-
یک شنبه 13 مرداد 1398, 18:56 عصر
#8
کاربر جدید
نقل قول: آتش مهار
وسایل خانگی، دستگاههایی هستند که کارهای روزانهٔ خانهداری را آسانتر میکنند. این وسایل زندگی انسان را متحول کردهاند و سبب بهبود بهداشت و تغذیهٔ عمومی شدهاند. لوازم آشپزخانه
بعضی از انواع وسایل خانگی مانند چراغ خوراکپزی، یخچال، فریزر، خردکن، مخلوطکن و مایکروفر، برای تهیه و نگهداری غذا در آشپزخانه به کار میروند. از بعضی دیگر،
سرویس قابلمه ارزان قیمت
مانند ماشین لباسشویی، خشککن، ماشین ظرفشویی و جاروبرقی، برای نظافت استفاده میکنند و از بعضی برای تفریحات و سرگرمی استفاده میشود مانند تلویزیون. برخی از
لوازم خانگی برقی هستند و برخی دیگر غیر برقی.
وسایل آشپزخانه ابزارهایی هستند که با یاری آنها مواد خوردنی را میتوان به گونهای غذا تبدیل کرده و آماده خوردن کرد. این ابزارها را میتوان به دستههای گوناگونی بخش
کرد مانند ظروف، ابزارهای نگهداری خوراک، ابزارهای زدودن بستهبندی، ابزارهای آمایش خوراک خام و ابزارها و ظروف پخت غذا.
البته این لوازم و ظروف و وسایل به دو گروه خانگی و صنعتی تقسیم میشوند.
همه وسایلی که در فروشگاههای لوازم آشپزخانه میبینید لزوما در آشپزخانه ضروری نیستند و بیشتر جنبه تجملاتی و دارند. اما برخی لوازم هستند که وجودشان در آشپزخانه
لازم و ضروری است. این ابزار سرعت کار شما را بالا میبرند و انجام کارهای مختلف را تسهیل میکنند.
قابلمه هاي استيل
اين قابلمه ها بيشتر براي پخت انواع خورش و غذاهاي آبدار مناسبند. با اين وجود بعضي از توليدکنندگان ادعا مي کنند که مي توانيد برنج يا حتي ماکاروني را هم در اين قابلمه
ها بپزيد و حتي ته ديگ هم داشته باشيد. نکته مهم هنگام استفاده از قابلمه هاي استيل تنظيم درجه حرارت است.
اگر عجله نکنيد و با حوصله شعله گاز را در حد کم نگه داريد نتيجه کارتان خوب مي شود. با اين وجود اگر غذاي شما ته گرفت و قابلمه تغيير رنگ داد با کمي سرکه مي توانيد آن
را مثل روز اولش تميز کنيد. در مجموع قابلمه هاي راحت و مناسبي هستند که بهتر است هر خانمي در آشپزخانه اش حتماً از آنها داشته باشد.
نظر کارشناس: اين قابلمه ها در گروه سالم ترين قابلمه ها قرار مي گيرند و مصرف کنندگان مي توانند با خيال راحت و بدون نگراني از بابت ورود املاح و ترکيبات شيميايي به
درون غذا، از اين قابلمه ها استفاده کنند.
قابلمه هاي چدني
رقيب اصلي قابلمه هاي تفلون هستند که چند سالي است نام آنها را زياد مي شنويم. از جمله ويژگي هاي قابلمه چدني اين است که حرارت به طور يکنواخت در همه جاي ظرف
پخش مي شود و غذا را به مدت بيشتري گرم نگه مي دارد. علاوه بر اين قابلمه هاي چدني مقاومت زيادي دارند، لب پر نمي شوند و رنگ شان از بين نمي رود. عيب بزرگ قابلمه
هاي چدني اين است که وزن زيادي دارند و ممکن است هنگام پخت بعضي از غذاها، به ويژه صاف کردن برنج استفاده از آنها دشوار باشد. قابلمه هاي چدني هم نچسب هستند و
هنگام سرخ کردن مواد غذايي در اين ظروف نيازي نيست مقدار زيادي روغن استفاده کنيد.
