باسلام
من درهمین ابتدای صحبت هام ازهمه اساتید عذرمیخواهم بابت صحبت هایم البته منظورم به شخص خاصی نیست.
من ازاول تاپیک شروع کردم وتمامی تاپیک ها را کاملا خوندم ازصبح ساعت 10 هست که دارم تاپیک رو میخونم تا به الان تموم شد.
همین اول اعلام کنم که به نظرخودم کامپیوتر و مخصوصا گرایش برنامه نویسی اون درزمینه های مختلف سیستم عامل،کنسول،شبکه،وب و....جزو بهترین تخصص ها برای پول درآوردن هست با صحبت اون افرادی هم که میگن برنامه نویسی شغل نیست من شبانه روز بخاطرعلاقه کد میزنم واینطورصحبت ها کاملا مخالف هستم هیچکس عمر 60 ساله یا 70 ساله خودش رو حروم علاقه نمیکنه پس این صحبت های عرفانی رو کنار بگذارید بله درسته بخاطرعلاقه کد میزنید اما وقتی درآمد ازش نداشته باشید یه متغیر هم تعریف نمی کنید وقتی گشنه باشید میاید بشنیدمتغیر تعریف کنید؟این یک واقعیت تمام هست این غریضه انسان هاست پس خواهش میکنم عزیزانی که این صحبت ها را میکنند خواهشا این پست های اسپم را ندند وقت کسی رو هم برای خوندنش حروم نکنند.
من یک سوالی داشتم از عزیزانی که میگن ما توی ایران امکانات نداریم وگرنه ماهم مایکروسافت میزنیم یا ویندوز می نویسیم خدمت این دوستان عزیز میخوام عرض کنم که چیزی به اسم بازارکارآنلاین به گوش شما خورده؟توی ایران که فرهنگش میگن به قول دوستان راه نیوفتاده پونیشا را مثال میزنم برید یه سربزنید ببینید چقدرپروژه روی هوا مونده وکسی نیست بنویسه؟مگه شما نمیخواید ویندوز بنویسید خب فعلا یک سیستم مدیریت محتوا برای این مشتری بنویسید تا بهتون ویندوز بدند.خب توی ایران میگن امکانات نیست پول خوب نمیدن مگه شما بنا هستید میخواید آجر بچینید روی هم پول بگیرید؟یک سری به سایت های کارآنلاین غیرفارسی بزنید پروژه ها رو مشاهده کنید قیت ها رو مشاهده کنید مثلا میان 500دلار می نویسیم که میشه حدود 5میلیون خب شا که توی ایران هستید میتونید با 4تومن بنویسید برای اون شخصی که توی کشورش داره با دلار کارمیکنه به صرفه نیست 400دلار و100دلار ضرر اما برای شما که توی کشورت با دلار3200داری زندگی میکنه این یک نقطه مثبت نیست؟لازمه تو بری با اون شخص صحبت کنی؟لازمه بری توی خونه اون شخص برنامه نویسی؟وهزار لازمه دیگه؟اون شخص کاری نداره شما ایرانی هستید آمریکایی هستیدو.....اون برنامه رو میخواد شما ازفضا اصلا باش برنامه نویسی بلدباش براش بنویس پولش رو بگیر وبراحتی هم پولش رو میدن با کسی هم طرف حساب نیستی پول نده دنبالش باشی که پولت رو خورده و.... با یک حساب سر انگشتی با همین روش ماهیانه حداقل 5میلیون درآمدت هست؟اگر نمیتونی وتخصص این کار را نداری پس حرف نزنید خواهشا که ما ویندوز می نویسیم بعضی ازدوستان توی کل عمرشون 1میلیون خط کد نزدند ادعای تسلط رو زبان برنامه نویسی دارند اصلا تحقیق کردید ویندوز چند میلیون خط کد هست؟اگرشما تخصص دارید گوگل،مایکروسافت و..... قسمت استخدام دارند چرا شرکت نمی کنید؟ و اگر های ......
