سلام
به نظر میرسه این یک مسئله خیلی مهم برای شما محسوب میشه !
شما میخواهید مسیر زندگی خودتون رو تعیین کنید و یک عمر با شغلتون زندگی کنید.

من یه مقایسه ای میکنم بعد از مقایسه کمی هم اطلاعات از وضعیت فعلی تولید نرم افزار در کشورمون در اختیار شما قرار میدم.
در آخر انتخاب بر عهده شماست.

کدام راه بهتر است ؟ دانشگاه یا کار ؟

اگر بدنبال کار برویم :

مزایا :
1. میتونیم خیلی سریعتر به پول برسیم.
2. در محیط کار قرار میگیریم و تجربه عملی بدست می آوریم.
3. عمر خودمون رو تو دانشگاه تلف نمیکنیم (من با این حرف کاملا مخالف ولی خیلی ها بر این عقیده اند).

امّا اگر بدنبال درس در برویم:
مزایا :
1. با شاخه ها و گرایش های مختلف آشنا میشویم.
2. اصول کار رو آموزش میبینیم (حداقل با این اصول آشنا میشویم).
3. پایه علمی قوی تری بدست می آوریم یعنی علاوه بر برنامه نویسی با مسائلی مرتبط نیز آشنا میشویم.

چیزی که مهمه هدف شما از زندگیه و اینه که شما پول رو بیشتر میپسندی یا علم را. این تفکیک به نظر من یک تفکیک منسفانه است زیرا در محیط درس شما با علم سر و کار دارید
امّا در محیط کار به سفارشات و کارهایی که به شما محول میشه توجه دارید و حقیقتا دو راه مختلف رو دنبال میکنید.

نکته دیگری که مهمه اینه که اگر وارد بازار بشویم، وارد چه بازاری شده ایم ؟
متاسفانه تولید نرم افزار یکی از اسنفاکترین صنایع در ایران محسوب میشه. تولیدات ایرانی رو شابد تنها تو ایران بتونید ببینید.
اگر به کشوری مثل هند نگاه کنید میبینید که سالیانه 62 میلیارد دلار از طریق فروش نرم افزار در آمد داره!
اما کشور ما که اقتصادش با نفت میچرخه سالیانه تنها 87 میلیارد دلار از فروش نفت بدست میاره !!
چرای این موضوع به نگاه ما به نرم افزار مربوط میشه.
چرا که در ایران تولید نرم افزار قلابی به شدت رواج داره. نرم افزاهایی که بدون مهندسی دقیق طراحی میشوند. و صرفا رفع رجوع و بدست آوردن
پول و سرمایه. ورود به بازار یعنی ورود به این اوضاع.

در مورد عکس بالا باید بگم که، اگه من یاهو باشم برای جذب نیروی کارآمد چه میکنم؟ (کاری که تو فوتبال هم انجام مییشه !) استعداد یابی.
میگردم کسانی رو که استعداد دارند رو پیدا میکنم تربیت میکنم و ازشون کار میخوام. به نظر شما تو ایران همچنین شرکتی رو داریم که ما رو تربیت کنه
به ما علم یاد بده و در کنار اون از ما کار هم بخواد و پول خوبی هم بهمون بده ؟!!

البته منظورم این نیست که بریم برای دشمن کشورمون کار کنیم منظوریم اینه که دید ما نسبت به علم اشتباهه.
بهتره که عاقلانه به مسائل نگاه کنیم. احساسات و مشاهدات هیچوقت نمیتونه چاره ساز باشه.
ما اگر بدنبال شکوفایی کشورمان باشیم (اگر بدنبال منافع شخصی نباشیم) باید به دنبال تأسیس چنین شرکت هایی باشیم.
این کار تنها با کیبورد و ماوس و اینترنت ADSL انجام نمیشه باید تلاش فراوان داشت آموخت و بکار گرفت.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

دوست من،
اگر به دنبال تحصیل هستید در مرتبه اول به استعداد خودتون نگاه کنید. اگه استعداد قبول شدن در دانشگاههای بزرگ کشور رو دارید
به رشته ریاضی بروید که به طبع راهیست که تلاش واقعی میطلبه.
اما اگر فکر میکنید که در ریاضیات ضعیف هستید به هنرستان بروید. البته دانشگاه های مطرح کمتری در این راه برای شما وجود داره.
در کاردانش هم به شما دروسی گفته میشه که با دروس کنکور متفاوته و شما مجبورید دروس هنرستانی ها رو بخونید. خوب سخت میشه.

موفق باشید.