حتي براي پخت غذا در فر هم مناسب هستند. بهتر است هنگام استفاده از قابلمه هاي چدني هميشه از حرارت کم تا متوسط استفاده کنيد. رنگ بدنه بيشتر قابلمه هاي چدني هميشه
از حرارت کم تا متوسط استفاده کنيد. رنگ بدنه بيشتر قابلمه هاي چدني مشکي است و در مقايسه با انواع تفلون تنوع رنگ کمتري دارند.
نظر کارشناس: اين ظروف از آلياژي ساخته شده اند که شامل آهن و کربن است. اگر به مدت طولاني از اين قابلمه ها استفاده شود شايد خطرهايي به همراه داشته باشد. به هر
حال، در مقايسه با قابلمه هاي تفلون انتخاب مناسب تري است در مقايسه با قابلمه هاي استيل، آلومينيومي و پيرکس از سلامت پايين تري برخوردار است.
قابلمه هاي لعابي
بيشتر براي طبخ غذهاي آبدار به کار مي روند و نمي توانيد داخل اين قابلمه ها برنج بپزيد يا حتي غذاهاي جامد را دوباره گرم کنيد. اين قابلمه ها را در اندازه هاي مختلف با
قيمتي مناسب تهيه کرده و از آنها براي نگهداري غذا در يخچال يا پخت انواع سوپ و خوراک هاي مايع در حجم کم استفاده کنيد. علاوه بر اين طرح هاي متنوعي دارند و حتي
برخي از نمونه هايشان با در شيشه اي طراحي شده اند.
نظر کارشناس: در اين قابلمه ها هم ترکيبات شيميايي وجود دارد. روکش آنها به مرور زمان از بين مي روند و لعاب وارد خوراک ها مي شود. اگر اين قابلمه ها در معرض
غذاهايي با PH اسيدي يا قليايي باشند واکنش هاي شيميايي سريع تر شده و آسيب هايي را ايجاد مي کند.
ظروف پيرکس
اختراع ظروف شيشه اي پيرکس در دوران توماس اديسون ريشه دارد. اديسون براي اختراع لامپ، شيشه اي لازم داشته که در برابر حرارت مقاوم. باشد. شرکتي که اين شيشه
را براي اديسون ابداع کرد چندي بعد ظروف شيشه اي با نام پيرکس را به بازار جهاني عرضه کرد و بدين ترتيب قابلمه هاي شيشه اي روانه بازار شدند.
ظروف شيشه اي پيرکس اين قابليت را دارند که آنها را روي گاز، در فر يا مايکروفر قرار دهيد؛ ضمن اينکه ظاهرشان زيبا و شفاف است و مي توانيد با همان ظرف، غذا را
سرو کنيد.
قیمت جاروبرقی سطلی
نظر کارشناس: در دسته ظروف سالم قرار مي گيرند و استفاده از اين ظروف براي سلامتي ما خطري ندارد و هيچ گونه ماده شيميايي از راه پيرکس هاي مقاوم وارد بدن نمي
شود. بنابراين توصيه مي شود براي پخت و پز از اين ظروف بيشتر استفاده کنيد.
قابلمه هاي سنتي
قابلمه هايي از جنس مس و روي در اين دسته قرار مي گيرند. در زمان مادربزرگ هاي ما استفاده از اين قابلمه ها کاربرد زيادي داشت و هنوز هم به دليل اينکه قابلمه هاي رويي
که به آنها روحي هم مي گويند به دليل قيمت ارزان مورد توجه بعضي از مردم قرار مي گيرند. اين قابلمه ها اندازه متنوعي دارند و سبک هستند.
نظر کارشناس: در اين قابلمه ها هم مشکل ورود املاح مس و روي به خوراک ها وجود دارد بهتر است به طور مداوم و طولاني مدتي از آنها استفاده نشود.