خیلی ازانجمن ها مدیران وناظمان به من اخطار میدن میگن بد صحبت میکنی وبا لحن تند صحبت میکنی ولی واقعا حق میدم به خودم آخه 10 صفحه اومدن صحبت کردند یک حرف هایی زدند که آدم خندش می گیره وقتی میخونه این روش بالا یک مثال بود که متوجه بشیداین تخصص جزو معدود تخصص هایی هست که به موقعیت زمانی بستگی نداره شما دکتر باشید میتونید توی خونه باشید و عمل جراحی انجام بدید؟تنها چیزی که احتیاج دارید یک سیستم که برنامه ها هم توی ایران هزارماشالله ریخته یک لرد میخری 30تومن هزاران برنامه توش هست که اگرتوی کشورهای دیگه باشی چندین میلیون شاید میلیاردتومن باید پولشون رو بدی خلاصه یک لرد میخری 30 تومن یک سیستم که میشه با 500تومن هم جمعش کرد ویک خط اینترنت که گرونترینش درحال حاضر توی ایران بیشتراز 100هزارتومن درماه نمیشه ویک مکان 1متر در 1متر چیز دیگری کسی احتیاج داره؟با کمتر از 1 میلیون تومن شما میتونید درآمد چند میلیونی داشته باشید کدوم شغل این مزیت را داره؟اصلا شما سایت طراحی سایت بزنید و چند زبانه بکنیدش اونوقت محدود به ایران هستید؟تنها چیزی که اجتیاج دارید همون مسائل بالا هستند این مسائل تحریم که بعضی ها بهونه میکنند تحریم هستیم وامکان تبادل ارز رو نداریم رو هم میشه براحتی وباهزار ترفند حل کرد پس این بهونه ها را نگیرید.
و یک مورد دیگه هم که بعضی از عزیزان میگفتند چرا مثال نمی زنید توی ایران باشند شما سری به سایت استاد بزرگ سالارکابلی بزنید و از ایشون درمورد درآمدشون سوال کنید.شا از استاد مهرداد نادری سوال کنید درمورد درآمدشون من با این عزیزان صحبت کردم و ازشون راهنمایی خواستم من درحال حاضر مقطع کاردانی کامپیوتر میخونم من شخصی بودم که تا 1 سال پیش وردپرس برام خیلی عجیب وپیچیده بود درطول یک سال زبان های برنامه نویسی مختلف رو امتحان کردم باهاشون کارکردم من برنامه نویسی نیستم تنها باهاشون کارکردم تا باهاشون آشنا بشم با زبان های مختلف کارکردم از استادان گرامی درزمینه های مختلف مشاوره گرفتم واین عزیزان هم لطف کردند ومن رو راهنمایی کردند واقعا ازشون ممنونم درحال حاضر من زبان موردعلاقه خودم رو انتخاب کردم زمینه های موردعلاقه خودم رو انتخاب وپیداکردم واز همین 18 سالگی راه خودم را پیدا کردم ومیخوام ادامه بدم این راه را حتی اگر تا 30سالگی هم هزارتومن ازش درآمد نداشته باشم این را مطمئن هستم وقتی که 31 سالم بشه تخصصی رو دارم که خیلی ها ندارند اون موقع وقتی هست که من مزد زحماتم رو می گیرم خودتون کمی فکرکنید وقتی شما 10 سال تمام روی به عنوان مثال PHP کارکنید بعدش بازم برای شما شغل نیست؟بعضی ازدوستان که تعدادشون زیاد هم هست تعریف متغیررا یادگیری اون زبان برنامه نویسی می دونند خودم هم همینطوربودم تا 1سال پیش اما وقتی با دنیای برنامه نویسی بیشتر آشنا شدم راه خودم رو پیدا کردم.
همینجا پست رو تموم میکنم چون صحبت هام زیاد شد وازحوصله خارج شده اما واقعا به هم سن های خودم توصیه میکنم به بعضی صحبت های بی مدرک و بدون تحقیق عزیزان گوش ندن و تصمیم خودشون رو طبق علاقه خودشون بگیرن.
ازتمامی عزیزانی که دراین متن به اون عزیزان اشاره ای شد وباعث ناراحتی عزیزی شدم عذر میخواهم.
بدرود موفق و برنامه نویس باشید.