ظاهرا این تاپیک خیلی وقته ایجاد شده... ولی متاسفانه بنده تازه میبینم و نمیخوام ساده ازش بگذرم.
در کنار سوالات همه عزیزان و پاسخ ها من هم به نوبه خودم نظری دارم:

دلیل اینکه برنامه نویسی در ایران و بین مردمان ما هیچ ارزشی نداره اینه که هر عزیزی هر برادر و خواهری شده برنامه نویس ! وقتی شخصی میاد توسط یک سیستم آماده مثلا یک وب سایت رو ارائه میده و ازش میپرسی رشتت چیه برگرده بگه مکانیک خوندم یا مثلا کشاورزی خوندم یا هر رشته ای که اصلا ربطی به مهندسی کامپیوتر نداره خب در اینصورت چه انتظاری باید داشته باشیم؟ معلومه ارزش برنامه نویسی در این صورت میاد در بین این رشته ها و جایگاه ها قرار میگیره.

در حالی که در خارج از کشور پولدارترین و بزرگترین افرادی مثل Bill Gades برنامه نویس هستند و یا امثال ایشون که بودند و از دنیا رفتند... حد اقلش اینه که رشته اینها در حوزه علوم کامپیوتر هست نه غیره ! خب معلومه در این حالت ارزش اونا میره در رتبه های برتر و ارزش ما در این مملکت میاد با راننده تاکسی که سر یه مسیر پول گرفتن چکو چونه میزنه یکی میشه و این جای افسوس خوردن داره.

حد اقل دستمزد برنامه نویس در خارج از کشور شاید باور نکنید حدود $80,000 تا 127,000$ دلار هستش ولی الان تو ایران چطور؟ بنده یه برنامه ای بنویسم 1 سال وقت ببره طی این 1 سال بگم 80.000 دلار معادل 240 ملیون تومن آیا کسی میده ؟ دلیل داره که نمیده چون قبل از من یکی رفته همین 80.000 دلار رو گفته به تومن اونم 100.000 تومن میگیرم اینو مینویسم ! خب عزیز من وقتی چنین آفاتی تو مملکت هستند مشتری دیدگاهش تغییر میکنه اونم تو این مملکت که مردم عاشق مفت خوری هستند.

بنده به نوبه خودم از برنامه نویس بودنم راضی هستم چون تحت قوانین بین المللی حرکت میکنم و توصیه میکنم ارزش کار برنامه نویسی و این رشته سر سخت رو حفظ کنید !
چطور وقتی میرید دندون پزشک برای کشیدن یک دندونی که ارزش نداره کمه کمش 50 تومن هزینه میگیره وقتی چونه بزنی رو قیمتش میگه شما مگه متخصصی؟ شما مگه دکتری؟ اگه بودی خودت میکشیدی دیگه ! اینجاست فرق برنامه نویس و دکتری که در عرض 1 دقیقه 4 تا آمپول میزنه دندون رو از فکش میکشه بیرون و ناقصت میکنه ولی حرفی برای گفتن نداری ولی وقتی ما میگیم آقا این پروژه 20 روز جون کندن لازم داره و این همه هزینه اگه از خدا نترسن میزنن میکشن آدمو والله به خدا راست میگم و مطمئنم برنامه نویس های اصیل و محترم این تجربیات رو دارند.

به هر حال امیدوارم شرایط رفته رفته بدتر نشه...