ماهيتابه هاي دردار مستطيلي شکلي هستند که به طور حتم نام شان به گوش تان خورده است. مهمترين ويژگي اين قابلمه ها اين است که غذا را با مقدار کمي روغن براي شما
سرخ مي کنند، به همين دليل با کمک اين ماهيتابه ها غذاي سالمي مي خوريد. ضمن اينکه براي پخت سبزيجات با مقدار کمي آب مي توانيد از اين ماهيتابه هاي دردار کمک
بگيريد. در مجموع اگر از آنها درست استفاده کنيد براي سلامتي تان ضرري ندارند.
نظر کارشناس: پوشش داخلي اين قابلمه از جنس تفلون است و در صورت ايجاد خراش در سطح قابلمه بهتر است آن را کنار بگذاريد چون در اين صورت سلامتي شما به خطر
مي افتد.
صرف نظر از اين قضيه، به دليل اينکه در اين ماهيتابه ها بسته مي شود، مقدار اکسيژن اطراف مواد غذايي کاهش يافته و فشار داخل قابلمه بيشتر مي شود. در چنين شرايطي
زمان پخت کاهش مي يابد. اگر هم شعله گاز کم باشد خوراک حالت سرخ کرده مطلوبي پيدا مي کند و نيازي به استفاده زياد از روغن نيست. بنابراين اين ماهيتابه ها از اين نظر
برتري دارند که چربي کمتري به بدن مي رسانند و سبب اضافه وزن و چاقي نمي شوند. به ويژه افرادي که به غذاهاي چرب علاقه دارند با استفاده از اين ظروف غذاهاي سالم
تري به بدن شان مي رسانند.
زودپز، آرام پز و بخارپز
خيلي از خانم هاي شاغل که براي آشپزي و به ويژه پخت غذاهاي سنتي زمان کافي ندارند، از طرفداران «زودپز» هستند. جدا از اين زودپز يک وسيله کاربردي در آشپزخانه
است که با کاهش زمان پخت، در مصرف گاز و وقت صرفه جويي مي کند و در مدت کوتاه تر غذايي کاملاً پخته و جاافتاده را تحويل تان مي دهد. اين وسيله در مقايسه با
مايکروويو مشکوک به سرطان زا بودن نيست و درصد بيشتري از ويتامين هاي غذا را حفظ مي کند. براي تهيه تمام غذاها از انواع گوشت و مرغ گرفته تا سوپ و سبزيجات مي
توانيد از اين ديگ مکانيکي استفاده کنيد و آشپزي را سريع، متنوع و با صرفه تر پيش ببريد.
آرام پز هم براي خانم هاي شاغل کاربرد دارد. مي توانند شب مواد غذايي را داخل آن بريزند و صبح روز بعد غذاي آماده اي براي ناهار يا شام خانواده داشته باشند. بخارپز هم
دستگاه برقي ديگري است که شما را به مصرف غذاهاي سالم و بدون روغن تشويق مي کند.
نظر کارشناس: مهمترين عاملي که ارزش مواد غذايي را کاهش مي دهد حرارت، نور و اکسيژن است. در زودپز، بخارپز و آرام پز وقتي در ظرف را مي بنديم، عامل اکسيژن را
از مواد غذايي دور مي کنيم و اين اتفاق بيشتر در آرام پز و زودپز رخ مي دهد.
سرویس 70 پارچه لیمون
کريستال چيست ؟
در معناي لغت : واژه کريستال کاملا مشابه بلور به معني ماده است که ذرات تشکيل دهنده آن با نظم در کنار يکديگر قرار گرفته باشند. اما معني که در بازار و بين مردم براي
ظروف کريستال شناخته شده است
بهترین مارک کتری و قوری
در واقع شيشه سرب دار(LeadCrystal) مي باشد. ميزان اکسيد سرب متغير است و در بهترين حالت به ?? درصد ميرسد که دليل سنگين وزن بودن محصولات کريستال
همين ماده در آن است.
از ديگر خصوصيات اين نوع محصولات درخشندگي بيشتر انها است.
با توجه به اينکه ?? درصد از اين محصول را اکسيد سرب تشکيل داده اين نوع ظروف سنگين تر هستند نسبت به شيشه.
