درود به همه دوستان
اگر در گوگل تایپ کنید android context class شما رو به لینک زیر هدایت میکنه
http://developer.android.com/referen...t/Context.html
در این صفحه توضیحات کاملی برای شما نمایش داده خواهد شد که من سعی میکنم در اینجا به اختصار به اون بپردازم ( البته در حد اطلاعات و توانم )
کانتکس در اصل یک ابسترکت کلاس منحصر به فرد هستش که از کلاس آبجکت اکستند کرده که در اصل ریشه تمام کلاسها در اندروید هست، این ابسترکت کلاس توسط شرکتهای بزرگی مانند سامسونگ و غیره که در تولید تلفنهای همراه بر مبنای اندروید، دست دارند پیاده سازی شده.
اجازه بدید یه کم ساده تر به این موضوع بپردازیم، کانتکس یک ابزار برای معرفی و هندل کردن دیتا میباشد، به بیان ساد تر کانتکست مثل ریموت کنترل تلویزیون شماست و تمام کانالهای تلویزیون بعنوان ریسورسها را در اختیار داره
mn21A.png
حالا چرا به کانتکس کلاس نیاز داریم ؟
بعنوان مثال برای لود کردن یک فونت خاص که شما در فولدر aset از قبل سیو کردید، یا برای لانچ کردن یک اکتیویتی جدید، ایجاد ویوی جدید مثلا ایجاد یک تکست ویو توسط کد نویسی در کلاس جاوا ( البته این کار رو میشه به راحتی در کلاس xml انجام داد بدون نیاز به استفاده از کانتکست، ولی بعضی وقتا نیاز هست که در کلاس جاوا انجام بشه )
مثال ساده اینکه اگر شما برنامه ای مینویسید که باید آلارمی را در ساعت 6 به صدا دربیاره، شما نیاز به AlarmManager دارید که برای دسترسی به اون نیازمند کانتکس کلاس هستید.
مثال دیگه اینکه اگر شما بخواهید یک تکست ویو در کلاس جاوا ایجاد کنید باید به شکل زیر عمل کنید
TextView tv=new TextView(this) ; this =Context
در مثال بالا کانسترکتور تکست ویو از شما یک کانتکست میخواهد، که ما با کلمه کلیدی this به کل کلاس اشاره میکنیم بعنوان یک کانتکست

سه راه برای دسترسی به یک آبجکت کانتکس وجود داره

getApplicationContext() one
getContext() two
getBaseContext() three
اگر شما در یک اکتیویتی خاص باشید و بر روی آن کار میکنید، میتوانید از کلمه کلیدی this برای پاس کردن کانتکست استفاده کنید

دوستان عزیز امیدوارم منو ببخشید که توضیح این مورد را یه کم طولانی کردم، البته تفاوت بین سه روش بالا را توضیح ندادم، فقط به این دلیل که این بخش رو بیشتر از این طولانی نکنم، اگز علاقمند بودید پیام بزارید، با کمال میل براتون توضیح میدم و باز هم تاکید میکنم در حد دانش و توانم توضیح داده خواهد شد
موفق باشید