5) مرحله ی پیاده سازی کد:
در این مرحله از این نوع طراحی نرم افزار، بر اساس مدلهایی که مستندات آن در قسمتهای قبلی تهیه شده بود برنامه ی اصلی نوشته و پیاده سازی میشه. در اغلب برنامه ها، کارهای مربوط به تست کردن کدها به صورت جزئی هم در این قسمت انجام میشه. یعنی اگر برنامه شامل 10 قسمت مختلف باشه، هر 10 قسمت در این مرحله پساده سازی میشه و آخر هم بررسی میشه که ببینن آیا هر کدام از این قسمت ها به تنهایی درست کار می کنن یا نه (Unit-Testing). پس وقتی این مرحله تموم بشه، برنامه نوشته شده و قسمتهای مختلف اوون هم تست شده تا مشخص بشه که این قسمتها به صورت جداگانه درست کار می کنن.

6) مرحله ی تست:
بعد از اینکه برنامه نوشته شد و قسمتهای مختلف اوون هم به طور جداگانه تست شد، در این مرحله کل برنامه به صورت متمرکز تست میشه تا مشخص یشه که نتیجه ی بدست آمده همونیه که از اول برنامه ریزی شده بود یا اینکه مشکلاتی در اون وجود داره. مستندات این مرحله که مربوط به تست موفقیت آمیز کل برنامه ست، آخرین سندیه که قبل از ارائه ی محصول به مشتری تولید میشه.

اگر بخوایم توی طراحی یه نرم افزار به صورت دقیق از این مدل استفاده کنیم، باید قبل از اینکه یه مرحله تموم بشه، مستندات اون آماده بشه، مرور بشه و همچنین تایید بشه. خوب، با این توضیحات تقریبا مشخصه که این مدل تصور می کنه که تمام کارهایی که لازمه برای یه برنامه انجام بشه و تمام تکنولوژی هایی که باید استفاده بشه قبل از شروع کار به دقت تعیین شدن. به عبارت ساده تر میشه گفت که توی این مدل قبل از اینکه بتونید کار رو شروع کنید باید به دقت تمام قسمتها و مراحل مربوط به انجام پروژه رو درک کرده باشید و سعی کنید که تا حد ممکن این مراحل تا اتمام پروژه تغییر نکنه. چون اگه توی مراحل بالاتر قسمتی از پروژه تغییر بکنه یا خطایی توی یکی از قسمتهای اون پیدا بشه، باید پروژه به قسمت قبل از اون برگرده و بعد از تصیحی خطا، تمام مستنداتی که برای قسمتهای بعدی منتشر شده بوده رو تغییر بده. در حقیقت باید از جایی که خطا پیدا شده به بعد رو تصحیح کنه.