بلور چيست ؟
بلور هم مانند کريستال در لغت همان معناي گفته شده را دار. اما منظور محصولاتي هستند در ان ها از اکسيد سرب خبري نيست، کمي درخشندگي محصول کم تر و وزني بسيار
سبک تر نسبت به حجم ظرف دارند.
جاروبرقی
بيشترين محصولات بلوري براي کشور چين هستند که مشابه کريستال چک و يا ساير محصولات با کيفيت توليد مي شود ، اين تشابه کاملا سطحي هست و از نظر کيفيت با هم
بسيار متفاوت هستند ، البته قيمت هم بسيار متفاوت هست و بايد منصفانه نظر داد ، محصولات بلور در حد قيمت خود خوب هستند.
جاروبرقی سطلی
کريستالين :
کريستالين ، نوعي ديگر از محصولات هستند که در ترکيب خود اکسيد سرب را دارد اما درصد سرب کمتر از ?? درصد است ، معمولا درصد اکسيد سرب در اين نوع ظروف
حدود ?? درصد است. دليل ساخت محصولات کريستالين و کريستال لايت برخي قوانين است که به تازگي ايجاد شده و استفاده از ظروف کريستال در مورد بعضي از نوشيدني
ها و موادي مانند ترشي منع کرده است. در اين باره مي توانيد مطلب موارد منع مصرف را مطالعه فرماييد.
کريستال لايت :
کريستال لايت که در واقع واژه اصلي آن کريستاليت (Crystalite) است که در معني مفهومي مشابه با کريستال و بلور دارد ، در کريستاليت مانند بلور اکسيد سرب وجود
ندارد ، اما وقتي شما اين محصولات را مشاهده مي کنيد بسيار نزديک به کريستال هستند ، دليل اين امر روش عمل اوري اين نوع محصولات است ، در واقع هنگام سرد کردن و
شکل دهي اين محصولات با کنترل عوامل مختلف عمل بلوري شدن را کنترل کرده و ماده منظم تري تشکيل مي شود. محصولات کريستاليت وزن کم تري نسبت به کريستال دارند
و از قيمت کمتري بر خورداند.
قیمت سوفله خوری
تفاوت ها :
?-کيفيت توليد :
براي اينکار يا بايد قبلا محصولات اصل را خريد کرده باشيد و اشنا باشيد ، يا اگر بار اول است شما بايد مقايسه کنيد ، محصول مثلا کشور چک را مشاهده کرديد سپس دنبال
همان طرح توليد چين بگرديد و متوجه تفاوت خواهيد شد.
?- وزن ظروف :
همانطور در توضيح کلمات گفته شد محصولات کريستال سنگين ترين و بعد کريستالين و در اخر کريستال لايت و بلور هستند. وزن هم به شما کمک مي کند ، البته دقت کنيد که دو
ظرف مشابه را بايد مقايسه کنيد تا اين اختلاف وزن را متوجه شويد.
?- قيمت :
قيمت اين محصولات بسيار متفاوت هستند.
?- معايب موجود :
محصولاتي که اصل هستند ، يعني کيفيت توليد بهتري دارند در نتيجه عيوب کمتري در آنها ديده خواهد شد.
خب سوال تشخيص اصل بودن محصول ما چگونه ممکن است ؟
براي نمونه تصويري از چند محصول مشابه که در اين فروشگاه وجود دارد در ادامه قرار دارد.
اين دو محصول بسيار مشابه هم هستند محصول چين از جنس کريستالين هست و محصول چک از جنس کريستال.
دقت داشته باشيد که محصولات چين نسبت به قيمتي که دارند از کيفيت خوبي برخوردارند و اين مقايسه فقط براي آشنايي شما با تفاوت ها است.
قوانین ایجاد تاپیک در تالار
- شما نمی توانید تاپیک جدید ایجاد کنید
- شما نمی توانید به تاپیک ها پاسخ دهید
- شما نمی توانید ضمیمه ارسال کنید
- شما نمی توانید پاسخ هایتان را ویرایش کنید
-
قوانین سایت