برنامه ها رو میشه باهاشون نوشت.
عاقلانه هست که هر برنامه ای با زبانهای سی و سی++ نوشته بشه؟
وقتی که مثلا با پایتون در یک سوم اون زمان، و با ریسک و حفره های امنیتی کمتر، با خوانایی و قابلیت نگهداری و گسترش و تغییرات خیلی راحتتر و سریعتر میشه اونا رو نوشت.

تازه با پایتون به گمانم برنامه های خیلی بزرگتر و پیچیده تری هم نوشتن.
یه سایتی بود چند نمونه از اینطور برنامه ها رو لیست کرده بود.
مثلا بینش یه مورد داشت که چیزی شبیه اتوکد بود!!
حالا درسته که امکانات و سرعتش بعیده حتی نزدیک اتوکد اتودسک بوده باشه، ولی همونش هم فکر میکنم بقدر کافی بزرگ و جالب بود و قابلیت های این زبانها و برنامه نویسان خوب اونها رو نشون میداد.

فقط از نظر بحث یادگیری من میگم هرچی از پایه باشه و آدم ورزیده بشه بهتره.
اونم بیشتر درمورد محیطهایی که خیلی چیزها رو خودکار، ویژوال، و Declarative کردن.
که اوج همهء اینها رو فکر میکنم در دات نت و ویژوال استودیو میکروسافت شاهد هستیم.
وگرنه مثلا یک کسی که کار و حوزهء فعالیتش چیز دیگس (مثلا یک دانشمند فیزیک یا چیز دیگه) یا همون پایتون و جاوا هم برنامه هایی رو که نیازش هست جواب میده، دلیل زیادی نداره بره سی و سی++ یاد بگیره و جزییات فنی رایانه رو. اصولا یکی از دلایل ایجاد این زبانها همین بوده.
ولی اونی که میخواد برنامه نویس خفنی بشه، یعنی تخصص و رشتش اینه و میخواد بی نقص باشه، بنظر بنده با امثال محصولات میکروسافت که برنامه نویسی رو تبدیل به اسباب بازی بازی کردن، مشکل بتونه به این هدف برسه.
درواقع اینها هم نه اینکه فقط برای اسباب بازی بازی باشن، اما خیل عظیمی از افرادی که وارد برنامه نویسی میشن در اون سطحی نیستن که بتونیم اونا رو خیلی فراتر از این بدونیم. چون اینا بینش و قدرت و پایهء واقعی برنامه نویسی رو ندارن، اما میتونن با این ابزارها/محیطها/زبانها خیلی برنامه ها رو سرهم کنن. درواقع این لزوما اشکالی هم نداره اگر نوشتن یکسری برنامه های واقعی به واسطهء این ابزارها حتی توسط بچه های 8 ساله هم قابل انجام بشن، اما مهم و چیزی که باید بهش توجه داشت اینه که سطح و محدودهء دانش و توانایی این افراد محدوده و نمیتونن در هر شرایطی هرکاری انجام بدن و هر نوع برنامه ای رو با کیفیت قابل قبول درست کنن.

شاید بتونیم این قضیه رو با دوتا مکانیک اتومبیل مقایسه کنیم.
یکی فقط بلده قطعه عوض کنه و کلیشه ای یکسری دستورالعمل رو حفظ کرده و پیروی میکنه و با دوتا دستگاه دیباگ میزنه اشکال یابی میکنه و احتمالا مقداری هم حدس و آزمون و خطا در کارش هست و در نهایت دید جامع و دقیقی نداره و از طرز کار درونی هیچ سیستم اتومبیل سردرنمیاره، یکی دیگه دانش و بینش واقعی داره نسبت به اینکه سیستمهای اتومبیل واقعا در درونشون چی میگذره و چطور کار میکنن و مشکلات چرا و چطور بوجود میان.
طبیعتا این دوتا آدم رو نمیشه یکسان فرض کرد.
ولی اون آدم اولی هم میتونه خیلی کارها رو با همون روتین و کلیشه و حفظیات بدون درک راه بندازه.