ممنونم از وقت و توجهتون و توضیحات خوبتون
سعی میکنم مفید و مختصر جواب بدم

اولاً میخام بین "وجود منبع فارسی" و "وجود منبع خوب فارسی" تفکیک قائل بشم. میدونم شما هم حتماموافق هستید با این حرف.
خیلی از منابع فارسی نبودشون مفیدتره چون افرادر زیادی دانلودشون میکنند، وقت میگذارند اما نتیجه نمیگیرند و دلسرد میشن.

مسئله دیگه "دسترسی به این منابع" هست. خیلی ها به اندازه کافی جستجو نمیکنند و منابع رو نمیتونن پیدا کنند. پس وجود منابع خوب هم کافی نیست وقتی افراد بهش دسترسی نداشته باشند. یعنی هرکسی اگر منبع خوبی تولید کنه و اون رو خوب توزیع کنه، حتی اگر منابع خوب دیگه هم داشته باشیم، کار جالب و مفیدی کرده.

سوماً من اصرارم بر جمع‌آوری و ترجمه منابع خاص، کاربردی، جدید از شرکتهای معتبر مثل گوگل و دانشگاه های بزرگ است.

در مورد پایتون و CSS و... هم درست میگید، منبع زیاد داریم. راستش خودم زیاد نگاشون نکردم چون منبع فارسی اصلا نگاه نمیکنم و حتی کتاب فارسی هم به ندرت میخونم.
دلیلی که باعث شد این موارد رو توی لیست بیارم وجود تاپیکهای زیاد بود که دنبال چنین منابعی بودند و همینطور دوستان متعددی سوالاتی در مورد اموزش پایتون و مقدمات وب از من پرسیدند. ولی به صورت کلی با شما موافق هستم و من هم سعی میکنم به موارد میانه لیستم یعنی jQuery و سایر کتابخونه ها و فریمورکهای JS بیشتر اولویت بدم.

در مورد اینکه آموزش JS بی فایده ست به شدت مخالفم باهاتون
بارها گفتم آشنایی با جاوا اسکریپت ضروریه چون به احتمال زیاد زبان آینده اینترنت خواهد بود(به دلیل چاق شدن قسمت کلاینت web application ها و سادگی و قدرت JS و همینطور cross platform بودنش)
همچنین آشنایی با JS به برنامه نویس قدرت و دید بهتری میده .استفاده از کتابخونها مزایای بسیار متعددی داره اما یادگیری JS هم درهای زیادی از جمله استفاده از الگوهای طراحی، شی گرایی و... باز میکنه. ده‌ها کتابخانه و فریموورک مبتنی بر وب داریم و در مواردی آشنایی با لایه زیرین آنها یعنی JS باعث میشه فهم بهتری از اون کتابخونه داشته باشیم و بهتر ازش استفاده کنیم.
در مورد Design pattern ها هم درست میگید ولی گاهی فکر میکنم میشه به یه طراح وب با دانش و تجربه متوسط یادش داد مخصوصا اگر به زبان ساده و مفید بیان بشه. اون هم دز قالب پروزه واقعی و به موقع نیاز. چون هدف از این pattern ها ساده کردن کار توسعه دهنده وب هست نه سخت کردنش. پس به موقع نیاز میشه به راحتی آموزشش داد.

در مورد اهمیت Jquery و به طور کلی کتابخونهای js مثل node.js، انگولاز و غیره باهاتون موافقم.

این نکته رو هم با تاکید بگم که تهیه یک مجموعه آموزشی خوب حداقل چند میلیون و چندماه هزینه داره و فکر کنم حاصلش هم خوب نخواهد بود. برای همین فکر میکنم هوشمندانه ترین کار دزدی است! یعنی جمع آوری و ترجمه بهترین منابع دنیا. من هرچقدر وقت بگذارم نمیتونم JS رو بهتر از شرکت گوگل توسط یه برنامه نویس حرفه ای که MIT درس خونده درس یدم.

ممنونم که نظر دادید. حرفهاتون مفید و آموزنده بود.

نقل قول نوشته شده توسط Maryam_1368 مشاهده تاپیک
متن زیر یکم طولانی شد فکر کنم فقط خود ایجاد کننده تایپک حوصله خوندنش رو داشته باشه..اما از کاربران تقاضا دارم این متنی رو نوشتم بخونید و نظرتون رو اعلام کنید
سلام ..
لازمه چندتا نکته بگم
شما که قراره استارت بزنید و وقت بزارین بهتره روی مباحثی تمرکز کنید که تا به حال ازش آموزش به زبان فارسی نداشتیم..
الان توی نظر سنجی شما آموزش مباحث برنامه نویسی رو به صورت مقدماتنی قرار دادین...من همین الان اگه بخواین بهتون 10-15 تا منبع خیلی خیلی خوب معرفی میکنم که این کار رو انجام داده.پس این که هیچی
برنامه نویسی پایتون هم آموزشش موجود هست و چوت اکثر بچه های این انجمن ( طراحی سایت) بیشتر طراحی کار کردن بهتره مطالب آموزشی تون در رابطه با طراحی سایت باشه تا برنامه نویسی اون.
html و css هم که تا دلتون بخواد منبع داریم..همه جوره ازش آموزش داریم...

آموزش جاوا اسکریپت هم به نظرم فایده نداره ..میدونید چرا؟ چون اگه شما جی کوئری رو حرفه ای یاد بگیرین دیگه از جاوا اسکریپت بی نیاز میشید..جی کوئری به کتابخانه ی فوق العاده قدرتمنده که همه ی نیاز های شمارو جواب میده..

مبحث دیزاین پترن پیچیدس..ولی واقعا کاربردیه..اینجا بستگی داره کدوم کاربر ها رو هدف قرار بدین..حرفه ای ها..نیمه حرفه ای ها یا مبتدی ها..فکر کنم این دیزاین پترن به درد کاربران مبتدی نخوره چون مباحثش سنگینه

اصول طراحی واکنش گرا هم چیز زیاد سختی نیست که بخوایم ازش بتریسیم ...خود کاربران مبتدی هم میتونن به صورت خود آموز و بدون نیاز به مدرس ( به صورت ویدئویی) اون هارو فرا بگیرند..

این همه تایپ کردم تا برسم به اصل داستان جی کوئری:
من خودم به جی کوئری رای دادم و حرفای بالا دلایل اثبات این رای بود...
من نمیدونم میزان سواد شما از جی کوئری چقدره..اما اگر بتونید یه دوره ی کاملا حرفه ای رو برگزار کنید اونوقت کمک شایانی به طراحان وب فارسی زبان کرده اید..
جی کوئری کلی تابع داره که حتی طراحان حرفه ای ازش بی اطلاع هستند..میتونید اون هارو آموزش بدین
میتونید یه پروژه تعریف کنید و از امکانات جی کوئری برامون مثال بزنید
در موارد بالا به Ajax اشاره نکردم چون این مورد توی جی کوئری وجود داره و میتونید اونحا بهش اشاره کنید...هم میتونید Html و css هم لا به لای تدریستون اشاره داشته باشین و آموزش بدین..
عذر خواهی می کنم انقدر طولانی شد..
منتظر پاسختون هستم.