سلام . بهترین زبان برای انجام کارهای جالب روی messagebox و سایر عناصر رابط گرافیکی کاربر برنامه ها ، زبان اسمبلی می باشد چون در اسمبلی دست شما کاملا باز است و با کمک توابع API و ثابتهای انها می توانید هر تغییر دلخواهی را در عناصر گرافیکی برنامه انجام دهید .
برای اینکار اسمبلرهای masm و Fasm گزینه های بسیار خوبی هستند .
اما خب حقیقتا دلفی یک زبان عالی از هر نظر می باشد زیرا بخوبی از زبان اسمبلی استفاده می کند و قدرت و انعطاف پذیری نامحدود اسمبلی را همراه با گرامر بسیار ساده خوانا قابل فهم و عالی پاسکال را یکجا به برنامه نویس تحویل می دهد .
برای استفاده از messagebox در دلفی بهتر است از تابع MessageBox استفاده کنید که تابع API ویندوز است و خودش جزئیات کار را به شما نشان می دهد . ترجیحا دلفی 6 بواسطه ی استفاده ی کامل از زبان اسمبلی و توابع ویندوز توصیه می شود . به مستندات این تابع در MSDN ویندوز مراجعه کنید .
من شخصا در میان زبانهای سطح بالا زبان پاسکال و ویراستار قدرتمندش یعنی دلفی 6 را خیلی دوست دارم .
پاسکال سطح بالاترین و قابل فهمترین زبان برنامه نویسی سیستمی ناتیو کد جهان است اما بواسطه ی استفاده از اسمبلی قدرت بسیار زیادی برای تولید برنامه های سیستمی دارد که متاسفانه کمتر کسی در دنیا به این موضوع توجه می کند .
تابع MessageBox را دقیقا به همین شکل در دلفی 6 بنویسید خودش بصورت اتوماتیک سایر اجزای انرا به شما نشان می دهد .
متاسفانه شرکت بورلند از نسخه 7 به بعد با وارد کردن دات نت به دلفی کار را خراب کرد و خاصیت سیستمی و ناتیو کد بودن دلفی را از بین برد .
می دانم که طرفداران دات نت از حرفهای من بشدت عصبانی می شوند و حتی ممکن است این پست را حذف کنند و به من اخطار دهند ولی من اعتنایی نمی کنم چون از حق دفاع می کنم و گول فناوریهای بظاهر پیشرفته اما فریبنده ی مایکروسافت را نمی خورم . مایکروسافت بزرگترین دشمن زبان اسمبلی و سایر زبانهای خالص استاندارد ناتیو کد می باشد . من با اسمبلی و دلفی 6 تحت ویندوز برنامه نویسی کرده ام و خیلی نکات جالب را کشف کرده ام . زبانهای ناتیو کد اسرار فراوان و جذاب ویندوز را به شما نشان می دهند و این اصلا به مذاق مایکروسافت خوش نمی آید . این شرکت به دلایل واهی فناوری سنگین و حجیم و کند و فریبنده ی دات نت را به زور توی حلق مردم دنیا چپاند و انها را فریب داد . ولی ما برنامه نویسان زبانهای ناتیو کد خصوصا اسمبلی هرگز فریب این سیاستهای مایکروسافت را نمی خوریم . تمامی فناوریهای جدید و پیشرفته ی دات نتی مایکروسافت در مقابل زبانهای ناتیو کد خصوصا اسمبلی هیچ حرفی برای گفتن ندارند . نباید گول ظاهر زیبا و فریبنده ی دات نت را خورد . مایکروسافت به هر دری می زند که برنامه نویسان را محدود کند و انها را تا ابد وابسته کند .